Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב דיזל זול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רכב דיזל זול אפשר לקנות, אבל אני לא ממליץ גיר אוטומטי לכן לא ממליץ לקחת את הפסאט. אני ממליץ לשקול גולף/פולו/קורדובה דיזל SDI אמין, חסכוני ופשוט יחסית כי אין לו טורבו. פליסיה עם אותו מנוע SDI עולה אלפים בודדים.

רכב זול ומשוכלל זה מתכון להוצאות כספיות לא מבוטלות.

הבעיה היא שאני חייב גיר אוטומט

ומישהו שאל כמה אני נוסע ביו או בשנה כמה נוסעים?

אז ככה אני נוסע 5 ימים בשבוע לפחות מאשקלון לבית שמש ובחזרה את החשבון בק״מ תעשו אתם

ולפעמים אני נוסע לבד ולפעמים עם 4 נוסעים

פורסם
אם אתה חייב מהשלושה - הייתי בוחר פאסאט.

לא ממש חייב פשוט אין רכב שיעלה בסכום של הרכבים הנ״ל

ויהיו עם צריכת דלק קטנה

ואגב כמה עושה הפאסאט?

פורסם

לפסאט אוטומטית גיר בעייתי ופחות נפוץ מהגיר הבעייתי של אוקטביה. אם אין לך ברירה אלא לקחת אוטומט - קח אוקטביה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפסאט אוטומטית גיר בעייתי ופחות נפוץ מהגיר הבעייתי של אוקטביה. אם אין לך ברירה אלא לקחת אוטומט - קח אוקטביה.

לצערי יש לי ניסיון מר עם אוקטביה

רכשתי את הרכב הנ״ל לפני 6 שנים עם 170,000 ק״מ ובבדיקה אמרו שהרכב תקין ללא שום בעיה מלבד ציריות וכל מיני כאלה ואחרי כמעט חודש שמתי 23,000 ש״ח שזה היה גיר ומנוע אז ככה שאוקטביה לא בפרק בכללללל

פורסם

ואחרי אוקטביה אתה רוצה לקחת פסאט או סיטרואן? אני מתפלא שאחרי ניסיון מר עם אוקטביה אתה רוצה ללכת על רכבים יותר יקרים לאחזקה ממנה.

בתקציב שלך (כמה שאני מבין מדובר על 6-12K) אתה צריך רכב במצב טוב בעל כושר נסיעה יומיומי. למשל: דיהטסו שרייד אוטומט 1.5 סדאן יכולה לענות על הדרישה הזאת - ניתן למצוא כאלה עם קילומטרז' נמוך מידיים פרטיות.

אם אתה רוצה דיזל אמין וחסכוני בתקציב מוגבל, אין לך הרבה ברירה אלא ללכת על גיר ידני ללא טורבו או לא לקחת דיזל בכלל. טורבו דיזל אוטומט זה מתכון לצרות בתקציבים כאלה כי כל חלק יעלה יותר מרכב ובמחיר הזה הרכבים בדרך כלל לא מטופלים כמו שצריך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ואחרי אוקטביה אתה רוצה לקחת פסאט או סיטרואן? אני מתפלא שאחרי ניסיון מר עם אוקטביה אתה רוצה ללכת על רכבים יותר יקרים לאחזקה ממנה.

בתקציב שלך (כמה שאני מבין מדובר על 6-12K) אתה צריך רכב במצב טוב בעל כושר נסיעה יומיומי. למשל: דיהטסו שרייד אוטומט 1.5 סדאן יכולה לענות על הדרישה הזאת - ניתן למצוא כאלה עם קילומטרז' נמוך מידיים פרטיות.

אם אתה רוצה דיזל אמין וחסכוני בתקציב מוגבל, אין לך הרבה ברירה אלא ללכת על גיר ידני ללא טורבו או לא לקחת דיזל בכלל. טורבו דיזל אוטומט זה מתכון לצרות בתקציבים כאלה כי כל חלק יעלה יותר מרכב ובמחיר הזה הרכבים בדרך כלל לא מטופלים כמו שצריך.

צודק בהחלט, פונטו אוטומט כמה תעשה לליטרים וכמה תעלה?

פורסם

רכב אוטומטי זול צריך להיות יפני.

