Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסתרות הן דרכי היקום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כ"כ הרבה חובבי גיטרה בפורום, מגניב, אינני מנגן על גיטרה, למדתי סקסופון אבל גם זה הלך ממני. בכל מקרה אני אוהב גיטרות ולא מזמן התיידדתי עם איזה שכן שבונה גיטרות קסטום לאושיות הוליוודיות, אני צריך להתקרצץ על הבחור וללמוד קצת.

haters will hate

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם כל הכבוד לגיבסון,ויש הרבה כבוד!

הגיטרה הכי טובה שניגנתי עלייה אי פעם..הכי ורסיטלית, נוחה ולדעתי גם אחת היפות ביותר היא ללא ספק

PRS CUSTOM 24.

533896_10150952693184706_259149829_n.jpg

402954_10150526285099706_764596934_n.jpg

אין דרך חזרה:twisted:

פורסם

PRS גיטרות נחמדות אבל עם מחיר מנופח יתר על המידה(יחסית למחיר מנופח ממילא של גיטרות טובות)

יש לי את הימאאה המדוברת, לא רוצה לאכזב אבל היא במעט פחות טובה מהסקוויאר(לא הבדל רציני) :)

פורסם
PRS גיטרות נחמדות אבל עם מחיר מנופח יתר על המידה(יחסית למחיר מנופח ממילא של גיטרות טובות)

לפני כמה שנים בארץ, המחיר שלהם היה מחיר שחיטה. עכשיו, כאשר יש יבואן חדש, המחירים החלו להיות נורמאליים.

PRS 24 CUSTOM היא בהחלט חלום וחלום שלא כ"כ קשה לממש - סה"כ 10,000 ש"ח (לא שאני מזלזל, אבל יש כאלו שהחלום שלהם זה בוגאטי...). אגב, במרום הן נמכרות עכשיו ב-8000 ש"ח - מציאה!

אני מאמין שבשנים הקרובות, אשיג לי אחת. חייבים גיטרה כזו לנשמה.

פורסם

אם אתה כבר משקיע בין 8K ל10K- למה שלא תבנה לעצמך גיטרה קסטום ע"פ הדרישות שלך?

גם עכשיו כשאני כבר לא מנגן (ולא, אין לי את החצי שעה לפני שינה) אני יודע בידיוק מה אני רוצה, מאיזה עצים, איזו אלקטרוניקה ואפילו מה הגימור :wink:

מזכיר לי את הגוש ASH שהיה לי במחסן וחיכה שאני אתחיל לבנות את הגוף של הבס:roll:

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

באופן אישי, אני מנסה לחשוב באופן רציונאלי ולכן 10K זה הרבה מאוד בשביל הוצאה על גיטרה במצב שלי כרגע. אני כרגע חובבן מינוס. נגינה של שעה-שעתיים ביום בשביל לנקות את הראש ולא יותר. אני לא מופיע, לא מג'מג'ם עם אף אחד ובשורה התחתונה, אפילו מגבר ראוי לגיטרה כזו, אין לי. אני גר בבניין ולא יכול להרשות לעצמי לפתוח את המגבר הקטן שלי, אפילו עד החצי.

קאסטום? זה כבר "תירוץ" אחר. אני פשוט לא מספיק בוגר בשביל אחת :).

נ.ב

לכל אחד יש את החצי שעה לפני השינה, לא תצליח לעבוד עליי פה:).

פורסם

הפסנתר תופס אצלי את החצי שעה הזאת, הפסנתר הוא הפיזיותרפיה שלי לכף יד הבעייתית (גידים).

תתנסה, תתעניין, תחקור, תשאל, תנגן, תראה מה אתה היית רוצה לקחת מכל גיטרה ותכיל הכל בגיטרה אחת.

עד לפני כמה שנים הייתי בטוח שמצאתי מה שרציתי, רציתי לבנות צוואר מרוזווד מלא (ים! ים! ים! של כסף).

עד שגיבשתי לעצמי דעה.

היום אני יודע שאני רוצה פינגרבורד קוקובולו עם צוואר רוזווד אינדיאני (שילוב שעוד לא נראה כמוהו בארץ לדעתי).

גוף סוואמפ אש עם גימור שקוף.

מיתרים שעוברים דרף הגוף.

צורה של ג'ז בס עם כמה מודיפיקציות קטנות לנוחות שלי.

ועוד ועוד ועוד.

