Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

חבר טוב שלי נסע בכביש החוף, לכיוון צפון.

קצת לפני מחלף נתניה, היה מפגע בשול. החבר נסע בנתיב הימני, הרכב שמאחוריו כנראה היה עסוק בלהסתכל על המפגע, ונכנס בו מאחורה. החבר לא בלם אפילו, הוא אומר שרק הוריד את הרגל מהגז, כי היה לפניו רכב שבלם.

כנראה שהאדון מאחור היה עסוק במפגע, ולא במה שלפניו, בכל מקרה נושא האשמה די ברור לדעתי.

הבעיה היא שלחברי אין ביטוח מקיף, ואין לו גם צד ג', יש לו רק חובה. יש לו פיאט פונטו יחסית ישנה, והוא לא רצה לבטח אותה במקיף.

הרכב הוא קריטי לחבר, ולצערי הנזק נראה רציני מאוד.

הנזק לרכב שלו הוא: שבר בכנף השמאלית. הדלת האחורית של תא המטען איננה נסגרת, הטמבון האחורי והאגזוז שבורים גם, והכל מלווה בכיפופים, שריטות ושפשופים, כמו שאמרתי לעין הבלתי מקצועית שלי הנזק נראה יחסית רציני.

החבר ביקש עזרה, והמלצתי לו שמחר בבוקר ניכנס למוסך כדי לראות מה הנזק, אך לפני כל זאת אני רוצה לחדד כמה נקודות איתכם:

1. האם בעת הכניסה למוסך מורשה כלשהוא, יש צורך בהבאת שמאי מטעמנו? או שהמוסך ידאג לזה?

2. האם יש צורך ביצירת קשר עם חברת הביטוח מקיף/צד ג' של הנפגע? או שפשוט ניגש למוסך, נבקש הצעת מחיר, ואז זה או לקבל את הכסף מהפוגע, או תביעה בבית-משפט לתבעיות קטנות? (כי הפוגע אמר לחברי, שלא ידבר איתו, אלא עם חברת הביטוח שלו).

3. במידה ויש ירידת ערך, אילו מסמכים צריך כדי לכלול גם אותה בתביעה?

4. במידה והרכב טוטאלוס, האם הפרוצדורה זהה? או לדרוש מחירון מהפוגע, או לתבוע אותו על סך המחירון?

5. במידה ואכן הרכב טוטאלוס, מאיפה ניתן לקבל מחירון מדויק של הרכב שלו?

תודה לכולם על העזרה, וכמובן שאשמח לקבל המלצות רלוונטיות.

שבוע טוב.

ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קודם כל, אם אין לו ביטוח מקיף הוא צריך לנהוג בזהירות...

בעקרון על החבר שלך להזמין שמאי מטעמו ועל חשבונו שיעריך את הנזק, ואז יש לתבוע את הנזק מחברת הביטוח של הפוגע.

יש לקחת בחשבון שיתכן שהתביעה תשולם רק בחלקה - ולכן יש להזהר מלהוציא כספים - על סמך זה שהתביעה תתקבל במלואה.

כמו"כ יש לתבוע מחברת הביטוח של הפוגע את עלות שמאות.

אישית אני מקווה שיקח זמן עד שהחבר שלך יחזור לכביש. לנסוע בלי מקיף זה באמת בעיה שלו, אבל לנסוע בלי צד ג' זה פשוט פשע.

אם הוא יפגע במרצדס של השכן - ניחא (זו גם תהיה בעיה שלו - ובגדול) אך אם יפגע בדלפון עם פונטו ישנה אחרת (שגם לו אין מקיף) זה עלול להיות מאד לא נעים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אישית אני מקווה שיקח זמן עד שהחבר שלך יחזור לכביש. לנסוע בלי מקיף זה באמת בעיה שלו, אבל לנסוע בלי צד ג' זה פשוט פשע.

אם הוא יפגע במרצדס של השכן - ניחא (זו גם תהיה בעיה שלו - ובגדול) אך אם יפגע בדלפון עם פונטו ישנה אחרת (שגם לו אין מקיף) זה עלול להיות מאד לא נעים.

