Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
באמת שנהגי קטנוע/אופנוע חיים קצת בסרט.

הם מתנהגים כאילו הרמזורים לא קיימים, או שהם גונבים אותם כמו בסרטון שלך

לא רק קטנועים. סרטון מאתמול:

וגם "שכח" לאותת.

"ai motoare capul doare"

פורסם
לא רק קטנועים. סרטון מאתמול:

וגם "שכח" לאותת.

מישהו יכול להסביר לי מה עובר לנהגים כאלו בראש? זה לא "הרמזור עוד שניה מתחלף לאדום אני מקווה שאני אספיק"

זה ממש לעבור באדום, בזדון ושימות העולם.

פורסם

לא שאני מצדיק אותו כמובן, אבל האור האדום ברמזור ממול שרוף וגם תאורת החץ על הרמזור שרופה.

שים לב שהוא התבלבל בהתחלה וחשב שהרמזור הירוק ישר הוא גם עבורו, בשלב זה הוא עבר עוד יותר את קו הצומת כך שאין לו איך לראות את מצב הרמזור בפועל (מעבר ללהמתין לאור ירוק ממול). ואז הגיע השלב של זריקת בולבול למרחק.

פורסם

אני לא בטוח שהוא באמת זרק בולבול כהגדרתכם.

יכול להיות שהוא חשב שהרמזור תקול והוא באמת תקול.

אחד הדברים ששוטר צריך לרשום בדוח על רמזור הוא שמופע הרמזור תקין.

במקרה פה מופע הרמזור לא תקין ולכן אם היה מקבל דוח על אי ציות לרמזור אדום, הנהג היה יכול להישפט ולצאת זכאי.

באופן אישי כאשר אני רואה רמזור כזה אני פונה לרשויות המתאימות על מנת שיחליפו את הנורה ברמזור (מע"צ או עירייה).

פורסם

העניין הוא שמשך כל הסרטון מגיעות מכוניות מהכיוון השני, כולל אחת מיד אחרי שהוא ביצע את הפרסה (לכן השארתי את הקטע הנוסף בסרטון).

אייל, אני נוהג להתקשר למשטרה במקרים כאלה (היות ואני לא יודע איזה רמזור שייך למי). הם מעבירים את הפניה לגורם הרלוונטי או שאני סתם מבזבז זמן?

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

הם אמורים להעביר את הפניה לגורם הרלוונטי.

כמובן שזה תלוי על מי אתה נופל ועד כמה הוא זורק זין.

באופן אישי אם אני במשמרת אני עולה מול המשגר ומבקש ממנו לעשות זאת. אם מדובר בזמני הפנוי אני מתקשר לנתיבי ישראל או לעירייה הרלוונטית על פי המיקום בו נמצא המפגע.

זה די פשוט לדעת מי אחראי על שטח הכביש. אם מדובר בכביש בינעירוני האחריות היא של נתיבי ישראל. אם מדובר על שטח עירוני יש לפנות לעירייה שהשטח שייך לה אבל אם אתה לא בטוח גם פניה למשטרה אמורה להביא לפתרון הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אייל - אבל קיים רמזור בקו העצירה. לו היה עוצר לפני הקו ולא אחריו, היה יכול לראות את מצבו.

RedLabel יוכל להעיד אם הרמזור אכן התחלף לאחר מספר רגעים.

פורסם

גם כאשר הרמזור מקולקל לרוב אפשר להסתכל על רמזור הולכי הרגל ולהעריך לפי זה..

פה היה שילוב של רמזור תקול ונהג מקטין ראש.

Toyota Yaris TS

פורסם
אין ספק שהנהג הוא חמור והוא היה צריך לעצור לפני קו העצירה .

לא תמיד מצליחים לעצור בקו העצירה - כאשר מגיעים בדיוק עם החלפת האות ברמזור. יש מדינות בעולם שבהן אין רמזור מרוחק, ומי שגבולי אמור לעבור את הצומת. תזמון הרמזורים מתחשב בכך.

לגבי הנורות השרופות - אולי מישהו יודע מה עם מעבר לנורות LED, מה שיפתור את בעיית הנורות השרופות? כאשר אני רואה את רמזורי המטרונית הגוון מתאים לנורות LED (או CFL, אבל אבל אלה נורות שלא מתאימות לרמזור בגלל שחיקה מהירה בהדלקה וכיבוי תכופים), האם לא כל נורות הרמזור מוחלפות ל-LED?

אייל - לגבי פניה לרשות המקומית יש בעיה בגבול בין רשויות, כיון שיש חברות סלולר המנתבות את השיחה למוקד הקרוב לעמוד הסלולרי. נתקלתי בעיה ביציאה ממת"מ, כאשר רמזור השייך לעיריית חיפה "נתפס", אבל חיוג 106 חיבר אותי למוקד של טירת הכרמל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
גם כאשר הרמזור מקולקל לרוב אפשר להסתכל על רמזור הולכי הרגל ולהעריך לפי זה..

פה היה שילוב של רמזור תקול ונהג מקטין ראש.

לא ניתן לקבוע את זה לפי רמזור הולכי רגל.

בהמון פניות יש לך ירוק להולכי רגל וירוק לרכבים באותו הזמן. אז תעכב את כל התנועה כי אתה חושב שרק שיש להולכי רגל אדום תוכל לנסוע?

ואם מגיעה תנועה מכיוון אחר ובגלל זה יש להולכי רגל אדום?

פורסם

ספיראל, כשאני מתקשר למוקד 106 במכשיר הנייד שלי הוא תמיד מעביר אותי למענה ממוחשב ששואל אותי לאיזו עירייה אני רוצה לפנות.

זה היה ככה בסלקום (כשהייתי מנוי שלהם) וגם בפלאפון כיום.

זה מעניין מה שאתה אומר. לאיזו חברה הטלפון שלך משוייך?

פורסם
לא ניתן לקבוע את זה לפי רמזור הולכי רגל.

בהמון פניות יש לך ירוק להולכי רגל וירוק לרכבים באותו הזמן. אז תעכב את כל התנועה כי אתה חושב שרק שיש להולכי רגל אדום תוכל לנסוע?

ואם מגיעה תנועה מכיוון אחר ובגלל זה יש להולכי רגל אדום?

קודם כל, הפניות המשלבות ירוק-ירוק גם לרכבים וגם להולכי רגל הם לרוב אם לא כמעט כולן פניות ימינה ולא פניות שמאלה כאשר חוצים נתיב נגדי בצומת.

לגבי התנועה מכיוון אחר, כאשר אתה ראשון בצומת/רמזור אין בעיה לראות זאת ואקח כדוגמא את הסירטון המדובר- אם היה אדום להולכי רגל זה או בשביל הרמזור של הפניה שמאלה אשר הרכב בו עבר באדום או לתנועה החוצה מימין את שני נתיבי הנסיעה וממשיכה ישר. במקרה כזה ממשיכים להגדיל ראש ומסתכלים גם על הרמזור של הרכבים אשר באים מימין (אמור להיות בדיוק מעל הרמזור של הולכי הרגל) ובכך שוללים את האופציה של רכב שיגיע מצד ימין.

כמו שרשמתי בתגובה הקודמת הכל עניין של הגדלת ראש ותשומת לב לפרטים אחרים בצומת, הנהג בחר להקטין ראש ולזרוק על השאר כי מה אכפת לו הרמזור לא עובד.

Toyota Yaris TS

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...