Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שורה תחתונה מה שבאתי לומר זה ככה:

מבחינתי עם הרכב 4 שנים ואז למכור אותו במחיר שיתייצב ככל הנראה לאיזור ה90-80 במקום לקנות ואחרי חודשיים לחשוב על למכור בשביל להשתדרג אבל להפסיד 10 אלף בחודש.

לפי דעתי המחירון של לוי יצחק לא משקף וזאת חרטה אחת גדולה שנוחה למוכרים.

אם במידה והיום אני אשתדרג לרכב אחר כמו למשל tt או איזו slk ואני אגלה שמוכרים אותן קצת יותר מהמחירון של לוי יצחק אז אני אשלם את הסכום כמו שבזמנו שילמתי מעל המחירון על לאון 4 , למה אתם שואלים?

כי זה היה המצב בשוק.

אם יש מוכרים של קופרות שמוכנים שרכב שפחות משנה עלה נניח 140 ואחרי 10 חודשים לוי יצחק מוריד את המחירון שלו ל115 נניח ורוצים למכור בסכום הזה.

לא היה שום סיכוי שאני אמכור את הרכב שלי עם 29 אלף ק״מ יד שניה שמור מהתחת עם צמיגים חדשים ב3 אלף ועוד כל מיני חמוצים ב20 מתחת למה שקניתי לפני חודשיים.

לכם מהצד קל פה לדבר כאילו מדובר בכסף שלכם ועוד יותר קל לכם לדבר בקטע של קונים עתידיים אבל רק אידיוט ייכנע לסחטנות הזאת!

עדיף להישאר עם הרכב 4 שנים ולמכור במחיר הגיוני בהשוואה לזמן שהיה אצלך.

פורסם

ההודעה הקודמת שלי הייתה מהאייפון וזאת הסיבה שחלק מהדברים שם רשומים בצורה קצת עילגת.

אז עכשיו אני אגיב כמו שרציתי להגיב.

איו שום בעיה אני אהיה הליצן שאנסה למכור בסכום שנראה לי הגיוני,אותם הליצנים בינתיים משאירים את הרכב אצלם ותאמין לי נהנים ממנו עד השמים.

אני מבטיח לך שפה ושם כן נמכרות הקופרות במחיר שהמוכרים דורשים כי בסופו של דבר אין תמורה יותר טובה ממנה לכסף הזה(כשמדובר נניח בשנתונים 2008-2010 בהשוואה למה שמוכרים בשוק ביחס למחיר).

יש רצוי ויש מצוי,אין שום סיבה שמחירון רכב שעלה לפני חודשיים בערך 140 פתאום יירד לאחר החודשיים האלה ב 25 אלף שקל!! זה לא הגיוני בטווח מחירים כזה.

אם היה מדובר בסכומים של 300-400 אלף אז הדבר היה הגיוני אבל במקרה הזה אין שום הגיון.

אם הקונים חושבים שהם יכולים לסחוט את המוכרים אז שיבושם להם,אני בטוח באופן וודאי שמי שייכנע לסחטנות הלא ההגיונית הזאת הוא רק מי שבאמת צריך כסף.

אני למשל (ועוד הרבה כמוני) לא דחוף לנו למכור את הרכב אלא פשוט רוצים להשתדרג קצת אז מבחינתי שהרכב יישאר אצלי עוד שנתיים שלוש,זה לא ממש מעניין אותי כי זה לא שעומדת אצלי בחניה איזו עגלה או רכב מכוער,סך הכל אני נהנה מאוד מהרכב ואפילו היום כבר פניתי לחברת סאן טק על מנת לברר על ציפוי מלא לרכב ועוד כמה קשקושים, למה? כי אני אוהב את הרכב.

אז שורה תחתונה, אם אני לא קיבלתי את מה שרציתי פשוט הורדתי את המודעה ואני ממשיך עם הרכב לפחות עד 2014.

בינתיים כל הקונים האלה ימשיכו להזיל ריר ולחפש פראיירים ומציאות(המציאות היחידות שימצאו יהיו רכבים שבורים מהתחת).

אני זוכר כשמכרתי כל ליצן שיחק אותה פתאום מבין גדול ברכבים ובא לי בפילוסופיות של איינשטיין.