אין בזה שום פשע אלא עניין כלכלי בלבד. אדם שנוסע בלי צד ג' לוקח על עצמו את הסיכונים הכרוכים בכך. מי שיש לו צד ג' יכול להורות למבטח שלו לא לשפות את הצד שנפגע.

פורסם

זה פשע חברתי. לדעתי אם אין לך כסף לעשות ביטוח צד ג' - אל תעלה על הכביש.

מי שנדפק מהעדר ביטח צד ג' זה אילו שאין להם ביטוח מקיף ואין מי שיתבע את הפוגע, ולפוגע אין מאיפה לשלם.

המבוטח יכול להורות למבטח לא לשלם - אך זה הדבר הכי טפשי שהוא יכול לעשות לעצמו - כי אז הנפגע יתבע ישירות אותו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

1. אכן כפי שנכתב כאן קודם - יש להביא את הרכב למוסך לבחירתך ולהזמין לשם שמאי.

השמאי והפחח של המוסך יסתכלו ביחד על הנזק ואחרי קצת מו"מ חברי ביניהם השמאי יוציא שמאות שמקובלת על שניהם.

יש שלוש אפשרויות

תיקון

אבדן מוחלט והשבתה

אבדן להלכה

בכל מקרה - יש ליצור קשר עם חברת הביטוח של הפוגע ולדרוש מהם את התשלום.

הם כמובן ישלחו הצעה לתשלום פחות ממה שנדרש, ובתנאי שתחתמו על כתב ויתור (לפעמים בגב הצ'ק). לא לחתום בלי להתייעץ פה שוב!

אם מדובר באבדן מוחלט/להלכה אז בד"כ הערך יחושב לפי מחירון לוי יצחק. אם זה מה שיקבע השמאי אז כדאי לקנות עותק (מחודש התאונה!) ולחשב בעצמכם בדיוק כמה הרכב שווה כולל כל ההפחתות והתוספות.

חברות הביטוח לרוב "טועות" לרעת הנפגע.

והערה שלא קשורה למקרה הנוכחי:

כתבת שהחבר בעל רכב ישן ולא רצה לעשות מקיף. זו החלטה אישית שלו שהוא מוכן לקחת את הסיכון של השמדת הרכב שלו (שערכו ידוע ולא גדול).

אבל לנהוג בלי ביטוח צד ג' זו טפשות לשמה. תחשוב מה קורה לאחד כזה שנכנס במזדה6 חדשה.

אתה יודע כמה עולות, נניח, 2 דלתות ומראת צד של מזדה6?

וזה עוד תרחיש ממש קל...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

וויל תודה רבה על ההתייחסות, אעביר לחבר את כל ההוראות.

בקשר ללנסוע בלי צד ג', אין לי הרבה מה לעשות. זו החלטה שלו, ואם הוא מוכן לקחת את הסיכון, זכותו, גם אם זה לא חכם במיוחד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

עדכון:

לפי מה שאומר המוסך של חברי, שווי הרכב הינו כ-8000 ש"ח.

השמאי אומר שהרכב טוטאלוס.

מה השלבים שצריך לעשות? לבטל רשיון רכב? לתבוע? לדרוש מחברת הביטוח של הפוגע?

כמו כן האם הרכב עצמו נשאר של החבר? כלומר הוא יכול למכור אותו לפירוקייה?

למרות שזה קצת מצחיק, כי הרכב נוסע בסדר גמור, פשוט יש לו נזקי פחחות גדולים, ששוויים מעל 50% מעלות הרכב.

אילו אפשורויות עומדות בפניו?

תודה.

פורסם

1. לפי מה שאמר המוסך?

וכמה הרכב שווה לפי מה שדודה שלי אמרה? היא אמרה דווקא 191 שקל.

תעשה לעצמך טובה ותקנה מחירון ותחשב עצמאית כמה הרכב שווה. זה לא כזה מסובך. לא לשכוח תוספות והפחתות עבור יד/ק"מ וכו'.

2. אם השמאי אכן אישר ובכתב שהרכב אבדן מוחלט (לא אבדן להלכה) אז בעיקרון יש להורידו מהכביש במשרד הרישוי. תמלא טופס ותקבל גם החזר יחסי של אגרת הרישוי.

