Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכונת כביסה פתח עליון - מה מומלץ ?

איציק נ.
שימו לב! השרשור הזה בן 2066 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הסיפור הוא כזה: מעולם לא היתה לי מכונת כביסה פתח עליון, גם לא בבית הוריי.

מאחר ויש לי בעיית מקום, יש מצב שמכונה עם פתח עליון (שתועבר לחדר האמבטיה לטובת מקום למקפיא) תפתור לי בעיה ותחסוך לי לא מעט ימי עבודה ושבירת קירות בשביל להשאיר את המכונה הקיימת בבית ולפנות לה מקום נורמלי אחר.

חיפשתי בפורום ומצאתי לא מעט דיונים על מכונות כביסה עם עוגן חלש\פלסטיק\רקוב וכד'.

האם ישנה מכונת כביסה טובה שבאמת מיוצרת באיכות נורמלית שתחזיק לכמה שנים ?

כרגע יש לנו באוקנכט פתח חזית 5 ק"ג שנרכשה ב 2005 ועובדת כמו חיה. אומנם מעט רועשת (תמיד היתה כך) אבל כבר כמעט 8 שנים ללא תקלה אחת (!) [טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה].

אם כבר באמת חושבים להחליף, כמובן שהייתי מעדיף מכונה עם קיבולת גדולה יותר - ולכן מצאתי את האלקטרה ELT711 עם קיבולת של 7.5 ק"ג (!). עלות המכשיר עם אחריות לשנה היא החל מ 2100 שח ב ZAP - וזו האלטרנטיבה הזולה ביותר (הפירמות האחרות: זנוסי, וורלפול, קנדי וקריסטל עולות יותר - בין 2600 ל 3600 שח בממוצע).

כולם, בגדול, מציעות את אותן הפונקציות כמעט 1:1 (תוכנית מהירה עד 2.5 ק"ג, סחיטה עד 1000-1200 סל"ד, בכולן בקרה אלקטרונית לצערי, דירוג אנרגטי A וכד').

בכל האתרים רשום שהאלקטרה מיוצרת בספרד.

אשמח לעזרה מניסיון עם למישהו יש את אחד הדגמים ו/או יודע מה עדיף.

תודה וחג שמיייח

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לי יש מכונה פתח עליון של electrolux דגם ewt 8120w, תוצרת צרפת.

עלתה לפני כשנה כ2500 ש"ח.

עושה את עבודה כמו שצריך בו נגיד ככה, מכונה שקטה מאוד לא קופצת ולא רועדת בשונה ממה שהיה לי קודם, תכניות רבות לסוגי בד שונים ולחסכון במים ואנרגיה. קיבולת מקסימלית של 5.5 קילו.

היא די צרה אך גבוהה ככה שאינה תופסת כמעט מקום, החסרון היחידי - מהירות עבודה עד 800 סל"ד בלבד.

שנה של שימוש ובינתיים אין תלונות. ממליץ בחום.

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=691524

http://www.miniline.com/_Uploads/200Electrolux.WM.EWT-8120.pdf

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלנו יש מכונה פתח עליון של בוש wol-2050. עובדת די קשה כבר 8 שנים, וטפו טפו בלי תקלות.

מה שכן היא גם קצת רועשת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצל אמי ישנה קריסטל ישנה שהחליפה קריסטל אחרת, אך שמעתי טענות שקריסטל חדשות פחות אמינות. לא בדקתי.

אשמח אם תעדכן בהמשך מימצאיך וקנייתך. בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 שנה, אימי קנתה electrajet דגם 2004 פתח עליון.

עובדת ועובדת ועובדת.

לפני 8 החלפתי לבד משאבת מים וזהו.

בזמן האחרון בורר התוכניות/טיימר כבר לא במיטבו, אבל המכונה עדיין עובדת.

אם אפשר היה לקנות עוד פעם מכונה כזאת, הייתי קונה.

אני רק שומע בקרה אלקטרונית, ברור לי שלמלכתחילה חישבו ביעילות את קיצה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה בהמלצות זה שהדגם הישן שיש לאנשים בבית ועובד כמו חמור, כבהרלא מיוצר היום ואין אפשרות לקנות כזה. שנה וגם שנתיים עבודה זה לא אינדיקציה גדולה לאיכות. מה שנשאר זה להסתמך על שם החברה בלבד.

איציק אם יש לך ניסיון טוב עם החברה הנוכחית, למה לא תמשיך איתה בפתח עליון?

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שכתב קודמי - אין מקום להשוואה בין מכונות שמיוצרות היום (מרביתן בסין/טורקיה) לבין מכונות שיוצרו לפני עשרים שנה. צא מנקודת הנחה שאתה קונה היום מכונה עם תוחלת חיים של שנתיים שלוש. החלפת כרטיס הבקרה שמחליף את הטיימר הישן והטוב

כרוכה בעלות של קרוב למחצית מחיר המכונה, כך שכדאיות התיקון יורדת. יחד עם זאת, מחירי המכונות היום נמוכים (נומינלית ויחסית) למחירי המכונות של פעם. יש היום מכונות חדשות (אמנם לא פתח עליון) שנמכרות באלף ש"ח. אם מכונה כזאת עובדת שנה וחצי - שנתיים, היא עשתה את שלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי יש מכונה פתח עליון של electrolux דגם ewt 8120w, תוצרת צרפת.

עלתה לפני כשנה כ2500 ש"ח.

עושה את עבודה כמו שצריך בו נגיד ככה, מכונה שקטה מאוד לא קופצת ולא רועדת בשונה ממה שהיה לי קודם, תכניות רבות לסוגי בד שונים ולחסכון במים ואנרגיה. קיבולת מקסימלית של 5.5 קילו.