אני באופן אישי ישר מנתק/נכנס לאוטו ונוסע כשאני מדבר עם דפוקים כאלה,אותם האנשים פשוט באים לבלבל את השכל והם לא רציניים.

רק מי שמכיר את המצב בשוק הוא רציני ויודע במה מדובר.

עוד משהו בנוגע לירידת הערך,לאון קופרה ודומיהם (גולף GTI,ג'ולייטה וכו') הם לא רכבים שאפשר להשוות אותם לרכבים שנדפקים במחירון בצורה קיצונית מהסיבה הפשוטה שיש היצע וביקוש,הרכבים האלה הם לא מאזדה 3 ולא כל משפחטומטית אחרת,ולהם אכן יש קהל יעד מסויים שמבין במה מדובר ולא כמו הקהל יעד של כל הטיוטות מאזדות וזבל היומיומי על הכביש.

אז חלאס לשחק אותה פה מבינים גדולים,יש היצע,יש ביקוש,המוכרים לא פראיירים.

הקונים גם לא רוצים להיות פראיירים שיחפשו משהו אחר ושלא יקטרו על זה שהלאון קופרה כיום נמכרת מעל למחירון (ההזוי) בזמן שהמחירון שלה לגבי כל השנים לפני שנה היה גבוה ב25-35 יותר.

ירידת ערך לרכב של 200 אלף בשנה הראשונה אמורה להיות משהו כמו 30 אלף שקל בלחץ,שנה שניה עוד 20 ושנה שלישית אולי עוד 15..

אבל אחרי 3 שנים ירידה של כמעט חצי?!?! אתם חיים בסרט!

ועוד משהו,פתחתי הרגע יד 2,הקופרה הכי זולה היא קופרה 2008 שעברה 112,000 ק"מ!!!

יש לה צ'יפ, מה שאנשים בדרך כלל פחות אוהבים ברכב כזה כי הם מעדיפים לשפר אותו לבד,הבחור רוצה עליה 107,מה שאומר נניח 105,יד שניה.

אז שורה תחתונה חוץ ממנו כל שאר בעלי הקופרות שם חיים בסרט?!

אתם חיים בסרט!

למה שמישהו כמוני למשל ימכור קופרה 2009 במחירון של לוי יצחק,רכב יד שניה,עם 33 אלף ק"מ!!!!!!

קניתי אותה עם 22 אלף,לא משופרת לא כלום,רכב בתול.

סעו יא חיים בסרט.

פורסם

אתה צודק לגבי הקופרה וזה נכון לגבי הלאון בכל הגרסאות, זה רכב שנותן תמורה מעולה.

לגבי הקופרה, נכון בזמנו הרכב עלה 240 (לא שמישהו שילם עליו את הסכום הזה).

אבל בשנה שעברה מכרו קופרות ב-170K על הכביש. ולפני מס' חודשים הציעו לי קופרה R ב-189K על הכביש.

זה משפיע חזק על המחירון, אנשים שקצת מבינים מכירים את המחירים האלה.

אבל זה הרכב שלך וזכותך לדרוש עליו כמה שתרצה, מי שלא רוצה אז שלא יקנה.

פורסם

להתייחס לירידת מחיר של 75 א' ש"ח בשנתיים וחצי, שלוש מבלי להתייחס למחיר המחירון ממנה התבצעה הירידה הינה חסרת משמעות.

אם נניח כי המחיר היה 200 א' ש"ח, הרי שבשלוש שנים מדובר בירידת ערך של כ- 15% לשנה (200,000X0.85X0.85X0.85=123,000 ש"ח).

מדובר בירידת ערך גדולה יחסית גם באחוזים, אולם לא כפי שניתן לחשוב מהנתון היבש של 75 א' ש"ח, זאת מאחר ומחיר הרכב מלכתחילה היה גבוה.

כאשר מכניסים לשקלול את הנתון שמחיר הרכישה בפועל היה נמוך יותר וגם סיאטים חדשות מהיבואן נמכרות בהנחות יפות במבצעי מכירות, הרי שירידת הערך בפועל נמוכה יותר.

