Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם היית משלם לי על ההרצאה היית יכול לקבל החזר.

יש יותר סיכוי שהייתי משלם לנסיך ניגרי מהמייל שבדיוק איבד את כרטיס האשראי שלו וצריך ממני 10,000$ כדי לקבל את הירושה וחלוק אותה איתי

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

כמובן שאני טמבל כי אצלי העבודה היא עיקר החיים נכון? 

לא, אתה פשוט עבד

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

זה היית אתה עם הסיפור של ירדן לא?

מה אומר על מסמך הדרישות שלהם?

אויב או לא אויב?

כלומר הם באופן מילולי רוצים את הריבונות על הר הבית, רק בלי לפתוח במלחמה.

לדעתי זה לגמרי בקטגוריה של אויב.

לא קראתי את המסמך שלהם. הוא גם לא מעניין אותי.
אני שופט את ירדן ברזולוציה יותר נמוכה משלך. מבחינתי ירדן היא bias בינינו לעיראק/איראן.
מהבחינה הזו היא עושה עבודה לא רעה. כל השאר פחות מעניין, והם בטח עוד יצהירו הצהרות בעיתיות בעתיד, ככה זה, גם להם יש קיצונים שצריך לרצות (אתה יודע את הרכב האוכלוסיה שם...)
אז כן, הם לא אוהבים אותנו יותר מדי, אבל בינתיים bias לא רע.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 שעות, m3x7r3m3 כתב:

לצערנו כן, וגם אלו שלא הצביעו למפלגת שמאל שילמו, כולנו משלמים ביחד על זה.

אז בוא נראה:

- אנשים מצביעים לשמאל, נרצחים בפיגוע, סיבה ותוצאה, במילים אחרות אכלו את הדייסה שבישלו, מגיע להם.
- פרובוקטורים עולים להר הבית (לא להתפלל, להתגרות באויב בתקשורת) וצועדים לשער שכם, יש הסלמה והתפרעויות, אין שום קשר בין זה לפיגועים, חופש הביטוי.

יותר פיגועים היו לפני שבן גביר היה חבר כנסת.

עוד יותר פיגועים היו כשבן גביר היה דמות אלמונית למדי.

יותר מזה, "בן גביר" כאצטלה לפיגועים זו המצאה חדשה למדי.

בנגביר הוא לא איזה דמות מפתח שעשתה מהפכה, היו כאלה לפניו, יש כמוהו במקביל ויהיו כאלה אחריו.
הדיון לא על בנגביר, אלא על מה שבנגביר לוקח בו חלק.

אה, לא ממש, כלומר זה היה ניצול המערכת אם היו סתם מעלים את קצבת הילדים ב-Flat rate.

אבל שילד חמישי שווה פי 5 מהילד הראשון זה לא סתם ניצול המערכת, זה תפירת המערכת כדי שתתאים לאוכלוסיה ספציפית. קצת יותר גרוע.

סמנטיקה. מבחינתי לתפור את המערכת זה ניצול מיטבי לצרכים שלך. כמו שבן 17 לוקח לאבא את הסקודה אוקטביה מהעבודה ועושה לה עדכון תוכנה שיוסיף כח למנוע כי הצרכים שלו מסתכמים בלעשות רייסים ברמזורים, והאבא לא מבין למה פתאום הוא נוסע פחות קילומטרים על מיכל דלק ולמה כל חצי שנה אומרים לו שצריך להחליף צמיגים קדמיים ורפידות בלמים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

יש יותר סיכוי שהייתי משלם לנסיך ניגרי מהמייל שבדיוק איבד את כרטיס האשראי שלו וצריך ממני 10,000$ כדי לקבל את הירושה וחלוק אותה איתי

אז אין החזר

לפני 13 שעות, farkash7 כתב:

לא קראתי את המסמך שלהם. הוא גם לא מעניין אותי.
אני שופט את ירדן ברזולוציה יותר נמוכה משלך. מבחינתי ירדן היא bias בינינו לעיראק/איראן.
מהבחינה הזו היא עושה עבודה לא רעה. כל השאר פחות מעניין, והם בטח עוד יצהירו הצהרות בעיתיות בעתיד, ככה זה, גם להם יש קיצונים שצריך לרצות (אתה יודע את הרכב האוכלוסיה שם...)
אז כן, הם לא אוהבים אותנו יותר מדי, אבל בינתיים bias לא רע.