נושא נורא מעניין, כמה שכחתי כמה אהבתי לחקור אותו וכמה ידע נאבד לי במהלך השנתיים האחרונות...

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

זה לא שלא חשבתי על קאסטום, אבל שלוש סיבות מנעו את זה ממני:

1. מחיר - קאסטום טובה תעבור את ה-10K בכייף.

2. אני לא מקצוען ולא מחפש שלמות.

3. הטעם שלי יכול לקלוע לגיטרות מפס ייצור, ככה שאני לא "בעייתי" והמבחר בשוק בהחלט מספק אותי.

כל מוזיקאי/נגן חובב יכול להיות "פלצן" ולהגיד שאף דבר לא מספיק לו. תכלס? SG או LP וסטראט, סוגרות לי את כל הפינות מצויין.

אגב, חשבתי פעם ללכת לכיוון הבאס, אבל למזלי, הגיטרה השאירה אותי אצלה (הוצאות של חשמלית ובס ביחד, זה לא דבר חיובי לכיס...).

פורסם

רוצה לצחוק? את וורמורת' אתה מכיר? תיכנס לאתר שלהם. מדהים כמה עולה בניה של גיטרה.

גם עם כרטיס טיסה לארצות הברית והתשלום על הגיטרה אתה לא תעבור את ה3K דולר. אני מזכיר- עם כרטיס טיסה!!

בזמנו התעניינתי כמה יעלה לי לבנות גיטרה אצל ERG, עם רוב מה שהצגתי פה הם רצו באזור ה8K ולחכות בין 4 חודשים לחצי שנה...

אגב- שים לב מה הצגת פה. LP, SG וסטראט. אני מאמין שאתה עדיין לא סגור בידיוק איזה צליל אתה מחפש.

נו טוב,

אני אגיב גם על הקטע של הבס- מעבר להחלפת מיתרים פעם בחצי שנה (זו התדירות שאני החלפתי בזמנו), מיתרים עלו לי באזור ה100 שקל לסט ( DR LOW RIDER ) . סטאפ הייתי עושה לעצמי.

ההוצאות- סכום ראשוני לקניית גיטרה, 100 שקל כל חצי שנה להוצאות שוטפות

פורסם

1. מכיר את וורמורת' מקריאות באינטרנט בלבד. ממה שקראתי, מדובר בחברה מעולה, אבל לא הטופ שבטופ.

2. אני סגור מאוד על הצליל שאני מחפש: דיסטרושיין חם בתצורת H-H וצליל מתוק של זכוכית שבירה בתצורת S-S-H (היה לי S-S-S ופשוט לא אהבתי). אם אחליט ברצינות ללכת מתישהו על ה-S-S-H, זו תהייה רק FAT STRAT. הייתה לי תצורת H-S-H וכמה שלא אהבתי אותה ועדיין לא אוהב אותה, פשוט לא תודה.

3. בכל דבר צריך לעשות התפשרות ואין גיטרה שתיתן לך 100% בשני הערוצים לשביעות רצונך המלאה. אני כרגע עם SG ובהחלט נהנה, אבל לא שבע.

4. LP ו-SG ממש לא רחוקות אחת מהשנייה. ל-LP יש יותר ססטיין וזה נכון שלכל אחת יש את הצליל שלה, אבל מבחינת איכות בנייה, הן לא נופלות אחת מהשנייה. היופי פה, שזה לא נגמר בצליל ויש את הצוואר, הצורה, הפיקאפים. בקיצור, לא חסר.

5. לא הקטע של ההוצאות השוטפות הפחיד אותי, אלא כל העניין של להכנס לעוד עולם חדש ולהתחיל לחקור אותו ואתה יודע, הרי, שזה לא נגמר...יש מגברים, פדאלים, גיטרות, פיקאפים וכו"... האמת היא, עכשיו שאני חושב על זה יותר לעומק, זה לא היה עניין של פחד, אלא יותר עניין של רצון להישאב יותר ויותר לעולם של הגיטרות החשמליות.

פורסם

1. אני חושב שאם אנחנו מדברים על הטופ שבטופ- פודרה היא דוגמא מעולה. שלם 6K דולר רק על בס ויהיה לך הטופ שבטופ :roll:

2. לעולם אין 100% אבל יש קרוב מאוד לשם עם מינימום התפשרות.

3. אז טעיתי, אתה בהחלט יודע מה אתה מחפש.

4. יותר ממכבד- להיכנס לעולם של הבס זו הרפתקאה בפני עצמה.