הנתון של ירידת מחיר של 25 א' ש"ל בחודשיים איננו רלבטני, ויש להסתכל על טווח זמן ארוך יותר, זה כמו מניה- לא מסתכלים על שינויים במחיר המנייה שמתרחשים יומיומית, אלא רק לשינוי בפרק זמן ארוך יותר. לשם ההמחשה ייתכן שבפרק הזמן של שנה לפני ירידת המחיר שאירעה בחודשיים הללו, המחיר ירד רק ב- 5 א' ש"ח בלבד.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
ההודעה הקודמת שלי הייתה מהאייפון וזאת הסיבה שחלק מהדברים שם רשומים בצורה קצת עילגת.

איו שום בעיה אני אהיה הליצן שאנסה למכור בסכום שנראה לי הגיוני,אותם הליצנים בינתיים משאירים את הרכב אצלם ותאמין לי נהנים ממנו עד השמים.

אני מבטיח לך שפה ושם כן נמכרות הקופרות במחיר שהמוכרים דורשים כי בסופו של דבר אין תמורה יותר טובה ממנה לכסף הזה(כשמדובר נניח בשנתונים 2008-2010 בהשוואה למה שמוכרים בשוק ביחס למחיר).

יש רצוי ויש מצוי,אין שום סיבה שמחירון רכב שעלה לפני חודשיים בערך 140 פתאום יירד לאחר החודשיים האלה ב 25 אלף שקל!! זה לא הגיוני בטווח מחירים כזה.

אם היה מדובר בסכומים של 300-400 אלף אז הדבר היה הגיוני אבל במקרה הזה אין שום הגיון.

אם הקונים חושבים שהם יכולים לסחוט את המוכרים אז שיבושם להם,אני בטוח באופן וודאי שמי שייכנע לסחטנות הלא ההגיונית הזאת הוא רק מי שבאמת צריך כסף.

אני למשל (ועוד הרבה כמוני) לא דחוף לנו למכור את הרכב אלא פשוט רוצים להשתדרג קצת אז מבחינתי שהרכב יישאר אצלי עוד שנתיים שלוש,זה לא ממש מעניין אותי כי זה לא שעומדת אצלי בחניה איזו עגלה או רכב מכוער,סך הכל אני נהנה מאוד מהרכב ואפילו היום כבר פניתי לחברת סאן טק על מנת לברר על ציפוי מלא לרכב ועוד כמה קשקושים, למה? כי אני אוהב את הרכב.

אז שורה תחתונה, אם אני לא קיבלתי את מה שרציתי פשוט הורדתי את המודעה ואני ממשיך עם הרכב לפחות עד 2014.

בינתיים כל הקונים האלה ימשיכו להזיל ריר ולחפש פראיירים ומציאות(המציאות היחידות שימצאו יהיו רכבים שבורים מהתחת).

אני זוכר כשמכרתי כל ליצן שיחק אותה פתאום מבין גדול ברכבים ובא לי בפילוסופיות של איינשטיין.

אני באופן אישי ישר מנתק/נכנס לאוטו ונוסע כשאני מדבר עם דפוקים כאלה,אותם האנשים פשוט באים לבלבל את השכל והם לא רציניים.

עוד משהו בנוגע לירידת הערך,לאון קופרה ודומיהם (גולף GTI,ג'ולייטה וכו') הם לא רכבים שאפשר להשוות אותם לרכבים שנדפקים במחירון בצורה קיצונית מהסיבה הפשוטה שיש היצע וביקוש,הרכבים האלה הם לא מאזדה 3 ולא כל משפחטומטית אחרת,ולהם אכן יש קהל יעד מסויים שמבין במה מדובר ולא כמו הקהל יעד של כל הטיוטות מאזדות וזבל היומיומי על הכביש.

הקונים גם לא רוצים להיות פראיירים שיחפשו משהו אחר ושלא יקטרו על זה שהלאון קופרה כיום נמכרת מעל למחירון (ההזוי) בזמן שהמחירון שלה לגבי כל השנים לפני שנה היה גבוה ב25-35 יותר.

ירידת ערך לרכב של 200 אלף בשנה הראשונה אמורה להיות משהו כמו 30 אלף שקל בלחץ,שנה שניה עוד 20 ושנה שלישית אולי עוד 15..