אם כבר אז באפר ולא ביאס.

ואם הבאפר מתנהג כאויב, הוא כבר לא באפר.

ואם אנחנו יודעים שהם יצהירו וידרשו דברים כאלה בעתיד, והם מתנהגים כאויב כבר היום (ושנים אחורה), והיה לנו שקט מהגבול שלהם הרבה לפני ההסכם שלום, אז מה יוצא לנו מהסכם השלום הזה? חוץ מזה שאנחנו נותנים להם מים, מתרפסים ומלקקים להם כמו גור קואלה?

כלומר איך ההסכם הזה משרת אותנו בכלל?

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

אז בוא נראה:

- אנשים מצביעים לשמאל, נרצחים בפיגוע, סיבה ותוצאה, במילים אחרות אכלו את הדייסה שבישלו, מגיע להם.
- פרובוקטורים עולים להר הבית (לא להתפלל, להתגרות באויב בתקשורת) וצועדים לשער שכם, יש הסלמה והתפרעויות, אין שום קשר בין זה לפיגועים, חופש הביטוי.

לא סיבה ותוצאה, הפלשתינים רצו וממשיכים לרצות לבצע פיגועים.

מה שמונע מהם זה פעולות של כוחות הביטחון.

הצבעה לשמאל מונעת מכוחות הביטחון לבצע את הפעולות (עד גבול מסוים - במקרה שלנו הפיגוע בדיזינגוף).

ולכן אין כאן קשר של סיבה ותוצאה, אלא של אפשור (Enabling), הצבעה לשמאל זה מאפשר (Enabler) לפיגועים, לא סיבה.

לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

בנגביר הוא לא איזה דמות מפתח שעשתה מהפכה, היו כאלה לפניו, יש כמוהו במקביל ויהיו כאלה אחריו.
הדיון לא על בנגביר, אלא על מה שבנגביר לוקח בו חלק.

אז על מה אנחנו מנהלים דיון בכלל? על הזכות של יהודי לנפוח בעיר העתיקה? והאם זה נתפס כפרובוקציה בעיני הפלשתינים? והאם פרובוקציה כזו מעודדת / מאפשרת פיגועים, או מלהיטה את הרוחות?

אתה רציני בטענה הזו? זה כמעט באופן מילולי לעשות קולות של שטיח ולקוות שזה לא יעצבן את הפלשתיני התורן.

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

סמנטיקה. מבחינתי לתפור את המערכת זה ניצול מיטבי לצרכים שלך. כמו שבן 17 לוקח לאבא את הסקודה אוקטביה מהעבודה ועושה לה עדכון תוכנה שיוסיף כח למנוע כי הצרכים שלו מסתכמים בלעשות רייסים ברמזורים, והאבא לא מבין למה פתאום הוא נוסע פחות קילומטרים על מיכל דלק ולמה כל חצי שנה אומרים לו שצריך להחליף צמיגים קדמיים ורפידות בלמים.

יש משפט שאומר שגנב קטן פועל בניגוד לחוק, גנב בינוני עוקף את החוק, וגנב גדול משתמש בחוק.

יש להוסיף שגנב ענק משנה את החוק.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

חוץ מזה שאנחנו נותנים להם מים, מתרפסים ומלקקים להם כמו גור קואלה?

למה כמו גור קואלה? תישאר עם אישה מוכה. אל תבלבל אותנו עם אנלוגיות חדשות בבקשה.

לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כלומר איך ההסכם הזה משרת אותנו בכלל?

אתה שואל ברצינות?

המדינה שיש לנו את הגבול הכי ארוך איתה, מתחייבת לא לאיים עלינו מבחינה צבאית ומאפשרת למטוסים ישראלים לטוס מעליה ולקצר את הטיסה מזרחה.

