Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, mikyl כתב:

הבעיה היא כאשר מישהו חם מזג תחת לחץ מול בן אדם תוקפני ומשמעותית יותר חזק, אבל לא חמוש לא יעמוד בפיתוי וישלוף את הנשק. וישנם הרבה יותר סיכוים להתקל במצב כזה מאשר במחבל.

וזה כבר קרה. ראה רצח אופיר חסדאי על רקע ריב על מקום חנייה. לכאורה שני אנשים נורמטיביים רק שלאחד מהם יש אקדח. 

• אהבתי 2
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 10 שעות, oryo כתב:

לדעתי, הניתוח שלך שגוי - וזאת למרות שאני לגמרי מסכים עם הדעה שלך.

אתה מציג כאן מקרה במסגרתו אדם שלף על אדם אחר כלי נשק, והאחר הגן על עצמו. במילים אחרות אתה ממש מחזק את כל הפוזיציה של תומכי הנשק שאומרים ״לעבריינים יש נשק, תנו לי להגן על עצמי״.

לגמרי במקרה, האדם הראשון הוא עבריין, והנשק ששלף אינו נשק חם. באותה מידה היה יכול להיות אזרח עם נשק חם, עבריין עם נשק חם, או כל קומבינציה אחרת - השורה התחתונה היא שהמציל בסיפור הזה היה, לפי הפרטים ובתוך הפריזמה שלו, בסכנת חיים מיידית - והצליח להגן על עצמו רק בזכות זה שהיה לו רשיון לשאת נשק.

האם בשורה התחתונה הוא נדפק לגמרי כי הוא נכנס לסיפור עם עבריין? כן, אבל זו לא אשמת הנשק. 

האם בשורה התחתונה במקרה שאדם שולף עליך אקדח עדיף שיהיה לך כלי הגנה עצמית מאשר תפילות? לא יודע, תלוי דעה. אפשר לטעון שעדיף לסמוך על הטוב ביצר האדם ושהעבריין יהיה נחמד ויבחר לו לירות בך, או אולי רק ברגל. אפשר לטעון שעבריינים שולפים נשק כי יש להם בעיית מיקרופין וחינוך ולכן הם צריכים משהו שיעזור להם אבל בתכלס לא באמת פוגעים באף אחד, אפשר לטעון כל מיני דברים.

האם בשורה התחתונה זה מוכיח שנשק בציבור זה חיובי? לא בהכרח, כי המקרה שלקחת הוא לגמרי מקרה קצה (עבריין ששולף אקדח על אזרח נורמטיבי בתפקיד), ורוב המקרים יהיו כנראה חמום מוח ששולף נשק על מישהו אחר כי בעיות פינים וחינוך, כאמור.

במילים אחרות:
אני מסכים עם הפוזיציה שלך לגמרי מבחינת רישוי לנשק במרחב הציבורי, ולא מסכים בעליל עם הדוגמא שלקחת שהיא ה bread&butter של כל מי שטוען שצריך נשק במרחב הציבורי. אם העולם היה מורכב ממקרים כמו אלו גם אני הייתי סבור שנשק במרחב עדיף על לא, אבל העולם האמיתי אחר וכנ״ל פרופיל הסיכון ולכן אני חושב אחרת.

לכן לדעתי הניתוח שלך את הסיטואציה מורכב יותר מפוזיציה ומקריות - מאשר מנתונים. 

ולא, לא כיף איתי במסיבות.

אני באמת לא מבין איך אפשר לעלות תמונה של 2 גלוקים משופצרים ואז להגיד שאתה מסכים שאזרחים לא צריכים להחזיק נשק.

פורסם (נערך)

זה כמו שאני אגיד שמחיר למשתכן זו תוכנית גרועה ברמת המדינה, אבל אם הייתי זוכה באפשרות לרכוש דירה בהנחה גדולה, הייתי עושה את זה.

אתה יכול להחזיק בדיעה מסויימת לגבי איך המצב צריך להיות ובאותו זמן לנהוג לפי איך שהמציאות הנוכחית מכתיבה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

היה יכול להיות הגיונח אם היה מחזיק גלוק בסיסי עם מחסנית אחת של 15 כדורים, קצת פחות הגיוני עם 2 גלוקים משופצרים כאילו מדובר ביורש של ג'ון רמבו.

• מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא חושב שזה משנה.

אם אתה חושב שתחבורה ציבורית זה הפתרון אבל צריך רכב אתה חייב להחזיק יונדאי גטס?

לפני 29 דקות, יובל .מ. כתב:

היה יכול להיות הגיונח אם היה מחזיק גלוק בסיסי עם מחסנית אחת של 15 כדורים, קצת פחות הגיוני עם 2 גלוקים משופצרים כאילו מדובר ביורש של ג'ון רמבו.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא חושב שזה משנה.

