Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דדרה דומה. האחרות פחות. דמיון בשילדה אין פירושו זהות ברוב המכללים.

דדרה עם מאתיים סוסים? לא חוקי ולא בריא.

איקס 1/9יוצרה עם שני מנועים עיקריים.1.3 1.5דמיון מכני מסוים ל128 אין פירושו זמינות חלפים טובה בארץ.

אגב, כאשר מתלבטים בין 156ל 147. זה הגיוני ואני מתייחס לכך כאל דיון מעשי.

אם עברנו לתחום התיאורטי שבו אנו משוים 147ללנציה בטה עם גג נפתח ופיאט איקס 1/9.

אולי כדאי לשקול גם טריומף ספיטפייר, מג מידגט, מגיבי. אולי משהו פרקטי עם מקום מאחור, טריומף סטאג.

אך למה לטרוח. אפשר גירסה מודרנית, מאזדה מיאטה.

אם לא אוהבים עיצוב, אפשר במוו זד שלוש.

אם משהו פרקטי, במוו שלוש עם גג ניפתח ומקום מאחורה.

כמובן, יש אפשרויות נוספות בדיון תאורטי.

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבסיס לדילמה, די בולט, כלכלי, לכן קשה לראות כאן מקום לחיפוש אחרי אקזוטיקה צנועה בדמות דלתות ישנות, בטות או תמות ישנות, X1/9, אפילו 75 (לזכרוני אחרונת ההנעות האחוריות של אלפא, לפחות בייצור המוני ) או קאפה. כל אלו יהיו ישנות מדי ובעיתיות בטיפול, אחזקה ומצאי חלקי חילוף. הדדרה מיותרת שכן היא אחרי הכל טמפרה מעוצבת ואין בה שמץ ספורטיביות. מה שנשאר והוא גם ספורטיבי ומהנה במידה, מעוצב נהדר, גם לא ישן מדי, גם לא סובל מחוסר ידע מקצועי ומחסור כרוני בחלקים, הוא כנראה וכפי שכתב קודמי, ה 156.

פורסם
דדרה דומה. האחרות פחות. דמיון בשילדה אין פירושו זהות ברוב המכללים.

דדרה עם מאתיים סוסים? לא חוקי ולא בריא.

איקס 1/9יוצרה עם שני מנועים עיקריים.1.3 1.5דמיון מכני מסוים ל128 אין פירושו זמינות חלפים טובה בארץ.

לשם אני חותר, השלדה זהה ומעולה, כל השאר לא. ברגע שזה רכב שני שהופך לפרוייקט מחמד האופציות הן אין סופיות גם מנוע של GTA בעלות של הרכבת תושבות (אם יצליח למצוא אחד חי) זאת לא מילה גסה.

דדרה עם 200 כ"ס... אני לא מכיר אישית אבל שמעתי שיש טיפו עם יותר מ500 כ"ס בארץ.

147 GTA מגיעה במקור עם 250 כ"ס כשההבדל העיקרי במבנה שלה מה"רגילות" הוא מוטות פיתול יותר עבים.

לדעתי מה שהוא מחפש זה אחלה מתכון לייצירת מוטציה מעניינת.

פורסם
147 GTA מגיעה במקור עם 250 כ"ס כשההבדל העיקרי במבנה שלה מה"רגילות" הוא מוטות פיתול יותר עבים.

ובולמים, וקפיצים, ומסרק הגה, אם כבר. ועוד לא הזכרנו שהמתלים של ה-147/156/GT שונים לגמרי מאלה של יתר נגזרות הטיפו (וגם בסיס הגלגלים שונה). גם האחורי של ה-GTV/ספיידר שונה, אגב, וייחודי להן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמובן שהמתלים שונים בכל גרסא, זה בעיקרון מה שמייחד אותן אחת מהשניה. אבל היתרון שאפשר להרכיב מתלים של 156 לדוגמא על אותה טיפו אומללה.

אם בסיס הגלגלים שונה רק על חשבון המתלים לדעתי זה לא SET BACK, ואפילו עדיף - חוסך ספייסרים.

אני היחיד שמוצא קסם בטיפו קובייתית שנוהמת כמו אלפא V6?

פורסם

רומן הקדים אותי וצודק.

נראה לי שנהג מתחיל מחפש משהו שגרתי יותר.

בכל אופן מגיעה לך תשובה, קוקו.

שילדת הטיפו זכתה לפיתוחים רבים.הדדרה היא קרובה מדרגה ראשונה, דומה מאוד.

ה156 ו147 חולקות ריצפה דומה למדי , אך יש להן מערך של עצמות עיצה כפולות, למשל.

הגיטיוי מוקדמת יותר אך שם ההבדל בולט אף יותר במתלה אחורי מתוחכם מאחור, שיש בו מידה מסוימת, מוגבלת שלך היגוי אחורי. סידור דומה, עקרונית יש ב166.

