Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאחר ובסרטון נראה שנהג הפיקנטו אדיש גם לסכנה שמול הפנים שלו, כנראה שלבקש ממנו גם לשים לב לשתי מראות שונות בזמן נהיגה זה יותר מדי.

נהג הפיקנטו בכלל לא אדיש, הוא כל כך הופתע שהוא אפילו לא הספיק לגעת בבלם. אח"כ הרכב העוקף האיץ אל האופק ולנו אין את המשך הסרט אז אי אפשר לדעת אם הפיקנטו עבר לנתיב הימני או לא. אבל אפשר להסכים שהתנהגות כזו שבאה לחנך נהגים אחרים (נוסע בשמאלי? אני אעקוף אותך עד כדי סכנת גרימת תאונה!) הוא גרועה מנסיעה בנתיב השמאלי.

פורסם
ואני מודה לשרשור בחזרה :lol:

לגבי מטרופולין, ניסית פעם לתפוס אותם בטלפון? אין סיכוי... שלחתי מייל לשרות לקוחות דרך האתר שלהם. נראה אם יחזרו אלי.

השרשור המדובר הוא שלי, פניתי לחברת בניין שמשאית בטון שלהם ביצעה תאונה והעברתי את התצלום דרך השירות לקוחות, קצין הרכב חזר אליי כבר ביום ראשון לאחר הסופש בשיחת טלפון והיה נינוח, אם לא יפנו הפסד שלהם.

פורסם (נערך)
גם אתה וגם זה שלפנייך עברייני תנועה, לא שומרים על הימין ולא בשמאלי למען עקיפה, העבירה שלכם דוחפת רבים אחרים לבצע עבירות בכדי לעקוף את המחסום הנייד שיצרתם.

נסעת 100-110, המקסימום המותר בחוק, אז נראה לך שמותר לך להיות בשמאלי "כי אתה נוסע מהר"?

למד את החוק, שמור עליו קודם אתה וההוא שלפנייך, ואז גם המשיגינע לא יכול לבצע את העבירה אפילו עם היה רוצה - תוצאה - כולם שמרו על החוק והתנועה בכביש זורמת יותר.

מלבד עקיפות נחוצות אין שום סיבה להתנחל בשמאלי, גם במהירויות לא חוקיות - עדיין אפשר לצייק לחוק ולשוב לימין כשפנוי, חצי נחמה.

יפה כמה דברים הסקת על הנהיגה שלי מסרטון של 10 שניות.

הנה הסרטון המלא.

הנתיב השמאלי היה מלא ברכבים לכל אורכו וזורם, אין את מי לעקוף. מבחינתי באותו שלב הייתי עדיין בעקיפה של הרכב מימין (אם הייתי עובר לנתיב הימיני הייתי מגיע אליו מיד ואז משתלב שוב בשמאלי, סתם מיותר ומפריע..)

אה, והמצלמה כמובן מאריכה מרחקים, היה ממש כלום מרחק בינו לבין הפיקנטו כשהוא נדחף לפניה. בפקק ב20 קמ"ש אני לא בטוח שהייתי נדחף ככה בין רכבים עם מרחק כזה, שלא נדבר ב120-130 קמ"ש שהוא האיץ אליהם.

ובסוף כמובן שכולם נפגשים ברמזור :)

ובכל מקרה, מה שהוא עשה הוא עבירה משמעותית יותר חמורה ומסוכנת מנסיעה איטית בנתיב השמאלי (אם זה היה המצב בסרטון), אז מי שאומר שהוא גם היה עושה את זה - בבקשה תעשו טובה לכולם ותרדו מהכביש. אני לא הולך להתנצל שאני נוסע בסבלנות ובבטחה בטור רכבים.

עריכה אחרונה על ידי EyeKey
פורסם
יפה כמה דברים הסקת על הנהיגה שלי מסרטון של 10 שניות.

הנה הסרטון המלא.

הנתיב השמאלי היה מלא ברכבים לכל אורכו וזורם, אין את מי לעקוף. מבחינתי באותו שלב הייתי עדיין בעקיפה של הרכב מימין (אם הייתי עובר לנתיב הימיני הייתי מגיע אליו מיד ואז משתלב שוב בשמאלי, סתם מיותר ומפריע..)

אה, והמצלמה כמובן מאריכה מרחקים, היה ממש כלום מרחק בינו לבין הפיקנטו כשהוא נדחף לפניה. בפקק ב20 קמ"ש אני לא בטוח שהייתי נדחף ככה בין רכבים עם מרחק כזה, שלא נדבר ב120-130 קמ"ש שהוא האיץ אליהם.

ובסוף כמובן שכולם נפגשים ברמזור :)

ובכל מקרה, מה שהוא עשה הוא עבירה משמעותית יותר חמורה ומסוכנת מנסיעה איטית בנתיב השמאלי (אם זה היה המצב בסרטון), אז מי שאומר שהוא גם היה עושה את זה - בבקשה תעשו טובה לכולם ותרדו מהכביש. אני לא הולך להתנצל שאני נוסע בסבלנות ובבטחה בטור רכבים.

