Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

החלטנו להחליף לאימי את הרכב , כרגע היא נוסעת על פ'זו 307 אבל אחרי 8 שנים ו 200K שהרכב עבר - הגיע הזמן להחליפו .

ההורים שלי מהאנשים שמחליפים רכב רק כשחייבים - הייתה לנו סובארו כ 13 שנה עד שנגנבה ....

הרכב יקנה חדש מהסוכנות או אם יהיו מציאות ממש כדאיות אז רכב עד שנתיים על הכביש גם בא בחשבון .

על כל פנים את הגולף והג'טה מאוד אהבנו אך כנראה ירדו מהפרק עקב גיר בעייתי ...

את הפורד פוקוס החדשה גם אהבנו אך גם שם יש שמועות על גיר בעייתי .

כרגע הכיוון העיקרי הוא ההונדה סיוויק - 5 או 4 דלתות עדיין לא הוחלט , יש הבדלים במכלולים ? ראינו שיש גם היברידית , כדאי להתקרב ?

הרכב יסע כ 15K - 20K בשנה .

יש למישהו רעיונות יותר טובים ?

הדרישות מהרכב :

1. אמינות , אמינות , אמינות !!!

2. אוטומט .

2. תחושה נעימה ברכב - שיכוך מהמורות,בידוד רעשים טוב,מזגן חזק לקייץ וכו'

3. שירגיש איכותי מבפנים .

4. צריכת דלק .

דברים לא חשובים בכלל :

1. התנהגות כביש ספורטיבית , הגה ''מתקשר'' וכו' לא מעניינים ....

2. מחירי ביטוח - לא רלוונטי

3. שוק יד שנייה וירידת ערך לא מעניינים ..

תודה , עמנואל .

פורסם

יהיה לכם קשה לעבור מה307 לסיוויק מבחינת הנוחות.

הכסא זה לא אותו כסא, הישיבה ב 307 גבוהה ובסיויק נמוכה.

הסיוויק מתרסקת ומרסקת גם על מהמורות קטנות,ה307 נוחה משמעותית.

אם ה307 הוא 2.0 הביצועים דומים לסיוויק.

מציע לכם לבחור 2-3 רכבים שנראים לכם ולבצע בהם נסיעת מבחן.

פורסם
יהיה לכם קשה לעבור מה307 לסיוויק מבחינת הנוחות.

הכסא זה לא אותו כסא, הישיבה ב 307 גבוהה ובסיויק נמוכה.

הסיוויק מתרסקת ומרסקת גם על מהמורות קטנות,ה307 נוחה משמעותית.

אם ה307 הוא 2.0 הביצועים דומים לסיוויק.

מציע לכם לבחור 2-3 רכבים שנראים לכם ולבצע בהם נסיעת מבחן.

אשמח לדעת על מה אתה מדבר. אני בעלים של 307 שנת 03, ולחבר טוב שלי יש סיוויק 2010. לא רק שזה לא נכון מה שאמרת(מלבד הישיבה הגבוהה) אלא גם שהסיוויק מרגישה נוחה יותר, במיוחד מאחורה.

פורסם
שלום ,

החלטנו להחליף לאימי את הרכב , כרגע היא נוסעת על פ'זו 307 אבל אחרי 8 שנים ו 200K שהרכב עבר - הגיע הזמן להחליפו .

ההורים שלי מהאנשים שמחליפים רכב רק כשחייבים - הייתה לנו סובארו כ 13 שנה עד שנגנבה ....

הרכב יקנה חדש מהסוכנות או אם יהיו מציאות ממש כדאיות אז רכב עד שנתיים על הכביש גם בא בחשבון .

על כל פנים את הגולף והג'טה מאוד אהבנו אך כנראה ירדו מהפרק עקב גיר בעייתי ...

את הפורד פוקוס החדשה גם אהבנו אך גם שם יש שמועות על גיר בעייתי .

כרגע הכיוון העיקרי הוא ההונדה סיוויק - 5 או 4 דלתות עדיין לא הוחלט , יש הבדלים במכלולים ? ראינו שיש גם היברידית , כדאי להתקרב ?

הרכב יסע כ 15K - 20K בשנה .

יש למישהו רעיונות יותר טובים ?

הדרישות מהרכב :

1. אמינות , אמינות , אמינות !!!