פורסם
אין דבר כזה "מחזיקים". רכב יכול "להחזיק" גם מיליון ק"מ כל עוד אתה דואג להחליף את החלפים שמתבלים.

השאלה היא באיזה נקודה יש מאזן קריטי של חלפים בלויים שאתה צריך להחליף שגם עולה כמו רכב מתקדם יותר.

כמו כן אל תשכח שרכב שנסע רבע מיליון ק"מ בדרך כלל ייראה ככה, חיצונית ופנימית. זה לא כלל אצבע ויכול להיות רכב עם 100 אלף ק"מ שנראה כמו זבל ולהיפך, אבל זה כנראה יהיה ככה ברוב המקרים.

כל הרכבים האלה יכולים להיות חסכוניים מאוד יחסית למשפחתיות גדולות, ז"א סביבות 1:13 בתוך העיר שזה יפה מאוד לרכבים בסדר גודל כזה. עם זאת, אפשר להשיג נתונים דומים עם כל רכב קטן ובלי להתפשר על ק"מ גבוה.

נכון מאוד

באופן רכב דיזל ישן זה עניין של מזל. צריך למצוא שמטופל כמו שצריך. דגם דיזל מאד חשוב נעדר מרשימתך והוא סקודה אוקטביה.

לדעתי כל האופציות שנתת באות בחשבון, אך יכולות להיות יקרות להחריד אם צריך לתקן משהו.

תוכל למצוא את עצמך מוציא יותר ממה שעלה לך הרכב בתיקונים בקלות.

אם המטרה היא חסכון בהוצאות הדלק - רכב דיזל ישן אינו הבחירה הבטוחה לדעתי, ולא הייתי ממליץ לאף אחד שישאל לדעתי לקנות שום רכב דיזל בתקציב הנתון שלך (לפי הדגמים ששאלת)

נכון מאוד

שרון רוצה ל"התאבד" מבחינה כספית, וזאת אחרי שכבר עשה זאת פעם עם האוקטביה.

הוא לא שומע להמלצות המצוינות שלכם. חבל על הזמן.

יהודה

פורסם
נכון מאוד

נכון מאוד

שרון רוצה ל"התאבד" מבחינה כספית, וזאת אחרי שכבר עשה זאת פעם עם האוקטביה.

הוא לא שומע להמלצות המצוינות שלכם. חבל על הזמן.

יהודה

יהודה למה אתה מדבר בשמי שאשאל אותך תענה ואיך אתה קובע שאני לא שומע להם אז בבקשה את ההערות שלך תשמור לעצמך

פורסם
שלום רב!

הייתי מציע לך לבדוק סיטרואן סקסו 1.5 דיזל נטול טורבו רכב קטן וחסכוני מאוד!!

וכמובן זול לרכישה.

היי שלום גם לך

אתה יודע כמה היא עושה לליטר

מה עלותה ואם יש גיר אוטומט?

פורסם

לסקסו אין אוטומט. כמו שרשמתי לך שרון, אם אתה לוקח אוטומט זול, קנה רכב אך ורק יפני (ברכבים תוצרת אירופה אוטומט לא היה נפוץ בארץ המוצא לכן אמינות ירודה יותר לרוב).

פורסם

שלום רב!

לגבי הסקסו צריכת הדלק שלה עומדת על כ-20 קילומטרים לליטר והרכב לא מגיע עם גיר אוטומט מה שתורם עוד יותר לצריכת דלק נמוכה.

עלות הרכב לא יקרה פחות מ- 10000 ש"ח וזה עלול להשתנות בעקבות מצב הרכב.

פורסם
שלום רב!

לגבי הסקסו צריכת הדלק שלה עומדת על כ-20 קילומטרים לליטר והרכב לא מגיע עם גיר אוטומט מה שתורם עוד יותר לצריכת דלק נמוכה.

עלות הרכב לא יקרה פחות מ- 10000 ש"ח וזה עלול להשתנות בעקבות מצב הרכב.

הבנתי אוקיי תודה אבל זה לא רלוונטי בשבילי אני חייב אוטומט נראה לי שאלך על מזדה 323 שנת 2001/2 וזהו אבל תודה בכל זאת

ותודה לכולם על המענה

• תוכן חדש...