Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השוטר ניסה לעשות את העבודה שלו, הבעיה שלו הייתה שהוא היה ממוקד יותר מדי על העבריין ולא על התנועה ממול.

מדובר על כביש בין-עירוני ולא בתור העיר.

לכן אני חושב שהם היו צריכים לצאת למרדף שם ע"מ להוריד את הרוכב מהכביש אם הם גילו שהוא מהווה מטרד וסכנה לשאר האנשים.

פורסם (נערך)

אחרי קטנוע צריכים לרדוף עם מכונית, נגיעה קטנה והרוכב נופל והשוטר ורכבו נשארים מוגנים.

עריכה אחרונה על ידי UniqueZ

פורסם

בתוואי בינעירוני לרכב יותר קל לרדוף אחרי קטנוע.

להבדיל, בתוך העיר המצב כמעט לא אפשרי ואם הקטנוען הוא רוכב טוב

ומכיר היטב את האיזור, יש לו את כל הסיכויים לברוח מרכב.

בתוואי המדובר ובהתחשב בכך שלפחות אחד מאופנועים המשטרתיים היה כבד,

היה עדיף להמשיך לעקוב אחריו עד להגעת ניידת שתנגח אותו.

בפועל, הסיכוי שהוא היה מחליק במהלך ה"מעקב" הוא גבוה מאוד.

פורסם
אחרי קטנוע צריכים לרדוף עם מכונית, נגיעה קטנה והרוכב נופל.

אחלה פתרון. מקווה שאתה לא תהיה אף פעם בתור רוכב הקטנוע.

עניין המרדפים הוא נושא רגיש במשטרה ובעיקר אחרי רכב דו גלגלי.

ישנו נוהל ברור לענין מרדף או יותר נכון עיקוב מהיר.

השוטרים הרכובים של מתנ"א הם סופר מקצועיים ברכיבה על אופנוע, באמתחתם שנים של רכיבה על גבי אופנועים בנפחים שונים והם עוברים הדרכות והשתלמויות מקצועיות באופן קבוע לשיפור הרכיבה.

אין לי כל ספק שהם בין האופנוענים הטובים והשקולים בארץ.

בעת מרדף השוטר צריך לתת את תשומת ליבו להרבה מאוד פרמטרים בנוסף לעבריין אחריו הוא דולק.

הפעם לצערי זה נגמר רע עקב חוסר תשומת לב של רגע.

ועוד פעם, אין כזה דבר ניגוח של רכב דו גלגלי. לא היה ולא יהיה, תצאו מהסרט של NEED FOR SPEED.

פורסם
השוטר ניסה לעשות את העבודה שלו

העבודה שלו, בהגדרה, היא לשמור על הסדר ולהבטיח את שלום הציבור.

להתנגש חזיתית בדייהטסו שרייד ולפצוע נהגת תמימה לא בדיוק עולה בקנה אחד עם הנ"ל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

והוא עשה זאת בכוונה?

הרי הוא נמצא על הכלי העדין יותר.

האם היה צריך לתת לאופנוען להמלט, איזה דוגמא זה היה נותן לציבור, שכל אופנוען יכול לבצע פשעים ולא ירדפו אחריו?

פורסם

השוטרים הרכובים של מתנ"א הם סופר מקצועיים ברכיבה על אופנוע, באמתחתם שנים של רכיבה על גבי אופנועים בנפחים שונים והם עוברים הדרכות והשתלמויות מקצועיות באופן קבוע לשיפור הרכיבה.

בעת מרדף השוטר צריך לתת את תשומת ליבו להרבה מאוד פרמטרים בנוסף לעבריין אחריו הוא דולק.

ועוד פעם, אין כזה דבר ניגוח של רכב דו גלגלי. לא היה ולא יהיה, תצאו מהסרט של NEED FOR SPEED.

התפקיד של המשטרה הוא להוריד את העבריינים מכביש, חיים או מתים.

פורסם

אני מכיר את הנהלים ההמומים של המשטרה בנוגע ל"מרדף" על השמות שהמציאו לו כדי חלילה לא לקרוא לו כך.

בפועל, קטנוען שבוחר לברוח משוטר, לאחר שברור מעל לכל ספק סביר שהוא בורח ומבין ששוטר מורה לו

לעצור, אם אין דרך אחרת לעוצרו ראוי להפגיש אותו עם האספלט, כמובן תוך שאיפה לגרום לו את הנזק המינימאלי.

בגלל שהקטנוענים יודעים שפעם אחר פעם נותנים להם לברוח, הם בוחרים פשוט לברוח משוטרים במקום לעצור.

מדובר בעבירה חמורה מאוד, ולצורך העיניין איננו יודעים למה אותו קטנוען בורח.

פורסם (נערך)
התפקיד של המשטרה הוא להוריד את העבריינים מכביש, חיים או מתים.

זה אולי מה שאתה מייחל אבל זה לא כך בחיים האמיתיים.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אני לא מבין על מה ההתעקשות להוריד את הקטנוען מהכביש בכל מחיר? יש לו קלצ' מתחת לבית שחי שהוא מתכוון להשתמש בו?

