Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום.

היום, כשנסעתי בכביש שצמוד לסינמה סיטי בראשון לציון, יצא לי לעבור באור אדום. על הכביש שייטתי במהירות הקבועה בתמרור, 60 קמ"ש ולא קמ"ש אחד מעבר. וידאתי לפני הכניסה לצומת שהאור ירוק, אך הפלא ופלא באותו רגע שבו הסתכלתי הרמזור נהפך כתום. יש לציין שב60 קמ"ש, במקום שבו נמצאתי בכביש פחדתי לעצור בצורה חדה מכיוון שאני נהג חדש ולא מנוסה, ולכן בשיקול דעת מוטעה לחלוטין של נער בן 17 שרק קיבל את הרישיון לחצתי על הגז, מסתבר שהאור הכתום היה מאד מאד קצר ובדיוק כשנכנסתי לצומת האור נהפך לאדום.

יש לציין, הדבר לא נעשה בשום כוונת זדון או רצון "לתפוס את הרמזור", התוצאה נגרמה מחוסר ניסיון שגרם לשיקול דעת מוטעה ושל לחץ של נהג חדש הנוטה לשגות. עם המחשבה על האור האדום חזרתי הבייתה (בשלום כמובן) והדבר לא הפסיק להטריד את מנוחתי.

הגעתי למסקנה, שאם באותו הכביש היה מחוון לגבי הפיכת הרמזור לכתום שנייה לפני, משהו כדוגמאת הרמזור הירוק המהבהב, אין לי שום צל של ספק שדבר כזה לא היה קורה. הדבר העצוב הוא שהרמזור הירוק המהבהב נמצא, אך במעט מדי צמתים בארץ. במדינות אחרות, אגב, הגדילו לעשות ושמו על גבי הרמזור או לצידו טיימר שסופר אחורה- לכמה שניות נשאר הרמזור הירוק.

הייתי שמח אם היו מתחילים לרשת את כל מערכות הרמזורים בארץ באחת מהשיטות הללו, כדי שמקרים כאלו לא יקרו שוב ולא יקרו לאנשים אחרים כי מדובר בחוסר נעימות (וסכנה לרישיון, אם שוטר היה במקום העבירה שלי היום הרישיון שלי היה נשלל, והאמת אני נהג זהיר ואחראי ואם מגיע למישהו רישיון לנהוג, זה לי).

במידה והייתי מעוניין לקדם את הנושא (לטובת אלו שלא נוהגים (ולא רוצים) לעבור באדום), למי אתם חושבים שכדאי לי לפנות? האם לח"כ מן השורה שינסה לקדם את הנושא ממושבו או שעליי לפנות לגוף גדול יותר כמו משרד התחבורה?

 

תודה, חג שמח ושנה טובה :)

  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מכיר היטב את הבעיה הזו. קודם כל דע שזה קורה גם אצל נהגים מנוסים הרבה יותר. הפתרון הוא, לצערך, פשוט לנסוע לאט יותר ועם יותר תשומת לב. בעיה עיקרית בנסיעה מהירה לפני רמזור היא העובדה שלרוב צריך להסיט את המבט מהכביש בכדי לראות את הרמזור, וזה מקטין עוד יותר את הזמן שנותר לך להגיב אם חו"ח קורה משהו בתוך הצומת (וצמתים הם ללא תחרות בכלל המקומות המסוכנים ביותר על הכביש).

 

בנוגע להצעתך - קודם כל היא טובה וחשובה. הייתי מתחיל מלנסות להבין מהו התקן הנוכחי ועל פי מה נקבע האם רמזור "יקבל" את ההבהוב של הירוק או לא. להערכתי, זה דבר שצריך לבוא עם המהירות המותרת באותו קטע כביש. למשל - מעל 50 קמ"ש מהירות מותרת יש לחייב שרמזורים ישתמשו באור המהבהב.

 

אני אגיד אפילו יותר מזה - יש כמה רמזורים שבהם האור מהבהב פעם אחת בלבד. זה מצב אפילו יותר גרוע משלא יהבהבו כלל. מרבית הרמזורים מהבהבים 3 פעמים ואז יש לך מספיק זמן להחליט אם אתה נותן גז ועובר, או עוצר. לא פעם ולא פעמיים קרה לי שעם ההבהוב הראשון החלטתי שאני מספיק, נתתי גז, ופתאום האור מתחלף לצהוב ודורש ממני כמעט בלימת חירום. מאוד מסוכן.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שי, אתה לא היחיד וכפי שכתב רוני - גם ותיקים נופלים בפח. היום התקרבתי לרמזור ירוק, הסטתי את המבט לשניה לעבר משאית שנסעה מימיני, וכשהחזרתי את המבט לרמזור הוא כבר היה צהוב לגמרי. כדי לסבר את האוזן הותק שלי בנהיגה עולה על 35 שנים.

רוני - יש לרמזורים תקן, שאתה יכול למצוא בחיפוש קצר במרשתת. למיטב זכרוני משכו של הצהוב חייב להיות 3 שניות, ובכבישים שהמהירות המותרת בהם עולה על 60 קמ"ש מחוייב גם הבהוב שמשכו דומה. כנראה שלא כל הרמזורים עומדים בתקן - אם בשל תכנות לקוי ואם בשל תקלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אני מסכים, והבעיה היא באמת שאין אחידות. לפעמים עיריות מחליטות לשים בתחומי העיר רמזורים "לא מהבהבהים" (ולהבנתי זה מותר בתחומים עירוניים) כאשר ברחוב מקביל עדיין יש את הרמזורים ה"מהבהבים". הנהג פשוט לא יודע למה לצפות, וזה מצב מסוכן מאוד.