היא די צרה אך גבוהה ככה שאינה תופסת כמעט מקום, החסרון היחידי - מהירות עבודה עד 800 סל"ד בלבד.

שנה של שימוש ובינתיים אין תלונות. ממליץ בחום.

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=691524

http://www.miniline.com/_Uploads/200Electrolux.WM.EWT-8120.pdf

גם אצלי אלקטרולוקס EWT8020, כנראה כמעט אותו דבר פשוט דור אחד אחורה. גם כן תוצרת צרפת.

נקנתה לפני כמעט 3 שנים. אפס תקלות (לא חוכמה גדולה, כולה 3 שנים ושימוש לא מאסיבי במיוחד)

אני לא רואה 800 סל"ד כחסרון, ממילא עבודה בסל"ד גבוה הורסת את הבגדים וגם לא ממש טובה למיסבים של המכונה.

היתרון היחיד של סל"ד גבוה הוא חיסכון בחשמל בייבוש במייבש - לא רלוונטי בשבילי, מייבשים בתליה בלבד.

לגבי קריסטל - עם השירות האנטיפתי שלהם הייתי מוותר.

המכונה הקודמת שלי היתה קריסטל (החזיקה 9 שנים, במהלכן היה צריך לנקז מים ידנית 2-3 פעמים אבל לא הוחלפו שום חלקים. נזרקה כשנשבר ציר)

כשהתקשרתי לשירות שלהם לברר עלות משוערת של תיקון הציר נעניתי בזלזול "עזוב, לא שווה לתקן, תקנה חדשה ב1200 שקל".

פעם ראשונה שאני נתקל בתשובה כזו מבית עסק שאני מתקשר אליו עם רצון להוציא אצלו כסף :shock:

אז קניתי חדשה אבל לא מהם...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי יש נסיון של 23 שנים עם מכונות בעלות פתח עליון, בגלל מגבלות מקום בדירות בהן אני גרתי וגר כעת. המכונות הראושונות היו מתוצרת BSH החזיקו בסדר גודל של 8-9 שנים כל אחת בתנאים של עומס גדול (גידול של 3 ילדים ואשה שאוהבת לדחוס עוד כמה פריטים לתוף).

מצטער לשבור את הקונצנזוס - אבל 3 שנים זה לא מספיק כדי לבחון מכונה. מכונת האלקטרולוקס (ועוד עם מדבקת AEG - אלקטרולוקס רכשה את חטיבת המוצרים לבנים של AEG) שרכשתי לפני פחות מ-5 שנים שבקה לאחר פחות מ-4 שנות שירות. תיקון שעלה 800 ש"ח החזיק מעמד שבועיים. תיקון חוזר - שבוע. מבחינתי המותג גמור - למרות שאצל אמי מכונת כביסה, מיבש ומדיח כלים משל אותו יצרן מחזיקות מעמד כבר 15 שנים אבל מצד שני - עובדים לכל היותר ב-20% מהעומס אצלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה בהמלצות זה שהדגם הישן שיש לאנשים בבית ועובד כמו חמור, כבהרלא מיוצר היום ואין אפשרות לקנות כזה. שנה וגם שנתיים עבודה זה לא אינדיקציה גדולה לאיכות. מה שנשאר זה להסתמך על שם החברה בלבד.

איציק אם יש לך ניסיון טוב עם החברה הנוכחית, למה לא תמשיך איתה בפתח עליון?

כי לבאוקנכט אין מכונה עם פתח עליון עם קיבולת גדולה מ 5.5 ק"ג, ואם אני כבר מחליף מכונה תקינה בת כמעט 8 באחת חדשה, הייתי רוצה להנות לא רק מיתרון המקום אלא גם מקיבולת משופרת (כמו שציינתי קודם, הנוכחית היא 5 ק"ג) שיכולה לתרום להרבה פחות מכונות כביסה פר יום\שבוע.

לפי הנתונים שאני מצליח לדלות מ ZAP, קריסטל היא "חלוצה" בדגמי מכונות כביסה עם פתח עליון, ואילו אלקטרולוקס + ווירלפול מייד אחריה (אבל עם חצי מהיצע הדגים של קריסטל). לאינדסיט שנמצאת עם היצע מכובד מייד לאחר אלקטרולוקס, אין מכונה עם קיבולת גבוהה מ 6 ק"ג.

בשביל לסבר את האוזן, מבחינת מכונות של 7 ק"ג עם פתח עליון, יש דגם אחד ל: אלקטרה, זנוסי, קריסטל, ווירלפול וקנדי.

הזולה ביותר היא של אלקטרה עם מספר "זעום" של 17 תוכניות (!) כאשר לרובן יש בקושי 14, ומהירות סחיטה נאה של 1000 סל"ד.

לציין כי לאלקטרה יש 2 דגמים ELT710 ו- ELT711 כאשר בחלק מהאתרים רשום שהאחרונה היא 7.5 ק"ג ובאתר עצמו של אלקטרה רשום ששתיהן 7 ק"ג ואפילו כל המלל של הפונקציות זהה.

בחלק מהאתרים רשום מפורשות שניתן להרחיב אחריות מלאה ל 3 שנים בתוספת של 199 שח במעמד ההתקנה של המכונה. כעיקרון, זו ה- Best value for money כולל אחריות שניתן למצוא בשטח כרגע...

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תביא בחשבון שאלקטרה היא מותג מדבקה למוצרים סיניים שאיכותם לא ברורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...