Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאתם קצת טועים.

יתכן שנהג חדש יעשה טעות - בשביל זה צריך לנהוג מעט לאט יותר כאשר אתה חסר נסיון, ואז הבעיה נפתרת.

בכל הרמזורים שראיתי בארץ, במהירות של מעל 50 קמ"ש הרמזור מהבהב 3 פעמים לפני הצהוב, וב50 קמ"ש ומטה הוא לא. זה תקין וזה אומר שאם אדם נוסע 50 הוא יוכל לעצור מספיק מהר. הבעיה היא אצל מי שנוסע 70 בכביש של 50 ואז כמובן לא מספיק לעצור ומתחיל להאשים את המערכת. אין צורך בהבהוב בכל הרמזורים, ממש לא. פוחד שהוא יתחלף באמצע? סע כחוק.

אם, עם זאת, יש רמזור ש"מהבהב רק פעם אחת" או תקלות אחרות - זה כמובן לא בסדר וצריך לתקן את זה.

אגב, נסעתי בארה"ב (קליפורניה בעיקר) ושם בכלל אין קונספט של ירוק מהבהב - ושם יש צמתים גם בכבישים של 110 קמ"ש. במקרה הזה הם שמים שלט לפני שאומר "אם אור זה מהבהב הירוק עומד להפוך לאדום" או משהו כזה, אבל בתוך העיר אין דברים כאלה. מה שכן יש, זה טיימר הולכי רגל, שמיועד להולכי הרגל (לדעת מתי הרמזור שלהם יהפוך לאדום) אבל הוא מקביל לרמזור של הרכבים במקביל אז יש כאלה שמסתמכים עליו.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

יתכן שנהג חדש יעשה טעות - בשביל זה צריך לנהוג מעט לאט יותר כאשר אתה חסר נסיון, ואז הבעיה נפתרת.

בבקשה מחק את המילה "חדש" - המשפט נכון לכל נהג. חוץ מזה אתה צודק.

ד"א - יש מדינות - למשל אוסטריה - בהן יש הבהוב בכל הרמזורים. כל מדינה והתקן שלה. ומעבר לכך - הצהוב נועד בדיוק לצטרה זו - לתת השהיה בין סגירת הרמזור בכיוון אחד לפתיחתו בכיוון החוצה. אצלנו ההשהיה ארוכה במיוחד - 3 שניות לצהוב ועוד 3 שניות לאדום צהוב בכיוון החוצה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בכל הרמזורים שראיתי בארץ, במהירות של מעל 50 קמ"ש הרמזור מהבהב 3 פעמים לפני הצהוב, וב50 קמ"ש ומטה הוא לא.
אני מכיר אישית המון רמזורים בתחומים עירוניים שמהבהבים שלוש פעמים בירוק. זאת בדיוק הבעיה, אין אחידות. אם מה שהיית אומר היה נכון זו באמת לא היתה בעיה, כי היינו יודעים למה לצפות. אני יודע שאני אישית רגיל לרמזורים מהבהבים.
פורסם

הרמזורים העירוניים המהבהבים נמצאים בד"כ בתרכים שבהם המהירות המותרת עולה על 50 קמ"ש - יש כבישים עירוניים רבים בהם מותרת מהירות 60-70 קמ"ש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
סע כחוק.

כנראה שלא הבהרתי את המקרה מספיק, על הכביש היה תמרור מגבלת 60 קמ"ש, ונסעתי בדיוק על 60 אולי אפילו פחות. הרמזור לא הבהב והכתום היה יחסית קצר.

בקיצור, אני מבין שעם כל התופעה אין מה לעשות? הייתי מעדיף שבכל הרמזורים בארץ תהיה מערכת כזאת אבל היות ואתם אומרים שיש תקן מוסדר, אני מניח שאף אחד (בכנסת או במשרד התחבורה) לא יקשיב לי

פורסם

בכל כביש בו המהירות המותרת היא מעל 50 - הרמזורים אמורים להיות בעלי ירוק מהבהב (3 הבהובים, חצי שניה ON חצי שניה OFF, בסך הכל שלוש שניות).

