Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה לא ממש ממש חייב רכב מנהלים גדול ואתה עדיין רוצה רכב מפנק אז אני לספר לך מה היה אצל משפחתי, בשנת 2005 אבא שלי הרגיש כמוך שהוא רוצה להתפנק ברכב ולאחר שעשינו סיבוב בסוכניות רכב הוחלט על הונדה אקורד 2.0 ברמת איבזור קומפורט ( כמו שאחרים הציעו- עזוב את כל האבזור שמסביב כי מה שחשוב זה הרכב).

הרכב באמת ברמה גבוהה ונוח ויציב וגם שקט בנסיעה.

לפני חודש אבא שלי החליט שהגיע הזמן להחליף אותו אך משנת 2005 הרכב איבד הרבה מערכו והמחיר מחירון יצא 62000 ש"ח שזה נפילה לעומת המחיר שנקנה שהיה 166000 ש"ח, לפני אגרות וכל התוספות שצריך כמו מיגון וכו'.

אבא שלי החליט להחליף ולא רצה רכב גרמני או סקודה בגלל הצרות של הגיר DSG.

אז כמעט החליט לוותר ובסוף נכנס לסוכנות הונדה והתלהב מהסיוויק האצ'בק החדשה וישר עשה נסיעת מבחן והזמין במקום את הרכב ברמת איבזור ספורט ב 144000 ש"ח, ואם אבא שלי הרגיש בנוח ושהרכב מספיק חזק אחרי כמה שנים עם האקורד אז כנראה שהוא מספיק טוב, בנתיים יצא לי לנסוע עם אבא שלי ברכב הזה פעם אחת ובהחלט הרכב שקט מאוד וגם מרגישים שאין צורך לאמץ את המנוע כי הוא מספיק חזק. אם לא חשוב לך חבילת אבזור הספורט אז בהחלט זו אופציה שיכולה להיות טובה בשבילך. 134900 ואני מאמין שב 140000 זה כבר יהיה מחיר כולל הכל.

בלי קשר לעניין בגלל שהיה לאבא שלי חבל להפסיד על האקורד כל כך הרבה כי הרכב במצב מצויין ולא נסע הרבה 90000 ק"מ אז הוא החליט להעביר אותה אליי ;-)

פורסם

תראה

הסיפור אצלי הוא הסיפור ההפוך מאצלך והבן שלך.

אני בסיפור הזה לוקח את התפקיד של הבן (אני בן 35 ) ומדובר כאן בעצם על אבא שלי.

אני עובד היי טק באמת - אני ממש לא משתכר בצד העליון של הטבלה אבל אני בהחלט מרוויח יפה למחייתי.

אבא שלי עבד שנים רבות במפעל אלקטרוניקה (מנוע מלציין) ולאחר מכן הפך ליועץ חיצוני עצמאי וגם כן סה"כ מרוויח יפה למחייתו - למען האמת אנחנו פחות או יותר באותה דרגת שכר.

אני החלטתי שבא לי לעשות דברים שאני עלול להתחרט עליהם מאשר להתחרט על דברים שלא עשיתי.

ולכן בגיל 33 החזרתי את רכב הליסינג שלי - קורולה 07 ובמקומו רכשתי טויוטה אוונסיס פרטית ב65 שקלים (שנת 2006) שאני נהנה ממנה מאוד עד היום ואני מתכוון להחזיק אותה לפחות עוד כשנתיים.

אבל! אבא שלי לעומתי פוחד מלרכוש רכבים יד שניה ומעדיף להוציא סכום עתק על רכב חדש - אבא שלי במשך כל החיים שלו רצה רכב ליגה אחת למעלה מה1.6 משפחטומטיות.

למרות שידעתי שנכון - הרציונאל של הבן שלך הוא הנכון, לפעמים פשוט צריך להקשיב ללב ודחפתי אותו לרכוש רכב "מנהלים" חדש והוא אכן עשה זאת.

אמרתי לו "שגר ושכח"

יום אחרי רכישת הB4 2010 הוא אכן שכח שהוא הוסיף 90K ש"ח

הוא מרוצה ומחייך בכל פעם שהוא רואה את הרכב בחניה - אז זה היה שווה את זה.