2. אוטומט .

2. תחושה נעימה ברכב - שיכוך מהמורות,בידוד רעשים טוב,מזגן חזק לקייץ וכו'

3. שירגיש איכותי מבפנים .

4. צריכת דלק .

דברים לא חשובים בכלל :

1. התנהגות כביש ספורטיבית , הגה ''מתקשר'' וכו' לא מעניינים ....

2. מחירי ביטוח - לא רלוונטי

3. שוק יד שנייה וירידת ערך לא מעניינים ..

תודה , עמנואל .

כמה דברים - אתם מדברים על טווח של כ15 שנה

אם ב8 שנים עשיתם 200K זה אומר שהנסועה השנתית הממוצעת שלכם היא כ25KKM

אז קודם כל ב15 שנה זה אומר שאתם תעשו בערך 375KKM

ההמלצה שלי תהיה:

א. יפני או קוראיני

ב. נפח מנוע מינימלי 1.8 ליטר רצוי 2.0 עד 2.5 ליטר

ג. צריכת דלק שתיתן את ה1:10 בוודאות

ההתלבטויות שלי יהיו באמת בין הסיוויק 1.8 אוטומט לבין טויוטה אוונסיס או יונדאי I40

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הונדה סיוויק - אין הברידית חדשה, והסוללות לא יחזיקו מעמד כל כך הרבה שנים.

אני ממליץ לבחון את הקאיה פורטה שניתן לקנות חדשה 2013 מליסינג עם 0 ק"מ ב-97000 ש"ח.

מדובר במכונית חסכונית למדי עם איכות בניה מעולה ומנוע אמין וזריז.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אשמח לדעת על מה אתה מדבר. אני בעלים של 307 שנת 03, ולחבר טוב שלי יש סיוויק 2010. לא רק שזה לא נכון מה שאמרת(מלבד הישיבה הגבוהה) אלא גם שהסיוויק מרגישה נוחה יותר, במיוחד מאחורה.

אני בעלים של 307 11 שנה ולחברה שלי יש סיויק בת6 שנהגתי עליה[לצערי] המון.

אני מציע לך לבדוק את הלחץ האויר בצמיגים,אם תרכיב צמיגים מהמזרח או באיכות נמוכה גם בנטלי ירגיש כמו טרקטור.

פורסם

התחרות, הרגולציה והמודה גורמים לכך שאין אף מכונית שיש לגביה סטטיסטיקה שתתן אינדקציה מספיק טובה לגבי תקופה כזו.

ברור שכמה שפחות טכנולוגיה מודרנית ומורכבות מכנית אמורים לשפר בהפחתת הסיכוי לתקלות.

יחד עם זאת, מכוניות שלכאורה הומלצו כאן כאמינות עלולות לכשול במבחן הזמן. עייפות חומרים יכולה להפוך אחזקה לבלתי נסבלת.

כך לדוגמא צנרות במנוע, אטמים, צנרות של מערכת בלימה וכן פלסטיקים בתא הנוסעים, גומיות למינהן, ריפודים...כל אלא עלולים להתגלות כפריטים שהזמן יכריע אותם והמכונית תתקע או תקרקש או תהיה לא נעימה לשהיה.

אני חושב שקל יותר לפסול מועמדות אך לא רציני להמליץ. די הימור. לטובת ההימור ממליצים יטו להמליץ על פירמות עם עבר מוצלח או מכוניות שהפשטות שלהן תתפס כיתרון כאן.

די קשה לי להאמין שלפני 8 שנה היו ממליצים לך כאן על ה 307 כבחירה המתאימה להגדרה שנתת...

הימור מוצלח.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אני בעלים של 307 11 שנה ולחברה שלי יש סיויק בת6 שנהגתי עליה[לצערי] המון.

אני מציע לך לבדוק את הלחץ האויר בצמיגים,אם תרכיב צמיגים מהמזרח או באיכות נמוכה גם בנטלי ירגיש כמו טרקטור.

לשמחתי יש לי 4 קונטיננטל בני חצי שנה. אולי תבדוק את הצמיגים בסיוויק של חברה שלך...

פורסם

אחרי עשור וחצי עם יפניות במשפחה ו0 תקלות (היו ריקולים אבל הכל תוקן על חשבון היבואן) אני רק יכול לאמר שההימור כאן עם סטטיסטיקה מצויינת - זו הסיבה העיקרית שאני אמליץ על יפניות או קוריאניות מודרניות.

