Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי שאלה למומחי הפורום.

אבא שלי עבר תאונת דרכים שבה הוא נהג בג'יפ, פנה שמאלה ברמזור ומישהו ניכנס בו מהצד.

אבא שלי בטוח שהוא נסע בירוק (הוא הגיע לצומת באדום וחיכה לירוק) והנהג שפגע בו טען שגם הוא נסע בירוק.

בוחן התנועה שטיפל במקרה ( שניהם פונו לבית חולים) לא צילם את הזירה ולא ידע להעריך מי אשם, אבל הוא טוען, לפי עוצמת המכה, שהפוגע נסע במהירות שבין 100 ל 120 קמ"ש בכביש שהמהירות המותרת בו היא 70 קמ"ש.

כמובן שמיותר לציין שהגיפ של אבא שלי הורד מהכביש (טוטל לוסט).

במקרה כזה, איך ניתן להוכיח מי אשם ?

פורסם

אני חושש לומר לך שבבית משפט לתעבורה לא יצא לכם יותר מידי.

אני מקווה שתגיעו לבית משפט השלום ושם עורכי הדין יעשו עבודה טובה יותר.

פורסם

צריך לבדוק את תזמון הרמזורים בצומת ואפשר כך לדעת בהסתברות גדולה מי עבר באדום.

כלומר, נניח שיש צומת עם ארבעה רחובות (צומת רגילה) ונניח שלמי שבא בדרך הראשית וממשיך ישר יש ירוק, אחריו למי שמימין יש ירוק ואחרי זה למי שבא משמאל לאחר מזה יש ירוק למי שרוצה לפנות שמאלה מהדרך הראשית ואחרי זה שוב מתחיל המחזור.

אם מי שפנה שמאלה עבר בירוק ההסתברות הסבירה היא שמי שהמשיך ישר עבר באדום.

אני מקווה שהבנת את כוונתי (קצת קשה להסביר את זה בהתכתבות).

כמובן שיש את ההסתברות הלא סבירה ששניהם עברו באדום.

בכל מקרה, הבוחן היה אמור לעשות את זה.

פורסם
צריך לבדוק את תזמון הרמזורים בצומת ואפשר כך לדעת בהסתברות גדולה מי עבר באדום.

כלומר, נניח שיש צומת עם ארבעה רחובות (צומת רגילה) ונניח שלמי שבא בדרך הראשית וממשיך ישר יש ירוק, אחריו למי שמימין יש ירוק ואחרי זה למי שבא משמאל לאחר מזה יש ירוק למי שרוצה לפנות שמאלה מהדרך הראשית ואחרי זה שוב מתחיל המחזור.

אם מי שפנה שמאלה עבר בירוק ההסתברות הסבירה היא שמי שהמשיך ישר עבר באדום.

אני מקווה שהבנת את כוונתי (קצת קשה להסביר את זה בהתכתבות).

כמובן שיש את ההסתברות הלא סבירה ששניהם עברו באדום.

בכל מקרה, הבוחן היה אמור לעשות את זה.

זה לא מקרה לסטטיסטיקה.

תזמון הרמזורים יכול להצביע איפה סביר יותר שנהג יעבור באדום, אבל כשדנים במקרה ספציפי זה ממש לא משנה ואינו יכול להוות בסיס לכל טיעון.

העובדה שסביר יותר שנהג מסויים עבר באדום לא הופכת זאת לעובדה.

נתקלתי במקרים של אנשים שעמדו דקות ארוכות ברמזור אדום, ובלי שום שינוי במופע הרמזורים שלפניהם החלו לפתע לנסוע. מקרים כאלו הם חסרי קשר לעניין תזמון הרמזורים.

פורסם

אם אין עדות מסייעת כמו עד / מצלמת רמזור ושני הנהגים טוענים כי עברו בירוק מסקנת בוחן התאונות תהיה ברוב המקרים אין בסיס להגשת כתב אישום.

ולגבי הנזק לכלי הרכב , כנראה שכל אחד /חברת הביטוח שלו ישאו בנזק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה לכל המגיבים.

היו הרבה עדים (אחד מהם היה חובש והוא טיפל באבא שלי במקום עד שהגיעו האמבולנסים) , מה שמוזר זה שהבוחן לא לקח מהם עדות.

זה קרה בצומת מרכזית בקריות, בצומת של משטרת זבולון ב 14:00 בצהרים וכנראה שאין שום מצלמה בסביבה.

בקשר לחישובי הסתברות, חשבתי על זה שהנהג שפגע באבא שלי נסע ,לפי הערכת הבוחן, במהירות הגבוהה מהמהירות המותרת, ולכן סביר שניסה "לגנוב" את הרמזור. אבל כמו ש be roo רשם, אני לא יודע אם שופט מתחשב במידת סבירות המקרה.

אז בעצם מה התהליך, כי אני לא רוצה להגיע למצב שהביטוח של אבא שלי ינסה לסגור את התיק הזה מהר בהפעלת הביטוח המקיף שלו ( מה שיגרור העלאת פרמיה שבן כך גבוהה בג'יפים) ?

פורסם

לא מספיק להיות באיזור אלא צריך אדם לראות כי הרמזור לאחד מהנהגים הוא אדום ולמרות זאת הוא שועט לצומת.

