Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע עבור רנו סניק 2004 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מוכן לשתות מים באריזה סגורה שישבה 9 שנים על המדף?

השמן לא איכותי באותה המידה, השמן מתחמצן, באיזה סגורה הרמטית בקצב איטי יותר אבל עדיין יש התחמצנות כלשהי וזה גם תלוי בהרבה משתנים.

פשוט עדיף להמנע.

שוב פעם, למרבה הפליאה, למים מינראליים בבקבוק כן יש חיי מדף שהם שנה אחת מתאריך הייצור. לשמן מנוע אין. נכבדי הפורום כאן דנו על כך בזמנו וקבעו ששמן "עתיק" עדיין תקין כביום היוולדו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שכבר כתבתי שמן מתחמצן בקצב מסוים וזה תלוי בכמה גורמים ובצורת האחסון.אתה לא יודע מה תהליך ההתיישנות של התוספים בשמן ולכן יש זמן מסויים שכדאי להשתמש בשמן. ישנם יצרנים שמגדירים פרק של זמן מסויים, ישנם יצרנים שנמעים מלהגדיר זמן מסויים אבל רומזים שלא כדאי לעבור כמה שנים, ויש כאלו שרק אומרים לערבב את השמן טוב טוב לפני השימוש.

הדעות חלוקות אבל אם אפשר להמנע אז למה לא?

פורסם

שים לב שמישהו פתח שירשור במיוחד על חיי מדף של שמן מנוע. לאחר קריאה בשני אתרים מצאתי סתירה מוחלטת לגבי אורך החיים של שמן מנוע כאשר הוא מאוכסן בצורה נאותה. אבל מצד שני שניהם הסכימו חד משמעית על עובדה אחת. יותר חשוב לדאוג באם שמן ישן מתאים לדרישות של מנוע חדיש מאשר אם השמן הוא תקין או לא. כלומר, קנית שמן שיוצר לפני 10 שנים? אתה לא צריך לדאוג אם השמן תקין או לא כמו שאתה צריך לדאוג אם השמן בכלל מתאים למנוע מבחינת תקן.

במילים אחרות, קנית מכונית עם מנוע מודרני והיצרן מבקש שמן 15W-40 עם API SJ לדוגמה. יש לך שמן בן 10 שנים עם רמת צמיגות 15W-40 API SE. יכול להיגרם יותר נזק למנוע מכך שהשמן הוא בעל API ישן יותר מאשר עצם העובדה שהשמן הוא בן 10 שנים. אם אתה משתמש בזה למנוע ישן עם דרגת API נמוכה והשמן אכן מתאים לדרישה של אותו מנוע ישן כל מה שעלייך מקסימום לעשות זה לנער את המיכל בכדי שהשמן יתערבב.

בכל מקרה זה מה שחברת וואלואוליין רושמת באתר שלה לגבי השאלה הזו בדיוק ואני מצטט.

Does motor oil expire? How long does motor oil generally last?

"Valvoline motor oil does not have a documented expiration date. Under optimal conditions, the product is stable for an extended period of time and can be used as long as the American Petroleum Institute (API) rating on the label continues to meet or exceed the requirements listed in your owner's manual. If the rating is still current, shake the container before use to blend any additives

that may have settled"

לקוח מהאתר כאן.

http://www.valvoline.com/faqs/motor-oil/general-motor-oil/

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
5w40 סינטטי

אתה בטוח? כי פתחתי ספר רכב עכשיו וראיתי המלצה ל10W40 של פז/קסטרול ...

אז מה בדיוק הם שמים במוסך המורשה ?

פורסם
[/b]מצטער לומר לך אבל בניגוד לקוט'ז או צמיגים לשמן אין תאריך תפוגה. כמו שאמר פעם מישהו "השמן עשוי מנפט שהיה מילארדי שנים מתחת לאדמה. האם באמת עוד כמה שנים על המדף יגרמו לו להתקלקל"?