ולסיום-

http://www.youtube.com/watch?v=Jj5f7gRLVFQ&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

אני חייב להודות שגיטרות קאסטום לא מושכות אותי באופן מיוחד ועל זה אני מברך (הוצאות, הוצאות...).

אגב, הטעם שלי באמת פשוט. כאשר אני מזכיר LP, אני מדבר על STD ולא על אף תצורת CUSTOM למיניהן.

לדבר על רצון לרכוש גיטרות, תמיד אפשר. בפועל, בחמש שנים האחרונות, אני בזוגיות רק עם גיטרה אחת ופתאום נתקפתי עוד פעם ברעב, נקווה שנעבור את השנה הזו בשלום :).

אם כבר באסיסטים, אני ממש נהנה מהנגינה של פלי מ-RHCP. רואים שהוא והבס הם יישות אחת בהופעות :).

פורסם

המדד שלי לגיטריסט טוב אינו נמדד במהירות נגינה או עד כמה הנגינה נקייה,

אלא יותר בקטע של כמה צמרמורת הצלחת להעביר וכמה שערות הסתמרו

מצירוף של כמה תווים שניגנת.

ה SG היא גיטרה עם צליל 'רזה' לטעמי - גיטרה חדה , אך המסר הועבר

בצורה מושלמת מצד קים טהייל (סאונד גארדן) , הוא לחץ על הכפתורים

הנכונים מבחינתי . תמיד תהיתי כיצד אותו הסטייל הרצחני היה נשמע עם

מעט יותר 'שומן' - נניח לו היה מנגן על LP , אך כנראה שחלק מהיחודיות

של ההרכב היא אודות לסגנונו של קים וה"שאטגאן" שלו.

סטראטוקסטר יכולה להפיק את השומן הזה באמצעות 'ניתוח' קטן והשתלת

האמבקר . אך בזמן שאתה תסתובב עם חיוך מפה לאוזן מהמפלצת שיצרת-

חסידי הסטראט עשויים לא לקבל זאת באהבה מפאת חילול הקודש.

הסטראט שלי עברה ניתוח דומה להשתלת פיקאפ 'דימארציו' - סיפקה את הסחורה.

לא ניגנתי על הPRS , האם היא נשמעת כמו הסטודיו של גיבסון במקרה ?

אני פוזל לכיוון ה gretsch

מותג זה אינו נמצא בתפוצה רחבה בארץ אך ניתן לבצע הזמנה בקלות.

יש להם היצע עצום של תתי דגם -אני עצמי לא סגור עדיין אבל זו בהחלט הגיטרה הבאה

שתוכל לענות על דרישותי מגיטרה הן מבחינת הצליל שבא בצורה מושלמת בסגנון ההארד בלוז\רוק

והן מבחינת הצורה שלטעמי היא קלאסית ומרשימה.

אישית אני לא מתעניין בקאסטום כי מה שאני מחפש נמצא שם בחוץ - צריך רק מזומנים.

black joker:

בנוסף למה שרשמתי יש לי הצעה נוספת בשבילך -

אפיפון lp קאסטום - גיטרה בינונית+ שעשוייה לענות על צרכייך . יד שנייה עולה בין 2.5 ל 3 אלף.

ניגנתי עליה והתרשמתי.

בנצי :

הייתי בהחלט קופץ לבקש כוס סוכר מהשכן .

דרך אגב אני זוכר שנתקלתי אי שם באינטרנט בקיטים לרכישה של בניית גיטרה בבית. יכול להיות שזה מעניין.

Gn'f'R

פורסם

אני מודע לחוק שאוסר לצטט הודעה מעלייך, אבל מדובר בהודעה ארוכה ואני מעוניין להתייחס אליה בפסקאות:

המדד שלי לגיטריסט טוב אינו נמדד במהירות נגינה או עד כמה הנגינה נקייה,

אלא יותר בקטע של כמה צמרמורת הצלחת להעביר וכמה שערות הסתמרו

מצירוף של כמה תווים שניגנת. מסכים בהחלט.

