Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם שופעים היום!

מסחרית לבנה, לפחות הוא אותת...:

תעודת אידיוט דרגה 8, אולי 9. שתי שניות לפני שהתחיל את התמרון המעצבן והמסוכן שלו, יכל באופן חוקי לעבור לנתיב הימני ברווח שהמשאית, ולצאת במחלף באיזו מהירות שתעשה טוב להספק היומי שלו. יש מצב שהוא עשה את כל הפרובוקציות המוטוריות האלה רק כדי להימנע מלעבור עשרים מטר אחרי משאית פינוי אשפה? שיסגור חלון ויעביר את המזגן למצב סירקולציה!

שני דבילים בצילום אחד של 20 שניות:

1. נסעת, נכנסת לצומת, הרמזור הופך לכתום. מה עושים? כמובן! רברס.

2. קטנוען שראיתי מאחורי שנסע באדום, אז ברור שלא תהיה לו בעיה לעשות את זה שוב.

כאילו שלפנות ימינה, לעשות פרסה ולפנות ימינה זה לא נחשב ליסוע באדום.

אני נוטה להסכים עם GTR. בשעת לילה ילדים לא צפויים להסתובב ברחובות, אבל לא חסרות צרות אחרות.

נהג אוטובוס 'אפיקים' מתפרץ מימין:

העיקר שהוא אותת :?.

שוב, לא ברור למה. השמאלי פנוי לחלוטין ולא נראה שהנהג נרדם. אידיוט מדופלם דרגה 12 עם היתר לרכב ציבורי.

פורסם
אני נוטה להסכים עם GTR. בשעת לילה ילדים לא צפויים להסתובב ברחובות, אבל לא חסרות צרות אחרות.

אני ברכב עם אשתי ושלושת ילדיי.

תזכיר לי שוב מי לא אמור להסתובב ברחובות בשעות האלו?

זה לא מי נראה לך או למישהו אחר אמור להסתובב ברחובות, זה קשור לתימרון מסוכן.

נסיעה אחורה שלא בחנייה נחשבת לתמרון מסוכן לא משנה מה השעה ובאיזה נסיבות.

פורסם

[video=youtube;ZK-jCO_R2Ek]

הנה עוד גאון שלא אכפת לא מהחיים שלו ולא מהחיים של אחרים. אם המונית הייתה נוסעת טיפונת מהר יותר...

בקצה השמאלי אפשר לראות בבירור את האדום

פורסם (נערך)
אני ברכב עם אשתי ושלושת ילדיי.

תזכיר לי שוב מי לא אמור להסתובב ברחובות בשעות האלו?

זה לא מי נראה לך או למישהו אחר אמור להסתובב ברחובות, זה קשור לתימרון מסוכן.

קודם כל רשמתי "נוטה להסכים", כלומר שאינני שולל את גישתך מכל וכל.

בשעת לילה אתה במכונית עם הילדים, הילדים לא מסתובבים לבד ברחובות.

קשה לראות בסרטון, אם הנהג נכנס לתוך הצומת אז בעיני עדיף לחזור אחורה.

לאחרונה יצא לי להתלוות לנהג(ת) שלא נהג(ה) הרבה ועושה מעין "צעדים ראשונים" על הכביש, אז אני מקדיש מחשבה לסוגיות כאלה: אני טוען שהחלטה פחות טובה, עדיפה מתגובה מהוססת. במקרה הזה אולי עדיף היה לגנוב את הרמזור (אני רושם מבלי לצפות שוב בסרטון), אבל משהחליט לעצור, אם חזית הרכב בתוך קווי הצומת, בעיני עדיף לתקן.

בכל מקרה, בהזדמנות אודה שוב לך ולכל מי שטורח לערוך סרטונים מוכנים לצפייה, להעלות ולשתף!

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

Eily

,

זה מזכיר לי מצב שבו מגיעה ניידת נט"ן או משטרה עם סירנה ואתה נמצא בנתיב שמאל.

אתה לא אוטומטית תעבור ימינה אלא תבדוק האם הניידת "לוקחת" ימינה.

לפעמים עדיף מצב נייח וברור (או יציב בכיוון) מאשר מצב נייד ולא מובן.

אני אחזור על מה שכתבתי קודם:

זה שילדים מסתובבים או לא, זה לא העניין.

תמרון כמו נסיעה לאחור שלא בחנייה - דבר מסוכן, לא ברור שנהג יעשה וכמובן שדה הראייה של הנהג (גם עם מצלמת רברס) הוא גרוע מאוד.