אז - תחליט אם אתה רוצה להתחרט על משהו שעשית או אם אתה רוצה לא לעשות משהו ולהתחרט על זה.

לגבי הסופרב -

זה רכב פנטסטי - ללא ספק ראש לשועלים

אבל הגיר שלו נמצא בסטטיסטיקה לא טובה של תקלות נכון לעכשיו - אם אתה קונה חדש, תהנה, יש לך חמש שנים אחריות על הגיר.

העצה שלי היא לחפש משהו אמין יותר מבחינה סטטיסטית ולקנות יד שניה שנתיים על הכביש כאשר נותרה לך שנה אחריות על הרכב שקנית.

נכון - אוונסיס נופלת מהסופרב, למען האמת כמעט כל רכב אחר בקטגוריה יפול ממנה.

אבל יש כמה שנותנים לך קטגוריית פרימיום כמו למשל מאזדה 6

יש לך את סובארו שנותנים לך דגם לB4 עם 2.5 ליטר שהוא גם כן שווה בדיקה

יונדאי I40 והמקבילה שלה מבית KIA האופטימה מאוד מפתיעות בקפיצת המדרגה שהם עשו עם הדגמים האלה - תעשה נסיעת מבחן.

ראיתי פיג'ו 508 עם סלון עור מלא והרכב היה נראה פשוט מטמטם ברמת גימור הזאת.

הציעו לך כאן לבדוק ביואיק לה קרוס - שווה בדיקה.

אבל את כל הרכבים האלה הייתי פחות חושש לקנות יד 2 כאשר את הסופרב או כל רכב אחר עם גיר DSG הייתי מעדיף לרכוש חדש בשביל אחריות מלאה ואם אפשר גם מוסיף על אחריות מורחבת.

מבחינת תחזוקה - ביטוח אתה יכול לעשות סקר שוק דרך WOBI.CO.IL ולגלות עד כמה המצב עגום - טסט ככל הנראה ינוע לך בין 1700 ל2200 שקלים כאשר הטיפולים אתה לא תרגיש הבדל משמעותי בעלויות הטיפולים השוטפים עם בכלל לעומת רכב מאותו יצרן בנפח 1.6 ליטר.

העצה שלי היא שתחליט אם אתה עושה צעד שהוא לא כלכלי והולך על חדש או עושה צעד כלכלי יותר והולך על יד 2 - ותעשה נסיעות מבחן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם אתם נוסעים בעיקר בעיר חבל לקנות סופרב, היא ענקית.

למה שלא תלכו פשוט על משפחתית מאובזרת? כמו למשל הקרוז טורבו שמציעה אבזור רב (10 כריות אוויר, ריפודי עור, כיסא חשמלי, סנרוף וכו') ?

עוד אופציה; אם ירידת ערך מפחידה אותך, אתה יכול לחפש לך סופרב 2010\2011 שכבר ספגה את ירידת הערך העיקרית שלה.

או אם אתם מחפשים קניה יותר בטוחה (מבחינת אמינות) מהסופרב אפשר לחפש מאזדה 6 משומשת או B4 ברמות אבזור הגבוהות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אני מבקש להודות לכם על תגובתכם.

היות והחלטתי ( ומזה אני לא ייסוג ויהי מה ) ללכת על רכב חדש , וכפי שציינתי מקודם היו לי רכבי ליסניג והאחרון שבהם פוקוס 2007

