Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן קיבלתי רישיון, סבא שלי שהוא נהג משאית (אבל מהדור הישן שלמדו לנהוג בנהיגה באמת) הוא אחד מהמלווים שלי, בתור נהג משאית הוא היה חייב לקנות לעצמו סקודה אוקטביה דיזל (הוא חייב את הרעש), הוא היה מוכן להתפשר על אוטומט אבל נוהג על הכאילו ידני. הוא לימד אותי (יותר שיגע אותי) שמנוע דיזל צריך לעבוד בטווח (בטורים) של בין 1500-2100, (אתם לא מאמינים כל פעם שאני עובר בקצת ישר יש צעקות:-) ), לעניין האוטו בבית (שאני נוהג בו הכי הרבה) הוא cx-5. (יש בנינו יחסי אהבה שנאה) בקיצור באיזה טווח המנוע בנזין צריך לעבוד (בטורים) כי אומנם אני מסוגל לשמוע אבל יש הרבה רעשי רוח (לא סובל את זה) והרבה רעש באוטו יחסית (רדיו, דיבורים וכו').

ואוו חפרתי :|

תודה, אורי

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

ה"טווח" שאתה מדבר עליו הוא למעשה תחום גמישות המנוע, התחום משתנה מרכב לרכב.

העלאה/הורדה של הילוך מתבצעת בהתאם לתנאי הנסיעה.

פורסם
ה"טווח" שאתה מדבר עליו הוא למעשה תחום גמישות המנוע, התחום משתנה מרכב לרכב.

העלאה/הורדה של הילוך מתבצעת בהתאם לתנאי הנסיעה.

אולי לא ניסחתי טוב מספיק אז מההתחלה:

מה התחום האופטימלי לעבודה של המנוע, נגיד בהכללה גסה, סבא שלי (שבודק כל בוקר שמן לפני כל נסיעה) אומר שהוא לא מוסיף שמן (האוטו ברשותו כ-3 שנים, ויכול להיות שאף פעם), אם גם אני נוסע עם הכאילו ידני או אפילו ברכב ידני, איך אני מגיע למצב כזה ?

נ.ב. יצא לי לנהוג גם על סובארו ישנה (בלי שמות גנאי) ידנית והסדרתי יופי לפי האוזן, אבל זה היה עם מנוע שהוא די רועש (אני חושב שאין בידוד כמעט בכלל:lol:) עם אדם עוד אדם אחד בלבד, בלי רדיו ובתוך מושב, אז אני לא חושב שזה אוביקטיבי ממש.

אורי

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לכל מנוע יש נתונים "יבשים" משלו (זה אומר שאתה יכול לגלות בדיוק באיזה טווח המנוע מספק את הכי הרבה כח).

נתונים "יבשים" לא מספיקים בד"כ, כי תלוי לאיזה תיבת הילוכים המנוע שודך - והכי חשוב, משקל הרכב (ועוד פרמטרים כמו אוירודינאמיות למשל, בעיקר במהירויות גבוהות).

בנוגע ל"מנועי בנזין" באופן כללי, זה כמובן תלוי בנפח המנוע וכמובן אופי המנוע \ כיול מערכת ההזרקה. זהו תחום מורכב למדי וקשה להסביר אותו בקצרה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לכל מנוע יש נתונים "יבשים" משלו (זה אומר שאתה יכול לגלות בדיוק באיזה טווח המנוע מספק את הכי הרבה כח).

נתונים "יבשים" לא מספיקים בד"כ, כי תלוי לאיזה תיבת הילוכים המנוע שודך - והכי חשוב, משקל הרכב (ועוד פרמטרים כמו אוירודינאמיות למשל, בעיקר במהירויות גבוהות).

בנוגע ל"מנועי בנזין" באופן כללי, זה כמובן תלוי בנפח המנוע וכמובן אופי המנוע \ כיול מערכת ההזרקה. זהו תחום מורכב למדי וקשה להסביר אותו בקצרה.

איציק

אז לפתוח חלון ולהקשיב בקיצור זה הכי טוב ?

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
לא ממש...

אוקיי, אז מה לעשות ? אני יודע שנהיגה לא לומדים בהתכתבות, אני מחפש יותר קווי מתאר שאני יוכל להישען עליהם, אני מאמין שאני כן אצליח לעשות את זה אינטואיטיבית אבל התנאים לא לטובתי, אני נהג ממש חדש בכביש (יש ניסיון בטרקטורים וכו'), אז אני עוד לא יכול להגיע לתנאים ממש אופטימלים (מגרש ריק וחלונות פתוחים).

אם יהיו לי איזה קווים מנחים אני יוכל לפתח את השמיעה וללמוד את השלב המדויק לבד כבר (בוא נגיד כמו גלגלי עזר באופניים).

אורי

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

תסלח לי, אבל אתה מתעסק בזוטות שחשיבותן מוטלת בספק.

אל תחפש את המושלמות כי אין כזו, המנוע ישחק גם אם תעביר הילוך בתזמון המושלם והברקס ישחק גם את תבלום כמעט תמיד באמצעות כוח המנוע.

אצלי בספר הרכב כתוב שמומלץ להעביר הילוך בין 2100-2500 סל"ד, אני משתדל להשאר סביב התחום הזה ומשתדל לא להגיע ל 3000(למרות שלא יקרה כלום אם כן), לא שאני חושב שזה יעזור, פשוט זה אופי הנהיגה שלי.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

סליחה שאני אומר ל את זה אבל איפה היית בשיעורי הנהיגה, המורה שלך (לפחות אמור) לימד אותך איך להשאר בתחום היעיל של המנוע ואין הבדל בין טרקטור, משאית ורכב פרטי.

אתה צריך לגרום לרכב לנוע במהירות הנכונה לתנאי הדרך/המהירות שאתה רוצה. ולהיות בתחום היעיל של המנוע.

נכון שאפשר למשוך הילוך עד למנתק ההצתה, ומצד שני ניתן להעלות להילוך חמישי כבר במהירות של 50 קמ"ש.

אך זהו לא תחום היעילות של המנוע.

בצורה גסה ניתן לומר שעד 3 א' טורים בתחילת נסיעה כאשר אתה רוצה לצבור כח.

לאחר מכן משיכת ההילוכים תהיה מתונה יותר.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...