זה נכון רק לגבי כיוון הנסיעה בו המהירות המותרת היא אכן מעל 50 - אם מכיוון אחר של הצומת המהירות המותרת היתה 50 ומטה אז אין חובה שגם לבאים מכיוון זה יהיה ירוק מהבהב.

ירוק מהבהב פעם אחת בלבד - לא נתקלתי, אם זה קיים אז זו בפירוש תקלה ויש להודיע למוקד העירוני.

צהוב הוא תמיד 3 שניות בדיוק.

פחות מזה - לא נתקלתי (בארץ), אם זה קיים אז זו בפירוש תקלה ויש להודיע למוקד העירוני.

אדום+צהוב לפני הירוק הוא 2 שניות אבל זה לא קשור לענייננו.

ולגבי רמזורים בכבישים בהם מותר 50 קמ"ש - בד"כ אין ירוק מהבהב אבל במקומות מסויימים (בהם המהירות הממוצעת בפועל היא מעל 50 בד"כ, בניגוד לחוק) יש בכל זאת ירוק מהבהב. אין בזה שום דבר רע.

אם יש כביש בו מותר 60 ואין ירוק מהבהב - לכאורה לא תקין, אבל לא בטוח שיתקנו את זה כל כך מהר.

זכור לי שנתקלתי במקרה כזה בת"א (רח' שטרית אם אני זוכר נכון), לא זוכר מה נסגר עם זה בסוף.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

התקן ברור

כל צהוב הוא ל 3 שניות לא חשוב באיזה דרך הרמזור נמצא , עירוני / בינעירוני

ירוק מהבהב ל 3 שניות בדרך בה המהירות המותרת או שימו לב המעשית היא 60 קמ"ש ומעלה ולא משנה מיקומו עירוני או בינעירוני.

רמזור שלא מתפקד כך תקול, ויש לפנות לעיריה או / למע"צ ולדווח על כך.

חברי הכנסת עסוקים מדי בלטפל "בזוטות" כאלה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בכל כביש בו המהירות המותרת היא מעל 50 - הרמזורים אמורים להיות בעלי ירוק מהבהב (3 הבהובים, חצי שניה ON חצי שניה OFF, בסך הכל שלוש שניות).

זה נכון רק לגבי כיוון הנסיעה בו המהירות המותרת היא אכן מעל 50 - אם מכיוון אחר של הצומת המהירות המותרת היתה 50 ומטה אז אין חובה שגם לבאים מכיוון זה יהיה ירוק מהבהב.

ירוק מהבהב פעם אחת בלבד - לא נתקלתי, אם זה קיים אז זו בפירוש תקלה ויש להודיע למוקד העירוני.

צהוב הוא תמיד 3 שניות בדיוק.

פחות מזה - לא נתקלתי (בארץ), אם זה קיים אז זו בפירוש תקלה ויש להודיע למוקד העירוני.

אדום+צהוב לפני הירוק הוא 2 שניות אבל זה לא קשור לענייננו.

ולגבי רמזורים בכבישים בהם מותר 50 קמ"ש - בד"כ אין ירוק מהבהב אבל במקומות מסויימים (בהם המהירות הממוצעת בפועל היא מעל 50 בד"כ, בניגוד לחוק) יש בכל זאת ירוק מהבהב. אין בזה שום דבר רע.

אם יש כביש בו מותר 60 ואין ירוק מהבהב - לכאורה לא תקין, אבל לא בטוח שיתקנו את זה כל כך מהר.

זכור לי שנתקלתי במקרה כזה בת"א (רח' שטרית אם אני זוכר נכון), לא זוכר מה נסגר עם זה בסוף.

תודה על ההבהרה המנומקת.

מהודעתכם אני מבין שלמשטרה אין שום קשר לרמזורים תקולים? רק לעירייה.

כי פעם התקשרתי למשטרה בגלל איזה רמזור תקול ליד הבית שעמדתי בו איזה 7 דקות באור אדום, אז במקום לפנות שמאלה, נסתי רוורס פניתי ימינה (ללא רמזור), ואז עשיתי פרסה, לאחר מכן התקשרתי למשטרה, והם אמרו לי: "קיבלנו על רמזור דיווח, נטפל בזה".