שמאוד נהנתי ממנו והחלטתי להיפרד ממנו, מתחיל לעשות בעיות..והביקורים התכופים במוסך התחילו באמת להכעיס אותי ואין לי כבר כח לכך... אני לא לא רוצה להכביד עליכם ביותר מידיי שאלות ולכן אסיים בזאת ( עידכון אחרון בהחלט ) השכן שלי רכש לאחרונה הונדה סיוויק 2013 דגם executive ואף איפשר לי לנהוג ולהתרשם ממנה ,וזאת לאחר שאני עדיין מנסה להיגמל מתחושת הסופרב..אז הגעתי למסקנה ( ותקנו אותי אם אני טועה בקשר לכך.. ) הכוונה שלי היתה להחליף את הפוקוס לאוקטבייה החדשה 2.המרחב בסיוויק הרבה יותר נוח לי מהפוקוס אבל אני צריך...להתרגל לנוחות הישיבה לעומת הפוקוס שהיתה לי..מעט גבווה יותר בפוקוס או שנדמה לי..השכן שלי אמר לי " ידידי היקר , אני מכיר אותך כבר שנים , פרשת לאחרונה ואם אתה באמת רוצה להרגיש נוח,בטוח,וגם לפנק את עצמך, לך על הסיוויק היא יקרה יותר מהפוקוס שדיברת איתה עלי אבל שומרת על אמינותה , אחזקה לא יקרה בכלל , ועם אתה חושב בעתיד למכור אותה וכפי שאני כבר הספקתי להכיר אותך כמה שאתה שומר ויודע לשמור על מכונית ( עם כל הצינעות ) אתה לא תפסיד ולך על ההונדה.הסופרב הזה סובב לך את " הקופסא " תנחת לקרקע ואתה לא תצטער על מה שאני מציע לך " . אני מתחבט בין ההונדה הזאת לבין הפוקוס 2 ליטר המדגם המאובזר ( אם אני לא טועה טיטניום..)

עלי לציין עם כל ההגינות שישבתי בפוקוס התרשמתי ממנה אבל באמת אני מרגיש מעט "חנוק" בה..ומה עוד שקראתי בעיון רב מאוד את הנושאים שכתבתם על הגיר ....הבעייתי...שלה , אני לא יודע אני ארגיש בזה או לא אבל אני חייב לציין ( ולא אשקר את עצמי ) שבמידה ואני ירצה למכור את הרכב עוד שנתיים שלוש או ארבע לכל היותר אני באמת חושש שאני אפסיד ( במידה ואני ירצה להחליף רכב..)מהידיעה של הגיר הסורר.וכמובן כפי שציינתי אני פשוט לא רוצה רכב..ליסינג.המחיר שלה גם לא זול בסביבות 152 אלף שקל ( של ההונדה ).השכן שלי עוד אוסיף שישנו עוד דגם בגירסה הזאת והוא comfort

ושוב אני מודה לכם על התייחסותכם לנושא ורק אבקש לדעת האם הכיוון של ההונדה שהתרשמתי ממנה מהנסיעה שלה ( לפני שלושה שבועות נהגתי על הפוקוס החדשה..והרגשתי ..רגיל מבחינת הנוחות הישיבה בתור נוהג למעט הצפיפות - התחושה ..), האם זה כדאי בסיכומו של דבר ?

פורסם

אם אתה רוצה רכב מיוחד ששונה מהליסינגמטיות שהיו לך, יש הרבה אופציות פחות יקרות ועדיין מעוצבות ואיכותיות. אני מניח גם שאתה לא חייב רכב גדול, ושלרוב אינך מסיע את הילדים (הגדולים מן הסתם) ברכב.

לדעתי סיטרואן DS3 יכולה להיות אידיאלית - בתקציב, נוחה, יפה ומיוחדת.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

ראשית, ההסופרב 1.8 טורבו נמכרת כיום עם גיר הטיפטרוניק. אז כל מה שנכתב לגבי ה-DSG' לא רלוונטי.

שנית, אם החלטת לגבי רכב חדש בקטגורית המשפחתיות רציתי לציין כמה דברים:

1. נושא שמירת הערך, פוקוס בעלת תדמית של רכב ליסינג. זה יקצץ לה במחיר כמשומשת הרבה מאוד בעוד 3-4 שנים (אני כותב זאת מנסיון).

2. רכבים בסדר גודל של כ-140K הייתי ממליץ לך לבדוק את הג'טה החדשה או הגולף החדשה.

3. לא לוותר על נסיעות מבחן בסוכניות השונות.

בהצלחה.

פורסם

אני הייתי מתלבט בין סיוויק לבין אוקטביה דווקא עם אהדה הרבה יותר גדולה לאוקטביה - כן, אני מצפה שהסיוויק תהיה אמינה יותר.

