Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיצד יש לעבור שלולית עמוקה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

עכשיו כשאנחנו נכנסים לנהיגת חורף אני רוצה בבקשה לשאול שאלה קטנה בנושא

כשניצבים בפני שלולית עמוקה כיצד יש לעבור אותה כדי שלא להתיקע ולא לגרום לאוטו לנזק כלשהו?

במידה ועוברים שלולית בצורה לא נכונה , מהם הנזקים האפשריים? (זמניים

\קבועים)

תודה

פורסם

אם אין אפשרות להמנע כלל אז חוצים לאט, על נזקים לא שמעתי או נתקלתי.

מה שכן - תחוסו על הולכי הרגל במדרכה , אל תהיו כמו החארות שהיו נותנים גז לקראת שלולית כדי להתיז עליהם ,

כמו שהיו עושים לי כשהייתי ילד.

Gn'f'R

פורסם

לאט, ובמהירות קבועה.

נסיעה מהירה עלולה לגרום להצפת המנוע. נכבע לי הרכב בחורף שעבר בכביש 1 ב-100 קמ"ש, בגלל שהייתי בנתיב הימני ביותר, היכן שכל המים התנקזו, זו אפילו לא הייתה שלולית, אלא פשוט נסיעה במים יחסית עמוקים, ולאורך זמן.

מן הסתם הרכב הניע את עצמו תוך שנייה, אני משער בגלל שהמנוע עדיין "הסתובב" (יותר מדויק, הגלגלים הסתובבו). לא קרתה לי שום בעיה מהפעם האחת שזה קרה, אבל אני בכל זאת, סע לאט ובמהירות קבועה, כלומר לחיצה חלשה וקבועה על דוושת הדלק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

1. במהירות גבוהה אפשר לאבד שליטה.

2. הדיסקים של הבלמים יכולים לקבל עיוות

3. בלמי תוף עלולים לא להגיב

4. אפשר לטבוע

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

אם מדובר בכביש עירוני / מהירות נמוכה - עצור לפני השלולית, אמוד את עומקה ומצא את הנתיב המתאים לעבור. העבר לראשון (ובאוטומטי, נעל על 1) כדי שהרכב יישאר בסל"ד גבוה גם בנסיעה איטית - זה חשוב במיוחד ברכבים ישנים/רגישים בעל נטייה להכבות במצבים כאלה. סע לאט, אל תבלום בפתאומיות כי העברת המשקל תנמיך את חרטום המכונית לכיוון המים. ביציאה מהשלולית, שמור מרחק מוגדל מהרכבים לפניך עד אשר הבלמים יתייבשו; אפשר גם, לאחר שווידאת שאף אחד לא דבוק אליך מאחור, לתת כמה בלימות קטנות - לא חזקות מדי, רק כדי לייבש קצת את הבלמים ולוודא פעולה תקינה.

בכביש מהיר - אי אפשר ממש לעצור, חשוב להסתכל קדימה לראות רכבים שעוברים לפניך ולנסות לבחור קו שנראה שמייצר פחות "שפריצים". האט למהירות סבירה - לא לבלום יותר מדי, זכור שמאחוריך עלול להיות נהג שהרסס מהשלולית יסתיר אותך מעיניו. השתדל לשמור על קו ישר בשלולית, שכן תגובת ההגה להפנייה בעת מעבר שלולית במהירות עשויה להיות בלתי צפויה (אתה עשוי, למשל, לגלות מעין "תת-היגוי" כתוצאה מציפה של הגלגלים הקדמיים, שתגרום לך להפנית הגה נוספת - שתפתיע אותך כשהצמיגים יחזרו לאחוז). ציפה יכולה לגרום גם לתחושה של לוחמת הגה - צריך להיות מוכן לזה, וכמובן - במידה ואינך עושה זאת כהרגל קבוע - אז ודאי שבכניסה לשלולית ובנהיגה בכביש המועד לשלוליות, היה עם שתי ידיים על ההגה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

בנוסף לכל מה שאמרו כאן, שלולית יכולה להיות גם בור בכביש ואני מניח שלא תכניס את עצמך לתוך בור בכביש אלא אם אתה ממש שונא את האוטו שלך ויש לך זמן לבזבז.

מה שכן - תחוסו על הולכי הרגל במדרכה , אל תהיו כמו החארות שהיו נותנים גז לקראת שלולית כדי להתיז עליהם ,

כמו שהיו עושים לי כשהייתי ילד.

בדיוק היום בבוקר קרה לי- נסעתי ב30 קמ"ש סבירים בהחלט באחד מרחובות העיר, ואז צדה עיני דבר מה ואמרתי לאחותי, 'היי, קבלי את הביוב שכל שנה עולה פה על גדותיו ואף פעם לא מתקנים אותו!"

לא עברו 3 שניות ובום נכנסתי לתוך שלולית הביוב והשפרצתי הכל על האנשים בתחנת אוטובוס

לא הכל חייב להיות מרוע.. הסתובבתי חצי יום עם הרגשה מגעילה, בשבילהם! אני תמיד משתדל להאט לפני שלוליות גם בשביל האפשרות שאגרום נזק לרכב ובמיוחד בשביל שלא בא לי להיות כלב ולעשות לאנשים בכוונה. אבל קרה הפעם בטעות, ואם הייתי יכול לרדת לתחנה ולהתנצל, הייתי עושה את זה.