והכי חשוב, היא חלק מגוש של מדינות שנירמלו את היחסים איתנו ובעצם זה החלישו מאוד את הכח של הפלסטינים. להסכם השלום עם ירדן יש תרומה משמעותית לזה שמדינות המפרץ הסכימו לנרמל את היחסים. אתה חושב שצריך לבטל את ההסכם?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מה שמונע מהם זה פעולות של כוחות הביטחון.

הצבעה לשמאל מונעת מכוחות הביטחון לבצע את הפעולות

הצבעה לשמאל מפריעה לתפקוד של כוחות הביטחון, אבל צעידה פרובוקטיבית לשער שכם לא. 
כלומר, אי אפשר להיות ערב לבטחוני בישיבה בפאב תלאביבי כי הצבעתי מר"צ אבל אם אני רוצה לעשות פרובוקציה במקומות מסוכנים חובה לאפשר לי לא משנה מה.

לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה כמעט באופן מילולי לעשות קולות של שטיח ולקוות שזה לא יעצבן את הפלשתיני התורן.

מה, לעשות פרובוקציות ברמאדן בעיר העתיקה או לשבת בפאב בתל אביב?

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

יש משפט שאומר שגנב קטן פועל בניגוד לחוק, גנב בינוני עוקף את החוק, וגנב גדול משתמש בחוק.

יש להוסיף שגנב ענק משנה את החוק.

במקרה שלהם זה שודד ולא גנב. הם לא מסתירים כלום. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

גור קואלה הוא אישה מוכה עכשיו?

לפני 20 דקות, פינדר כתב:

המדינה שיש לנו את הגבול הכי ארוך איתה, מתחייבת לא לאיים עלינו מבחינה צבאית ומאפשרת למטוסים ישראלים לטוס מעליה ולקצר את הטיסה מזרחה.

תן לי לעזור:

שמאלנים תל אביביים מגעילים רוצים לטוס למזרח, ובשביל זה עושים קולות של שטיח ומתנהגים כמו אישה מוכה וגור של קואלה מול הירדנים

לפני 38 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ולכן אין כאן קשר של סיבה ותוצאה, אלא של אפשור (Enabling), הצבעה לשמאל זה מאפשר (Enabler) לפיגועים, לא סיבה.

זו עדיין סיבה, יא מתאמץ. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם (נערך)
לפני שעה, פינדר כתב:

אתה לא עומד בקצב.

לפני שעה, פינדר כתב:

אתה שואל ברצינות?

והכי חשוב, היא חלק מגוש של מדינות שנירמלו את היחסים איתנו ובעצם זה החלישו מאוד את הכח של הפלסטינים. להסכם השלום עם ירדן יש תרומה משמעותית לזה שמדינות המפרץ הסכימו לנרמל את היחסים. אתה חושב שצריך לבטל את ההסכם?

המדינה שיש לנו את הגבול הכי ארוך איתה, לא נלחמה בנו מאז 1967, ההסכם נחתם ב-1994, אתה מבין איך אי אפשר לייחס את חוסר האיום הצבאי להסכם?! לא לדבר על זה שמסמך הדרישות הנוכחי הוא קזוס בלי (ואת זה לא עושים למדינה שאתה לא רוצה לאיים עליה צבאית, אלא אם כן אתה מעריך שהיא תבלע את זה בשקט).

איך זה החליש את הפלשתינים? הם כאילו בהסכם שלום, אבל תומכים נלהבים של הפלשתינים.

איזה תרומה יש להסכם הזה להסכמי אברהם? ואם הייתה לו תרומה למה זה לקח כמעט 30 שנה? לא מסתדר לי כסיבה ותוצאה, איראן בדרך לגרעין זה הרבה יותר סיבה להסכמי אברהם מאשר ההסכם עם ירדן (אם יש לו תרומה לזה בכלל).

טראמפ כנשיא יותר סיבה להסכמי אברהם, וכו'.

אז עם מה נשארנו? אפשרות למטוסים אזרחיים ישראליים לעבור מעל ירדן בדרך מזרחה (שזה בפני עצמו, לא שווה כלום ושום דבר, כי טיסה מעל ירדן מביאה אותך לערב הסעודית, לעיראק, או לסוריה. סוריה ועיראק לא נכללות במסלול פוטנציאלי למטוס ישראלי.

