Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין מה לפחד. מה שנכתב, נכתב כביקורת בונה. כשאתה לא מעוניין בה פשוט תתעלם.

כולנו טועים, גם אני. לפעמים אני גם מניאק בכביש בכוונה. הנה, מודה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה שטויות באמת. תעלה מה שבא לך.

אתה לא חייב להתייחס לכל תגובה של מומחה תחבורה כאן.

זה אפילו משעשע לראות איך סרטון מדליק אנשים והם נכנסים להיסטריה מתומללת.

חוץ מזה, 90% מהסרטים פה לא שווים צפיה בכלל. יש דברים מעניינים יותר מלראות רכב עובר באדום בצומת ריק באמצע הלילה או נהג מונית שחוסם נתיב ל30 שניות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הכבישים בחיפה משובחים

אם זו דעתך אכן הגענו לאמרמגדון.

סוף סוף גם לי ולבני יש מלצמות. צריך לסדר אחת לאשה.

הבוקר הרגשתי כברווז במטווח. עכשיו צריך ללמוד לערוך סרטונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איפה משטרת ישראל כשצריך אותה??

ביום שני בלילה אני קולט בכביש 4 משאית ארוכה שנוסעת במהירות גבוהה ובפראות. מעבר נתיבים בלי איתות וללא סיבה (כפי שתראו), נסיעה לאורך קילומטרים על קו ההפרדה, וכמה פעמים מילימטרים מהתנגשות בגדר ההפרדה או בכלי רכב אחרים.

קלטתי אותה לאחר מחלף ראשון לכיוון צפון, סינוורתי ואין שום שיפור. חלפתי לידה, וכמדומני שבקבינה ישבו שניים, שהיו עסוקים בסמארטפונם...

התקשרתי למשטרת ישראל, אמרו שישלחו ניידת. עברו מס' דקות, התקשרתי שוב, ושוב מענה כנ"ל.

הייתי צריך לצאת במחלף גהה, אולם בכ"ז החלטתי לעקוב אחריה.

שורה תחתונה: נסעתי אחריה (01:30 בלילה) עד המפגש של כביש 57 עם כביש 4 (38 ק"מ), ושום ניידת לא נראתה באופק (אע"פ שבשיחה שלישית עם המשטרה הסברתי להם שאני עוקב אחריה ויוכלו לברר אצלי בכל רגע איפה היא נמצאת, וכן קושרתי למישהו מאגף התנועה שהרגיע אותי שניידת בדרך).

שם התייאשתי וחזרתי לביתי.

אלו קטעים נבחרים שצילמה מצלמת הרכב שלי עד שמשום מה הפסיקה לפעול.

תאמינו לי, במציאות זה היה מפחיד פי 3 מבסרטון... רוב הנהגים פחדו לעקוף אותה בקטעים שהכביש נהיה צר (אחרי רעננה בערך).

https://drive.google.com/open?id=0B177u-sFo7axTlJyMXVPV2tmRGM

פורסם

מזעזע!

באמת איפה המשטרה כשצריך אותה?

כל הכבוד לך שנתת מעצמך.

חבל רק שלא העלאת את זה ישירות ליוטיוב.

היו לי כבר מקרים דומים שהתקשרתי למשטרה והתייאשתי ואני כבר לא מתקשר מרוב יאוש.

זהירות חפירה:

למשל, רכב פרטי לגמרי שאין לו שום קשר למשטרה, הנהג נוהג בנתיב השמאלי לאורך קילומטרים רבים ולא מאפשר לי לעבור אותו, לידו יושבת אשתו\חברתו (דרך החלון המושחר ראיתי דברים שגרמו לי לקבוע זאת :lol:).

אני מהבהב עם האורות פעם-פעמיים, לא קורה כלום.

אני צופר פעם-פעמיים ומיד הנהג הפעיל צ'אקלאקה פיראטית (אדום-כחול) מתוך הרכב בחלון האחורי על משענת המושב האחורי אבל לא מהסוגים השונים שהמשטרה משתמשת בהן.

המשכתי לנסוע אחריו כמה דקות תוך כדי שאני מתקשר למשטרה ומדווח "יש נהג פרוע (מספר לוחית, צבע, סוג והכל) שלא מאפשר עקיפה בנתיב השמאלי ומה שגרוע יותר זה שהוא מתחזה לשוטר (והסברתי איך בדיוק), כמו כן, אם אני טועה ובאמת מדובר בשוטר אז אני רוצה את פרטיו ולהגיש תלונה עליו, נא להעביר את זה מהר כי אני נוסע אחריו ויש לי את הכל מצולם"

אמרו לי שיעבירו את התלונה לתחנה, ראיתי שלא יוצרים איתי קשר למעלה מעשר דקות, נטשתי.

לאחר כ 30-45 דקות (כשאני כבר בבית) התקשרתי שוב לברר מה קורה עם זה, אמרו שיחזרו אליי.

אחרי כמה דקות מהשיחה השנייה באמת חזר אליי שוטר תוך כדי שהוא בנהיגה "אני יצאתי עכשיו ואני מחפש את הנהג המתחזה, איפה הוא עכשיו?"

אמרתי לו שחבל שלא העבירו לו את הדיווח בזמן, כבר עברה שעה מאז שדיווחתי, הנהג כבר נעלם.

אז האפשרויות למקרה שלי הן:

1. המשטרה פשוט גרועה לפעמים.

2. באמת מדובר בשוטר שחבריו לתחנה החליקו את זה, ופה נכנסת גם האפשרות הראשונה.