פורסם

גם לי קרה אתמול בלילה ליד הסינימה בראשון לציון אתו דבר..

אולי אפילו באותו רמזור שזה קרה לך.

 

חשבתי שכל רמזור אמור להבהב 3 פעמים בירוק לפני שהוא מתחלף לצהוב..

ככה גם היה בתאוריה לפי מה שאני זוכר

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

יש תקן ברור, ואם בדרך אחת המהירות המותרת היא 50 קמ"ש ובאחרת 70 רק בשניה הרמזורים יהבהבו. בד"כ מקובל גם ב-60 למרות שההגדרה היא "מעל 60 קמ"ש". התקן קיים כבר איזה 30 שנה כך שהמהנדסים אמורים להכיר אותו היטב.

למרות זאת יש לא מעט הפתעות.

עם זאת - שי, 3 השניות של הצהוב הן זמן ארוך מאוד. אין ספק שהגעת לצומת במהירות גבוהה מהמתאימה. למד את הלקח, גם אם לא צולמת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

ברחובות יש רמזורים מעצבנים רצח יצא לי לנסוע הרמזור ירוק, פתאום -בום נהפך לאדום בלי שום אזהרה בלי שום כלום. המהירות הייתה בערך 60-70 וזה היה לא רחוק מהיציאה מהעיר. עברתי באדום.

חובה להשתמש באור מהבהב!

פורסם

קורה כל הזמן. אני אומר כבר ממזמן שחייבים לשים ירוק מהבהב בכל הרמזורים, אבל יש עם זה 2 בעיות:

1) לא יוכלו לגבות קנסות מנהגים שעוברים באדום. הם פשוט יפסיקו לעשות רייס לפני הרמזור, והמשטרה תצטרך למצוא דרכים יצירתיות יותר עבור מציאת קנסות, כמו למשל התנפלות שלא נראתה כמוה על מהירות מופרזת. יש לי הרגשה שיעלו לאוויר 100 מצלמות בערך... רגע, מה?!

2) זה אשכרה עלול להוריד את כמות תאונות הדרכים, והמדינה לא רוצה את זה, אחרת הם לא היו שמים מצלמות שכל תכליתן היא להגן עלינו מפני תאונות דרכים. הרי המצלמה לא יכולה להיתקע בך, ולכן היא בטוחה מפני תאונות ומצילת חיים. כבונוס, ניתן גם לטפס על העמוד שלה על מנת להגן על עצמך מפני תקיפה של דובים והשוטרים יוכלו להעלות את הסרט ליוטיוב.

 

בנימה חצי צינית: השתגעתם, תגידו? המדינה (המשטרה? כבר לא יודע וזה לא משנה) הוציאה הון תועפות על מצלמות מהירות "מצילות חיים". נראה לכם שהם ישקיעו עוד כמה גרושים על הפיכת רמזורים וצמתים למקום בטיחותי? אתם עד כדי כך אופטימיים? הדרך היחידה שאני רואה את זה קורה כרוכה בחטיפה של שר התחבורה ושימוש יצירתי במצבר של רכב ואטבי קרוקודיל חשמליים.

 

אם מישהו יארגן עצומה, אני חותם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עפ"י הידוע לי רמזור ירוק אמור להבהב טרם הוא נהפך לכתום. אבל בישראל כמו בישראל. חוקים הם עבורך לשלם עליהם, לא עבור מי שיוצר את מערכות האכיפה וההוראה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

יש מספר רמזורים כאלה בארץ. למשל ברעננה, בצומת הפארק. בכפר סבא יש רמזור הולכי רגל ליד התחנה המרכזית עם טיימר כזה.

פורסם

נהגתי בכמה מקומות בעולם, coast to coast בארה"ב, בגרמניה בצרפת וכו' ולא נתקלתי ברמזורים עם טיימר.

האם זה באמת קיים?

 

זה נראה לי אפילו מסוכן - במקום להתרכז בכביש ובנהיגה, נהג יכול למצוא עצמו מחפש את הטיימר ובודק כמה זמן נשאר לו לירוק, בזמן הזה רכב יכול לסטות לנתיבו וכהנה וכהנה דברים יכולים לקרות. מסוכן.

 

 

(וסכנה לרישיון, אם שוטר היה במקום העבירה שלי היום הרישיון שלי היה נשלל

 

אל תחשוש - זה קורה גם לנהגים ותיקים ממך.

 

יחד עם זאת, הרשיון זה הדבר האחרון שאתה צריך לחשוש ממנו אם אתה עובר רמזור באור אדום - החיים שלך יותר חשובים מרשיון.

 

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

לדעתי השיטה של 3 הבהובים לפני הכתום היא מעולה ואין צורך ביותר ממנה.

הצעות לשיפורים וטיימרים זה נחמד אך לדעתי, המערכת הזאת "צומת" אמורה להיות הכי פשטנית שאפשר.

 

מה שכן, חובה גם בכבישים עירוניים של 50 קמ"ש לגרום לרמזור להבהב.

פורסם

שעון הספירה לאחור (טיימר) היחידי שנתקלתי בו הוא ספירה לירוק, טוב במידה מסויימת נגד חולמניים.

ספירה לאחור לאדום, לנהג שנוסע ומגיע מרחוק, ולא תמיד רואה היטב את הצבע ברמזור (ביחוד מול השמש) - לי זה נראה מוגזם!


×
×
  • תוכן חדש...