Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשהרמזור אדום אבל הכביש ריק והראות טובה מאד (ובגדול כל התנאים מאפשרים את זה) זה לא יותר מסוכן מכניסה לצומת עם תמרור זכות קדימה.

בגלל שהעונש על מעבר באדום גדול יותר, אנשים נוטים לייחס לזה חשיבות גדולה יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
קו לבן ונסיעה בשול השמאלי:

תיקון קל, משמאל לקו הלבן זה לא שול, זה חציית קו הפרדה רצוף.

שול נמצא מימין לקו הצהוב בכבישים עם הפרדה / חד סטריים.

בכבישים דו סטריים ללא הפרדה השול הימני נמצא מימין לקו הצהוב הימני, והשול השמאלי (שמשמש את התנועה בכיוון הנגדי בלבד!) נמצא משמאל לקו הצהוב השמאלי.

אגב תסלח לי נדב, אבל התקנות דורשות מנהג עוקף לחזור לנתיב הימני לאחר כל עקיפה בתנאי שיש רכבים מאחוריו.

זה פועל יוצא של "יש לתת ז"ק לתנועה בכל הכיוונים לפני יציאה לעקיפה"

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שניים שעוקפים את הפקק ברמזור

אחד בצורה "מתוחכמת" על ידי עצירה על השוליים לפני.

[video=youtube_share;253oFFay0TY]

מדובר בכביש 57 מכיוון מזרח למערב, צומת ביד ליד. מי שנוסע שם מידי יום סובל פקקים קבועים בכל שעות היממה עם קיפוח תנועה מגמתי, מה שיוצר המתנה לא אנושית בכל שעה שתגיע לרמזור שאורכת באופן קבע לפחות 3 סיבובי רמזור ואף יותר, בבקרים הפקק שם מתארך לכדי סיוט של 4 קמ ב40 ד'.

דבר זה גורם לנהגים נורמטיבים, לא עברייני תנועה מן המניין להמציא כל מיני פטנטים. לא שאני מצדיק, ומיותר לציין שאני לא עושה את מה שמוצג כאן, אבל רואה את זה מתבצע לעיתים קרובות. בהחלט מבין את מצוקתו של מי שתקוע שם מידי יום ועושה את זה.

בקיצור, מעמידים את הנהג הישראלי בפני מצבים שהם סיוט יום יומי, כך שבהחלט ליבי ליבי לכל התקועים שם ברמזור הזה מכיוון מזרח למערב מידי יום (גם בכיוון ההפוך לא קל לרוב, אבל מזרח למערב זה שיא השיאים)

הכביש הזה הוא עורק תנועה ראשי, שמתחבר לכביש שש בצידו המזרחי, שלמעשה התשתית בו לא מתאימה לנפחי התנועה שעוברים בו מידי יום, מזרחית יותר הוא הופך בעצם לכביש עירוני מסוכן וצפוף שיש בו מידי שנה הרבה תאונות. יש תוכניות רבות שנים לשעתק כביש רוחב חדש צפונית לו, אך המדינה דוחה את את הפרויקט מזה שנים, ותודה בהזדמנות זו לכל שרי התחבורה שאחראים לכך.

פורסם
כשהרמזור אדום אבל הכביש ריק והראות טובה מאד (ובגדול כל התנאים מאפשרים את זה) זה לא יותר מסוכן מכניסה לצומת עם תמרור זכות קדימה.

בגלל שהעונש על מעבר באדום גדול יותר, אנשים נוטים לייחס לזה חשיבות גדולה יותר.

אז מה אתה בעצם אומר?

שלאנשים יש את החכמה להחליט האם הם יכולים לבצע עבירה ו"יהיה בסדר"?

המציאות הוכיחה (ומוכיחה כל פעם מחדש) את ההפך הגמור והמוחלט ממה שאתה אומר / מציע.

מה לעשות, אנחנו חיים בישראל (מדינת הכביש-ג'ונגל) ולא בשוויץ.

יש חוק.

לא טוב?

אל תנהג.

אף אחד לא שואל האם לדעתך זה מסוכן או לא.

פורסם

זו לא כוונתו, כוונתו היא שזו עבירה זהה במהותה לעבירת "אי מתן זכות קדימה", שזו כמובן טעות (בשביל עבירת ז"ק חייב רכב אחר, והוא כתב שהכביש ריק), כי היא זהה במהותה לעבירת "אי עצירה בתמרור עצור".

הוא לא כתב שזה בסדר להפר את החוק (אף אחד מהם), אלא שמהות העבירה זהה בשני המקרים (וכמובן היות שניהם עבירות).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא נדב, הוא מסביר מצויין את הרעיון שכיוונתי אליו

יחד עם זאת, אני חושב שיש קצת הפרזה בחשיבות שאנחנו מייחסים לרמזור אדום. מי שעובר אדום במודע, זאת לא העבירה הכי מסוכנת שאני יכול לחשוב עליה. הרבה פחות מסוכנת מגניבת רמזור במהירות, למשל. אבל יש לי תחושה שיהיו הקוראים שיפרשו את הודעתי כרצונם, ויתרעמו.

ואתה המתרעם.

יש רמזורים שמיועדים לאזורים עם צפיפות תנועה, והם פועלים גם בשתיים בלילה כאשר אתה עומד חמש דקות באדום וכלב לא עובר בצומת (עם ראות לכל הכיוונים). אני עומד כמו ילד טוב אבל מרגיש קצת מפגר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אז מה אתה בעצם אומר?

שלאנשים יש את החכמה להחליט האם הם יכולים לבצע עבירה ו"יהיה בסדר"?

המציאות הוכיחה (ומוכיחה כל פעם מחדש) את ההפך הגמור והמוחלט ממה שאתה אומר / מציע.

מה לעשות, אנחנו חיים בישראל (מדינת הכביש-ג'ונגל) ולא בשוויץ.

יש חוק.

לא טוב?

אל תנהג.

אף אחד לא שואל האם לדעתך זה מסוכן או לא.

איפה כתבתי שמותר לעבור על החוק ולנסוע באדום?

הכוונה שלי היא שמבחינת המעשה עצמו זה אותו דבר כמו להיכנס לצומת (או פניה) ריקה גם כשאין רמזור. העובדה שיש שם רמזור לא הופכת את זה למסוכן יותר. אסור כן. מסוכן לא.

אתה אוטומטית מניח שזה מאד מסוכן בגלל שאסור לנסוע באדום.

במקרים מסויימים כמו שתיאר Eily, זה לא יותר מסוכן מלגלוש לצומת עם תמרור שלא מחייב אותך לעצור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הייתי רודף אחרי עד אילת כדי למצוא את החתיכת חרא הזה, שצריך לקבל שלילה לכל החיים וגם כריתה של 2 הרגליים עד הברך כדי שלא יגיע לדוושות יותר בחיים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...