אל תתרגש, חצי מהמגיבים פה מפרסמים סרטונים בעוד החצי השני מתריס שהם נוהגים חר*

פורסם

שאלה: מצב קלאסי בכביש 6 - הנתיב הימני איטי ומלא משאיות. הנתיב השמאלי זורם במהירות גבוהה יותר.

חזרה לימין אחרי כל עקיפה תגרום למעבר נתיבים תכוף ולזגזוג, או לחילופין התקעות מאחורי רכב איטי כי הנתיב השמאלי מלא. מה שבתורו כנראה יגרום למלחמת חיתוכים והדחפויות.

אתם באמת מעדיפים את זה על פני המשך עקיפה רציפה בשמאל?

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

בכביש 6 אני עוקף עד כמה שאני יכול (בטווח המהירות שאני נוסע) את המשאיות\ רכבים איטיים.

כשאני רואה שמשאית יחסית רחוקה, אני חוזר בחזרה לנתיב הימני.

כמובן שיש את אלה שנצמדים בכוונה אליך מאחורה על הסנטימטר בשביל "להפחיד\ לזרוק" אותך לנתיב הימני.

אל תתרגש מכאלה, כול עוד אתה נוסע במהירות המותרת +, אתה בסדר.

פורסם

audiR8, אל תתרגש כפי שכבר כתב RSM130d.

לדעתי, קודם כל התנאי הראשון לנסיעה בשמאלי (שלא לצורך פנייה שמאלה) הוא שאני נוסע מהר יותר מהתנועה בימין.

כאשר אני רואה רכב מאחוריי והמרחק שבין הרכב שלי לרכב שלפניי מספיק גדול (דוגמה היפותטית: נניח משאית הבדל במרחק - לא אתייחס כרגע למהירות בכוונה) אז אני עובר לימני ומאפשר לו לעבור וחוזר לשמאלי ברגע שניתן.

גם כאשר אני נוסע יחסית קרוב יותר לרכב שלפניי ורכב מאחורי מתקרב ואני רואה שיש לי אפשרות לתת לו, אני מאפשר.

אם הרכב שמאחוריי נמצא במרחק גדול ממני, אני לא זז סתם מהשמאלי, לפעמים אם הימני פנוי אז כבר עובר לימני.

מה שכן, לא רצוי לעבור כל הזמן בין הנתיבים (מבחינה הגיונית-לוגית עדיף פחות שינויים על מנת לקבל נסיעה בטוחה יותר - שוב, אני מעדיף שלא להזכיר לרגע את החוק - רק בטחון).

פורסם

לי ולכם התשובה ברורה. וודאי שעדיף להשאר בשמאל מאשר לזגזג בין נתיבים ללא הפסקה.

השאלה הייתה מופנית לאלו שחוזרים שוב ושוב על הצורך בשמירה על הימין.

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

תופעה שכיחה בשני צמתים דומים (אם כי קנים יותר) בחיפה - דרך הים\שד' הנשיא ופרויד\חורב. וגם ביציאה הצפונית מהקריון (צומת המכבים עם כביש 79 בקרית ביאליק). הרמזור עומד מול העיניים, והנהגים יוצאים באדום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן , בלי ספק כן.

מצפייה בסרטון היו לפחות 3 פעמים שבהם הייתי חוזר לנתיב הימני ומאפשר למי שחושב ש120 (או במקרה הזה 140) נעים לו יותר מ110 לעקוף אותי .

בשביל זה יש מראות , ואם יש מאחורי מישהו לחוץ ויש יותר מ5-10 שניות עד העקיפה הבאה אני מפנה את הנתיב השמאלי ושיצא לי מהחיים.

לא מצדיק את החותך האדיוט , רק צריך להיות מודה לקיומם של אנשים כמוהו , ולאפשר לו להעלם מחייכם בהקדם האפשרי ...

:wink:
פורסם

וואי זה בדיוק מה שחשבתי ולא כתבתי. בדיוק, אחד על אחד, מה שחשבתי.

בסרטון היו כמה וכמה רגעים שהייתי עובר לימני. גם כדי להיפטר מהממהרים המסוכנים וגם כי זה הדבר המנומס לעשות עבור הממהרים השקולים.

עקיפה צריכה להיות מתוכננת. לנסוע דקות רצופות בשמאלי כי אתה מהיר ב-3 קמ"ש מהתנועה בימני זו לא עקיפה, זו התנחלות.

זו דעתי האישית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה משעמם ומתיש לכתוב את זה שוב ושוב על כל סרטון שרואים מישהו מתנחל בשמאלי ולא מבין את הטעות שלו.

הם לא מפריעים רק לממהרים אלא לכל התנועה. כשהנתיב הימני נתקע אחרי משאית פול טריילר ב90 קמ"ש והאדון בשמאלי נוסע לו 95 קמ"ש ונשאר שם גם אחרי שעבר את המשאית הוא חוסם את כולם ולא רק את הממהרים שרוצים להרביץ 130.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...