ה SG היא גיטרה עם צליל 'רזה' לטעמי - גיטרה חדה , אך המסר הועבר

בצורה מושלמת מצד קים טהייל (סאונד גארדן) , הוא לחץ על הכפתורים

הנכונים מבחינתי . תמיד תהיתי כיצד אותו הסטייל הרצחני היה נשמע עם

מעט יותר 'שומן' - נניח לו היה מנגן על LP , אך כנראה שחלק מהיחודיות

של ההרכב היא אודות לסגנונו של קים וה"שאטגאן" שלו. SG לא קרובה לצליל המושלם (מהו בכלל?), אבל רזה היא לא. היא יותר מדי פאנצ'ית עם הפיקאפים המקוריים ולפי ביקורות באינטרנט בלבד, מסתבר שאפשר "למתן" את הצליל ע"י החלפתם. לאנגוס יאנג היה צליל רזה בהופעות? אני לא מעריץ שלו, אבל בהחלט נהנה לשמוע אותו לפעמים. בכל מקרה, לא יודע איך הייתי מגדיר את הצליל של SG, אולי פאנצ'י כזה, אבל בהחלט לא רזה.

LP היא כבר בהחלט עם צליל טיפה שמנמן יותר וססטיין...אוי הססטיין... LP סטאנדרט, סטודיו ואפילו קאסטום, נמכרות, נכון לשנים האחרונות, עם אותם הפיקאפים של SG - 490T/498T. נכון שהגיטרות מעוצבות שונה ומבנה הגיטרה משפיע באופן ניכר על צלילה, אבל עדיין הן נשמעות ממש כמו אחיות :).

סטראטוקסטר יכולה להפיק את השומן הזה באמצעות 'ניתוח' קטן והשתלת

האמבקר . אך בזמן שאתה תסתובב עם חיוך מפה לאוזן מהמפלצת שיצרת-

חסידי הסטראט עשויים לא לקבל זאת באהבה מפאת חילול הקודש.

הסטראט שלי עברה ניתוח דומה להשתלת פיקאפ 'דימארציו' - סיפקה את הסחורה.

לדימארציו אכן קיים מיני האמבקר - האמבקר בגודל סינגל והוא פותר את הבעיה, אבל למה פשוט לא לפנות ל-FAT STRAT עם S-S-H ? ממש נהנים מכל העולמות.

הייתה לי סטראט עם S-S-S ונהנתי ממנה בקלין, אבל כשהעברתי ערוץ זה היה טרור, אפילו האוברדרייב נשמע עליה כ"כ רזה וחסר חיים.

אני מודה שקלין של סינגל נשמע לי יותר טוב מקלין של האמבקר, אבל אני מוכן להתפשר, כי אני פשוט אוהב את ה-H-H יותר.

לא ניגנתי על הPRS , האם היא נשמעת כמו הסטודיו של גיבסון במקרה ?

אתה משווה שם של חברת גיטרות שלמה לדגם עממי של חברה מתחרה? השתגעת? :)

אני פוזל לכיוון ה gretsch

מותג זה אינו נמצא בתפוצה רחבה בארץ אך ניתן לבצע הזמנה בקלות.

יש להם היצע עצום של תתי דגם -אני עצמי לא סגור עדיין אבל זו בהחלט הגיטרה הבאה

שתוכל לענות על דרישותי מגיטרה הן מבחינת הצליל שבא בצורה מושלמת בסגנון ההארד בלוז\רוק

והן מבחינת הצורה שלטעמי היא קלאסית ומרשימה.

לא ניגנתי על הגיטרות תוצרת החברה הנ"ל, אבל הן בהחלט נשמעות ונראות (!) מרשים. לא הטעם שלי, אבל מעריך אותן.

אישית אני לא מתעניין בקאסטום כי מה שאני מחפש נמצא שם בחוץ - צריך רק מזומנים. מחזיק באותה דעה לחלוטין.

black joker:

בנוסף למה שרשמתי יש לי הצעה נוספת בשבילך -

אפיפון lp קאסטום - גיטרה בינונית+ שעשוייה לענות על צרכייך . יד שנייה עולה בין 2.5 ל 3 אלף.

ניגנתי עליה והתרשמתי. לא מתקרב לאפיפון - לא תודה. גיבסון סטודיו עולה היום קצת מעל 4500 ש"ח כחדשה. "מתומחרת" ביד שנייה באופן שערורייתי (כאלף ש"ח פחות). אם הייתי מצליח לשים את ידי על סטודיו יד שנייה בסביבות ה-2700 ש"ח ומחליף לה פיקאפים בקצת פחות מ-300 דולר לסט, הייתי מבסוט.

בנצי :

הייתי בהחלט קופץ לבקש כוס סוכר מהשכן .

דרך אגב אני זוכר שנתקלתי אי שם באינטרנט בקיטים לרכישה של בניית גיטרה בבית. יכול להיות שזה מעניין.

• תוכן חדש...