Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבורת צעירים חוצים כביש מהיר בריצה ובלי להסתכל מול רכב נוסע.

אני עם אוזניות על פול ווליום (עושה תמלול ותרגום ללקוח וכרגע בהפסקה), החברה שלי ישנה מטר ממני וכמעט היה לי התקף לב מהסרטון שלך :evil:

טוב שהיא עם אטמים כי היא הייתה שומעת אותי מקלל מכל הלב בספרדית.

ממליץ בעתיד להוריד את הווליום של הסרטונים, במיוחד אם הם מתחילים עם צופר של אוטו.

פורסם
אני עם אוזניות על פול ווליום (עושה תמלול ותרגום ללקוח וכרגע בהפסקה), החברה שלי ישנה מטר ממני וכמעט היה לי התקף לב מהסרטון שלך :evil:

ממליץ בעתיד להוריד את הווליום של הסרטונים, במיוחד אם הם מתחילים עם צופר של אוטו.

אני ממש מצטער, לא חשבתי על זה.פעם הבאה אני אדע.

הסרטון כמובן לא שלי או של מישהו שאני מכיר,פשוט מצאתי אותו ככה.

פורסם

את מי קיללת ?

את הדבילים שחצו את הכביש או את הנהג שצפר להם והקפיץ אותך ? :lol:

אני במקומו בכלל לא הייתי צופר,הייתי פשוט דורס אותם...אבל זה אני.

פורסם
בהתחשב בכך ש STIO מגיח מעיקול והאמבולנס כבר החל את תהליך העקיפה (וגם לא יכל להבחין בו), על STIO להבין שהוא צריך להאט במקצת ולתת לו להשלים אותה בבטחה.

טעות קשה בידך.

אם שדה הראייה של האמבולנס לא מאפשר לו לעקוף בבטחה (והוא לא מאפשר לו, עובדה שהוא הופתע לחלוטין מ-stio), אסור לו לצאת לעקיפה.

ובשבילך תקנה 47 לתקנות התעבורה:

(ד) נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא.

(ה) נוהג רכב לא יעקוף, לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה:

(1) הראות לקויה או שדה הראיה חסום או מוגבל;

העניין עם זכות הקדימה הוא קצת "טריקי":

יש לך זכות קדימה ואם מישהו לקח בכח, הוא עבר עבירה חמורה.

ברגע שהוא כבר לקח את זכות הקדימה, אתה חייב על פי חוק לתת לו.

עם כמה שזה מעצבן / מכעיס / לא מגיע לו, ברגע שהוא לקח את זכות הקדימה, אתה נהפך לעבריין כשאתה לא מפנה לו את הדרך.

העניין הוא שלמרות זאת, אין כאן העברת אחריות במקרה של חו"ח תאונה, והאשם ימשיך לשכון בבטחה אצל הנהג העוקף.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דרושים מתעדים מתמידים עם מצלמת רכב שמוכנים להתראיין לכתבה גדולה.

מי שמעוניין מתבקש לפנות בהודעה פרטית ולרשום מקום מגורים, מס' טלפון לחזרה ולצרף באמצעות קישור את הערוץ שלו ביוטיוב, כך שיהיה ניתן לראות את אוסף הסרטונים. אם יש משהו ספציפי שהתפתח לכמעט תאונה/תאונה זה יכול לעניין. הפרטים יועברו למארגן הכתבה, שמצידו יחזור למתאימים. שבוע טוב ותמשיכו לצלם!

פורסם
חבורת צעירים חוצים כביש מהיר בריצה ובלי להסתכל מול רכב נוסע.

היתרון כאן הוא שהנהג לפחות יכול להספיק לראות אותם ולהאט כי למרות שזה כביש מהיר זה לא נראה מקום מוסתר וזה באור יום.

הבעייה לדעתי יכולה להיות בלילה ששם קצת יותר קשה לראות,אבל מקווה שבמקרה כזה האורות של הרכב יספיקו כדי להתכונן למצב כזה.

פורסם
טעות קשה בידך.

אם שדה הראייה של האמבולנס לא מאפשר לו לעקוף בבטחה (והוא לא מאפשר לו, עובדה שהוא הופתע לחלוטין מ-stio), אסור לו לצאת לעקיפה.

אני אחזור על זה שוב. לפני ש stio הגיח מהעיקול, האמבולנס כבר החל בתהליך העקיפה. לפי התיאוריה שלך, האמבולנס פשוט אמור להמתין מאחורי הפורד לנצח נצחים.

פורסם
אני אחזור על זה שוב. לפני ש stio הגיח מהעיקול, האמבולנס כבר החל בתהליך העקיפה. לפי התיאוריה שלך, האמבולנס פשוט אמור להמתין מאחורי הפורד לנצח נצחים.

למה לנצח נצחים?

הפורד עומד במקום אסור, ויכול בקלות להתקדם כמה מטרים ולעמוד במפרץ בצד בלי להפריע לתנועה.

הרכב המסחרי יכול לסמן לו שיזוז משם לדוגמה, ואז להמשיך בבטחה בלי לעקוף כמו שעשה.

