Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסתרות הן דרכי היקום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

'רזה' בכוונתי הוא בכיוון 'צורם' 'חד',

'מושלם' הוא לאוזני המאזין כמו הדוגמה שנתתי בפיסקה הראשונה.

המיני האמבקר של דימרציו העניק לפנדר שלי 'בוסט' מצויין לדיסטורשין

ועדיין נשארתי בפורמט של סינגלים ללא חיתוכים מיותרים בגוף הגיטרה ,

הייתה תקופה שהייתה לי סטיה להחליף עוד פיקאפ והפעם להאמבקר אך בצעד כזה הייתי מאבד את הקלין של הגיטרה כפי שציינת.

האפיפון שהזכרתי שונה מאוד מהאפיפונים שאתה חושב עליהם, אני מבין את הסלידה

שלך- הגיטרה הראשונה שלי הייתה אפיפון :-D.

בקשר ל prs - זו הייתה שליפה מהמותן בגדר הלצה.באמת שאין לי מושג איך היא נשמעת.

אני לא יודע איך להסביר את זה , פשוט לא התחברתי לסטודיו , במיוחד כשאתה מדבר על החלפת

הפיקאפים- אז מה בעצם נשאר ?

עריכה : צפיתי בכמה סרטונים של ה PRS . לא רע בכלל.

Gn'f'R

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בלי להתפלסף יותר מדי, אני לא מאמין במילה הזו "מושלם". היא ממש לא בלקסיקון שלי (לא רק בענייני גיטרות).

צורם? אני באמת לא מרגיש את זה. כמו שאמרתי, פאנצ'י זה בהחלט. רבאק, צורם זה כבר סוג של העלבה וזו בהחלט לא סקוויר בולט:lol: .

כל אחד והטעם שלו. אני לא אהיה בעלים של S-S-S בחיים, אלא אם כן, אקבל איזו סטראט משנות השישים המקודמות בחינם :wink:.

אני מכיר את הדגם שציינת של האפיפון והתייחסתי לכך גם מבחינת מחיר - לא משתלם לקנות אחת כזו היום, כיוון שהמחירים של גיבסון ה"סטאנדרטיות" היום, הם לא מרקיעי שחקים.

אתה ציינת שיש לך LP STD ואם לא מדובר באחת בת עשרות שנים, אז סטודיו "משופרת" כמהה, בהחלט יכולה לעמוד ברף שלה.

אגב, ציינת שאתה מורה. אם אתה עובד עם ספרים, אשמח אם תוכל לשתף, אני בהחלט מחפש אחד.

פורסם

הרשו לי שניה להתייחס לפרה קדושה, שבדרך כלל לא מטילים ספק בה, וזה הסאונד של הגיטרה.

אולי אצלי האוזן לא כול כך מכוונת טוב, אבל אני חושב שבמבחן עיוור, רוב האנשים, גם אלה שמבינים, לא בהכרח יעדיפו את הגיטרות שנחשבות לטובות יותר .

יש דוגמא למבחן כזה ביו טיוב-

http://www.youtube.com/watch?v=qXG_3xg9a34 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הוא מנגן ב-10 גיטרות, ובתגובות הוא אומר באיזה גיטרה הוא ניגן כול דבר.

אני אישית העדפתי סאונד אוברדרייב של ג'קסון RR על פני הרבה גיטרות שעל הנייר אמורות להיות טובות ממנה בהרבה.

מציע לכם גם לנסות.

פורסם

התחלתי את דרכי עם מורה פרטי ללא ספרים , הדגש היה ברובו על אילתור.

עם השנים פזלתי קצת לצדדים למתודות אחרות ונתקלתי בין היתר בכמה ספרים נחמדים :

"יסודות התאוריה" ו "rythem for all" לדוגמה, לא עשיתי בהם שימוש אבל מצאתי אותם נוחים ופשוטים להבנה.

אני ממשיך את דרכו של מורי.

אני לא מאמין במושגים של "יותר טוב" בגיטרות, זה עיניין של טעם אישי אבל כמובן שלא ניתן להתעלם מהעובדה

שגם בעולם הגיטרות המושג "תחושת מותג" חיה ובועטת .

בקשר לסרטון המבחן : חבל שהוא לא בחר בריפ יותר מעצבן .. חירפן אותי. :-)

Gn'f'R

פורסם

אז כנראה שיש לי טעם טוב :lol:

אהבתי את 7 ו9:

7 -FENDER BILLY CORGAN

9 -GIBSON LES PAUL STANDARD

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

שמע , רק עכשיו הסתכלתי על רשימת הגיטרות לאחר שהאזנתי כמה פעמים :

גיטרה מס' 2 - לא ידעתי שגיטרה יכולה להשמע כל כך גרוע

גיטרה מס' 6 - הייתה חדה לטעמי ( הפלא ופלא זוהי ה SG :-D)

גיטרה 8 - לא רעה ( אפיפון)

גיטרה 9 ו 10 מעולות.