בפועל - אם בנוחות עסקינן אני הייתי הולך לבדוק את העצה של ZVIT על הביואיק לה קרוס או פוזל לכוון וולבו יד 2 - אבל אתה רוצה רכב חדש, אז זה לא רלוונטי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האוקטביה מוחלפת, לא רואה סיבה לקנות אותה.

הסופרב 1.8 אכן לא משווקת עם גיר DSG אלא עם הטיפטרוניק הישן מטעמי אמינות.

לטעמי שווה לך לחכות לגולף החדשה שתנחת בקרוב.

פורסם

נכון שהאוקטביה מוחלפת אבל זה לא הופך את הדגם היוצא לרכב לא טוב - אולי דווקא עכשיו יהיה אפשר לצפות למבצעים של חיסול מלאי - נקודה טובה למחשבה.

Pioneer TS-X150

פורסם

באמת שאני לא מוצא את ההגיון בלקנות ררכב חדש בישראל.

עם ירידת ערך כל כך גדולה ומחירים מופקעים,הייתי קונה סופרב או כל רכב אחר שבחרו בן שנה שנה וחצי,אז נכון מישהו אכן קרע ממנה את ניילונים אבל -הנה חומר מחשבה,האם לקרוע את הניילונים שווה לך 25-30 אלף ש"ח?.

Porsche 944 turbo

פורסם

ממה שאני קורא, אתה צריך בכלל רכב בינוני-קטן ומאובזר, עדיף יד2 כדי שגם ישמור יותר על הערך.

משהו כמו לקסוס CT200H או IS250, לנצ'יה דלתא וכד' (אופציה מופרעת כמו פיאט כרומה, 2009 ב-70K בלבד!).

משכנתא זה קל

פורסם

ברגע שכתבת מפנק, חשבתי וולבו, באיזור 100 א ש״ח תוכל לקנות s60 סביבות 2010, ואם תפנה למאיר טרייד אין בטח גם יתנו לך כל מיני הטבות ואולי אפילו אחריות וטיפולים, נראה לי שיש להם ערימות של מכוניות כאלה מעסקאות טרייד אין, אני בעבר נתקלתי שם בכמה מכוניות בנות 2-3 עם פחות מ60 אלף ק״מ.

זה בהחלט רכב שיתן לך הרגשת פרימיום ויותר יחניף לך מפוקוס או סיויק.

וכנראה שבאופן כללי יעלה לך פחות, כל עוד אתה לא נוסע הרבה.

פורסם

מעבר לעצות שניתנות בשרשור, קצת פסיכולוגיה בגרוש:

קניית רכב חדש אינה קנייה "כלכלית". לרוב קניית רכב הינה קנייה "רגשית".

flatbon, אתה מנסה להפוך החלטה רגשית (לרכוש סופרב) להחלטה "שיכלית" - איזה רכב יתאים לצרכים במחיר סביר (מבחינת האפשרות הכלכלית שלך).

אם רוצים ללכת על ההחלטה ה"שכלית" - לך על רכב משומש.

אתה ציינת במפורש שאתה רוצה רכב חדש. זהו צעד רגשי. עכשיו את ההחלטה הזו אתה רוצה להתאים ליכולת הכלכלית.

לחברי הפורום יש הרבה עצות יפות ומנומקות. כל אחד מאיתנו "שולח" אותך לכיוון שונה. אני חושב שזה גורם לך בילבול.

במידה והכיוון הוא לרכב חדש ואחרי שהגדרת את התקציב שאתה מוכן להוציא על רכב, תערוך לעצמך רשימה של רכבים בתקציב שלך.

תבקר באותם סוכניות, תערוך נסיעות מבחן, ואז תחליט איזה רכב עונה על הציפיות/דרישות שלך בצורה המיטבית, מבחינתך.

כנראה תצטרך להתגבר על הרגשת ה"פספוס" שלא רכשת את הסופרב. לכן תבחר את הרכב שהכי "מדבר" אליך.

שוב,

בהצלחה

• תוכן חדש...