למרות זאת, אני מסכים שישנם מקומות שבהם נוטים לחנות חניה כפולה (ליד חנויות), ואז נוצר מצב שבו באמת אין למי לסמן ואין ברירה אלא לעקוף גם כשאין שדה ראיה מתאים.

אני לא בטוח שהמקרה בסרטון מייצג את המצב שתארתי.

פורסם

נצא מנק' הנחה שנהג הפורד נטש אותה שם עם ה "Park anywhere button" (או בשפת העם, לחצן מ3וקה) פעיל ואין לו אפשרות להזיז את הרכב. כפי שציינת, זו סיטואציה המתרחשת רבות בתוך הערים.

פורסם

הפורד מטומטם שעצר באמצע הכביש, עבירה מובהקת של עצירה באדום לבן והפרעה לתנועה.

אבל ה-GMC עוד יותר מטומטם ויצא לעקיפה כששדה הראייה שלו לא מאפשר לו עקיפה בטוחה (יכול להיות שעל פוקוס RS כן היה מתאפשר לו כי ההאצה טובה יותר, אבל זה לא רלוונטי כי הוא נוהג ב-GMC).

ולכן הוא עבר עבירה ואילו הייתה תאונה הוא היה מואשם בקרוב ל-100% אשמה כי יש סעיף שמייחד איסור עקיפה כששדה הראייה אינו מספיק.

ואתה יודע מה? תיאורטית אם הפורד יעצור שם לנצח נצחים, כן, על ה-GMC להמתין מאחורי לנצח נצחים, זה החוק נקודה.

זה שנהג א' אידיוט ועבריין לא נותן לנהג ב' Get out of jail free card לעשות מה שבזין שלו.

אם נניח שהייתה תאונה כזאת תיאורטית, חזיתית ב-70-80 קמ"ש, במשפט נהג ה-GMC היה מקבל את כל האלמנט.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מהירות של 70-80 קמ"ש הינה עבירה ברורה על החוק, מאחר ומדובר בדרך עירונית.

בדבר שאר הטענות, קטונתי.

צפיתי בסרטון פעם נוספת, שמא אולי אני באמת מפספס משהו, אך מבחינתי כל נסיון להגדיר את נהג האמבולנס כעבריין על סמך הסרטון הזה, הינו סילוף של המציאות. ככל הנראה שההססנות שלו בעת ביצוע העקיפה - היא הבעיה העיקרית כאן, אך כל זה לא משנה את העובדה שהיציאה לעקיפה היתה עוד לפני שעדשת המצלמה של Stio קלטה את הסיטואציה.

פורסם

דרך עירונית לא בהכרח אומר שמהירות מותרת היא לא 70 קמ"ש או אפילו יותר, זה לא סותר...

תבין את החוק, תקבל אותו או לא זו בעיה שלך (לא תקבל אותו, תהיה תאונה אתה תקבל אותו בצורת האלמנט במשפט, מי שלא לומד מטעויות של אחרים ילמד מטעויות של עצמו).

מסיבה כזאת או אחרת (רכב לפניו עצר, קפץ ילד לכביש, באה מפלצת העוגיות והתנחלה על הנתיב, זה לא משנה), רוצה רכב X לעקוף, ולצורך העקיפה עליו לצאת לנתיב הנגדי (לא בהכרח בתוך העיר, זה יכול להיות בכביש בין עירוני).

לפני היציאה לעקיפה עליו לוודא כי יש לו שדה ראייה המאפשר לו לצאת לעקיפה, להשלים אותה בבטחה מבלי לחצות פס לבן ולהפריע לתנועה שמסביבו.

לא יכול לענות על אחד או יותר מהתנאים? יזדיין בסבלנות עד שיתאפשר לו או עד שהמפגע יזוז או עד לקבלת הוראה משוטר שיגיע למקום (למשל במקרה של תאונה שקרתה לפניו).

לא שמע לתקנות התעבורה? יצא לעקיפה? גרם לתאונה? יקבל אלמנט בצורת השילוש הקדוש (שלילה בפועל, על תנאי וקנס) בהתאם לחומרת התאונה.

ולך תגיד לשופט "אני לא חושב שאני אשם כי אני יצאתי לעקיפה לפני שראיתי את הרכב ממול", ואז העונש שלך יכלול לפחות שלילה לתקופה כזאת שתכריח אותך לעשות מבחן תיאוריה מחדש בתקווה שתלמד את התקנות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ואתה יודע מה? תיאורטית אם הפורד יעצור שם לנצח נצחים, כן, על ה-GMC להמתין מאחורי לנצח נצחים, זה החוק נקודה.

יש שני צדדים לעניין:

1. החוק היבש - אתה צודק 100%. הוא חייב להמתין לנצח נצחים.

2. נהיגה מונעת - מותר לעבור על חוקים כמו למשל קו לבן במקרה הנ"ל. אחרת, הוא יחכה ל-"נצח נצחים" שאין בעניין הזה שום הגיון.

(זה, ד"א, נאמר לי ע"י מדריך לנהיגה מונעת כאשר הייתי בקורס הזה לפני כמה שנים)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...