לפני שיזכירו כאן שוב סיטרואן, כן יש משהו גם בזד איקס.

הכל ניתן לעשות. שאלה של עלות, חוקיות ושפיות. לא כל שאפשר, כדאי.

פורסם

אני לא העלתי את האופציה עד שהוא עצמו לא אמר שאפשר לדאוג "לחזק" את הפיאט X1/9, משם הסקתי שחוקיות לא ממש מדאיגה אותו כנ"ל שפיות. יהיה יותר קל למצוא חלקים למוטציית פיאט-אלפא מאשר לפיאט שיש 3 חתיכות ממנה על כבישי הקודש.

לדעתי המתלים יהוו את החלק היחיד שידרוש הינדוס מחדש בפרוייקט שכזה.

לא רק ZX גם ב306 ועוד כמה חמוציות, הגדילו לעשות ומספר לא מבוטל של אנשים הרכיב קיטים בשביל לבטל את ההיגוי האחורי.

זה שהפרויקט עלול לא להיות כלכלי זה ברור אחרי הכל זה לנפש ואותה כלכלי לא מעניין, אני רק מציע עוד אופציה, מעבר ללקנות מוכן אפשר גם לבנות בבית.

פורסם

לדעתי, רק בוקסר!

145/6 או 33 (1.7, זה כבר לא משנה אם הזרקה או קרב') יעשו את העבודה.

אין על בוקסר. מבחינתי - המנוע המושלם (כוח/נפח, אמינות, צליל, צריכת דלק).

פרויקט של 33 לא אמור לעבור את ה-25K, כולל הרכישה של הרכב.

בהצלחה,

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

למיטב ידיעתי ה-C5 שלך היא שנת 2004, כן רכב בעל שוק לא משהו ומחירון לא ריאלי (25K לפי יד-2, בפועל נמכרות בהרבה פחות).

אז מה יש לנו:

1. רכב ששווה בערך 15K ש"ח (גם במחיר זה לא יהיה לך קל למכור, אך בהחלט אפשרי).

2. תקציב של עוד 50K ש"ח.

סה"כ התקציב (אם תמכור את הרכב) הוא 65K ש"ח, לא הרבה, אך במקרה של אלפה זה לא מעט.

האלטרנטיבה הראשונה, אחזקת שני כלי רכב.

ביטוח חובה: 1600 ש"ח.

טסט: ~1600 ש"ח.

ביטוח מקיף +צד ג' (לסיטרואן) ראיתי שציינת בערך 1700 ש"ח.

טיפול שנתי קטן (נניח והנסוע שלך היא עד 10K ק"מ): ~500 ש"ח.

תקלות לא צפויות (לא חסר גם באלפה וגם בסיטרואן): תשלים לבד, הניסיון לסיטרואן הוא בידיך, לאלפה יש כאן חברים שיכולים לעזור.

צמיג בשנה: ~500 ש"ח.

ירידת ערך: ~5K לסיטרואן ואין לי מושג כמה לאלפה (מאוד תלוי איזו אלפה תרכוש ובכמה, להבנתי חלק גדול מהתקציב יהיה לטובת יישור קו).

סה"כ הוצאות לסיטרואן: ~11000 ש"ח בשנה, ללא עלות תיקונים.

אתה ציינת כי יש בכוונתך להחזיק בסיטרואן עוד שנתיים שלוש, כלומר הוצאות על הסיטרואן יהיו באיזור ה- 30K ש"ח לשלוש שנים.

אם תקח את התקציב הנ"ל ותצרף לו את ההוצאות הצפויות על הסיטרואן לשלוש שנים, אתה מגיע כבר לתקציב של מעל 90K ש"ח.

תקציב זה מספיק לך לרכוש אלפה מודרנית ופרקטית כגון 159 שנת 2008-2009, לדוגמא.

במקרה זה, הבטיחות תספק אותך, ובנוסף תקבל רכב מודרני, מהנה, מעוצב ועוד, וככל הנראה גם קל יותר לתחזוקה מאשר אלפה מיושנת.

בנוסף, סביר להניח שרכב שנת 2008 לא יצריך יישור קו רציני, כלומר רכוש וסע! לדעתי ייתרון משמעותי.

כל מה שאתה צריך זה למכור את הסיטרואן, לקחת הלוואה של עוד 30K ש"ח לפריסה בהחזרים שתעמוד בהם ובתנאים שלא יכבידו עליך יותר מאשר אחזקת רכב נוסף (אופציה אשר מקובלת עליך), ויש לך הגשמת חלום ללא פשרות.

אם הייתי במקומך זה בדיוק מה שהייתי עושה.

• תוכן חדש...