בחיי שלא הצצתי בתשובות.

Gn'f'R

פורסם

עד היום, לא ברור אם כמה מהסולואים הגדולים של ג'ימי פייג' באלבומים השונים של לד זפלין, הוקלטו עם לס פול או בכלל סטראט (אשר, לכאורה, שונות מאוד באופי הצליל).

עם כל השימוש באפקטים שיש היום, גיטריסטים מקצועיים מחזיקים מספר דו-ספרתי של פדאלים בשרשרת והצליל האמיתי של הגיטרה, נעלם לו...

גם אני התחלתי עם אילתור ובהחלט נהנתי, אבל לא היה לי סבלנות לתווים. דבר שבדיעבד, אני טיפה מצטער עליו, אבל גם לדעת טאבים, זה לא רע :).

תמיד חיפשתי את ספר הלימוד הסולמות המושלם (יש לי לפחות 3 ספרים על סולמות בלבד) ואף פעם לא מצאתי. את הבלאגן שיש באינטרנט, אני פשוט לא אוהב.

פורסם

לכן כפי שציינתי , נפטרתי מרוב הפדאלים ונשארתי עם ה cry baby, פדל דיליי,ופדל ייעודי של המגבר

כשאני רוצה אובר דרייב או דיסטורשיין. זה מספיק לי .

לא נתקלתי בספר ברמה עד כדי כך טובה כמו שאתה מחפש, אבל דווקא באינטרנט יש כמה ערוצים

של לימוד גיטרה מאוד טובים שמועברים ע"י מקצוענים .

כמובן שצריכים להיות ברמה מסויימת כדי לדעת איך לאכול את השיעורים הוירטואלים האלו ,

כול מיני ליקים מעניינים בשלל סגנונות .

אני ממליץ תמיד על הסולמות הפנטטוניים בכמה שיותר וריאציות שרק אפשר.

בעברי הייתי מתאמן בין 6 ל 9 שעות ביום בעיקר על סולמות ותרגילי אצבעות לשיפור הקורדינציה.

היום המצב לא כך.

עריכה :

למשל : אני די מחבב את הבחורצ'יק הזה , ניתן למצוא אצלו קטעים לכל הרמות

אמנם הוא מבלבל הרבה את השכל ,אבל בסוף הוא תמיד מגיע לפואנטה.

Gn'f'R

פורסם

אם לדבר בכנות, פשוט אין לי סבלנות לערוצים השונים של היוטיוב ולכן אני לא נותן לזה צ'אנס. פעם ניסיתי ואחרי חמש דקות, פרשתי כמו גדול.

אני משתמש בחמישה פדאלים בסיסיים: דיסטרושיין, אוברדרייב, בוסטר, ריברב וטיונר. אני משתמש במגבר מנורות בעל ערוץ אחד ללא ריברב ולכן אני משתמש בפדאלים. אני מעוניין להוסיף גם דיילי מתישהו (שמתי עין על ה- CARBON COPY).

היה לי וואה וואה ולא אהבתי, אבל היום לא הייתי פוסל את זה על הסף.

במידה ויש לך CRYBABY הפשוט, אז הדבר הזה פשוט נורא מבחינת שאיבת צליל. כיוון שהוא לא TRUE BYPASS, בזמן שהוא כבוי, הצליל של הגיטרה ממש מצטמק. אני הייתי די בשוק כשניסיתי וואה וואה דומה. אגב, היה לי VOX V837, שהוספתי לו TB והיה לא רע. פשוט לא התחברתי, אולי כי הייתי צעיר מדי לזה:).

פורסם

מדהים כמה כל פעם מחדש כשאני בטוח שאני מסודר מבחינת חשמלית אני מצליח לחזור לפנטז על עוד כמה. אף אחת לא תחליף את הטלקסטר שאיתי כבר 18 שנה, אבל אני מוכן ורוצה להוסיף לה כמה. ערן, אני איתך עם Gretsch, מבלי שיצא לי לנגן על אחת הן עושות לי עיניים כל פעם מחדש. על es-335 הפסקתי כבר לחלום.

עכשיו כשריכזנו כאן את כל חובבי הגיטרות בפורום, אני מחפש המלצה לאקוסטית טובה בעיקר לרית'ם ונגינת אצבעות, פולק/בלוז/רוק, עד 1500 ש"ח (טוב נו, סבירה)? רוצה צליל קריספי והרמוניה טובה. יד שניה גם בא בחשבון, פעם אחרונה שעשיתי סיבוב חנויות המצב היה די עגום, הטעם שלי יקר מדי :wink:

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אתה מלמד על גיטרות חשמליות?

