Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לרכוש רכב עד 30000 ₪ ויש לי הרבה התלבטויות , אני לא כל כך בקיע בנושה לכן מקווה שתעזרו לי .

 

קריטריונים לרכב:

- רכב יהיה בשימוש יום יומי לנסיעות בינעירוניות רגועות של 80 ק"מ ליום (פחות או יותר, אשדוד – תל אביב)

- עדיפות גבוהה לאוטומט (יש לי ניסיון של 5 שנים עם גיר רגיל בסובארו ג'סטי ופשוט נמאס לי התעסקות עם ידית הילוכים ודוושת קלאץ' כל יום בפקקים ואני מוכן לשלם את המחיר בהוצאה נוספת על דלק)

- רכב סטודנט - לכן כמה שאפשר חסכוני , מקובל מ 1/13 ומעלה (אם רכב זה נחשב לאיכותי).

- ביצועים של רכב בעדיפות נמוכה – רק שיהיה לו כוח בעליות , נפח מנוע לא יותר מ 1.6 אבל גם לא 1.

מבחינת מבנה רצוי שיהיה משהוא שיחזיק מעמד ולא יתפרק בדרך . (כרגע אני נוסע על סובארו ג'סטי 1.2 1992 והיא מחזיקה מעמד טוב אם להתעלם משפריצים של שמן על הכביש לכן אני מצפה מרכב ב 30000 להיות לא פחות טוב :).

בעדיפות יותר נמוכה - שיהיה נוח ואטום לרעשי רוח (ברכב נוכחי בזמן נסיעה עם חלונות סגורים יש לי עדיין משאבי רוח לא רצויים באוטו המלוווים גם ברעשי רוח מבחוץ - אני רוצה אוטו אטום כמו מקרר שלא יהיו תופעות דומות)

 

אני מבין שבמחיר כזה קשה למצוא משהוא באמת שווה, עשיתי חיפוש ביד 2 ומצאתי רכבים אלו שקרובים לצרכים שלי במחיר קרוב (כך נראה לי ). הפרדתי אותם לשתי קטגוריות:

שנים 2004-2008

פיאט פנדה - 2007-2006 – 80000~ ק"מ –צריכת דלק 1:15– לפי שמועות, רכב זה לא כל כך מתאים לנסיעות בינעירוניות

פיאט פונטו גרנדה – 2007-2008 – 100000~ ק"מ –צריכה 1:14– ראיתי שרובם גיר ידני , וכל השאר רובוטי , גיר רובוטי לא ממש מומלץ ?

דיהיטסו סיריון – 2006-2007 – 150000~ ק"מ –1:13- לפי ביקורת רכב זה לא ממש יציב ולכן לא כל כך מתאים לנסיעות בינעירוניות ? שמעתי גם שמבחינת איכות הוא לא משהוא וגם בצריכה שלו כמו ברכב שיש אצלי כרגע

פיאט פונטו ספייס – 2005 – 100000~ ק"מ -1:15- רכב שנרא לי הכי מתאים.

 

רכבים ישנים יותר (2001-2003)

הונדה סיוויק – 2003 – 145000~ ק"מ - 1:13

טויוטה יאריס – 2003 – 130000~ ק"מ- 1:14

שמעתי ששתי הרכבים האלו מאוד אמינים וגם המחירון שלהם נשמר לאורך זמן .

 

רכבים שאני לא מסתכל עליהם בכלל :

פיג'ו – שמעתי על המון בעיות איתם

פולקסווגן – עלות חלקים ותיפולים יקרה , וגם צריכת דלק

שאלות:

1. האם כדאי לקחת רכבים חדשים 2008 2006 או ללכת על משהוא יותר ישן אבל אמין יותר כמו הונדה סיוויק או טויוטה יאריס שנים 2001-2003 ?

2. מה דעתכם על רכבים שברשימה? מי שיכול לפרט על חווית נהיגה בהם בבקשה תפרטו , בעיות מוכרות שיש.

3. האם יש רכבים נוספים שאתם יכולים להמליץ אליהם לפי קריטריונים הרשומים למעלה .

4. נתקלתי גם בהונדה ג'ז 2003 – 130000~ בעלת תיבה רציפה , 1:15 . יש לי לחבר שיש לו אחת כזאת והיא ממש מוצאת חן בעיניי אך עלותה מתקרב ל 40000 . האם אוטו שווה ?

אם כן אני מוכן להתאמץ לקראת מחיר זה .

 

לסיכום , עוליי חפרתי יותר מידיי ,אני פשוט רוצה לקנות משהוא שאני לא יתעכזב ממנו בגלל עלויות גדולות ותקלות רבות .לפי מה שנראה לי , רכבים על הכוונת הם : פונטו ספייס או הונדה ג'ז בתוספת כסף .

 

אלה אם כן תוכלו להסביר אלו בעיות יש להם ומה יותר משתלם .

 

תודה מראש על העזרה .

פורסם

אם אתה הולך על הפונטו ספייס, תוודא שזה הDYNAMIC 16V (או בשם אחר ELX)

לדגם הזה ספציפי יש תיבה רציפה, מאוד חסכונית ומאוד מוצלחת.

לדגם השני של הספייס האוטומטי זה ה ACTIVE (או בשם אחר SX)

לדגם הזה יש תיבה רובוטית, פחות אמינה ופחות חסכונית

 

אבל לעומת זאת, מחיר טיפולים של גרסת ה ELX יקרה יותר מאשר של ה SX

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

רכבי הסופר מיני שנתת,לפנדה אין בעיה עם נסיעות עירוניות,אצלי זה רוב הנסיעות עליה.

הגיר הרובוטי חסכוני כמו ידני,אך העברת הילוכים פחות חלקה,יש כאלה שמתרגלים וכאלה שלא סובלים.

לסריןן אין שום בעיה עם דרכים בין עירוניות,היציבות שלו ממוצעת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לגבי פונטו ספייס , אני אקח בחשבון את העיניין של דינמיק על פני אקטיב.

לגבי פנדה , אני מבין שבשבילי אז עדיפות היא לגיר ידני . בכל אופן , איך היא מבחינת רעשים בכביש מהיר במהירות 100 קמ"ש (לא שזה משהוא קריטי אבל עדיין היתי רוצה לדעת) . ואיך היא מבחינת כוח בעליות , או העמסה ?

 

לגבי כל השאר , מישהוא יכול לתת חוות דעת על רכבים האחרים ברשימה . ולתת אולי אופציות אחרות .

או שבמחיר הזה עדיף לא לגעת ברכבים אלו ? לאיזה רכבים היו לכם בעיות רציוניות איתם ?

 

ושוב .. השאלה החשובה , מה עדיף , רכב ישן שנחשב לאמין או רכב יותר חדיש אך באיכות ירודה ?

 

ובנוסף ...

חשבתי על הונדה ג'ז , מה אתם יכולים להגיד עליה ? היא אומנם יקרה יותר מהתקציב , אבל אני מוכן להוסיף קצת ל 40000 בשבילה .

פורסם

הפנדה דווקא לא רועשת בכזאת מהירות,ממוצע אפשר לומר,אם אתה שומע גם מוסיקה אז בכלל לא תשמע רוחות,המנוע עובד די שקט בכזאת מהירות.

מבחינת עליות,אם זאת עליה קשה לרוב היא תיסע על הילוך 3 ב70-80,היא יכולה יותר אבל אתה תגיע לאזור ה 4K,גם רועש יותר ופחות חסכוני,אם העליה לא רצינית אין בעיה לנסוע על 4 ב 90-100.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

×
×
  • תוכן חדש...