נכון לעכשיו אשתי נוסעת על הימור צרפתי עם סטטיסטיקה רעה אבל עם אחריות לשלוש שנים - שככל הנראה נוצרה ככה בגלל רב סרן שמועתי בעיקר אבל כבר אני רואה שהרכב הרבה יותר רגיש לתחזוקה ואני אפילו לא מדבר על טיפולים אלא פשוט לנקות לו את הגריל של הווישרים כל הזמן מעלים שנופלים עליו בכדי שתעלות ניקוז לא יסתמו - דברים כאלה ברכבים יפנים אתם פשוט לא תראו. (מגאן 2)

וזה לא שאנחנו לא מרוצים מהרכב - מרוצים מאוד, אבל יפני, זה לא.

להמליץ לבן אדם שרוצה להחזיק רכב ל15 שנה על גיר DSG - לא קביל בעיניי.

היתרון למשל ברכבים יפניים זה שמתחילת שנות ה2000 ברובם אין בכלל רצועת טיימינג - לא מותחנים, לא רצועות לא פולי לא בטיך - עוד הוצאה תקופתית שנבצרה מאתכם וגם עוד דאגה מאסיבית שירדה מהראש.

היתרון בגירים פלנטריים או רציפים זה שלא צריך להחליף קלאץ' כל כמה שנים וזה גם יתרון על גיר ידני במובן הנוחות של הדבר.

אם תבחנו את רוב היצרנים האירופיים היום - הם כולם מתעסקים עם גירים אלקטרוניים או רובוטיים שלמען האמת - רב סרן שמועתי חוגג עליהם יותר מידי וזה מתחיל להרים גבה קשה לי להמליץ על משהו כזה למישהו שרוצה להיות שקט לעשור וחצי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מסכים לכל מה שכתבת.

פורסם

אני לא

:-P

ועוד משהו אחד - לגבי הסיבה שהמלצתי על נפח מנוע גדול - זה בגלל שגם כמות הנסועה ל15 שנה תהיה לא קטנה ככל הנראה.

מנוע קטן = טווח חיים קצר יותר.

אני בד"כ גם קונה רכב לתקופה מינימלית של 5 שנים והכוונה היא להחזיק את הרכב עד עשור

מה שאומר שאני לעולם לא אקנה רכב מיני אלא אם כן טווח האחזקה המתוכנן לו הוא 5 שנים ואני קונה אותו חדש.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא צויין תקציב.

לגבי הסיוויק. חבר עם 2012 אבל עם נסועה רצינית, מדבר על בעיות איכות גימור שנתקל בהם בתחילת הדרך (תוקן באחריות) וכן על אכילת שמן! הנושא בבקרה כרגע...

פורסם

לא רציני לדבר על אחזקת רכב ל15 שנה.

אמינות, נוחות, בטיחות, צריכת דלק , זה כן. אבל 15 שנה?

ומה אם אומר לך חבר יקר שיש לי אחלה רכב להמליץ לך מבחינת אמינות, אבל יש לו רק 4 כוכבי בטיחות? או שהנוחות תשבור לך את הגב? לא יותר חשוב לצאת חי מתאונה? או לא להזדקק לכירופרקט לאחר כל נסיעה?

קונים רכב בטוח וחדש ומקווים לשקט נפשי. בונים על צרכים (סופר מיני/ משפחתי/ מנהלים), שימושים(עירוני/ בין עירוני בעיקר),

וזהו.

אולי לקחת בחשבון אחריות יותר ארוכה אם מתכוונים מראש להחזיק זמן רב (לדוגמא, קאיה שיש 3 שנים מלאות+ 4חלקיות).

ה307 שלך היא אחלה דוגמא לאנטיתיזה של רכב שלא "מאד נחשב" לאמין, ואצלך היו מרוצים ממנו מאד.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
לשמחתי יש לי 4 קונטיננטל בני חצי שנה. אולי תבדוק את הצמיגים בסיוויק של חברה שלך...

בסיויק יש רביעייה של מישלין פרמסי,כמו ב307,אחד הצמיגים הכי טובים שיש בארץ.

הקונטי באמת קשים.

,

• תוכן חדש...