אז אישור כזה בלי אישור מקביל של ערב הסעודית מביא לך Dead end בטיסה מזרחה.

מצד שני אם יש לך אישור של ערב הסעודית בלי של ירדן זה מקדם אותך משמעותית.

אם יש לך אישור של שניהם מקדם אותך, אבל ממש לא משמעותית (בכל מקרה אתה תטוס יחסית דרומה כי לא תרצה לטוס קרוב מדי לאיראן ופקיסטן).

זה לא אומר שאני חושב שצריך לבטל את ההסכם, אלא שבמתכונתו הנוכחית הוא ממש לא משרת אותנו. וכדי לשמור עליו הוא צריך לעבור שינויים כדי שהוא כן ישרת אותנו.

לפני שעה, SlowRide כתב:

הצבעה לשמאל מפריעה לתפקוד של כוחות הביטחון, אבל צעידה פרובוקטיבית לשער שכם לא. 

מדויק.

תזכיר לי מי הבטיח לשחרר את כל עצורי הפרעות סביב השתילות/נטיעות? זה יאיר גולן ממר"צ לא?

תזכיר לי מי רצה לשפוט חיילי צה"ל בהאג? זה ניצן הורוביץ ממר"צ לא?

שני אלה הרי לא מפריעים בכלל לתפקוד של כוחות הביטחון, למה שכוחות משטרה יטרחו בכלל לעצור מתפרעים אם סגן שר בממשלה מבטיח שהוא ישחרר אותם? למה שחיילי צה"ל יסכנו את עצמם בפעילות שגרתית כשחרב האג מתנופפת מעל ראשם ועוד מצד שר בממשלה וחבר בקבינט המדיני-ביטחוני.

אני בטוח ששתי הדוגמאות הללו לא מפריעות לתפקוד כוחות הביטחון, הן עוזרות לתפקוד בכלל.

מלחמה היא שלום, חירות היא עבדות, בערות היא כוח. 👍

עריכה: לא מאמין ששכחתי - כשהתגובה לירי רקטות זה לא להכניס פועלים עזתים, זה בטוח לא מפריע לכוחות הביטחון (ההחלטה הייתה של שר הבטחון/קבינט מדיני-בטחוני, צה"ל ביקש לבצע תגובה צבאית).

לפני שעה, SlowRide כתב:

כלומר, אי אפשר להיות ערב לבטחוני בישיבה בפאב תלאביבי כי הצבעתי מר"צ אבל אם אני רוצה לעשות פרובוקציה במקומות מסוכנים חובה לאפשר לי לא משנה מה.

אם אתה זה שבחרת במי שהאג'נדה שלו היא לשפוט חיילי צה"ל בהאג, או שהאג'נדה שלו היא לשחרר מתפרעים גזעניים נגד יהודים, אז אתה, בהצבעתך למר"צ, גרמת לכך שאי אפשר להיות ערב לבטחונך, זה תוצר ישיר של ההצבעה שלך.

אתה ממשיך להשתמש במילה פרובוקציה בלי להוכיח שח"כ בשער שכם או בהר הבית זה פרובוקציה.

אגב בנושא הזה - כל חבר/ת כנסת שעולה להר הבית ונואמ/ת, זה פרובוקציה?

לפני שעה, SlowRide כתב:

מה, לעשות פרובוקציות ברמאדן בעיר העתיקה או לשבת בפאב בתל אביב?

זה בדיוק מה שלא הבנת, שניהם פרובוקציות בעיני הפלשתיני הממוצע.

להניף דגל ישראל בעיר העתיקה מותר, אבל לא ברמדאן? בתאריך מסוים זה תקין ובתאריך אחר זה פרובוקציה?

לפני שעה, SlowRide כתב:

במקרה שלהם זה שודד ולא גנב. הם לא מסתירים כלום. 

ברור שלא, קשה להסתיר שינוי חקיקה, בטח כזה שבאופן מובהק מטיב עם אוכלוסיה מוגדרת.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

גור קואלה הוא אישה מוכה עכשיו?

בשביל להיות אישה הוא צריך להיות גורת קואלה, או לעבור ניתוח לשינוי מין.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

זו עדיין סיבה, יא מתאמץ. 

