Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע עבור רנו סניק 2004 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד לא יודע באמת איפה השמן הזה מיוצר כי פרסטון לא מייצרת שמנים, לפחות לא לפי האתר שלה. אף אחד לא יודע מה מקור השמנים האלה או מה טיבם, זה מוצר מדבקה גרידא.

כל זמן שאין על השמן הצהרה כי השמן עומד בתקן הנדרש לרכבך השמן לא מומלץ לשימוש, ולא משנה גם אם זה שמן סינטטי שעולה 500 שקל לליטר. קח שמן מכל חברה בעלת אמא ואבא שעומד בתקן ACEA הדרוש לרכבך וסע לשלום. הסברתי בעבר שלא תמיד השמן הכי מתקדם הוא השמן הטוב ביותר, במיוחד לא ברכב הדורש ACEA ולה 5 תקנים שונים עם מאפיינים ספציפיים לכל תקן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אח"כ אתה מבין למה לרנו יש שם רע? הקמצנות או הבורות של האנשים היא שגורמת לתקלות.

אם זה אני נאלץ להסכים. זה והרמה המקצועית הנמוכה של חלק נרחב מן המוסכים בארץ.

ד"א, למי מכם שהוא פריק של שמנים, אולי תרצו לקרוא את הדף הבא:

http://www.synlube.com/synthetic.htm

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

דפים כאלה מפוצצים (ראבק, אבל למה בצבעים כאלו??) ניתן למצוא בהרבה אתרים באינטרנט, רובם ככולם אומרים אותו הדבר ולא מחדשים שום דבר. אם למישהו יש כוח לקרוא אז בהחלט ניתן ללמוד דבר או שניים רק לשים הכל בפרופורציות, המפרסם של ה"מאמרים" האלה לא נקי מאינטרסים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למיטב זכרוני, ספר הרכב בשנים הרלוונטיות אמנם קבע שיש להשתמש ב5w30, אולם בשנתיים-שלוש האחרונות משתמשים במוסכי קרסו ב5W40, שניהם סינטטי מלא של פז שמנים. ייתכן שמדובר בתובנה של היבואן לאור תנאי החום בארץ.

מצד שני ייתכן שאני טועה והאמור לעיל מתייחס לדיזלים ולא לבנזין. אם זהו המצב אז הנכון לבנזין הוא 10W40.

טלפון לקרסו יפתור את השאלה.

אגב, אשמח אם מישהו יוכל לענות על השאלה, האם יכול להיגרם נזק מהוספת 5W40, למנוע שהיה בו 5W30, כלומר האם ערבוב כזה הוא מסוכן.

פורסם

שלום לך,

הכי פשוט מתאים לסניק שלך היא ELF 5 W40 .ניתן להשיג בחנוצ צטרנל תל אביב או בחנות אלון חלפים בראשלצ.

ומובן אל תשכח לקנות פילטר שמן רק מקורי.

פורסם
שלום לך,

הכי פשוט מתאים לסניק שלך היא ELF 5 W40 .ניתן להשיג בחנוצ צטרנל תל אביב או בחנות אלון חלפים בראשלצ.

ומובן אל תשכח לקנות פילטר שמן רק מקורי.

אוקיי, מה פחות או יותר המחירים?

אני צריך המלצה למקום בצפון שאפשר לקנות ממנו בזול (רצוי סיטונאי שכזה שמוכן למכור גם ליחידים) אפשר גם חברות מובילות אחרות כמו Total Mobil Agip Castrol וכו'...

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

עד 180 ש"ח זה סביר, קנה יצרנים מוכרים בעלי "שם" ולא מותגי מדבקה כמו preston ודומיו.

מותגים טובים אלו castrol, valvoline, pennzoil, elf, total, eurol, champion, agip, mobil, esso, delek, paz, shell ,gulf, lm,

אם הבקבוק נראה לך מיושן שים לב לתאריך על האריזה של השמן, פעם נתקלתי במיכל שמן בן 9 שנים בחנות חלפים מוכרת בת"א.

פורסם
עד 180 ש"ח זה סביר, קנה יצרנים מוכרים בעלי "שם" ולא מותגי מדבקה כמו preston ודומיו.

מותגים טובים אלו castrol, valvoline, pennzoil, elf, total, eurol, champion, agip, mobil, esso, delek, paz, shell ,gulf, lm,

אם הבקבוק נראה לך מיושן שים לב לתאריך על האריזה של השמן, פעם נתקלתי במיכל שמן בן 9 שנים בחנות חלפים מוכרת בת"א.

מצטער לומר לך אבל בניגוד לקוט'ז או צמיגים לשמן אין תאריך תפוגה. כמו שאמר פעם מישהו "השמן עשוי מנפט שהיה מילארדי שנים מתחת לאדמה. האם באמת עוד כמה שנים על המדף יגרמו לו להתקלקל"?

מקסימום שיהיה צריך לעשות זה לנער את הבקבוק אבל זה זהו זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

איפה ראית שכתבתי את זה? כל מה שרשמתי הוא שבניגוד לגבינה או צמיגים לשמן מנוע אין תאריך תפוגה. הנקודה לא הייתה באם יש שמן טרי ושמן בן 9 שנים במי לבחור? הנקודה שאני דיברתי עלייה הייתה ששמן בן 9 שנים סגור במיכל הרמטית הוא איכותי באותה מידה כמו שמן טרי. שוב פעם, כמו שאמר מישהו כאן בפורום, שניהם היו מילארדי שנים בבטן האדמה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אתה מוכן לשתות מים באריזה סגורה שישבה 9 שנים על המדף?

השמן לא איכותי באותה המידה, השמן מתחמצן, באיזה סגורה הרמטית בקצב איטי יותר אבל עדיין יש התחמצנות כלשהי וזה גם תלוי בהרבה משתנים.

פשוט עדיף להמנע.

פורסם

גם אני לא הייתי משתמש בשמן ישן. זה נכון שאין תאריך תפוגה (אם כי אם אני לא טועה רוייאל פרפל מצהירים על חיי מדף של 5 שנים), אבל אף אחד לא באמת יודע מה היה קצב ההתחמצנות, מה קורה לתוספים (שמהווים בסביבות 25% מהשמן) ובאילו תנאים אוחסן השמן.

איתמר.

• תוכן חדש...