פורסם

השלוליות האלה דפקו לי את הגיר באוטו :-(

(פתחתי דיון בנושא הזה בפורום טכני, אני לא יכול לפרסם לינקים, אבל אני ישמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא)

אני עובד בלוד וגר בראשון לציון, שתי ערים (במיוחד לוד) עם תשתיות מחפירות, גם אחרי גשם קטן יש שלוליות עמוקות, פשוט עצוב.

פורסם

אם נכנסים לשלולית במהירות גבוהה חשוב מאוד לאחוז את ההגה חזק ולהכנס לשלולית כשהרכב עם גלגלים ישרים כדי למנוע תגובות חדות בעקבות ציפת הגלגלים.

אגב, צמיגים לא אחידים על אותו סרן עלולים להשפיע מאוד על התנהגות הרכב בשלולית כך שמומלץ (תמיד) להקפיד על צמיגים אחידים בכל סרן.

מעבר לזה- להכנס כמה שיותר לאט לשלולית כדי למנוע מהשפרצת מים שעלולה להגיע בדרך זו או אחרת לפילטר האויר או למערכות חשמליות אחרות ברכב.

אני זוכר לשמצה את הכביש מצומת מורשה לכיוון רעננה, ב-2 הכיוונים בגשם חזק נוצרות שלוליות וזרימות מים לאורך הכביש וכל פעם שהייתי נוסע שם היו שלבים שממש הרגשתי איך נעלם לי ההיגוי לכמה שניות ואת חוסר השליטה ברכב.

מאוד מאוד מסוכן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
השלוליות האלה דפקו לי את הגיר באוטו :-(

(פתחתי דיון בנושא הזה בפורום טכני, אני לא יכול לפרסם לינקים, אבל אני ישמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא)

אני עובד בלוד וגר בראשון לציון, שתי ערים (במיוחד לוד) עם תשתיות מחפירות, גם אחרי גשם קטן יש שלוליות עמוקות, פשוט עצוב.

בבקשה .

Gn'f'R

פורסם

אתמול בערב (סביב 19:30) יצאתי מכיוון עפולה ועליתי על כביש הסרגל (65). ירדו גשמי עוז מלווים בס"ר חמורות מאוד, הכביש היה מוצף ופשוט לא ראו ממטר. הברקים המסנוורים שהופיעו מולי והאירו את כל העמק קומפלט הפחידו מאוד והיה מדובר בסכנת נפשות. נסעתי על 40 קמ"ש (במקום 120 בנוהל הרגיל) עם אורות חזית, אורות ערפל קדמיים ואור ערפל אחורי פועלים. בשלב מסויים כולנו הפעלנו את איתות החירום ונסענו כך (האיתות החירום מתבטל אוטומטית ברגע שמאותתים עם ידית האיתות הרגילה וחוזר לפעול אחרי שעוזבים את הידית). גם ניידת משטרה עם מס' אדום הפעילה את איתות החירום ונסעה כך כי כבר פחדנו, היינו במצוקה. לא ראיתי את הכביש, המזל הוא שנסעתי עם WAZE עובד ואיתו ידעתי איפה בדיוק תגיע צומת.

עליתי על כביש 66 ומצומת מגידו עד הקיבוץ עצמו הנתיב היה מוצף. השתדלתי לנסוע על השוליים, אך בכל זאת נכנסתי עמוק לתוך הצפת הענק עם 2 הגלגלים השמאליים. המים עפו מהגלגלים, עברו את שטח ההפרדה מבטון ועפו לנתיב הנגדי. כשנכנסתי לשלולית הרגשתי שההגה לא מגיב וסוטה לצד, כאילו יש לי פנצ'ר בגלגל הקדמי. החזקתי אותו חזק חזק ובסופו של דבר יצאתי משם, כמו כן הרכב עצמו האט מהירות עם הכניסה לשלולית. בשום מצב מערכת ESP או ABS לא נכנסו לעבודה, הייתי בשליטה מלאה בנהיגה ובבלימות.

הסופה של אתמול היתה אחת הסופות הקשות ביותר שעימה נאלצתי להתמודד בנסיעה בכביש חשוך. מדובר בתנאים קשים מאוד ובלתי ניתנים לנהיגה, ולא - לא הייתי יכול לעצור בשוליים בכביש מהיר, זאת סכנה כפולה. אין לי ספק שאם הייתי עם הפיאט (אונו) הרכב היה נכבה מיד בעקבות חדירת מים למפלג, בסקודה הכל מוגן בפלסטיקים - אולי זה המזל.

איך לעבור שלולית עמוקה? פשוט לא לעבור. אם כבר עוברים - לקוות לטוב. אגב, אפשר לומר גם הפעם שהפנסי ערפל הקדמיים פשוט הצילו אותי, ככה ראיתי איפה נמצא הקו של השוליים כדי לשמור על הנתיב.

פורסם

לא אשכח בחורף שעבר את השלולית שהמתינה לי בשעת לילה מאוחרת, בדיוק עם סיום העליה של וינגייט בכביש 2 לכיוון דרום. אחד מהרגעים המלחיצים ביותר שהיו לי עם הפונטוטה.

מקווה שמאז מצאו דרך מקורית לנקז אותה, גם בשעה שיורד מבול, מאחר והעומק המשוער היה 10 ס"מ לפחות וממש קשה, עד בלתי אפשרי להבחין בה.

• תוכן חדש...