Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא נדב, הוא מסביר מצויין את הרעיון שכיוונתי אליו

ואתה המתרעם.

יש רמזורים שמיועדים לאזורים עם צפיפות תנועה, והם פועלים גם בשתיים בלילה כאשר אתה עומד חמש דקות באדום וכלב לא עובר בצומת (עם ראות לכל הכיוונים). אני עומד כמו ילד טוב אבל מרגיש קצת מפגר.

אתה צודק.

אני באמת מתרעם על המחשבה האדיוטית של "אני חושב שיש קצת הפרזה בחשיבות שאנחנו מייחסים לרמזור אדום"

וזה מה שקורה בארץ - כל חכמולוג חושב שיש הפרזה בחוק כזה או אחר, ותראה מה קורה בכביש בגלל זה.

איפה כתבתי שמותר לעבור על החוק ולנסוע באדום?

הכוונה שלי היא שמבחינת המעשה עצמו זה אותו דבר כמו להיכנס לצומת (או פניה) ריקה גם כשאין רמזור. העובדה שיש שם רמזור לא הופכת את זה למסוכן יותר. אסור כן. מסוכן לא.

אתה אוטומטית מניח שזה מאד מסוכן בגלל שאסור לנסוע באדום.

במקרים מסויימים כמו שתיאר Eily, זה לא יותר מסוכן מלגלוש לצומת עם תמרור שלא מחייב אותך לעצור.

אמרת את יפה: "אסור כן".

בזה זה נגמר.

יש חוק ואף אחד לא שואל האם זה מסוכן או לא לפי דעתך או דעתו של מישהו אחר.

אז יש ביציאה ברחוב קטן, מסכן, צדדי ש-99.99% מהזמן ריק לחלוטין תמרור "עצור" ברחוב שחבר שלי גר.

אני תמיד עוצר שם (ומרגיש אדיוט ל-2 שניות - ביג דיל).

חבר שלי לא עוצר.

תאונה אף פעם לא קרתה לו, אבל דו"ח על אי עצירה הוא כבר חטף.

תבין:

לא מעניין אף אחד האם זה מסוכן או לא.

יש חוק שכל הנהגים חייבים לציית לו.

בזה זה נגמר.

אין חשיבות להאם אני חושב (או אתה או כל אחד אחר) שמעבר באור אדום בצומת ריק עם ראות של 5 ק"מ זה בסדר / מסוכן / מסוכן מאוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני באמת לא מבין על מה אתה מתלהם ומתרעם.

בוא נסכם:

1. אסור לנסוע ברמזור אדום.

2. נסיעה באדום לא בהכרח מסוכנת יותר מאי עצירה בתמרור עצור או אי מתן זכות קדימה, לכל אחת מהעבירות האלה יכולה להיות אותה תוצאה הרת אסון בדיוק.

3. החשיבות של עצירה באדום היא לא גדולה יותר מציות לחוקי התנועה האחרים, כמו מתן זכות קדימה להולך רגל או עצירה בתמרור עצור. רק העונש גדול יותר.

וסתם הערה: המחשבה האידיוטית האמיתית היא לקחת את החוק שנכתב בידי אנשים בשר ודם כמוך וכמוני ולהפוך אותו בקנאות דתית לקדוש ובלתי מעורער.

מי שמזלזל בחוק לא פחות גרוע ממי שהולך אחריו בעיניים עצומות ללא הפעלת שיקול דעת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ואני לא מבין למה אתה נפגע מציות לחוק או מאנשים שמצייתים לו.

1. אין וויכוח.

2. ממש לא מעניין איזו עבירה יותר מסוכנת. יש דרגות שלפיהם תקבל עונש כבד יותר או פחות. עבירה = עבירה.

3. ראה סעיף 2. לא מדובר על איזו עבירה יותר חמורה, מדובר על רוכב שעבר עבירה. זהו.

לגבי ההערה:

מצטער לאכזב אותך, אבל כשיש לך רמזור אדום - אתה עומד.

גם אם לא נראה לך.

שיקול דעת תפעיל כאשר יש מצב שמצריך את זה.

רמזור אדום מצריך ממך פעולה בודדת - לעמוד ולחכות בסבלנות.

אין כאן קנאות דתית או מחשבה אדיוטית.

להפך.

המחשבה האדיוטית היא שאתה בכלל חושב שיש לך אפשרות להפעיל שיקול דעת ברמזור אדום או בתמרור עצור.

יש חוקים שלא נתונים לפרשנות. ושני אלה נופלים בדיוק שם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אמרתי שאני נוסע באדום כשנראה לי שאפשר?!

