Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

... זהירות, ארוך ולא בטוח מעניין...

פרק ראשון: העובדות

טוב... מכוון שהצ'ק כבר הופקד בבנק - אני מרגיש שנסגר הגולל על פרשה זו ועכשיו אני יכול לדבר.

אז אחרי עשרות (מאות?) אלפי קילומטרים גם לי זה קרה...

22.6, יום מילואים מתיש, חוזר לבית של חברה שלי בקיבוץ.

אחותה הצעירה קלטה אותי בכניסה לקיבוץ בקשה טרמפ לשיעור רכיבה שלה.

הגעתי לפניה שהייתי בטוח שזכרתי (מדובר על כביש מחוץ לקיבוץ עצמו, הייתי שם פעם-פעמיים)

אני זכרתי את הפניה כעיקול קל, הפניה זכרה עצמה כ90 מעלות שמאלה, היה שם בניין שטרח להסתיר את הפניה...

אנחנו נוסעים, אני מדבר איתה על הא ועל דא תוך כדי מבטים חטופים בכביש (אני שונא לדבר עם אנשים ולא לתת להם תשומת לב של להסתכל עליהם) ופתאום היא צועקת: "גיל פניה!".

באתי להגיד לה: "זה בסיידר מידעלה, האודי לא מתרגשת מכל פניה" ואז החזרתי את הראש לכביש.

איזה פחד: לא ראיתי את קצה הפניה איפה שחשבתי שהוא, הכביש הדמיוני שהיה לי בראש הוביל לתוך מדרון ליד האורווה...

קשה באימונים, קל בקרב (אחי הגדול עשה לי שיעורי נהיגה מתקדמת קצת אחרי שקיבלתי את הרשיון) שברתי הגה שמאלה וע"מ למנוע היגוי יתר הוספתי קצת גז ע"מ להצמיד את התחת.

ברם- בapex של הפניה היה חול מטרקטורים שעלו מהשדה... בחיים שלי לא היה לי תת-היגוי כזה,

הגה שבור שמאלה, אוטו ממשיך ישר.

מעל סלעים ואבנים גדולים יותר מכדורסל קיפצה לה האודי (נס שאין שסי, למעשה החלק התחתון של האוטו נקי לחלוטין ועדיין נראה כמו חדש) בדרכה למדרון,

"גילחתי" כמה קורות עץ ששכבו להן שם ליד הארווה, הזזתי עמודי ברזל שישבו על סטנד בצורת X ועיקמתי את רובם, אחד מהעמודים נפל והבסיס בצורת X שלו ננעץ לי ברדיאטור ובאינטרקולר מלמטה.

וורוווום, הכל נגמר, האבק החל אט אט לשקוע ואני יצאתי מהשוק הראשוני.

"ליקוש את בסדר?" שאלתי את אחותה של חברתי "כן". היא ענתה, זינקתי מיד החוצה ע"מ לאמוד את גודל הנזק...

טמבון קדמי גמור, מכה בכנף הימנית, שריטה עמוקה וארוכה בדלת הימנית, שריטה במכסה מנוע מעל הפנס, שריטה במראה הימנית.

לאחר כשעה הגרר הגיע וחילץ אותי בקושי מהמדרון (עומק של כמטר וחצי).

פרק שני: המסקנות

• אני אשם בתאונה, לרגע לא מנסה להפיל את זה על כלום. היה קצת חול בפניה? הייתי צריך לראות אותו, פניה קשה? בעיה שלי שבאתי מהר מדי...
  • כנראה שאת המגרש החלקה הייתי צריך לעשות גם עם האודי והESP שלה... כל מה שהייתי צריך לעשות (כנראה) היה להעביר משקל קדימה ע"מ לחזק את אחיזת הגלגלים הקדמים, הESP היה עוזר לי לשמור על נתיב קבוע, כשנתתי קצת גז רק החלשתי את אחיזת הגלגלים הקדמיים וזירזתי את הגעת התת היגוי.
  • טוב שקרתה התאונה, לשימחתי לא היו נפגעים בנפש, האוטו שלי תוקן וחזר ל99% מהמצב המקורי שלו ואני? החכמתי מאוד מהתאונה הזו.
  • על אף הפיתוי להיות נחמד... אני לא מוריד את העניים מהכביש, כל התירגולים שאני עושה בזמן נהיגה (מה שאחי הגדול לימד אותי כבר מזמן - שינון מצב התנועה סביבי, זכירת כל מכונית בטווח ראיה: איפה היא ואפילו אם אפשר - מה היכולת שלה להופיע לי פתאום בצד אחרי שעקפתי אותה...) לא שווים כקליפת השום אם אני לא מסתכל על הדרך בה אני נוסע...

