Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא סוד שמכוני הרכב מחמירים כל כך על מנת לשמור על עצמם. לפני כמה ימים הייתי בבדיקה במכון רכב מוכר,

שפשוט פסל את רוב רובו של הרכב, בעיקר את החלקים העיקריים, בעיקר בטיעונים לא ממש ברורים כמו "נקישות

ורעשים" וכל מיני שטויות כאלה. יש לי תחושה שגם אם יביאו להם רכב חדש מהחברה בלי לומר להם, התוצאות לא

יהיו נקיות מבעיות.

מצטער, אבל לי אין מסנן בולשיט כדי לדעת מה מה"ממצאים" של המכונים האלה הם אמת ומה הם בבל"ת וכסת"ח.

לא כדאי לקחת את הרכב למוסך וזהו? שיעשו לו בדיקות, יסעו עליו, יבדקו שאין נזילות, בעיות התחממות ומצב כללי.

אני באמת מעוצבן, ואני הייתי אמור להיות הקונה של הרכב, לא המוכר שלו.

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

לא כדאי לקחת את הרכב למוסך וזהו? שיעשו לו בדיקות, יסעו עליו, יבדקו שאין נזילות, בעיות התחממות ומצב כללי.

נזילות ובעיות התחממות אפשר לסדר. יכול להיות שזה יעלה כמה שקלים, אבל לסדר את זה תמיד אפשר.

שלדה שהתעקמה, לעומת זאת, אי אפשר לסדר. או ליתר דיוק, אי אפשר להחזיר למצב המקורי.

כיוום שהמוסך לא יכול להפיק לך תעודה רשמית, חתומה ומחייבת שהרכב לא עבר תאונות רציניות אין ברירה אלא לגשת למכון בדיקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בדיקת שלדה בלבד לא עולה משמעותית פחות מבדיקה כוללת של הרכב, ובדיקה כוללת עשויה לגלות "הפתעות" אחרות שבנאדם ממוצע, כזה שהבנתו ברכב מאוד בסיסית, יכול לפספס. בנוסף, בדיקה כוללת עוזרת לשמש בסיס למשא ומתן על מחיר הרכב. עם זאת, אתה צודק כשאתה טוען שבמרבית המקרים המכון מכסת"ח את עצמו יותר מדי. אין ברירה - צריך לקחת איתך מישהו מבין בשביל לצלוח בדיקה כזו בשלום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אכן כך,

לפני כמה שנים טובות, חבר לקח רכב לבדיקה למרות כל ההפצרות שלי.

לטענתי, אם הרכב מעל 3-5 שנים, רוב הבדיקה יוצאת שלילית בכדי לכסות את עכוזם.

הוא הלך לבדיקה ולא היה סעיף אחד שקיבל וי (תקין), בלי הגזמה, הכל איקסים, המשעשע ביותר הוא האיקס על השמשה הקידמית, כתבו שיש סדק בשמשה, עברנו על כל מ"מ זכוכית ולא מצאנו אפילו שריטה...

החבר התבאס על הכסף שהוציא (שאני טענתי שעדיף שישמור לתיקון עתידי), קיבל צ'אפחה ידידותית + "אמרתי לך" 8)

יצא "תייר" :lol:

כבר חתמתי...

פורסם

כאשר אתה מקבל טופס אתה לא רק רואה X או V אלה גם הסבר מה בדיוק לא בסדר גם אם ממש בקצרה . כדאי מאוד שמישהו שמבין "יבדוק את הבדיקה" כי זה נכון שהמכון מכסתח ומגזים אבל בדרך כלל הוא לא ממציא דברים . לכן צריך לבדוק כל סעיף לגופו. ואם משהו לא ברור אז לשאול את הבוחן.

אני חושב שהבדיקה חשובה. במיוחד למישהו שלא מבין .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אז אתם ממליצים ללכת למכון רק בשביל שאסי? אגב, sronis אומר שההבדל בין הבדיקה הכוללת

לבדיקת שאסי לא כזאת משמעותית מבחינת מחיר - מישהו יודע את ההבדל הכספי?

