Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נהגתי באותו קטע באותו בוקר (בכיוון הנגדי, מגנט לברוג'), אולי שעה יותר מאוחר - היה שם פקק עצום בכיוון ההפוך, כנראה מדובר באותה תאונה.

התרשמותי היא שבין הבלגים יש לא מעט בעלי נטיות ישראליות על הכביש (חותכים נתיבים, עוברים על איי תנועה מצויירים ועוד כהנה וכהנה). כמוכן - שימו לב שאין שוליים מעבר לנתיב היציאה מהכביש המהיר.

ד"א - בדיוק באותה שעה, יום אח"כ, עמדתי למעלה משעה בכביש המהיר מאנטוררפן לבריסל, בגלל תאונה. בזמן ההמתנה עברו אותי אמבולנס, חילוצית וגרר. כאשר הגעתי למקום התאונה התנועה התחילה לזרום באופן חופשי ולא נותר לה זכר, אפילו לא שבב זכוכית על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ידוע אם סקרנים, או שהכביש באמת נחסם בעקבות התאונה. שים לב שהרכב הפגוע חסם לפחות שני נתיבים מתוך שלושה, וגם נתיב היציאה היה חסום על ידי רכבים חונים, אולי בעקבות איזו תאונה קלה.

חייב לציין שבפקק שתארתי למחרת די רבים זגזגו בין הנתיבים לפי התקדמותם (וזה כולל אותי - הייתי בדרך להחזרת רכב השכרה ולטיסה, ואומדן זן הנסיעה על ידי ה-GPS הדאיג אותי) ואופנוענים נסעו בין הנתיבים כאשר ההבדל בינם לבין הישראלים היה שהפעילו את אורות המצוקה על מנת להדגיש את נוכחותם. היו גם חכמולוגים במכוניות שניסו לעקוף על השוליים, אבל היו מספיק שוטרים שטיפלו גם בהם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התאונה הזאת של הפוקוס מדגישה את אחד הדברים המזעזעים ביותר שקיימים כיום בכל הנוגע לבטיחות של משאיות. מאחורה אמור להיות פגוש נמוך בגובה של מנוע של מכונית נוסעים שאמור למנוע את ה"קילוף" הזה של הגג שרואים שם. חבל שעדיין הרבה חברות שמייצרות את ה"פגושים" האלה (למשאיות) אינן עומדות בתקנים. אם היה נוסע לצד הנהגת ההיא הוא היה מת במקום.

הנה סרטון שמדגים את מה שצריך לקרות ומה שקורה בפועל:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
התאונה הזאת של הפוקוס מדגישה את אחד הדברים המזעזעים ביותר שקיימים כיום בכל הנוגע לבטיחות של משאיות. מאחורה אמור להיות פגוש נמוך בגובה של מנוע של מכונית נוסעים שאמור למנוע את ה"קילוף" הזה של הגג שרואים שם. חבל שעדיין הרבה חברות שמייצרות את ה"פגושים" האלה (למשאיות) אינן עומדות בתקנים. אם היה נוסע לצד הנהגת ההיא הוא היה מת במקום.

הנה סרטון שמדגים את מה שצריך לקרות ומה שקורה בפועל:

לנגרר בסרטון הבלגי יש מגן תחתון רחב, אשר מתקפל פנימה והגג של הפוקוס פוגע במכולה. אי אפשר להשוות בין תנאי הבדיקה של ה-IIHS - התנגשות במהירות 56 קמ"ש - לבין הפגיעה בסרטון, קרוב לודאי במהירות סביב 120 קמ"ש (שהיא המהירות המותרת בכבישים המהירים בבלגיה).

מעניין שנהג המשאית המצלם לא עצר מיד עצירת חרום אלא התקדם עוד מרחק די מכובד, לפני שעצר בצד הדרך. התנהגות מוזרה ביותר שבהחלט עלולה להחמיר את הפגיעה בנוסעי הרכב הפרטי שמתחתיו. מצד שני, לא ידוע מה היה מטען המשאית (אולי גם עם נגרר) ואיזה נזק נוסף היה עלול לגרום בעצירת חרום.

ד"א - בדקתי כעת את הסרטון - ואכן נהגתי באותו מקום כשעה - שעתיים אחרי הזמן המצויין בסרטון. לא היה זכר לתאונה. אז אם שעון המצלמה מכוון נכון הרי שפינוי הדרך היה יעיל ביותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אולי אין מקום להשוואה ישירה בין שני המקרים, אבל שים לב שבסרטון התאונה המגן של המשאית לא יורד מספיק נמוך והוא מתמקט מאוד ברגע הפגיעה, אפשר להשוות אותו למגן של המשאית של DHL שנוסעת ליד ונראה משמעותית נמוך יותר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

זה כבר לא מספיק לגנוב צהוב\אדום. יותר נחמד פשוט לנסוע באדום כשמתחשק לך:

כן, אני יודע שקשה לראות, אבל תאמינו לי שהרמזור היה אדום לחלוטין והמשיך להיות כזה לפחות משך דקה אחרי שהקקנוע נסע. ושימו לב שהג'וק משמאל כמעט מתבלבל ונוסע גם כן באדום.

פורסם

באמת שנהגי קטנוע/אופנוע חיים קצת בסרט.

הם מתנהגים כאילו הרמזורים לא קיימים, או שהם גונבים אותם כמו בסרטון שלך, או שהם נוסעים על המדרכה או דרך מעברי חצייה(כאילו שזה בסדר).

נראה לי בשבועיים האחרונים עלו לפה לפחות חמישה סרטונים כאלו.

פורסם

הנה עוד מאותגרת אחת שעוקפת אותי בשביל להיות ראשונה ברמזור, ורק אז נזכרת שהיא בכלל צריכה ימינה לחולון...

נטרלתי את הסאונד כדי למנוע מכם את מטח הקללות שהטחתי בה.

פורסם

[video=youtube_share;5bQ4pd8Gzj0]

[video=youtube_share;p2lbAiMiYXE]

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...