לא זה לא, אפשור זה לא סיבה.

ואני מצפה מתוכניתן שיידע את ההבדל.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זו באמת בעיה, אם תבקשו אני אאט את הקצב ואסביר יותר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 13 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ואני מצפה מתוכניתן שיידע את ההבדל.

זה לא קשור לתכנות.

אני די בטוח שאני כבר לא ממש עוקב אחרי קו המחשבה שלך, כי זו מלחמת ההתשה הרגילה שבה אתה סוחט את המיץ ממושגים או מילים או אנלוגיות או מטאפורות, ומשכנע את עצמך ואת האחרים שאתה זה ה-soure of truth גם של השפה הטבעית, אבל בכל זאת:

אני מניח שאתה רוצה להגיד ששמאלנים זו לא הסיבה שבגללה מישהו רוצה להיות מחבל (תודה, מעריך את זה). אבל כשאתה אומר ששמאלנים מאפשרים טרור, אתה אומר ששמאלנים הם סיבה לכך שיש פיגועים בפועל. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם אתה זה שבחרת במי שהאג'נדה שלו היא לשפוט חיילי צה"ל בהאג, או שהאג'נדה שלו היא לשחרר מתפרעים גזעניים נגד יהודים, אז אתה, בהצבעתך למר"צ, גרמת לכך שאי אפשר להיות ערב לבטחונך, זה תוצר ישיר של ההצבעה שלך.

כלומר, בגלל שפוליטיקאי שהצבעת לו עשה משהו שלדעתו מוצדק, מגיע לך למות.
וכשפוליטיקאי אחר מסכן את בטחון המדינה במעשים שלו, אסור למנוע ממנו כי זה חופש הביטוי.

לפני 23 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה ממשיך להשתמש במילה פרובוקציה בלי להוכיח שח"כ בשער שכם או בהר הבית זה פרובוקציה.

אגב בנושא הזה - כל חבר/ת כנסת שעולה להר הבית ונואמ/ת, זה פרובוקציה?

אם זה לא היה פרובוקציה, המשטרה היתה מונעת ממנו? 
אני מניח שזה תלוי בתוכן הנאום.

פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

זה לא קשור לתכנות.

בוודאי שכן, קח לדוגמה Textbox, הוא יכול להיות קיים אבל לא מאופשר, או לא קיים, או קיים ומאופשר. אלה שלושה מצבים שונים לגמרי.

אז בהקבלה, כנראה שלטרור אין מצב שבו הוא לא קיים (כי ההחלטה עליו שייכת לטרוריסט בלבד), אבל הוא יכול להיות קיים ומאופשר (תוצאתית זה פיגוע), או קיים ולא מאופשר (תוצאתית זה מעצרי מבוקשים, ניטרול לפני הפיגוע וכו').

האם אין הבדל בין מצב שבו הטקסטבוקס קיים ולא מאופשר, או מצב שהוא קיים ומאופשר?

לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

אני מניח שאתה רוצה להגיד ששמאלנים זו לא הסיבה שבגללה מישהו רוצה להיות מחבל (תודה, מעריך את זה).

נכון, ולא צריך תודות, זה העובדה.

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

אבל כשאתה אומר ששמאלנים מאפשרים טרור, אתה אומר ששמאלנים הם סיבה לכך שיש פיגועים בפועל. 

נכון, ובאופן דיי גורף שמאלנים מאפשרים טרור לא בכוונת מכוון, אלא כי הם "שלומיאלים", רוצים להשיג X והשיגו Y.

וזה לא שהם לבד, גם מצביעי מרכז וליכוד עושים בדיוק את זה. אולי בצורה מוצנעת ולא מופגנת (דוגמאות זה יאיר גולן, ניצן הורוביץ ושות').

ויש הבדל, תהומי לתפיסתי, בין "שמאלנים" (שכבר הרחבתי שורה למעלה שזה לא רק שמאלנים) שהם סיבה לכך שיש פיגועים בפועל (בשוגג בלבד כמובן), ובין הסיבה לפיגועים.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

כלומר, בגלל שפוליטיקאי שהצבעת לו עשה משהו שלדעתו מוצדק, מגיע לך למות.