פורסם

למיטב זכרוני כחצי מחיר, אבל למי שלא באמת מבין עדיף להוציא את ה-200 שקלים הנוספים בשביל הסיכוי למצוא בעיות משמעותיות נוספות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למעט נושא שלדה\תאונות, בדיקה במכון מיותרת לחלוטין, בייחוד למכוניות בנות 6-7 ומעלה.

מיכלולי המכוניות המודרניות בנויים כיום בשיטת עובד\לא עובד, ואין הרבה באמצע.

הכי נהנתי לראות בחורה צעירה מכניסה לבדיקה פונטו ספייס 01' עם 189K.

כאילו מה היא חשבה שיגידו לה, שהאוטו בונבוניירה ?!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הסעיף האהוב עלי: בדיקת בלמים בו נרשם בדרך כלל "לפרק ולבדוק". אז בשביל מה הכנסתי לכם את הרכב?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תלוי מאוד גם על איזה בוחן אתה נופל, אבל אם התמזל מזלך והבוחן (במכון בהדיקה) קצת סבלני, לפעמים מה שהוא יאמר לך בע"פ לאור ממצאי הבדיקה - יכולים אם אפשר לומר - להצדיק אותה (ולפעמים - לא יאמר לך כלום, כן ? = יש לך את טופס הבדיקה - תבין מה שתבין לבד).

alfa 156 2.5.

פורסם
תלוי מאוד גם על איזה בוחן אתה נופל, אבל אם התמזל מזלך והבוחן (במכון בהדיקה) קצת סבלני, לפעמים מה שהוא יאמר לך בע"פ לאור ממצאי הבדיקה - יכולים אם אפשר לומר - להצדיק אותה (ולפעמים - לא יאמר לך כלום, כן ? = יש לך את טופס הבדיקה - תבין מה שתבין לבד).
הבוחן שלנו היה דווקא חביב, עשיתי את הבדיקה בגבעת שאול בירושלים. מה שכן, שאלתי אותו אם הדברים חמורים ועד עכשיו אני מנסה לפענח מה שאמר לי ולא הצלחתי להבין אם זה חמור או לא...

פורסם

אין ספק שהמכונים הללו מכסת"חים את עצמם ותוצאות הבדיקות יוצאות לרוב מחמירות מהמציאות במבט ראשון.

יחד עם זאת, בדיקה מעמיקה תראה שלא מדובר על 'יש מאין' ומצד שני, יש לקחת את הבדיקה בחשבון.

באטמן (ברוס_ויין),

לומר כי גם רכב חדש יצא עם המון תקלות זו טעות מטעה.

כשבצעתי עסקת טרייד אין על האיביזה קופרה הקודמת שלי, לקחתי אותה למכון הבדיקה לבקשת סוכן המכירות / מנהל אולם התצוגה עם בדיוק 5k ק"מ וחצי שנת ותק על הכביש.

הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין עם איקס אחד על ליקויים בעלי משמעות נמוכה - שריטות (בפועל מדובר היה בסימני אבנים על מכסה המנוע). אז לא כל בדיקה תצא עם תקלות בכוונה.

מצטרף למה שנאמר מעלי,

למכונים לוקחים את הרכב לגלות הפתעות / תאונות לא ידועות וכמובן שלדה. (ליקויים בעלי משמעות גבוהה).

לכל השאר,

קח את הרכב למישהו שאתה מכיר / מוסך מתמחה.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

בחיי יצא לי לקחת שלושה רכבים לבדיקה לפני קניה.

שלושתם עברו את הבדיקה באותו המכון ויצאתי עם הבנה לגבי מצב הרכב בכל המקרים.

שני רכבים קניתי ורכב אחד פסלתי עקב הבדיקות.

נכון, טופס הבדיקה מלא כסתחים כלליים. לעומת זאת השיחה עם הבודק לאחר הבדיקה, תמיד הייתה שווה את הכסף.

ברכב שפסלתי, הבדיקה גלתה לי כי המנוע מתחמם ועלות התיקון הייתה כ 4k שח.

בינתיים, למרות כל הכסתחים, הצלחתי להבין את המצב הכללי של האוטו, לאחר הבדיקות.

לצערי, עדין לא יצא לי להכיר אנשי מקצוע אחרים, מהם אני אצליח לקבל מידע יותר אמין ומדוייק לגבי מצב הרכב הנבדק.

• תוכן חדש...