Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

לאחרונה החלטתי להחליף את המערכת המקורית של הרכב (I20).

אבקש חוות דעת לגבי איכות ההצעה ומחיר.

המפרט:

Kenwood DDX4028BT.

4 רמקולים של JBL המוציאים כל אחד 70 RMS (המתקין ציין זאת)

כאשר השניים האחוריים הם 6X9 ויותקנו על המגש האחורי ולא בדלתות האחוריות (יש מקום מובנה לכך בדלת).

2 טוויטרים קדמיים (לא זוכר של איזה חברה).

כדי לשמור על שליטה ממהגה התווסף גם מתאם מיוחד.

מחיר המפרט הינו 4500 ש"ח כולל התקנה.

פורסם

רדיו דיסק, 4 רמקולים וטוויטרים ב4500 ש"ח? נשמע לי המון!

וגם כמו שאתה אומר הרמקולים הם 70 RMS, אך הרדיו דיסק יספק להם גג 40 RMS ככה שאין לך גם ככה מה לעשות עם רמקולים שהם 70 RMS, זה לא העיקר לשמוע מספרים גבוהיים, צריך גם לספק להם את הכוח הזה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

כבר ענו לך על השאלות אז אין מה להוסיף.

אולי תתן לנו תקציב שאתה מוכן לשלם ואנחנו ננסה לבנות מפרט מערכת שימצא את התקציב שלך בצורה טובה יותר.

AMP: JBL GTO1004

COMP: MOREL DOTECH OVATION 4

SUB: HERTZ ES200

פורסם

ראשית, תודה על התגובות המהירות.

שנית, הקנווד הוא מסך.

דבר נוסף, במערכת המקורית ברכב אין כניסת USB אבל יש AUX, לכן אמרתי שאני רוצה כבר על הדרך להחליף הכל.

אם יש פתרון אחר - קרי, התקנת כניסת USB מבלי להחליף הכל אלא רק שדרוג רמקולים - אשמח.

אני מעוניין להוציא בסביבות 3500 - 4000 ש"ח על מסך לרכב ועוד רמקולים כולל טוויטרים ללא מגבר / סאב (לא מעוניין).

אחד הדברים שהכי חשובים לי זה צליל נקי ואיכות שמע / מוצרים - שלא יהיו "זבל סיני".

פורסם

צליל נקי ואיכות שמע הם מושגים בלתי נפרדים מהמילה מגבר.

וגם מושג שלא מגיע עם מערכות דאבל דין ומסכים למיניהם אז קח לתשומת לבך.

פורסם

וגם כמו שאתה אומר הרמקולים הם 70 RMS, אך הרדיו דיסק יספק להם גג 40 RMS ככה שאין לך גם ככה מה לעשות עם רמקולים שהם 70 RMS, זה לא העיקר לשמוע מספרים גבוהיים, צריך גם לספק להם את הכוח הזה.

רדיו דיסק סטנדרטי מוציא +-17 WRMS הטובים מוציאים 14.

לפותח השרשור:

מערכת דאבל דין , שזה המערכות עם מסך המגע הם ייקרות מאד, ועמוסות פיצרים שלרוב אינם מעידים על טיב הסאונד שהם מפיקות ולדעתי בסכום שאתה מתכנן להוציא (3500-4000 ) אין מקום בכלל לחשוב על דאבל דין, לרוב הדאבל דינים הם עניין של פוזה והטובים עולים יותר מ 8K , ככה שאם אתה מחפש איכות תרד מזה.

רוב הרדיו דיסקים היום (HU) הם בעלי USB ו AUX .

החלפת רמקולים למערכת ללא הגברה לא אמורה לעלות יותר מאלפיה (קומפוננט בסיסי ,ו 6/9), וכן יהיה שיפור באיכות השמע אבל אל תצפה לניסים ונפלאות

במידה ואתה מחפש להשקיע 4000 שקל לשמוע טוב , לדעתי אין מנוס מהתקנת מגבר וסאב, יש הבדל תהומי בין מערכת מוגברת למערכת ללא הגברה.

SCANSPEAK

פורסם

sma_013.jpg

כך נראית המערכת המקורית ברכב.

אין מקום בכלל לחשוב על דאבל דין

אשמח אם תבהיר לי מה הפירוש דאבל דין והאם הקנווד (שהוא מסך) עם כל הגאדג'טים עונה על ההגדרה.

לגבי התקנה מקום המערכת הקיימת, רדיו דיסק רגיל כלומר (לא בגודל של מסך) ייראה מכוער לטעמי וסתמי ולכן אני מעדיף ללכת על מסך.

אני מעוניין במסך טוב ואיכותי כדוגמת קנווד (אם הוא לא איכותי, תקנו אותי) ועוד רמקולים איכותיים ללא מגבר / סאב - המשמעויות ברורות לי שהביצועים לא יהיו High End במערכת לא מוגברת - אך בכל זאת.

פורסם

כבר נאמר לך, ברוב המקרים דאבל דין (מסך בשבילך) לא מגיע לאיכות של רדיו דיסק (אולי אלה שעולים מעל ל4 ספרות אבל אותם לא יצא לי לשמוע).

ההחלטה בידייך מה חשוב לך יותר, מסך ויופי או איכות צליל כמו שהגדרת.

פורסם

עכשיו הדברים יותר ברורים, תודה.

לגבי התקציב, ברור לי שמסך (דאבל דין) לא ייתן את האיכות כמו של רדיו דיסק.

האם קיים רדיו דיסק / פתרון אחר שלא ייראה כמו רדיו דיסק סטנדרטי אלא ימלא את רוב החלל שיווצר עקב הוצאת המערכת המקורית?

דבר נוסף, אם בסוף אחליט רק לשדרג את הרמקולים עדיין תהיה קיימת המערכת המקורית ללא כניסת USB (דבר שחשוב לי מאוד כיון שאני לא מחזיק דיסקים ומשתמש רק בכניסת USB), האם קיים פתרון שהוא לא להחליף את המערכת המקורית ובכל זאת ליצור כניסת USB?

תודה רבה.

פורסם

צריך לבדוק איזה דגם של מערכת שמו לך ברכב, וחפש אם יש לו מתאם USB , (להרבה רכבים ניתן להוסיף כזה מתאם בקלות).

ולדעתי , אם אתה כבר מוכן להשקיע במערכת 4500 שקל ,תרד מה דאבל דין, תקנה HU מגבר סאב וקומפוננט.

(לא יהיה לך חור בדאשבורד , כל מתקין יוכל לעשות במקום החור תא איחסון שישתלב יפה)

אם תקנה דאבל דין ורמקולים , אז בשבוע הראשון תתלהב ממנו, האיכות תהיה סבירה מינוס, ולאחר זמן מסויים תבין שהכסף הושקע במסך צבעוני , מבחינת סאונד לא השגת שיפור אדיר , ולך תמכור דאבל דין של קנווד משומש בלי להפסיד עליו יותר מחצי מהשווי שלו.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...