פרק שלישי: המוסך

בקרוב...

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
...קשה באימונים, קל בקרב (אחי הגדול עשה לי שיעורי נהיגה מתקדמת קצת אחרי שקיבלתי את הרשיון) שברתי הגה שמאלה וע"מ למנוע היגוי יתר הוספתי קצת גז ע"מ להצמיד את התחת.

זאת הייתה הטעות שלך. ממתי מוסיפים גז כדי למנוע היגוי יתר עוד לפני שהוא קורה? מי אמר שיהיה היגוי יתר בגלל פנייה כזאת? אפילו שהיא אגרסיבית במיוחד... אל תשכח שמדובר באאודי חדישה עם מיטב העזרים האלקטרוניים. ברוב המקרים היא תציל אותך מדברים כאלו ומשטויות שאתה עושה. אבל היא לא מצילה אותך מניסיונות התאבדות כמו לחיצה על הגז באמצע הפניית הגה חריפה... אם היית נתקל בהיגוי יתר בעקבות התמרון הזה, אז לחיצה על הגז באמת יכולה לעזור (למרות ששוב - באאודי כזאת אני מעריך שהבקרות היו מצילות אותך קודם), אבל לחיצה על הגז ללא אותו היגוי יתר רק מוסיפה לחומרת הבעיה - עומס על הגלגלים הקדמיים שמוביל לאיבוד אחיזה שלהם.

בנוגע לליקוש - היה לך מזל שהיא שמה לב. קרה לי כבר פעם שנהגתי עם אחי הקטן באוטו לידי (אמנם רק בן 14 אבל עדיין...) וכמעט נתקעתי במשהו בגלל חוסר תשומת לב. הילד אפילו לא צייץ, למרות שהוא ראה הכל. נראה לי שהוא הניח שאני יודע מה שאני עושה, אבל בכל זאת - אתה רואה שאני כמעט פוגע במשהו, לא תגיד משהו? (אני אומר לכם, חינוך מגיל צעיר...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נו, כזאת הסקת מסקנות חיובית לא ראיתי. אפילו אבחנת את טעות הנהיגה שלך. יפה. יפה.

דרך אגב, לא רק ההאצה פגמה באחיזה. גם הפניית הגלגלים הקדמיים באופן חריף לא עוזרת. גלגל מופנה אוחז פחות מאחד ישר. נראה שהגעת מהר מדי לסיבוב ואז עשית מה שצריך כדי לוודא שלא תיקח אותו...

ובהחלט יכול להיות שאם היית עומד על הברקס, פונה ונותן ל-ESP לעשות את העבודה האוטו היה לוקח את הסיבוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דרך אגב, לא רק עם ESP. ברכב הקודם שלי (306) לא הייתה שום מערכת מהסוג הזה מלבד ABS (שאף פעם לא עבד כמו שצריך ממילא). באחד מהטיולים בשעות הערב נכנסתי מהר מדי לסיבוב, באופן מאוד דומה ממה שקרה פה (הייתי בטוח שהוא הרבה פחות חד). אמנם בשניה שקלטתי אותו והפניתי את ההגה תוך כדי בלימה היסטרית צץ במוחי לרגע הרעיון שאולי אני הולך להסתבסב באופן מיידי, אבל לא ממש היה לי זמן להתחיל להתעסק עם זה. בלמתי וכיוונתי, זה הכל. כמובן שלא קרה כלום מלבד כמה דפיקות לב מואצות, וזה בלי שום מערכת מתוחכמת. רוב הסיכויים שכל פעולה אחרת שלי במקום מה שעשיתי הייתה מובילה לאיבוד אחיזה.