העניין הוא שאתה לא צריך "לסבול" ביונדאי גטס ויכול להשתדרג לאיזה במו סדרה 3, אבל אם קנית מקלארן ולמבורגיני ביחד.. קצת מוזר, לא?

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אנשים בינאריים לא מסוגלים להתמודד עם רעיונות מורכבים, רק הקיצון קיים ואין דבר מלבדו. שר הלאפות עשה מזה קריירה, הוא ידע שיש מספיק מצביעים שימושיים שיאכלו את מה שיש לו למכור. 

בהקבלה שלך, אם אתה חושב שתחבצ זה הדבר היעיל והסקיילאבילי לתא שטח צפוף אז עזוב גטס, אתה לא אמור בכלל להכנס לאוטו - מה אתה, צבוע? הכל או כלום.

לפני 7 דקות, ניקו פ. כתב:

גלוק זה למבורגיני? 

אתה דחוף צריך חופשה בטקסס :)

איפה רון בורגנדי כשצריך אותו

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לתת לאזרחים לשאת נשק, זה להפריט את הביטחון האישי שהמדינה אמורה לספק לך. 

• אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 32 דקות, ניקו פ. כתב:

גלוק זה למבורגיני? 

אתה דחוף צריך חופשה בטקסס :)

נו,אז שאור יפרגן לו כרטיס הלוחזור חינם אין כסף.

הרי כל מי שעשה רילוקיישן אוטומטית התעשר,לא ככה? :P

• מצחיק 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

לתת לאזרחים במדינה עם אחוז כה גדול של חמומי מוח שמתפוצצים על הקופאית בסופר כי לפני שבוע היה מבצע בסופר על במבה והיום אין, לא ממש הגיוני לתת להם נשק.

רעיון כל כך מטומטם יכול להגיע רק מבנאדם שאין לו יכולת להבין את המציאות אשר מתרחשת במדינה בה הוא חי.

במקום לטפל בבעיה הוא מחפש להפיל את האשמה על אנשים אחרים. כמו כל פעם שמשהו נכשל הדבר הראשון שיוצא מפיו זה- "הממשלה הקודמת אשמה".

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, oryo כתב:

אנשים בינאריים לא מסוגלים להתמודד עם רעיונות מורכבים, רק הקיצון קיים ואין דבר מלבדו. שר הלאפות עשה מזה קריירה, הוא ידע שיש מספיק מצביעים שימושיים שיאכלו את מה שיש לו למכור. 

בהקבלה שלך, אם אתה חושב שתחבצ זה הדבר היעיל והסקיילאבילי לתא שטח צפוף אז עזוב גטס, אתה לא אמור בכלל להכנס לאוטו - מה אתה, צבוע? הכל או כלום.

איפה רון בורגנדי כשצריך אותו

"אנשים בינאריים", תמשיך עם העקיצות, ראינו כבר שאתה טוב בזה ושזה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך.

שאלתי באמת כדי להבין איך זה מסתדר, כי שוב, אם אני חייב לעשות משהו שאני לא רוצה לעשות, אני אעשה את המינימום הנדרש.

זה כמו "כוח סביר", אם צריך לעצור מישהו שתוקף מישהו, ואני יכול לעצור אותו באגרוף, כנראה שלא אירה לו 3 כדורים בראש. אם אתה צריך אקדח להגנה, אתה יכול להסתפק בבסיס, בטח כשיש לך אפשרות לירות כמו שצריך רק באקדח אחד בכל רגע (בהנחה שאתה בעניין של לבצע ירי איכותי ולא ירי של פושעים בשכונה). להעלות תמונה של 2 גלוקים לא מסתדר עם "אני לא חושב שאזרחים צריכים להחזיק נשק".

בעצם יש פה הגיון, אתה חושב שזה הגיוני רק פה בישראל, לא במדינה הנאורה שלך בה כל אזרח שני  מחזיק ארסנל צבאי בבית.

פורסם
לפני 17 שעות, פינדר כתב:

זה סוג של דילמת האסיר.

כמו שכתבתי, המציל נהג נכון. ולכן לכל אינדבדואל יש אינטרס לשאת אקדח. אבל אם כל אינדבדואל יישא אקדח, החברה כולה תצא מופסדת.

כמו שאמר גיל סקוט הרון...

מודה. אם הייתי גר בטקסס, גם לי היה נשק.

לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

להעלות תמונה של 2 גלוקים לא מסתדר עם "אני לא חושב שאזרחים צריכים להחזיק נשק".

בעצם יש פה הגיון, אתה חושב שזה הגיוני רק פה בישראל, לא במדינה הנאורה שלך בה כל אזרח שני  מחזיק ארסנל צבאי בבית.

אני לגמרי חושב שהמצב התקין הוא כמו באנגליה, אנשים לא נושאים נשק. גם לא רב השוטרים. נקודה.

אבל במצב הבטחוני אצלנו במדינה זה לא ריאלי, ובמצב בארה״ב, זה גם לא ריאלי. אז גם צריך להחזיק בנשק.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...