בצילום בקושי רואים את הצ'קלאקה דרך החלון המושחר האחורי שלו - במציאות ראיתי בבירור, העדפתי שלא להעלות את הסרטון לרשת ולפרסם.

פורסם
מזעזע!

כל הכבוד לך שנתת מעצמך.

חבל רק שלא העלאת את זה ישירות ליוטיוב.

כל הכבוד? ממש פחדתי! קיוויתי בכל מאודי שיעצרו אותו לפני שיהיה אסון.

ולגבי יוטיוב; מסיבות מסוימות איני יכול להעלות, אך אין לי התנגדות שמישהו יעלה את זה. אני אשמח.

פורסם
חוץ מזה, 90% מהסרטים פה לא שווים צפיה בכלל. יש דברים מעניינים יותר מלראות רכב עובר באדום בצומת ריק באמצע הלילה או נהג מונית שחוסם נתיב ל30 שניות.

זה העניין! כמה פעמים אפשר להעלות נהגים שעוקפים מנתיב תח"צ? הולכי רגל ורוכבי אופניים בכביש מהיר? כל פקק יש נהגים שפותחים לעצמם נתיב פרטי בשוליים ועוקפים אותי ואת שאר הנהגים. אבל למה אנחנו לוקחים את זה בשיוויון נפש, מקללים קצת בשקט או בקול רם (אם אני לבד...)? ממתי זו התנהגות מקובלת/נורמטיבית לעבור בבוטות כזו על חוקי התנועה? גם לעבור באדום בלילה זה לא מעשה מקובל, לי הלב היה רועד אם הייתי עושה את זה, אפילו בטעות!

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קודם כל, ממליץ לך לקחת כל דבר שאין לך שליטה עליו בשוויון נפש אחרת בשלב מסויים בחיים תתחרפן ותאושפז בכפיה.

דבר שני, אם דברים כאלה מעצבנים אותך (ובצדק) למה שתרצה לראות אותם בבית בזמנך החופשי מול המחשב?

זה לא איזה סרטון תאונה/כמעט תאונה שאפשר ללמוד ממנו משהו. בסך הכל מטומטם שעבר על החוק. אז מה אם לא מקובל לעשות את זה? גם לא מקובל לגרד בתחת תוך כדי אכילה. היית רוצה לצפות בסרטון של מישהו שעושה את זה?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אני כן לוקח את זה באיזי (משתדל). מה שאני רוצה לומר זה שעבירות תנועה והסרטונים שמתעדים אותן, נהיו נורמה.

עד שלפעמים בא מישהו ונוסע על המדרכה...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם לפני אופנת המצלמות זו היתה הנורמה בנהיגה. המצלמות רק מנציחות את זה ונדמה לנו שתרבות הנהיגה התדרדרה פה, מה שלא בטוח נכון.

בכל אופן, אני לפחות לא רואה טעם להעלות סרטונים שאין בהם סיכון ממשי של משתמשי הדרך או פגיעה ברכוש.

ולא, לעבור ברמזור אדום באמצע הלילה כשהצומת ריק ויש שדה ראיה פתוח זה לא מסוכן. זה אסור, אבל אין בזה סכנה. לעבור ברמזור אדום כשיש תנועת רכבים בצומת - זו סכנה אמיתית.

פורסם

SlowRide - אתה טועה מאד. יש הדרדרות גדולה מאד בטיב הנהג הישראלי, אפילו בהשואה למה שהיה לפני 10 שנים, בודאי יותר מכך. תמיד היה איזה אחוז של פראים לא מתחשבים, אבל מה שלפני 20 היית רואה בשבוע היום אתה רואה בשעה, הרבה מעבר לגידול במספר הנהגים וכלי הרכב.

ההצהרה שלך לגבי אור אדום בצומת נטוש מייצגת דבר מסוכן ביותר, וכך מתחילה ההדרדרות. מרגע שאתה קובע מה מסוכן ומה לא כל אחד עושה זאת - אתה מחליט שמעבר בעור אדום לא מסוכן, מימין יש מישהו שחושב שהדלקת אורות מיותרת, והנה יש לנו שני הרוגים בכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא קובע שום דבר ולא מנסה לשדל אף אחד לעבור על החוק, בסך הכל מציין עובדה יבשה. לעבור באדום זו עבירה על החוק, אך לא בכל סיטואציה כזו יש סכנה.

לא כל מה שאסור הוא בהכרח מסוכן תמיד. אף פעם לא עברתי באדום, גם לא במצב שאין בו סכנה. מה שאני טוען זה שאין טעם לצפות בסרטונים של עבירות כאלה. אין בהם תועלת לצופה חוץ מטיפוח חוש הצדקנות.

בהקשר להתדרדרות מצב הנהגים, אני אישית לא מרגיש שינוי מהותי מאז שהתחלתי לנהוג. מצד שני אני לא נהג ותיק כמוך ויכול באמת להיות שיש דברים בגו. בכל אופן הנצחה של אירועים שליליים מגבירה את תחושת אי הנעימות. זה בערך כמו לראות חדשות 24 שעות ביום, המציאות שלך הופכת לעגומה יותר. אני לא טוען שיש משהו רע בלצלם ולהעלות לפה, להפך. יש סרטונים אפקטיביים בהחלט. פשוט לצפות בבית בעבירות תנועה שאתה רואה בעצמך על הכביש בכל יום זה מיותר לטעמי.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...