אגב, מעשה יפה עשית! האל יברך אותך,

יש אחד בשם צחי (הוא מסתובב כאן ובג'יפולוג) והוא משפץ גיטרות,

תפנה אליו,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

מלמד על חשמליות בעיקר , מידי פעם צץ לי מישהו עם קלאסית או אקוסטית וחוטף כמה שיעורים.

מה שריגש אותי במיוחד זה עצם האדיבות של אותה האישה - עדיין זה לא משהו שנתקלים בו

לעיתים קרובות בפינת הרחוב.

הגיטרה עצמה פשוטה וזולה ואני לא רואה את עצמי משקיע בה יותר מידי , כרגע היא חייבת

סט של מכוונים חדשים כי חלקם שבורים . אני די בטוח שהיא לא תשאר איתי הרבה זמן וגם

אותה אני אמסור הלאה או שהיא תשאר תלויה על הקיר צבועה בוורוד ותחכה שהילדה תגדל קצת.

כן , אני יודע שיש חבר פורום כזה -אני זוכר את החתימה שלו.אבל באמת שהיא לא שווה את ההשקעה.

אנלוגי :

תכנס לאתר הרשמי של gretsch ותבין עוד יותר על מה אני מדבר 8),

בשרשור אחר סיפרתי לך על ה taylor big baby שלי ועד כמה שאני מרוצה ממנה .

נכון , זה לא בתקציב שציינת וכנראה שתצטרך להוסיף עוד אלפייה + מאייה

אבל שוטטתי עבורך באינטרנט ובאמת שלא ראיתי משהו מעניין ,

הייתה לי בעבר אקוסטית של פנדר 12 מיתרים שרכשתי בערך בתקציב שציינת כיד שנייה

הגריף הרגיש לי קשיח מידי ( אבל אולי זה רק אני ) הצליל היה מצויין ,במיוחד

הצליל שהיא הוציאה כשהיא צנחה על הרצפה ונשברה לשתי חתיכות בגלל החתול הזבל הזה.

לפחות דוד מרפי התחשב בי והיא נשברה בדיוק כשחזרתי מסוף ההקלטות.

רציתי להזכיר את הטלקסטר לפני כמה הודעות , 'סולידית עם ביצים' .

Gn'f'R

פורסם

בלי קשר לכל הנושא הנ"ל, אבל גם לי קרה מקרה נחמד שקשור ל"יקום".

שלשום אני ממלא פרטים בטופס כזה של לפני ראיון עבודה, ברגע שאני ממלא מוסדות לימוד מופיע הטכנאי שעבד באותו תיכון שלמדתי.

אני זיהיתי אותו, הוא קצת פחות.

Polo 2012

פורסם
מדהים כמה כל פעם מחדש כשאני בטוח שאני מסודר מבחינת חשמלית אני מצליח לחזור לפנטז על עוד כמה. אף אחת לא תחליף את הטלקסטר שאיתי כבר 18 שנה, אבל אני מוכן ורוצה להוסיף לה כמה. ערן, אני איתך עם Gretsch, מבלי שיצא לי לנגן על אחת הן עושות לי עיניים כל פעם מחדש. על es-335 הפסקתי כבר לחלום.

עכשיו כשריכזנו כאן את כל חובבי הגיטרות בפורום, אני מחפש המלצה לאקוסטית טובה בעיקר לרית'ם ונגינת אצבעות, פולק/בלוז/רוק, עד 1500 ש"ח (טוב נו, סבירה)? רוצה צליל קריספי והרמוניה טובה. יד שניה גם בא בחשבון, פעם אחרונה שעשיתי סיבוב חנויות המצב היה די עגום, הטעם שלי יקר מדי :wink:

לאחרונה עשיתי סבב גיטרות יד שניה בתקציבים האלה פחות או יותר, ומצאתי את הטיילור ביג בייבי שעולה חדשה בכלי זמר 2500 שקל, לגיטרה פשוט נהדרת, ממש ממליץ עליה בחום למרות שביד 2 היא תהיה כניראה יותר יקרה מ-1500 שקל.

פורסם

הייתה לי אקוסטית פשוטה ונחמדה של פנדר, אבל כל הזמן הייתי מוצא את עצמי עוזב אותה וחוזר לחשמלית. עכשיו יש לי קלאסית שיושבת בקייס שלה, כבר קרוב לשבועיים, כי החשמלית נמצאת לידה וכל פעם שאני ניגש לפינה שלהן...זה כבר ברור...

TAYLOR BIG BABY היא פצצה של אקוסטית ולכן אני מחזק את ההמלצה ! כמובן שבתקציב של 1500 ש"ח, יד שנייה היא האופציה היחידה. לגיטרה הזו יש כזה צליל מתוק ואוורירי, שאני די התאהבתי בה. מה עוד, שבחינת עץ ואיכות בנייה, היא ממש ברמה גבוהה.

• תוכן חדש...