זה לא עניין של מגיע, זה לא עניין תפיסתי, אלא עובדתי. וייתכן אפילו שגם לדעתך הוא עשה משהו שלדעתו מוצדק.

אם אתה הצבעת לפוליטיקאי, והמעשים שלו מאפשרים פגיעה בבטחונך, אז הוא מאפשר פגיעה בבטחונך או לא? סיבה ותוצאה, הצבעת למר"צ, ואי אפשר להיות ערב לבטחונך, בגלל פעולות ישירות שעשו נבחרי מר"צ שאתה בחרת בהם ועולים בקנה אחד עם האידיאולוגיה שלהם.

כלומר אי אפשר לומר את אותו דבר על מצביעי ימינה, הם בחרו לפי אידיאולוגיה מסוימת, ונבחרי הציבור הפנו עורף לאידיאולוגיה הזו, ומרגע זה מצביעי ימינה אינם אחראיים לתוצאות הפעולות של נבחריהם.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

וכשפוליטיקאי אחר מסכן את בטחון המדינה במעשים שלו, אסור למנוע ממנו כי זה חופש הביטוי.

מוכיח בדיוק את מה שכתבתי ליבגני כמה שורות למעלה:

ציטוט

וזה לא שהם לבד, גם מצביעי מרכז וליכוד עושים בדיוק את זה. אולי בצורה מוצנעת ולא מופגנת (דוגמאות זה יאיר גולן, ניצן הורוביץ ושות').

לא במפתיע לשכת רוה"מ דאז סירבה להגיב.

במאמר מוסגר - מה הקשר בין חופש הביטוי לקישור שלך?

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

אם זה לא היה פרובוקציה, המשטרה היתה מונעת ממנו? 
אני מניח שזה תלוי בתוכן הנאום.

המשטרה מונעת בלי קשר לפרובוקציה, לדוגמה בשבועיים האחרונים של הרמדאן, באופן גורף, מיהודים לעלות להר הבית. גם אם הם לא חברי כנסת בכלל.

ולגבי תוכן הנאום, אני אתן לך כמה דוגמאות (בפרפראזות קצת כדי שיהיה מעניין), ואתה תגיד לי מה הפרובוקציה ומה לא, המשפטים  הבאים:

1. "הר הבית באחריות של העם שלי"

2. "רק לעם שלי יש זכות להתפלל בהר הבית"

3. "העם השני יוכל לבקר בהר הבית כתיירים עם הצגת תעודות זהות"

4. "העם שלי צריך לכבוש את הר הבית"

5. "כוחות המשטרה הם שלטון קולוניאליסטי"

6. "בדם ובאש נכבוש את הר הבית"

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כל המשפטים האלה נאמרים מ-2 הצדדים. כל צד מגיב אחרת. אם אתה חמום מח ומשוגע אתה תפרש כל דבר כפרובוקציה.

לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

וזה לא שהם לבד, גם מצביעי מרכז וליכוד עושים בדיוק את זה.

אז רגע, גם מצביעי מרכז וליכוד בת"א צריכים לשלם על המעשים שלהם? לא אמרת קודם שהשמאל שילם? למה הבאת קודם את נתוני ההצבעה בת"א? או שהכל זה שמאל?

זה לא עניין של מגיע, זה לא עניין תפיסתי, אלא עובדתי.

ניצן הורוביץ שרוצה לשפוט את צה"ל בהאג זה עובדתי, אבל בנגביר שמזהירים אותו שלא יעשה פרובוקציות אחרת תתחיל מערכה עם חמאס זה לא.

כלומר אי אפשר לומר את אותו דבר על מצביעי ימינה, הם בחרו לפי אידיאולוגיה מסוימת, ונבחרי הציבור הפנו עורף לאידיאולוגיה הזו, ומרגע זה מצביעי ימינה אינם אחראיים לתוצאות הפעולות של נבחריהם.

אין כזה דבר, תחליט. או שאתה אחראי למעשים של מי שקיבל ממך כח, או שלא. אי אפשר להיות אחראי רק שמסתדר לך. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...