Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בוא ואסביר לך למה.

עומדות בפניו 2 אפשרויות:

1. הוא מחזיר את הרכב לכביש, הרכב במצב מכני מעולה, יותר ממעולה.

אני לא יודע למה אתה מסיק שאני/הוא חושבים שרכב זה רק מנוע, אתה לא מכיר אותנו, אבל קופץ למסקנות נמרצות.

הרכב נבדק בהרבה דברים, הוא במצב מכני מעולה, הוא שמור, נוסע טוב, ומתאים לכל הצרכים של חברי, מה גם שהוא סטודנדט שמתחיל עכשיו ללמוד שני תארים במקביל, וזקוק לרכב.

הוא מחזיק את הרכב שנתיים, אולי אפילו יותר אני לא בטוח. הוא נכנס למוסך כל כמה חודשים לעשות טיפולים, ובדיקות כללית, ומעולם לא התקלקל כלום ברכב טפו טפו טפו. אין לו כוונה למכור אותו, הוא ייסע בו עד שיתפגר/לא יהיה משתלם להחזיק אותו, לא עושה רושם שזה בקרוב.

2. לקבל את המחירון שהוא 8K, ועכשיו לך תמצא רכב כזה ב-8K, אני אגלה לך סוד - לא קיים.

כל עוד הרכב לא מסכן את חברי והסובבים אותו, ולא מסוכן מבחינה בטיחותית, אין טעם להוריד אותו מהכביש, כי הוא הרבה יותר שווה כרכב נוסע. הנפגע כמובן הסכים לעניין, כי הוא עומד על נזק של כ-10K לרכבו, לפי מה שנאמר לי, ואין לו מקיף, לכן האפשרות הזולה היא הטובה גם בשבילו. זה WIN WIN לשניהם.

לצורך המחשה נוספת של ההסבר שלי, אצטט את הודעתך עם שינוי קטן, שיסביר לך את התשובה שנית:

אני אף פעם לא אצליח להבין מהיכן העיקשות להשאיר רכב שהוא במצב מעולה על הכביש?

אני מקווה שהצלחת להבין למה זה משתלם להשאיר רכב טוב על הכביש.

שבת שלום,

ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• ספונסר פורום
פורסם
שלום חברים,

חבר טוב שלי נסע בכביש החוף, לכיוון צפון.

קצת לפני מחלף נתניה, היה מפגע בשול. החבר נסע בנתיב הימני, הרכב שמאחוריו כנראה היה עסוק בלהסתכל על המפגע, ונכנס בו מאחורה. החבר לא בלם אפילו, הוא אומר שרק הוריד את הרגל מהגז, כי היה לפניו רכב שבלם.

כנראה שהאדון מאחור היה עסוק במפגע, ולא במה שלפניו, בכל מקרה נושא האשמה די ברור לדעתי.

הבעיה היא שלחברי אין ביטוח מקיף, ואין לו גם צד ג', יש לו רק חובה. יש לו פיאט פונטו יחסית ישנה, והוא לא רצה לבטח אותה במקיף.

הרכב הוא קריטי לחבר, ולצערי הנזק נראה רציני מאוד.

הנזק לרכב שלו הוא: שבר בכנף השמאלית. הדלת האחורית של תא המטען איננה נסגרת, הטמבון האחורי והאגזוז שבורים גם, והכל מלווה בכיפופים, שריטות ושפשופים, כמו שאמרתי לעין הבלתי מקצועית שלי הנזק נראה יחסית רציני.

החבר ביקש עזרה, והמלצתי לו שמחר בבוקר ניכנס למוסך כדי לראות מה הנזק, אך לפני כל זאת אני רוצה לחדד כמה נקודות איתכם:

1. האם בעת הכניסה למוסך מורשה כלשהוא, יש צורך בהבאת שמאי מטעמנו? או שהמוסך ידאג לזה?

2. האם יש צורך ביצירת קשר עם חברת הביטוח מקיף/צד ג' של הנפגע? או שפשוט ניגש למוסך, נבקש הצעת מחיר, ואז זה או לקבל את הכסף מהפוגע, או תביעה בבית-משפט לתבעיות קטנות? (כי הפוגע אמר לחברי, שלא ידבר איתו, אלא עם חברת הביטוח שלו).

3. במידה ויש ירידת ערך, אילו מסמכים צריך כדי לכלול גם אותה בתביעה?

4. במידה והרכב טוטאלוס, האם הפרוצדורה זהה? או לדרוש מחירון מהפוגע, או לתבוע אותו על סך המחירון?

5. במידה ואכן הרכב טוטאלוס, מאיפה ניתן לקבל מחירון מדויק של הרכב שלו?

תודה לכולם על העזרה, וכמובן שאשמח לקבל המלצות רלוונטיות.

שבוע טוב.

ניקו פ.

צור איתי קשר טלפוני אנסה לכוון אותך בדיוק מה לעשות ללא התחיבות מצידך, תקבל את כל התשובות לכל השאלות

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

אלי תודה רבה, אך כבר אין צורך.

בדיוק אני מעדכן שהסיפור נסגר, הרכב חזר לכביש, החבר קיבל במזומן את כל הכסף (שמאי, תיקון, רכב חלופי וכו'...) מהפוגע.

תודה לכולם על העזרה, אני מעריך את זה מאוד :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

כל הכבוד על סגירת הסיפור באופן יפה,

אבל אני רוצה להבין משהו - לשני הרכבים היה ביטוח חובה בלבד?

כל כך הרבה אנשים מטומטמים ונוסעים בלי צד ג'?

אללה איסטר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לשני היה צד ג' לפי מה שהבנתי מחברי, אבל העדיף שלא לתבוע. לא היה לו מקיף, והנזק לרכב שלו עמד על משהו כמו 10K, לפחות זה מה שהוא אמר לחברי.

בכל מקרה הוא היה אדם נחמד, וגם לו, וגם לחברי היה עדיף שהסיפור ייסגר כך, מאשר עם קבלת מחירון.

נ.ב. אחרי התאונה החבר קיבל שכל ועשה צד ג'. לא יודע מה קרה, 50 אלף פעם הסברתי, אמרתי, ביקשתי ואזהרתי, ורק כשקרתה תאונה הוא הבין את המשמעות.

כן, זה מטומטם לנסוע בלי צד ג', כלפי עצמך לא כלפי אחרים.

• תוכן חדש...