Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

בהנחה שכל חודש ניתן לחסוך 10,000 ש"ח, מה הייתם ממליצים ?

תוכנית חיסכון שהבנק ממליץ, או לגשת ליועץ השקעות ?

- הכסף ישמש לקניית בית (כמובן).

מועדים לשמחה, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

יפה שאתה יכול לחסוך סכום כזה, מכובד בהחלט.

לא ציינת את תנאי החסכון והאם צמוד מדד. אלו פרטים חיוניים.

לאורך זמן, עדיפה כנראה השקעה צמודת מדד הנותנת לך הגנה מסוימת מפני אינפלציה אפשרית.

יש שיאמרו שרכישת איגרות חוב מדדיות של מדינת ישראל, נניח במח"מ בינוני היא נזילה יותר מחסכון, גמישה יותר וובדרך כלל בריבית טובה יותר. לשם כך עליך להיכנס למו"מ עם הבנק לשם הורדת עמלות קנייה ומכירה, וקיצוץ דמי משמרת. אלו נוגסים ברווחיך.

כל זה כמובן אינו מהווה יעוץ ובכל אופן איני מוסמך ליעץ בתחום זה. רק כמה רעיונות שכדאי להתייעץ לגביהם. בהצלחה.

פורסם

אם אתה מחפש לחסוך וזה כסף שמן הסתם חבל לך מאוד להפסיד היות וזה הולך לרכישת בית - תחסוך אותו. מה שאומר, סגור אותו בבנק באיזושהי תכנית חיסכון.

אם תפנה ליועץ השקעות אז מומלץ כמובן לפנות לאפיקי השקעה סולידיים.

למרות ש-שוב, חבל על הכסף הזה ועדיף ללכת על בטוח, לפחות לדעתי, במקרה כזה.

(זוהי דעתי, אינני יועץ השקעות והכל בגדר דעה בלבד)

פורסם

הכוונה בחיסכון הזה הוא ע"מ לתת "קפיצה" בדיור של המשפחה.

כרגע, אנחנו (זוג + 2) גרים אצל ההורים ביחידת דיור נפרדת כבר 4 שנים.

רכשנו לפני 3 שנים בית ואנחנו משכירים אותו ב 4.5K ש"ח + יכולת להפריש מהשכר החודשי שלנו אפשר להגיע ל 10K.

לכן, בראיה הכי גסה, ללא התחשבות בריביות, אני צופה עוד 6 שנים 600K ש"ח.

תוסיף קרנות השתלמות שלי ושל אשתי - צפוי להיות סכום מכובד.

כל זאת במטרה שבעוד 6 שנים נעבור לבית פרטי (וילה) משלנו.

נ"ב: אני גדלתי בבית פרטי עם שטח גדול (ראש העין הותיקה) - איני יכול לחשוב על מגורים בבנין עם כל היתרונות שבבנין.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

ראשית - מדובר ב 720.0 אש"ח, ולא ב 600.0 אש"ח.

מאחר ומדובר בחסכון ברמת סיכון נמוכה מאוד (תשואה גבוה = > סיכון גבוה, בטחון גבוה => תשואה נמוכה) - בקש מהבנק שלך הצעה לחסכון בתשלומים, הן צמוד מדד והן בפקדון.

בדוק עוד דבר, פנה למנהל הסניף שלך, תתאר את מה שאתה רוצה לעשות, ותבקש ממנו שישלם לך היום ריבית כאילו אתה מפקיד 360,000 שקלים (מחצית מהסכום) תסביר לו שזה שהוא יתן לך היום ריבית חריגה מאוד על סכום נמוך יחסית יעזור לך להחליט להישאר אצלו. כל חודש תוסיף לפקדון החודשי שהוא יפתח לך 10,000 שקלים, אבל בריבית גבוהה מהריבית שהיית מקבל בהוראת קבע. תנסה, מקסימום תקבל תשובה שלילית. אני מכיר לפחות מנהל סניף אחד שהיה הולך איתך על זה בשתי ידיים. :wink:

בנוסף, בדוק גם השקעה בה.ק. בקרן כספית.

האמור אינו בשום אופן ייעוץ בהשקעות שצריך להינתן בהתאם למאפיינים הספציפיים של כל אדם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...