כל מה שרשמתי הוא שבניגוד לגבינה או צמיגים לשמן מנוע אין תאריך תפוגה. הנקודה לא הייתה באם יש שמן טרי ושמן בן 9 שנים במי לבחור? הנקודה שאני דיברתי עלייה הייתה ששמן בן 9 שנים סגור במיכל הרמטית הוא איכותי באותה מידה כמו שמן טרי. שוב פעם, כמו שאמר מישהו כאן בפורום, שניהם היו מילארדי שנים בבטן האדמה.

ואיפה ראית שלצמיגים יש תאריך תפוגה?

איפה הוא רשום?

ולגבי מיליארדי השנים שהשמן היה בבטן האדמה - מה שהיה בבטן האדמה זה כמובן לגמרי לא אותו נוזל (לא אותו חומר או כימיקל) שנקרא שמן מנוע.

אפילו שמן הבסיס הוא לא מה שהיה בבטן האדמה, אלא משהו שהופק ממנו בתהליך מעשה ידי אדם, שלא לדבר על חבילת התוספים שמוכנסת לשם, שמורכבת מעוד כל מיני כימיקלים עם שמות ארוכים שהופקו בתהליך מלאכותי, ולא נוצרו באופן ספונטני בטבע. אם את שמן המנוע היית קובר למיליארדי שנים (אפילו רק למיליוני שניפ :-)) בבטן האדמה, הוא לא היה יוצא משם אותו דבר ...

פורסם
ואיפה ראית שלצמיגים יש תאריך תפוגה?

איפה הוא רשום?

ולגבי מיליארדי השנים שהשמן היה בבטן האדמה - מה שהיה בבטן האדמה זה כמובן לגמרי לא אותו נוזל (לא אותו חומר או כימיקל) שנקרא שמן מנוע.

אפילו שמן הבסיס הוא לא מה שהיה בבטן האדמה, אלא משהו שהופק ממנו בתהליך מעשה ידי אדם, שלא לדבר על חבילת התוספים שמוכנסת לשם, שמורכבת מעוד כל מיני כימיקלים עם שמות ארוכים שהופקו בתהליך מלאכותי, ולא נוצרו באופן ספונטני בטבע. אם את שמן המנוע היית קובר למיליארדי שנים (אפילו רק למיליוני שניפ :-)) בבטן האדמה, הוא לא היה יוצא משם אותו דבר ...

אתה שואל ברצינות? על כל צמיג איכותי עם תקן מוטבעות ארבע ספרות. 0512 לדוגמה יעידו שהצמיג יוצר בשבוע החמישי של שנת 2012. לפעמים הפנצ'ריות מרכיבות את הצמיג הפוך ואז הספרות יהיו בצד הפנימי של הצמיג כלומר בצד ההפוך ממה שנגלה לנו אל העין.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=429417

שמן מינראלי מופק ברובו מנפט גולמי שמזקקים אותו ואכן מוסיפים לו כמה תוספים. לא חברה אחת ולא שנים ולא שלוש אומרות שמבחינתן לא ידוע על נזק שנגרם לשמן בעקבות השנים. מקסימום, צריך לנער את הבקבוק. אני לא אומר שצריך מעכשיו לשמור שמן ל 20 שנים כי זה מיותר.

פורסם
אתה שואל ברצינות? על כל צמיג איכותי עם תקן מוטבעות ארבע ספרות. 0512 לדוגמה יעידו שהצמיג יוצר בשבוע החמישי של שנת 2012.

ברצינות רבה.

אבל מה שאתה מתאר הוא תאריך ייצור, לא תפוגה. זה לא אותו דבר.

למיטב ידיעתי, לצמיגים, כמו לשמנים, אין תאריך תפוגה, ובדומה לשמנים, משך החיים של צמיגים "על המדף" תלוי בתנאי האחסנה שלהם.