פורסם

אני שוב מדגיש: הנהג לא הגיב בזמן/הפעיל שיקול דעת מוטעה. אולי מוטב היה לו לחצות את הצומת בגבולות החוק כאשר נכנס לצומת בצהוב. משנעצר, וקשה לקבוע בוודאות מצפיה בסרטון - אם בתוך הצומת, מוטב שלא ישאר בתוך הצומת באור אדום. לאחר ששנעצר, אין לו אפשרות לחצות את הצומת.

זאת דעתי ואני מבין את כל הטיעונים שלך ומסכים איתם!

אני מציע לשמור את הדיון לשרשור אחר.

[video=youtube;ZK-jCO_R2Ek]

הנה עוד גאון שלא אכפת לא מהחיים שלו ולא מהחיים של אחרים. אם המונית הייתה נוסעת טיפונת מהר יותר...

בקצה השמאלי אפשר לראות בבירור את האדום

שופעים היום, כבר אמרנו?

פורסם

שוב, לא ברור למה. השמאלי פנוי לחלוטין ולא נראה שהנהג נרדם. אידיוט מדופלם דרגה 12 עם היתר לרכב ציבורי.

לא פעם יצא לי לשמוע "מחמאות" לגבי נהגי חברת אפיקים.

פורסם (נערך)

קל לקחת חלק ממשפט ולפרש אותו אחרת.. הכוונה שלי הייתה:

רוורס זה הדבר האחרון שהייתי חושב לעשות אם אני לא בתמרון חניה. זו באמת פעולה שאני מעדיף להמנע ממנה כמה שיותר, עם חיישני רוורס, בלי, לא משנה.

ואם אתה בולט ומפריע לתנועה החוצה את הנתיב? אתה רוצה להגיד לי שתישאר בולט עם הפרעה ברורה לנתיב התנועה? לא תזוז מעט אחורה?

חיישני רוורס לדעתי צריך להוציא אל מחוץ לחוק.

לא אמרתי שנסיעה ברוורס זאת נסיעה בטוחה, כמובן שזה תמרון מסוכן. ושוב אותו דבר שכתבתי ל"אלפא":

"ואם אתה בולט ומפריע לתנועה החוצה? אתה רוצה להגיד לי שתישאר בולט עם הפרעה ברורה לנתיב התנועה? לא תזוז מעט אחורה?"

אני דווקא לא מסכים עם מה שהדגשתי. אני מצפה לכל דבר ולא רק ילדים, ובכל זמן גם אם זה בשלוש לפנות בוקר.

לסיכום, אם הרכב מגיע למצב (ולא משנה איך הוא הגיע אליו) שהוא מפריע לתנועה, הוא צריך לעשות כל שיידרש במסגרת החוק ובמסגרת הבטיחות ע"מ להזיז את המפגע שהוא יצר עם הרכב שלו.

אם נסיעה קצרה אחורה תעזור לתנועה החוצה את הצומת (כל עוד שהפעולה עצמה לא מסכנת את המשתמשים בדרך, הולכי רגל, כלי רכב, חיות ו..., צריך לבצע אותה.

אני לא מאמין שאתם תבלטו עם הרכבים שלכם ולא יהיה אכפת לכם מהרכבים האחרים. הרי ברור שתזיזו אותו בבטחה ברגע שיתאפשר לכם.

זה מה שניסיתי להסביר בהודעה הראשונה בנושא הזה אבל כנראה שלא הובנתי נכונה.

אם הנהג רואה שהכביש מאחוריו פנוי והוא לא מסכן משתמשים אחרים בדרך, הרוורס לדעתי לא היה מיותר.

זה עדיף מלהיות תקוע באמצע הצומת ולהפריע לתנועה החוצה.

חשוב שנהגים יבינו את זה: לא תוקעים את הרכב בצומת.

לפי החוק והיגיון אתה צריך לפנות את הצומת ברגע שמתאפשר לך. נסיעה קצרה אחורה היא בטוחה יותר ממעבר באור אדום או בלהישאר תקוע ולהפריע.

עריכה קצרה:

פיייי, זה מתיש. איך m3x... הצליח ליצור הודעות כאלה בצ'יק צ'ק? כואב לי הראש כבר.

העיקר שאני מאמין שהבינו את הכוונה שלי.

עריכה אחרונה על ידי Nissan Skyline GTR
פורסם

לפי התגובות שם, לדעתי רוב האנשים לא ראו את זה בכלל.

הנוסע של אותו פורד לא יותר טוב מהנהג עצמו, לא מסובך לסובב את הראש ולבדוק מה קורה מאחורה לפני פתיחת הדלת..

למרות שמן הסתם האשם העיקרי פה זה נהג הפורד כי הוא עצר באדום לבן כדי להוריד נוסע, ולא בדק בכלל אם יש רכב מאחור ולא עצר את הנוסע מלפתוח את הדלת.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...