Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קודניות לרכב, אתם בעד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רציתי לשמוע את דעתכם בעניין הקודניות שחברות הביטוח מחייבות (בדר"כ) להתקין.

גם אתם חושבים כמוני שזה הדבר הכי רע שאפשר לעשות לרכב שלכם?

תהליך ההתנעה של הרכב הופך להיות ארוך ומייגע. במיוחד כיום כשיצרני הרכב מנסים לייעל ולשפר, בחלק מהדגמים מאפשרים התנעה מהירה באמצעות כפתור חכם וללא מפתח בכלל. חברות הביטוח מחייבות אותנו להתקין את הקודנית הזו.

למה שאני בכלל ארצה לשלם על מערכת התנעה מהירה בדגמי הפריום אם לאחר מכן חברת הביטוח מחייבת אותי להתקין קודנית שמאריכה את תהליך ההתנעה אפילו הרבה יותר ממפתח רגיל?

מה גם שהדבר הגרוע הזה פוגע (מאוד) באמינות הרכבים ויש כל כך הרבה תקלות איתם ברכבים חדשים שאמורים להיות אמינים מאוד.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לגמרי מסכים.

גניבה זה לא ימנע, אבל פוטנציאל לתקלות חשמל עם התקנה ישראלית אופיינית יש בשפע.

אז מצאתי לי ביטוח שלא דרש מיגון כלל, אני אמנם משלם כ100 ש"ח לשנה יותר מאשר עם מיגון, אבל לפחות לא התקינו לי את הטינופת הזאת ברכב.

V5

פורסם

אני לא בטוח שיש כל הרבה תקלות עם הקודניות. עם זאת, בעקבות הסטנדרטים ה"גבוהים" בארצינו בכל הנוגע להתקנות רכב, לא אחת התקנת יוצרת פאנלים רופפים ומרעישים.

אגב, לא כל חברות הביטוח מחייבות קודנית ולא כל רכב מחויב בקודנית. אני התעקשתי לא להתקין קודנית ברכב שלי ועלות הביטוח שלי הורעה במידה זניחה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כן, גם אני רכשתי רכב חדש והתעקשתי לקבלו "נקי" וללא כל התקנות מקומיות.

כמובן שאנשי המכירות הרימו גבה וענו שאף אחד לא יבטח אותי ולכן אני חייב לפחות קודנית ועלוקה.

לפני קבלת הרכב מהסוכנות אפילו התקשרתי לוודא על מנת שבטעות לא יתקינו לי את הזבל הזה. פשוט כואב הלב לראות איך כל הרכבים החדשים עוברים דרך הקטרים של המתקינים בארץ.

מצאתי ביטוח עם "מיגון יצרן" בלבד (כלומר אמובילייזר מקורי שמגיע עם הרכב) וחזרתי להתניע עם מפתח, בלי קודים ובלי שטויות.

אחחח... איזה כיף :-)

פורסם

לי יש קודנית הרבה שנים - אפס בעיות.

אם הפריט באיכות טובה וההתקנה איכותית - אז שיהיה. יש אצלי כפתור התנעה וכרטיס חכם והקודנית בכלל לא מפריעה.

אני לא מזנק במסלול כל נסיעה, ונזכרתי שבגרנד פרי הזינוקים היו עם מנוע פועל ובטמפרטורת עבודה.

ממילא אני מחכה כמה שניות בודדות אחרי התנעה כדי שהנוזלים ברכב יגיעו למקומם, ככה שעוד כמה שניות לקודן (תמדוד, המספר חד ספרתי) ממש לא מפריעות.

לדעתי זהו אביזר טוב ורצוי, כל עוד נדרשת הגנה נוספת לרכב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אני לא מבין, איך באירופה רכבים יקרים יחסית מגיעים ללא קודן, ובארץ אפילו רכב בסיסי כמו אלטו, i10 וכו' מגיעים עם קודנית - בשביל מה?

לרוב זו התקנה חאפרית למדי, ואנשים שבקושי יודעים להתעסק עם חשמל.

ברנו דווקא עשו את זה יפה, במקום לא בולט, בלי חוטים, וזה לא מקרקש או משהו, זה נראה כמעט חלק מהרכב, אבל בשאר הרכבים זה נראה כמו חלטורה גרועה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אביזר מיותר, פוטנציאל לתקלות (במיוחד עם חלק ניכר מהמתקינים שיש בארץ...)

משרת בעיקר את חברות הביטוח. מי שירצה לגנוב רכב יעשה זאת גם עם קודנית (ומאחר ופעם מישהו הסביר לי טלפונית, איך לעקוף אותה - זה דיי קל)

ההשוואה תהייה חדה יותר, אם יש לכם שני רכבים, אחד עם קודנית ושני בלי, מה יותר טוב מלהכניס את המפתח לסוויץ', לסובב ולהניע?

alfa 156 2.5.

פורסם
לי יש קודנית הרבה שנים - אפס בעיות.

אם הפריט באיכות טובה וההתקנה איכותית - אז שיהיה. יש אצלי כפתור התנעה וכרטיס חכם והקודנית בכלל לא מפריעה.

אני לא מזנק במסלול כל נסיעה, ונזכרתי שבגרנד פרי הזינוקים היו עם מנוע פועל ובטמפרטורת עבודה.

ממילא אני מחכה כמה שניות בודדות אחרי התנעה כדי שהנוזלים ברכב יגיעו למקומם, ככה שעוד שניות (תמדוד, המספר חד ספרתי) ממש לא מפריעות.

לדעתי זהו אביזר טוב ורצוי, כל עוד נדרשת הגנה נוספת לרכב.

אלא אם כן יש לך פורשה.

אתה אמור להגיע לרכב בריצה, לזנק פנימה, להכניס לראשון עם יד ימין ולהתניע את הרכב עם יד שמאל (וזו הסיבה להמצאותו של הסוויטש בצד שמאל ברכבי פורשה). :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מעצבן, יקר ומיותר.

גנבים עוקפים את זה וזה רק מציק בהתנהלות היום יום.

אצלי מערכת איתור ממש גרמה לבעיות. בגלל שאני לא נוסע הרבה היא גמרה לי את המצבר. לשמחתי החליפו לי אותו באחריות.

מיד אחרי שהבנתי את העניין מצאתי ביטוח שלא דרש את זה וכל המערכת הוצאה מהרכב.

סתם בזבזתי כסף וזמן על כלום.

פורסם

אין שום הגיון בדבר הזה. מבחינת הנהג מדובר במטרד אוילי ומיותר, הבנתי שגם הגנבים יודעים להסתדר עם זה לא רע. אבל בהחלט יהיה מי שחושב שזה דבר טוב, למשל מי שמייצר את זה וכנראה שגם מי שמתקין.

פורסם
אין שום הגיון בדבר הזה. מבחינת הנהג מדובר במטרד אוילי ומיותר, הבנתי שגם הגנבים יודעים להסתדר עם זה לא רע. אבל בהחלט יהיה מי שחושב שזה דבר טוב, למשל מי שמייצר את זה וכנראה שגם מי שמתקין.

עובדה שהקודנית קיימת רק בישראל ותקנו אותי אם אני טועה ,וכן מיותר .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

סיפור האפודות הזוהרות ALL OVER AGAIN.

איך שהוא, כל דבר שהוא חובה בארץ, מגיע לזה שמישהו מרוויח ממנו ממש יפה, והמישהו הזה בד"כ גם מקושר למישהו שחשב על החיוב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...