מה קרה שם? אולי הבלימה החזקה והכביש האיכותי הצליחו להפעיל כוח בלימה חזק גם בגלגלים האחוריים, מה שהצמיד אותם לאספלט וניטרל את היגוי היתר. אולי גם בסיס הגלגלים הארוך יחסית תרם (בסקסו עם הבסיס הקצרצר הספיקה בלימה חזקה תוך הפניית הגה ב-70 קמ"ש מסכנים בשביל סבסוב מלא בכניסה לכיכר - falou בטח זוכר...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בואו ותשמעו מה היה לי היום...

אני חזרתי הביתה מהלימודים עם הסובארו (dl 93) מה שקרה הגעתי לסיבוב בינוני במהירות של 90+ איך שקלטתי שאני מתחיל לאבד את האחיזה נתתי בלימה קטנה מאוד מה שגרם לי לאיבוד אחיזה ממש! לכך האוטו החל להיזרק איך שקלטתי את זה האטתי ממש עד למהירות סבירה 60-50 ונעליתי את הגלגלים (מזל שאין לי ABS)האוטו עשה 180מעלות לא משנה איך אני מסובב את הגה הרכב לא נשמע לי, כשהוא עצר לבסוף עמדתי עם שתי גלגלים באוויר למשהו כמו 10 שניות מזל שהיה מישהו מאחורה בצד השני שהעביר מישקל....

מזל משמיים שלא נכנסתי במדרכה, כי כשהאוטו יסתובב הוא פיספס פחות מחצי מטר מהמדרכה.

מסקנה! אל תיהיו דפוקים כמוני ותסכנו את החיים שלכם, תסעו רגוע!

פורסם
דרך אגב, לא רק עם ESP. ברכב הקודם שלי (306) לא הייתה שום מערכת מהסוג הזה מלבד ABS (שאף פעם לא עבד כמו שצריך ממילא). באחד מהטיולים בשעות הערב נכנסתי מהר מדי לסיבוב, באופן מאוד דומה ממה שקרה פה (הייתי בטוח שהוא הרבה פחות חד). אמנם בשניה שקלטתי אותו והפניתי את ההגה תוך כדי בלימה היסטרית צץ במוחי לרגע הרעיון שאולי אני הולך להסתבסב באופן מיידי, אבל לא ממש היה לי זמן להתחיל להתעסק עם זה. בלמתי וכיוונתי, זה הכל. כמובן שלא קרה כלום מלבד כמה דפיקות לב מואצות, וזה בלי שום מערכת מתוחכמת. רוב הסיכויים שכל פעולה אחרת שלי במקום מה שעשיתי הייתה מובילה לאיבוד אחיזה.

מה קרה שם? אולי הבלימה החזקה והכביש האיכותי הצליחו להפעיל כוח בלימה חזק גם בגלגלים האחוריים, מה שהצמיד אותם לאספלט וניטרל את היגוי היתר. אולי גם בסיס הגלגלים הארוך יחסית תרם (בסקסו עם הבסיס הקצרצר הספיקה בלימה חזקה תוך הפניית הגה ב-70 קמ"ש מסכנים בשביל סבסוב מלא בכניסה לכיכר - falou בטח זוכר...)

רוני

גם נכון. אבל פי כמה וכמה נכון עם ESP, שתמנע את זריקת הזנב.

דרך אגב, הבעיה בכיכר ההיא היא שאתה מגיע מעלייה ואז הכביש מתיישר, והופ, גם המשקל מעביר עצמו מאחור לפנים וכל תיכנון הבלימה שלך משתנה...

פורסם
בואו ותשמעו מה היה לי היום...

אני חזרתי הביתה מהלימודים עם הסובארו (dl 93) מה שקרה הגעתי לסיבוב בינוני במהירות של 90+ איך שקלטתי שאני מתחיל לאבד את האחיזה נתתי בלימה קטנה מאוד מה שגרם לי לאיבוד אחיזה ממש! לכך האוטו החל להיזרק איך שקלטתי את זה האטתי ממש עד למהירות סבירה 60-50 ונעליתי את הגלגלים (מזל שאין לי ABS)האוטו עשה 180מעלות לא משנה איך אני מסובב את הגה הרכב לא נשמע לי, כשהוא עצר לבסוף עמדתי עם שתי גלגלים באוויר למשהו כמו 10 שניות מזל שהיה מישהו מאחורה בצד השני שהעביר מישקל....

מזל משמיים שלא נכנסתי במדרכה, כי כשהאוטו יסתובב הוא פיספס פחות מחצי מטר מהמדרכה.