יש לה צ'יפ, מה שאנשים בדרך כלל פחות אוהבים ברכב כזה כי הם מעדיפים לשפר אותו לבד,הבחור רוצה עליה 107,מה שאומר נניח 105,יד שניה.

אתם חיים בסרט!

למה שמישהו כמוני למשל ימכור קופרה 2009 במחירון של לוי יצחק,רכב יד שניה,עם 33 אלף ק"מ!!!!!!

סעו יא חיים בסרט.

לא כל ברורה הכתובת לתלונה שלך. כפי שציינת ובצדק רב, מדובר בשוק חופשי לחלוטין שבו הביקוש וההיצע הם הפרמטרים היחידים להם יש משמעות בכל הנוגע למחיר בו נסגרות עיסקאות ומבחינה זו אין שום הבדל בין מכונית ספורטיבית מהנה ואקזוטית כמו הלאון שלך לכל מכונית אחרת משעממת ככל שתהיה. הדרך היחידה שנותרת לך להתמודד עם התחושה שלך שיש פה סוג של אי צדק, היא זו בה בחרת כלומר להשאר עם האוטו. השאלה שנותרת היא מי באמת חי כאן בסרט.

פורסם

אתם חיים בסרט!

סעו יא חיים בסרט.

כמה אמוציות, מרגיש כאילו אתה כועס על העולם.

זה לא טוב לבריאות.

בכל מקרה, יש לאנשים שונים שיקולים וקווי מחשבה שונים, זה בסדר.

אתה יכול להיכנס עוד 100 פעם ליד 2 ולראות מחירים, אבל מה לעשות, שתירצה למכור הקרקס יקבע את המחיר.

פורסם

נהנתי לקרוא את הסיכום. סחטיין על ההשקעה.

ירידת ערך של מכוניות משומשות בכלל ובתקופה הזאת היא ללא שום פרופורציה וככל שהרכב מיוחד יותר, למרבה הצער גם הההפסד עליו גדול יותר. ברבות השנים אני למדתי להנות מהרכב ולהשקיע בו עבורי ומי שיקנה אותו אחרי שירוויח, אני לא מסתכל כמה הפסדתי עליו אלה כמה נהנתי ממנו. אם נתחיל לעשות חשבונות כמה השקענו והפסדנו במכירה נסתובב כל היום עם הראש באדמה.

פורסם

תנוח דעתכם, גם ירידת הערך של ה- GTI גבוהה משחשבתי... :-(

הרכב שלי, שנת 3/2011, "שווה" היום 150K וקצת. וזה לרכב עם 211 כ"ס, שעשה 20K ק"מ, ועולה כחדש 220K! (לעומת זאת גולף TSI 160, מתומחרת ב- 140. פשוט עיוולת. ה- 160 באה עם הגיר ה"בעייתי", עלתה במקור עשרות אלפי ש"ח פחות, מגיעה כמובן עם כסאות פחות טובים, ושלא לדבר על ההבדל בכ"ס....

אני מניח פשוט שלנכדים של לוי יצחק אין כאלה רכבים, ולכן אין לו אינטרס לשמור על מחירם ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תהיה בטוח שאת לוי יצחק לא ממש מטריד המחירון של הרכבים שלו.

אבל למה לבוא בטענות, זה המחיר שמשלמים על הרכב.

שמכרתי את ההילקס במחיר של 64 אלף ש"ח, המחירון היה 41, לא היו לי טענות ללוי יצחק.

לוי יצחק ויד 2 הם כיום רק כלף מיכוח, כל אחד בוחר את מה שנוח לו.

אני מתאר לעצמי שאם היתה עכשיו במצב של לרכוש רכב כזה היתה משבח את האדון.

פורסם

פלג - ברור, אני רק מצביע על חוסר ההיגיון בתמחור של גולף 160 מול גולף GTI. ברור שלו הייתי מוכר עכשיו 160 הייתי שמח, כמו גם אם הייתי רוכש GTI. אבל הדיסוננס בתמחור קצת מוגזם. אגב, כשמכרתי 160 (לפני ה- GTI) באמת המחיר היה שפוי יותר ביחס למכיר הרכישה, ולכן לא מדובר עלי אישית, אלא על עיוות לא ברור. נו, שוין. נראה ביום א' אם יש מה לדבר על מכירת ה- GTI ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אתם חיים בסרט!