גם לשמנים, אגב, יש תאריך ייצור, ולפעמים הוא אפילו מודפס על האריזה, אבל גם כשהוא מודפס, זה בד"כ בקוד שאתה לא יכול לפענח בעצמך.

שמן מינראלי מופק ברובו מנפט גולמי שמזקקים אותו ואכן מוסיפים לו כמה תוספים. לא חברה אחת ולא שנים ולא שלוש אומרות שמבחינתן לא ידוע על נזק שנגרם לשמן בעקבות השנים. מקסימום, צריך לנער את הבקבוק. אני לא אומר שצריך מעכשיו לשמור שמן ל 20 שנים כי זה מיותר.

כן, אבל הטיעון שהבאת בשביל לתמוך בכך (שהשמן ממילא כבר בן מיליארדי שנים, אז מה זה בשבילו עוד כמה שנים על המדף) הוא לגמרי לא רלבנטי. וגם החברות האלה ("לא אחת ולא שנים ולא שלוש") שאומרות מה שאומרות, לא משתמשות בנימוק הזה.

פורסם
אתה בטוח? כי פתחתי ספר רכב עכשיו וראיתי המלצה ל10W40 של פז/קסטרול ...

אז מה בדיוק הם שמים במוסך המורשה ?

משהו יודע ??

פורסם
ברצינות רבה.

אבל מה שאתה מתאר הוא תאריך ייצור, לא תפוגה. זה לא אותו דבר.

למיטב ידיעתי, לצמיגים, כמו לשמנים, אין תאריך תפוגה, ובדומה לשמנים, משך החיים של צמיגים "על המדף" תלוי בתנאי האחסנה שלהם.

גם לשמנים, אגב, יש תאריך ייצור, ולפעמים הוא אפילו מודפס על האריזה, אבל גם כשהוא מודפס, זה בד"כ בקוד שאתה לא יכול לפענח בעצמך.

בוא ונתמקד בהצהרה שלך "תלוי בתנאי האחסנה שלהם". כאשר אומרים תנאי אחסנה מדובר על מקום חשוך, עם לחות וטמפרטורה מבוקרות ועוד כהנה וכהנה. אולי רק היבואן מסוגל לספק כאלה תנאים. עוד לא ראיתי אף פנצריה שיש לה כזה מקום מיוחד. תיזהר פן חס וחלילה מישהו יבין מדברייך שמותר לנסוע עם צמיגים בני 10 שנים שהיו באחסנה כל החיים שלהם. יש כאן לא מעט חברי פורום שיסבירו לך שלמרות שהגומי יכול עדיין להיות תקין הצמיגים מזמן איבדו מהתכונות שלהם. ורק כדרך אגב, משרד התחבורה מתייחס לכך במפורש בסעיף מס 4 ואני מצטט.

"הקפידו לבדוק היטב את תאריך ייצור הצמיג. אין להתקין צמיגים שחלפו יותר מ- 6 שנים ממועד ייצורם"

זה לקוח מכאן

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1688:pub-zmegim-a&catid=113:nehigat-horef-c&Itemid=164

מי שהכי נדפק בעסק הזה אלה הם רוכבי הדו גלגלי. מיכוון שכמות הצמיגים לאופנועים שנמכרת בארץ היא זניחה יחסית בלית ברירה רוכבי הדו גלגלי צריכים להשלים עם העובדה שהם צריכים לרכוש צמיגים לפעמים בני שנה ויותר. אבל בכל מקרה זה לא צריך להדאיג אותם ממש. לפי אופי הרכיבה שלהם הצמיגים נגמרים הרבה יותר מהר לפני שהתוקף של הצמיגים מסתיים.

כאשר זה מגיע לדו גלגלי אני לא הייתי מעיז להרכיב צמיגים שעברו שנתיים מיום הייצור שלהם.

פורסם
משהו יודע ??

גם בקליאו שלי יש המלצה זהה,

מחר אני אצור איתם קשר ואראה מולם איזה שמן הם שמים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...