Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסת מכונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באוניברסיטאות כבר מזמן לא מדובר בסינון נושרים פוטנציאליים אלא ביקוש יתר, כאשר תנאי הקבלה עולים כמעט כל שנה בשביל להתאים את כמות המתקבלים לכמות הסטודנטים שהמוסד יכול להכיל.

לפי אחד המרצים שלי נכון ללפני 5 שנים הנדסת בניין הייתה אחת ההנדסות שהכי קל להתקבל אליהן, היום המצב מאוד שונה עקב ביקוש.

לגבי הבדלים ברמות קטונתי מלהגיב, אני רק יכול לשתף שאחד המרצים שלי בבנ"ג מרצה גם בסמי בבאר שבע וכבר מספר פעמים אמר שהסטודנטים שם מטומטמים והוא לא מבין איך הם מצליחים לסיים תואר.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי העניין של תנאי קבלה, יש לי בגרות מלאה עם ממוצע של 97 אך עם 3 יחידות מתמטיקה (100) ובלי פיזיקה.

כמו כן עשיתי פסיכומטרי בזמנו שלא למדתי אליו בכלל והוצאתי ציון דיי נמוך של 575 . בכל זאת, הציון הפסיכומטרי שלי לא הספיק לסמי שמעון והייתי צריך לעשות מבחן פסיכוטכני ומכינה סמסטריאלית. ולכן, ישנם תנאי קבלה הקשורים בלימודים ואין שום קשר לכסף שכן השכר הוא אוניברסיטאי מכיוון שזוהי מכללה ציבורית והמכללה מציעה עשרות (אם לא מאות) של מלגות.

לי השנה הוצעה מלגה של חונכות (2 ש"ש ללמד סטודנטים משנה א' קורסים שעברתי) תמורת תשלום שנתי מלא.

למרות זאת, לא אשקר, לומדים אתי אנשים שאני לא מבין איך הם בכלל התקבלו לבית ספר יסודי.

Renault clio RT 1994

פורסם

לסיכום אני אכתוב, שאני חושב שאם אתה הולך ללמוד במכללה אתה צריך להיות טוב מאד במה שתלמד שם ולהוציא ציונים כמה שיותר טובים על מנת להתבלט. כשאתה לומד באוניברסיטה, שם המוסד הולך לפניך ופותח לך דלתות ולכן אתה יכול להיות סטודנט ממוצע. שם המכללה לא יפתח לך דלתות מיותרות אלא רק אתה עם הכלים שרכשת שם.

Renault clio RT 1994

פורסם

אומנם לכתוב בקורות חיים שלמדת באונירסיטה נשמע ונראה טוב יותר, מעסיקים מתחילים להבין שבוגרי המכללות בחלקם מוכשרים בדיוק ולפעמים אף יותר מבוגרי אוני' ולכן נותנים הזדמנות שווה גם לבוגרי מכללות ומתבססים על ראיונות אישיים ולא רק על המוסד שבו ניתן התואר.

משיחות עם אנשים עובדים, בעיקר בוגרי סמי שמעון, כולם עובדים במקצוע. דיברתי גם עם מנהלים המקבלים ומראיינים עובדים ורובם אמרו לי שמוסד הלימודים הוא משני ביותר לעומת הידע והאופי של הבן אדם.

יש לזכור גם, שלאחר צבירת ניסון בתחום, לאף אחד לא יהיה אכפת בכלל איפה למדת.

מן הסתם שהידע, האופי ומה שהבן אדם משדר הם מה שיסללו לו את הדרך לקבלת העבודה בראיון. אבל, יש סיכוי שיעדיפו להזמין לראיון בוגר אוניברסיטה עם ממוצע 85, על פני בוגר מכללה עם ממוצע זהה. למרות שלא ציינו זאת במפורש במודעה. זו לא דרישת סף, זה עניין פסיכולוגי. מכיוון שרמת האוניברסיטאות נתפשת כגבוהה יותר בכללותה כגוף אקדמאי (ובצדק), תמיד זה יתן את הייתרון הקטן הזה. בתקופות שבהן הביקוש לעבודה עולה על היצע המשרות או כל שפל מקצועי בענף כזה או אחר, זה יכול להיות ההבדל בין לשלוח קו"ח ולקבל הזמנה לראיון או שניים למשרה ראשונה "איכותית" יחסית תוך זמן סביר, מאשר להצטרך להתפשר על משרה ראשונה משעממת \ שאינה מתגמלת \ להצטרך לשלוח קו"ח במשך חודשים ולרדוף אחרי מעסיקים. אחרי השנים הראשונות כשיש נסיון אני יכול רק להניח שזה אכן פחות בא לידי ביטוי. עריכה - עכשיו רק ראיתי את שתי ההודעות האחרונות שלך ושמתי לב שיצא כאילו חזרתי על הדברים :-D בזמן שהייתי עסוק בכתיבת ההודעה, אתה כבר תקתקת שתיים :wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

1) כמו שכתבתי, התנאי קבלה העולים הם כולם עקב ביקוש גבוהה. אם לא היו כל כך הרבה מועמדים לא היה מיון קפדני.

2) בתיכון שלמדתי בו גם היו מיוני כניסה שכללו מבחנים באנגלית, עברית ומתמטיקה ובזכות זה נוצר הרושם שהמוסד רציני ובעל רמה גבוהה. בפועל לא היה אחד שסונן ע"י אותם מבחנים וגם אלה שהגישו חזרה טפסים ריקים התקבלו.

• תוכן חדש...