סעו יא חיים בסרט.

תאמין לי חיפשתי ועקבתי אחרי הקופרות ביד 2 הרבה זמן,וגם קניתי אחת.

אין אף אחד מהם לא מכר מחירון יד 2.

גם אני מכרתי לאון TFSI לפי לוי יצחק לפני 3 חודשיים,אחרי שבתחלה דרשתי מחירון יד 2.

פורסם

הסיאטים שאכן נמכרות במבצעים חזקים אלו הדגמים הנחותים מהקופרה כך שלדעתי אין מקום להכניס אותה איתם ביחד בקטגוריה.

גם אני שמעתי בזמנו על אנשים שהוציאו את הקופרה במחיר של משהו כמו 175-180 א"ש בזמן שהרכב עלה 210.

יש פה אבל גדול,האבל הזה מתייחס לכמה אנשים בודדים שאפשר ככל הנראה לספור על יד אחת כך שאיך אפשר בכלל להכניס את כל בעלי הקופרות לאותה הקטגוריה עם האנשים האלה?

ואגב,זה שאנשים שמעו איזשהי שמועה לא בהכרח אומרת שהיא נכונה.

כועס על העולם?

למה שאני אכעס?

אני פשוט אומר את מה שאני חושב,לדעתי בצורה מאוד רגועה.

בסופו של דבר מדובר בכסף ומותרות ולא בחיים שלנו אז אין יותר מדי מה להתעצבן.

ובדיוק גם כמו שבר אמר,איך לעזאזל הגיוני שגולף GTI מתומחרת ב10 יותר מהגולף הרגילה ההיא שהוא ציין,נתון לא הגיוני ואני מאמין שגם בעלי GTI לא מוכרים במחיר הזה ולמה ?

כי הם לא פראיירים כמו בעלי הקופרות ודומיהם.

מבחינתי לוי יצחק הוא רק המלצה לחברות הביטוח,לא משקף כלל את המצב האמיתי בשוק.

זה מחירון חרטה ולא אמיתי ואני רק מחכה ליום (לא מאמין שיקרה) שחברות הביטוח יתחילו לעבוד עם מחירון יד 2,המחירון הזה הוא אכן אמיתי יותר ולא נובע משום אינטרסים כאלה או אחרים שיש ללוי יצחק.

ביום שאני אמכור אני מבטיח לכם שאני אתייחס למה שקורה ביד 2 ובאיזה מחירים אנשים מוכרים את הרכב הזה,אני בטוח שבעוד שנתיים אני עדיין לא אמצא פראיירים.

הרי לפי הגיון של לוי יצחק בעוד שנתיים תמצאו קופרות 2009 במחיר של60 אלף שקל(לא יקרה תהיו בטוחים).

BIG Y

אני מאמין שלא קנית במחירון יד 2 אבל אני גם מאמין שלא קנית במחירון לוי יצחק,אם שילמת מחיר שחיטה זה ככל הנראה מ2 סיבות:

רכב שקצת התעללו בו/תאונה

מוכר לחוץ לכסף

אין שום מצב שתקנה כזה רכב במחירון לוי יצחק ולא יהיה איזשהו קאצ' מאחורי זה.

ואם אני טועה אז תתחדש,עשית עסקה מעולה כנראה.

פורסם

סיפור עם מוסר השכל שקשור לדיון המחירונים כאן

מישהי שאני מכיר רצתה למכור ניסאן קשקאי בן שנתיים, עם קילומטראז' נמוך, אמינות יפנית ושוק חזק (או לפחות, חזק יותר מזה של הלאונים למיניהם)

המחירון היה 130, מישהו בא והציע 127. לא הסכימה.

חודש אחרי זה המחירון היה 125, מישהו הציע 120, לא הסכימה.

שלושה חודשים אחרי אחרי זה נמכר לטרייד אין ב105 אש"ח.

נחש צפע החמישי לשמו, אתה מוזמן לעשות ניסוי חברתי למען הפורום ולפרסם את הקופרה שלך במחיר שאתה חושב שמגיע לך ביד2, נראה כמה טלפונים תקבל.

כנ"ל גם לבחור עם הרכב היפני שחושב שהרכב שלו מאבד בין 2000 ל3000 ש"ח בשנה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...