אבל לטעון שזה מסוכן בכל מצב זו טעות וזה מה שמנסים להסביר לך. הוא לא סיכן פיזית אף אחד למרות שכן עבר עבירת תנועה.

אולי אתה מתרעם כי אתה רואה את זה כהצדקת המעשה וקריאה לאנשים לעבור על החוק? אז זה לא. ממש לא.

מעבר לזה, כל מצב, אפילו הפשוט ביותר מצריך שיקול דעת. זה שלא מעניין אותך מה מסוכן יותר זו בעיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נדב, כל הפלפולים האלה על חוק זה חוק שכתבת כאן הפכו לכלום ושום דבר ביום שנסעת 91 בכביש של 90 ו111 בכביש 6, אז אנא ממך, בוא לא נהיה צבועים.

מה שסלואורייד ואיילי כתבו הוא די נכון, רמזור אדום הוא רמזור אדום, אבל כולנו מוצאים את עצמינו בוהים בצומת ריקה בלילות סתם. אז במקום לצאת עליהם בקטע של 'איך העזתם לחלל את שמו של הרמזור' - אולי שווה לחשוב בכיוון 'איך הופכים את מערכת הרמזורים ליעילה יותר?'.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

כשיש לך רמזור אדום - אתה עומד.

גם אם לא נראה לך.

שיקול דעת תפעיל כאשר יש מצב שמצריך את זה.

רמזור אדום מצריך ממך פעולה בודדת - לעמוד ולחכות בסבלנות.

אין כאן קנאות דתית או מחשבה אדיוטית.

להפך.

המחשבה האדיוטית היא שאתה בכלל חושב שיש לך אפשרות להפעיל שיקול דעת ברמזור אדום או בתמרור עצור.

יש חוקים שלא נתונים לפרשנות. ושני אלה נופלים בדיוק שם.

ומה אם אתה עומד והרמזור לא מתחלף ו/או הצומת חסום כבר שני מחזורים? האם תמשיך לעמוד?!

באותה צורה: האם לא תיסע אחורה מרחוב חד-סטרי שלאחר שנכנסת אליו גילית שנחסם לתנועה? האם לא תעקוף על פס לבן רציף רכב עומד שלא הולך לשום מקום בדקות הקרובות?

שיקול דעת הוא תכונת בסיס אנושית. אפילו הרוב הנבער של האנושות ניחן בה, ומוטב לסמוך עליה מאשר לנוון אותה. דווקא הכרת החוק ואף הציות לו הרבה פחות חשובים ממנה.

אגב, הטענה שנגדת התקוממת היתה אחרת לחלוטין, והיא שמעבר באור אדום כמוהו מאי ציות לתמרור עצור (וזה בדיוק המצב) והסיכון הוא בהתאם למצב התנועה ובהחלט עשוי להיות נמוך מאוד במצבים מסוימים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עוד מקבץ עבירות

והפעם, נהג בנתיבי איילון שעוצר לחלוטין ומחליט לחתוך כמה נתיבים כדי לצאת ביציאה שפספס

ונהגים שעוקפים את הפקק במחלף הסירה דרך תחנת הדלק (זה קורה על בסיס יום יומי)

פורסם

לגבי מחלף הסירה, הם רצו לתדלק אבל אז נזכרו שיש להם מיכל מלא.

שונא את האנשים האלה, פשוט שונא.:evil:

אתה עומד בפקק גם 20 דקות והם פשוט עוקפים ככה בלי בושה, בלי חוצפה, נדחפים לנתיב, וגורמים לפקק גדול וארוך יותר.

אתה לא רוצה לעמוד בפקק, צא מוקדם יותר מהבית.

פורסם (נערך)

וזאת הסיבה חברים למה כדאי לעשות ביטוח מקיף למרות שאתם לא נוהגים שיכורים, למרות שאתם זהירים, ולמרות שהעיניים שלכם 200% בכביש בנסיעה.

אם דוהרים - לא נוהגים.

https://www.youtube.com/watch?v=pzZFVkWm6bc

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
וזאת הסיבה חברים למה כדאי לעשות ביטוח מקיף למרות שאתם לא נוהגים שיכורים, למרות שאתם זהירים, ולמרות שהעיניים שלכם 200% בכביש בנסיעה.

אם דוהרים - לא נוהגים.

In Soviet Belorus horse rams you !! :lol:

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

אם דוהרים - לא נוהגים.

שימו לב שנהג הרכב עצר הרבה אחרי קו העצירה, הקו הזה היה שם בכוונה כדי לאפשר לבאים ממול מספיק מרחב כדי לקחת את הסיבוב. רואים עוד שהסייס שם לב לתקלה מאוחר מידי ומנסה לעצור את הסוסים אבל הסוף ידוע.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...