3. אכן יש לדרוש מחברת הביטוח את מלוא ערך הרכב.

4. כשהם ישלמו אז כמובן שהגרוטאה תעבור אליהם.

אם אתה מעוניין בגרוטאה אז ניתן בהחלט לבקש מהם להשאיר אותה ברשותך, תמורת הפחתה של אי אלו אחוזים בפיצוי (12%? לא יודע. מו"מ...)

4א. גם אם אתה מחזיר להם את הגרוטאה, אף אחד לא מונע ממך להחליף לפני כן מצבר חדש (אם במקרה הורכב לאחרונה למשל) במצבר בסוף חייו. כנ"ל צמיגים וכו'.

פורסם

וויל אני שוב מודה לך, מעומק ליבי, תודה.

אמרתי לחבר שיבדוק מחירון מדוייק בלוי יצחק, מחר יקבל את דו"ח השמאי המלא מהשמאי.

הבנתי שאם אובדן גמור (תיקון עולה 50% משווי הרכב?) תובעים מהאשם/חברת הביטוח שלו, ואז גם הם מקבלים את הגרוטאה.

יש לי שאלה לידע כללי, נניח והמוסך "טעה" במחירון ויסתבר שהרכב אובדן להלכה (בין 40% ל-50%?) ,אז האם יש אפשרות לתקן את הרכב, ולתבוע את הפוגע?

כי במוסך שלו אמרו לו משהו שלא הכרתי: שאפשר לתקן את הרכב, אבל אז הוא לא יוכל לתבוע את הביטוח של הנהג הנאשם ולדרוש ממנו פיצוי? מה ההסבר המוזר הזה?

האינטרס של חברי שהרכב יוחזר לכביש, כי הפגיעות שלו הן לא מכניות, אלא פחחות בלבד, והרכב מאוד שמור מבחינה מכנית. כמו כן הרכב המשיך לנסוע מעולה גם אחרי התאונה בדרך הבייתה.

בפועל גם אם יקבל מחירון, זה לא ישתלם לחברי כי במחיר הזה, הוא בספק ימצא רכב שמור כמו שלו.

האם אין דרך שהרכב חוזר לכבישים?

פורסם

אז יש לי חדשות טובות בשבילך - כן אפשר להשאיר את הרכב על הכביש וכן אפשר לקבל פיצוי (חלקי) מהפוגע.

יש לפנות לחברת הביטוח עם דו"ח השמאי ולנסות להסכים איתם על "פיצוי גלובלי".

למיטב הבנתי הם כן יכולים לשלם 49% מהמחירון ואז אתה נשאר עם הרכב ומתקן אותו.

מה שכן - ייתכן שהתיקון יעלה לך יותר. (או פחות - אם יש לך קשרים ו/או אתה משיג חלקים בזול או דוד שלך פחח או לא יודע מה)

אם חברת הביטוח תסכים (ויש לה אינטרס להסכים - ככה היא משלמת חצי ממה שהיא משלמת בטוטל לוס) אז אל תתחיל לתקן לפני שתקבל מהם צ'ק או לפחות הסכמה בכתב לשלם פיצוי ללא הורדת הרכב מהכביש.

מה שבעל פה לא קיים.

פורסם

לא רוצה לקלקל את "החגיגה" ... אבל מרבית חברות הביטוח לא ממהרות לשלם. בפרט אם מגיע אליהם תביעה מאדם פרטי (לא חברת ביטוח יריבה/עמיתה).

יש גם חברות ניבזיות יותר ויש פחות ...

יש להם עורכי דין בתשלום פרמיה הפוכה שאינם מוטרדים להגיע לבית משפט.

בית המשפט במקרה הכי טוב (לנפגע) יפסוק תשלום מלא עפ"י דוח השמאי, הוצאות משפט והצמדה כחוק.

בד"כ עד שתגיע למשפט כנראה תתפשר לפיצוי זעום. ואם לא, במפגש הראשון שלך בבית המשפט,

תקבל רמז עבה כמו פיל מהשופט, למה באת להפריע את מנוחתנו, צאו החוצה ותגיעו לפשרה ... זה עדיף מאשר אני אפסוק ....