כל עוד אין סכנה ברורה לציבור, מה בעיה לנסוע אחריו עד שיגמר לו הדלק או עד שיגיע למחסום הקרוב שיחכה לו?

פורסם

הבעיה היא שבעיני האזרח או הפיקוד הראשי של המשטרה השוטר נבחן במבחן התוצאה.

אם השוטר הצליח לעצור את העבריין בלי נזק סביבתי בניגוד לדוגמא שלפנינו הכל טוב ויפה אך כאשר חלילה קורה משהו כזה מתחילות החקירות והשאלות. למה לא עשית ככה, למה לא עשית אחרת.

זה או צל"ש או טר"ש.

עלתה פה הסוגיה מדוע לא לקחת אחורה ופשוט לעקוב אחרי הקטנוע ממרחק.

יכול להיות שזה היה הפתרון הנכון ויכול להיות שלא. מה היו אומרים אם השוטרים היו לוקחים מרחק ורק עוקבים אחריו ובצומת המרומזרת הבאה הוא היה עובר באדום, נכנס ברכב אחר והקטנוע היה נזרק לכיוון מעבר החציה ופוגע בשתי בנות 10 שרק רצו לחצות את הכביש והיה הורג אותן?

כשאתה נכנס למרדף זה הכל עניין של סיכונים וסיכויים. אפשר לדעת איך זה מתחיל אבל אי אפשר לדעת איך זה נגמר.

פורסם

הבעיה כאן בכלל לא נעוצה במרדף עצמו אלא במערכת המשפט ומה שמותר לשוטר לעשות וכמה יש לו גיבוי.

במקרה שיש כאן, רוכב שאינו נשמע להוראת שוטר ומשתולל בכביש, שקול למשוגע שמסתובב עם סכין ומחפש את מי לדקור.

במצב כזה לא אמורה להיות אפילו שאלה.

השוטרים צריכים לפתוח במה שנקרא בצבא "נוהל מעצר חשוד" שכולל ירי לרגליים.

אף אזרח לא צריך למות או אפילו להפצע בגלל פסיכי כזה.

פורסם (נערך)

כן, אני בטוח שלא טעיתי. העבודה שלו זה לשמור על האזרחים.

העבודה שלו, בהגדרה, היא לשמור על הסדר ולהבטיח את שלום הציבור.

להתנגש חזיתית בדייהטסו שרייד ולפצוע נהגת תמימה לא בדיוק עולה בקנה אחד עם הנ"ל.

העבודה שלו זה לשמור עלייך שלא יקרה לך כל דבר רע מאנשים שיוצאים מהנורמות החוקיות.

זה שתשומת הלב שלו לא הייתה 100% על הכביש מלפנים (מה לעשות שהוא רק בנאדם) זאת טעות אנוש, קורה. חלק מהסיכונים.

כשמחבל חמוש מסתובב ברחובות אנשי הביטחון יסכנו את עצמם ויעשו הכל כדי לעצור אותו חי או מת. למרות שמכוונים את הקנים לעבר המחבל, הכדורים יכולים לפגוע בחפים מפשע. חלק מהסיכונים, לא רצוי אבל זה מה שיש.

ואני ממשיך ועונה לך בדיוק כמו בהדגשה מההודעות האלו:

מה היו אומרים אם השוטרים היו לוקחים מרחק ורק עוקבים אחריו ובצומת המרומזרת הבאה הוא היה עובר באדום, נכנס ברכב אחר והקטנוע היה נזרק לכיוון מעבר החציה ופוגע בשתי בנות 10 שרק רצו לחצות את הכביש והיה הורג אותן?

במקרה שיש כאן, רוכב שאינו נשמע להוראת שוטר ומשתולל בכביש, שקול למשוגע שמסתובב עם סכין ומחפש את מי לדקור.

במצב כזה לא אמורה להיות אפילו שאלה.

השוטרים צריכים לפתוח במה שנקרא בצבא "נוהל מעצר חשוד" שכולל ירי לרגליים.

אף אזרח לא צריך למות או אפילו להפצע בגלל פסיכי כזה.

natco, תחשוב מעבר.. מה עלול לגרום עבריין כזה. גם אם הוא ילד בן 14 שגנב קטנוע וגם אם זה בן 60 שתפס קריזה.

עריכה אחרונה על ידי Nissan Skyline GTR
פורסם

לא יודע לענות לכם. שאלות טובות.

אני רק יודע, שבמקצוע שלי שופטים אותי במבחן התוצאה.

אם אני מתכנן מעקה מסוכן ומישהו נופל, אני אשלם פיצויים ואלך לכלא.

גם אם היו לי כוונות טובות.

לצורך העניין, זה שהעבריין חצה פס לבן, ממש לא אמור לגרום לשוטר לעשות כנ"ל.

הוא היה יכול לבצע "עיקוב מהיר" גם מהנתיב הימני, תוך תשומת לב לכך שלא לפגוע באזרחים חפים מפשע.

זה כבר המקרה השני תוך זמן מאד קצר, וזהו לא נתיב טוב למשטרה.

הנה, תכף מדברים על זה בחדשות2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...