ובינינו איזה הולך רגל מתעניין ברמזור למכוניות, תשומת ליבו נתונה לרמזור להולכי רגל .

והבוחן מחפש עדים , וגם אם יש כאלה , לא כולם רוצים להעיד לכן טוענים לא ראינו.

לכן , לא יהיה לכם ברירה אלא להפעיל את הביטוח שלכם, ולנסות לשכנע את חברת הביטוח שלכם שתתבע את הנהג השני , ואם היא תזכה תוכלו אתם לתבוע את אותו נהג על ההשתתפות העצמית ועליה במחיר הביטוח וכו' שספגתם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המשטרה צריכה להביא ראיות כדי להרשיע ולא להחליט מי משניכם אשם , יכול להיות מצב ששני הצדדים אשמים אבל יש ראיות מספיקות להרשעה רק כדי להרשיע אחד.

גם אם המשטרה החליטה שאין לה מספיק ראיות כדי להרשיע את אחד הצדדים בפלילים זה לא אומר שהראיות לא יספיקו כדי לזכות בפיצוי בדין האזרחי, אם כי כמובן נחמד יותר שהמשטרה עושה את כל העבודה עבורך.

אתה צריך לבדוק מדי פעם במשטרה באיזה מצב נמצא התיק ייתכן שהמטרה הגיעה למסקה שבכל זאת אפשר להגיש כתב אישום נגד אחד הצדדים ולקוות שזה לא יהיה אתה , וכמובן לבדוק מה הראיות שהמשטרה אספה במקום התאונה. ובלי קשר לנסות לאתר עדים כמו אותו חובש.

האינטרס של חברות הביטוח הוא ששני הצדדים יטענו שהם לא אחראים כי אז שניכם משלמים השתתפות עצמית ושניכם נפגעים מהנחת העדר תביעות.

פורסם

הצומת הזה ידוע במוסכנותו.הרמזור קצר לאלו שפונים שמאלה ולעיתים הם מתפתים לעבור בכתום שלא לדבר על אדום.

בנוסף,הרמזור של המטרונית מטעה אף הוא.ככל הזכור לי ואני מכיר את המקום היטב אין מצלמות רמזור אבל כדאי לשים לב למשהו

מאוד מוזר כאן - הרכב הפוגע נסע 120 קמ"ש ואביך לא ראה אותו.

אבי,עבר תאונה דומה בצומת ביאליק (כאשר ברמזור ישר מגיעים לרח' חנקין בקרית אתא),הרכב שמצדו השני עבר באדום,פגע בו וברח והשוטר אמר לנו שמאחר ואין עדים,אם אנו רוצים שתתחיל חקירה על אבי להתלות את רישיון הנהיגה שלו ללפחות 30 ימים.

מיותר לציין שהוא ויתר על התענוג (לא כיוון שחשב שעבר באדום,אלא לא רצה לוותר על הרישיון) אך אצלנו התאונה הסתיימה ללא נפגעים.

כיוון שאצלכם היו נפגעים אני חושב,שמחובת המשטרה לחקור את העניין.

לדעתי,עניין הנזק שולי ועדיף תחילה לטפל בעניין הבריאותי של אביך ובמקרה הגרוע ביותר,עם כל הצער שבדבר,לשלם השתתפות עצמית,לקבל מחירון על הרכב,לקנות רכב אחר ולספוג עליית מחיר ביטוח בגלל תביעה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הצומת הזה ידוע במוסכנותו.הרמזור קצר לאלו שפונים שמאלה ולעיתים הם מתפתים לעבור בכתום שלא לדבר על אדום.

בנוסף,הרמזור של המטרונית מטעה אף הוא.ככל הזכור לי ואני מכיר את המקום היטב אין מצלמות רמזור אבל כדאי לשים לב למשהו

מאוד מוזר כאן - הרכב הפוגע נסע 120 קמ"ש ואביך לא ראה אותו.

זאת בדיוק הבעיה. בין הנתיב פנייה שמאלה לבין הנתיב הנגדי מפרידים 2 נתיבי המטרונית + גדר הפרדה. ברגע שיש לך ירוק בפנייה שמאלה אתה לא יודע מה מגיע מהנתיב הנגדי. מזה למדתי שכדי לוודא שהצומת הולכת להיות פנויה (שאף אחד לא מתכוון לגנוב רמזור) ולא להיכנס לצומת "על עוור".

אין אפשרות לבלבול בין הרמזורים של המטרונית לבין הרמזורים של הרכבים, כי רמזורי המטרונית הם בצבע לבן ורמזורי הרכבים צבעוניים ואבי בטוח שהוא התחיל לנסוע רק שהרמזור נהייה ירוק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לשמחתנו וצערנו הרבה אתמול היתקשר לאבא שלי מישהו שהיה מעורב בתאונה.

מסתבר שהפגיעה העיפה את אבא שלי על רמזור שנפל לו על הרכב.

הוא אמר שכשאבא שלי פנה שמאלה, כל הרכבים בנתיב שממול עמדו במקום ורק הרכב שפגע באבא שלי לא עצר.

תודה לכל המייעצים.

• תוכן חדש...