משיטת משפט זו, שבעצם אין סיכון לפגיעה כספית משמעותית ע"י בית המשפט, חברת הביטוח מעודדת ורואה רק סיכוי (בלי סיכון) לתשלום מופחת.

בכול מקרה,

תוודא שיש תיעוד לתאונה (עדים שמוכנים להצהיר, צילום של שני הרכבים כולל מספר מייד לאחר התאונה, צילום של הנהג הפוגע ליד רכבו).

תתפלא כמה נבלות פוגעים ובמעמד הפגיעה מתנצלים ומצטערים, אח"כ (גם בעצת העו"ד של חברת הביטוח שלהם) מתכחשים לכול ואפילו יספרו על נסיעה ברוורס אליהם.

אגב, כול מה שנאמר בנושא האי חוכמה בלא לבצע ביטוח צד ג', מאוד רלוונטי . הנה סיפור טרי :

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=69917&p=476243#post476243

מאחל לך, שיהיה בהצלחה וללא מלחמה מול חב' הביטוח

רענן

פורסם

רענן תודה על ההתייחסות.

יש עדכון קטן:

החבר קיבל את דו"ח השמאי, השמאי אומר שיש להוריד את הרכב מהכביש, מכיוון שעלות התיקון שלו עולה על 60% משוויו, כלומר אובדן גמור.

במקרה כזה, מה האפשורויות העומדות בפניו?

אני שוב מציין שהרכב בסדר מבחינה מכנית, פשוט יש המון נזקי פח, והוא מעוניין להשיאר את הרכב בכביש. אני לא יודע אם זה מותר, ולכן מתייעץ איתכם.

האם גם רכב שהוא אובדן גמור אפשר לתקן, ולקבל מחיר "גלובלי" מהפוגע?

פורסם

בדקת מה צריך לתקן? האם יש פגיעה בשלדה - אשר עלולה לגרום לפגיעה בבטיחות הרכב?

העובדה שהמנוע היה במצב טוב לפני התאונה (?) אינה מבטיחה שהרכב יהיה במצב טוב לאחר התיקון. יתכן שהוא ישאר מעוות, מוחלש ומסוכן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי מה שהבנתי, אין נזק לשלדה.

כן צריך להחליף דלת אחורית, טמבון אחורי, כנף שמאל, טמבון פנימי, שני פנסים אחוריים, ועוד כל מיני פלסטיקים קטנים.

זה מה שהסביר לי החבר, בכל מקרה העברתי לו את כל המידע ונראה מה יעשה.

אז בעצם, גם רכב שהוא אובדן גמור אפשר לתקן? (עפ"י חוק כמובן).

פורסם

אני אף פעם לא אצליח להבין מהיכן העיקשות להשאיר רכב שהוא גרוטאה על הכביש?

אז חבר שלך ישאיר אותו על הכביש, יתקן אותו, ייסע איתו עוד שנה? ירצה למכור אותו? שקל וחצי הוא לא יקבל על רכב עם תאונה בנזק של 60%, היום אנשים מתווכחים איתך על שריטות בצבע, אתה מדבר על לתקן רכב עם נזק מעל 60%.

מי שיקנה דבר כזה צריך להיות מסומם, שיכור, עיוור וחירש בו זמנית. (וגם מי שיתקן כזה דבר)

רכב זה לא רק מנוע וזה הזמן שחבר שלך חייב להבין את הנקודה הזו, לא מדובר ברכב נדיר, לא מדובר ברכב מיוחד או רכב אספנות, זו לא גרסת על של מכונית שצריך להתעקש להחזיר אותה לכביש, זה פיאט פונטו ויש עוד אלפים כאלה וגם במצב טוב.

חבר שלך צריך להגיד טוב שהיה וטוב שהלך, זה פח, לא צריכים להיות לו סנטימנטים לחתיכת פח, גם אם זה הרכב הראשון שלו, באיזשהו שלב, גם ממנו צריך להיפרד.

אני תמיד אומר, אם כבר תאונה, שיהיה טוטאלוס, לך תנסה למכור רכב אחרי תאונה, נראה אותך.

• תוכן חדש...