נ.ב. וויל- כל תגובה שלך שאני קורא, אני מרגיש שחיים הכט צועק אותה עליי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

wil - גם אני חשבתי כמוך, עד שמישהו בפורום תיקן אותי והפנה אותי להנחיות להתקנת רמזורים. חוברת עבת כרס שמופיעה באתר משרד התחבורה ברשת. שם למדתי כי הכלל הוא הבהוב בדרך בה המהירות המותרת או המעשית היא 60 קמ"ש.

מעניין שיש התיחסות גם למהירות ההתקרבות המעשית, לא רק המותרת.

הסעיף הוא 6.5 בעמוד ה\39 (או עמוד 44 מבחינת ה-PDF).

פורסם
ומעבר לכך - הצהוב נועד בדיוק לצטרה זו - לתת השהיה בין סגירת הרמזור בכיוון אחד לפתיחתו בכיוון החוצה. אצלנו ההשהיה ארוכה במיוחד - 3 שניות לצהוב ועוד 3 שניות לאדום צהוב בכיוון החוצה.

הלוואי ההשהיה הזאת, אני יכול להראות לך מספר רב של צמתים בהם הצהוב שלפני האדום והצהוב שלפני הירוק דולקים במקביל, מאד מסוכן ויוצר מצב של תאונה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
נהגתי בכמה מקומות בעולם, coast to coast בארה"ב, בגרמניה בצרפת וכו' ולא נתקלתי ברמזורים עם טיימר.

האם זה באמת קיים?

גיא

אהלן חברים ,

בתאילנד הדבר קיים , לא יודע אם בכל רמזור ורמזור , אבל כמעט כל רמזור שראיתי בבנגקוק או פוקט קיימים בו 2 טיימרים

טיימר שסופר לאחור גם ברמזור הירוק (מודיע עוד כמה זמן הוא מתחלף לאדום) וגם באדום כשמחכים בצומת.

יוזמה מבורכת מצד אחד , מצד שני זה גם יכול לגרוע. אבל אני בעד וכבר הרבה זמן תהיתי למה זה לא קיים פה

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

רמזורים עם טיימר נתקלתי בכמה מקומות, בעיר להולכי רגל. נדמה לי שבטורקיה ובצרפת נתקלתי ברמזורים הסופרים את הזמן להחלפה מאדום לירוק גם מכוניות, אבל לא להפך.

הדבר האחרון שנהג צריך הוא לנסות לקרוא עוד מידע ליד הרמזור, עוד הסחת דעת מהדרך.

דבר שיכול להועיל הוא שיטה שהיתה קיימת לפני הרבה שנים בכביש חיפה עכו ונדמה לי גם בדרך נמיר בת"ח - רמזורים הממליצים על מהירות על מנת להגיע לרמזור הבא בירוק. אבל רמזורים אלה נעלמו כבר לפני שנים רבות ועם ריבוי הצמתים המרומזרים מחד, ועומס התנועה מאידך, כנראה שהם לא מעשיים.

פורסם

לפי דעתי , גם אם היה טימר לרמזור והייתה רואה שנשאר לך 3 שניות אתה עדין הייתה עובד ונתקל באותו מצב (אבל זה מקרה חד פעמי)

ושימו לב !

חלק מהרמזורים ברחובות או ביציאה מהמושבות פועלים על חישנים שמרגישים שרכב מתקרב או עומד עליהם

יכול להיוצר מצב שבו החישן נתן פקודה למערכת להעביר לאדום לפני שאתם הספקתם להגיע אליו

פורסם

חיישנים מתחת לכביש הם סיפור נפרד - וגם במערכות עם חיישנים נדרש ההבהוב.

אלא מה - החישנים בארץ פועלים בצורה מאוד לא יעילה. ברמזור בכניסה לשכונה שבה אני גר יש מערכת כזו, למרות זאת אני צריך להמתין הרבה פעמים חצי דקה ויותר לפניה שמאלה למרות שאין תנועה נגדית.

בהולנד נתקלתי במערכת אחרת - החישן נמצא כמה עשרות או מאות מטרים לפני הרמזור, וכאשר הדרך פנויה הוא מעביר לירוק לפני שאתה מגיע לקו העצירה, חוסך המתנה אפילו של שניות.

• תוכן חדש...