מסקנה! אל תיהיו דפוקים כמוני ותסכנו את החיים שלכם, תסעו רגוע!

שוב מר הברזל מפציץ שטויות... נעלת גלגלים, האוטו עשה 180 מעלות וההגה לא נשמע לך? ואתה כותב "מזל שאין לי ABS"??? יש לך בכלל מושג מה זה ABS? קשקשן.

ו-falou - תכנון בלימה? מה זה? אני סתם לוחץ הכי חזק שאפשר :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בגלל זה חיכינו לך שעה עד שהגעת...:lol:

לגבי הברזלן, אני לא רק שהסקתי שאני לא דפוק כמוך, אני הולך לברך על זה "הגומל" מחר בבוקר....

פורסם
שוב מר הברזל מפציץ שטויות... נעלת גלגלים, האוטו עשה 180 מעלות וההגה לא נשמע לך? ואתה כותב "מזל שאין לי ABS"??? יש לך בכלל מושג מה זה ABS? קשקשן.

רוני

אני רואה שאתה חושב שאתה יותר חכם ממני...

אם היה לי abs לא ההיתי מצליח לתפוס את הגלגלים כי הוא לא היה ננעל לי ואז ההיתי נכנס במדרכה כי כבר ההיתי בזריקה

ובאמת מזל שלא היה לי abs דפוק אחד אוטו כבר מחליק מה זה בדיוק יעזור לי (הוא מונע נעילה של הסנדל בשביל שלא יזרק אבל פה היה מאוחר)?

נעילת גלגלים זה שאתה לוחץ על הבקרס ונועל את הסנדל (קולט חמוד? קשה לך?) ואז ניהיה פס שחור ויפה על הכביש.....

ומה בדיוק אתה מצפה שאני יעשה שכל האוטו כבר נזרק לכיוון ימין אז מה אני יסובב את הרכב לצד שמאל בשביל שאני יתהפך?

אז בבקשה תעשה לי טובה ואפילו אל תענה לי....

פורסם
אני רואה שאתה חושב שאתה יותר חכם ממני...

אם היה לי abs לא ההיתי מצליח לתפוס את הגלגלים כי הוא לא היה ננעל לי ואז ההיתי נכנס במדרכה כי כבר ההיתי בזריקה

ובאמת מזל שלא היה לי abs דפוק אחד אוטו כבר מחליק מה זה בדיוק יעזור לי (הוא מונע נעילה של הסנדל בשביל שלא יזרק אבל פה היה מאוחר)?

נעילת גלגלים זה שאתה לוחץ על הבקרס ונועל את הסנדל (קולט חמוד? קשה לך?) ואז ניהיה פס שחור ויפה על הכביש.....

ומה בדיוק אתה מצפה שאני יעשה שכל האוטו כבר נזרק לכיוון ימין אז מה אני יסובב את הרכב לצד שמאל בשביל שאני יתהפך?

אז בבקשה תעשה לי טובה ואפילו אל תענה לי....

אז אני אענה לך.

מישהו כמוך שלא יודע לנהוג, לא למד נהיגה מתקדמת בחייו וכולה יש לו, אולי, שנה רישיון עדיף שלא ינסה ללמד נהיגה.

פורסם

ת'שמע ילד כל החוכמה זה לצאת בחיים מזה אז אל תגיד לי ותבלבל לי תמוח זה שיצאתי בחיים מזה, זה אומר משהו

**נהיגה מתקדמת אפשר ללמוד אחרי שעושים טסט......

ואמן על כל ישראל נהגים כמוני......

פורסם
ת'שמע ילד כל החוכמה זה לצאת בחיים מזה אז אל תגיד לי ותבלבל לי תמוח זה שיצאתי בחיים מזה, זה אומר משהו

**נהיגה מתקדמת אפשר ללמוד אחרי שעושים טסט......

זה שיצאת, לאור התיאור שלך, זה מזל גרידא. לא עשית שומדבר נכון.

ומה היית חושב על מישהו שבאותו שרשור כותב גם את זה:

"מסקנה! אל תיהיו דפוקים כמוני ותסכנו את החיים שלכם..."

וגם את זה:

"ואמן על כל ישראל נהגים כמוני..."

לא היית חושב שהוא אידיוט?

• תוכן חדש...