Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=gF-Y7ayD1Jk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אז באמצע בוקר בהיר אחד, האוטו החליט שלא להניע. הצלחתי להניע אותו באמצעות כבלים. אך למחרת הוא חזר לעשות בעיות.

צילמתי ותיעדתי את המקרה בתיקווה שתוכלו לומר לי בדיוק כיצד נשמעת לכם הבעיה.

עכשיו, את המצבר, החלפתי לפני חודש (אז אני מניח שהוא לא הבעיה).

מודה לכם על כל תשובה.

פורסם

אם המצבר הוחלף לפני חודש, יש ברכב בעיית טעינה (טעינה נמוכה של האלטרנטור) או בעיית זליגת זרם פאראזיטית, כלומר יש צרכן חשמלי כלשהו, שמושך זרם גבוה יחסית מהמצבר, כשהמנוע כבוי.

פורסם
יש צרכן חשמלי כלשהו, שמושך זרם גבוה יחסית מהמצבר, כשהמנוע כבוי.

מה זה יכול להיות? אני לא מצליח לחשוב על שום דבר חוץ מתאורה. והיא לא הייתה זו שעבדה בזמן מנוחת המנוע.

למה החלפת את המצבר? בגלל תקלה כלשהי? יש לך רב מודד לבדיקה?

החלפתי כי האוטו הפסיק להניע. אין לי רב מודד. אבל אני חשבתי לנצל את האחריות שיש לי על המצבר (אותו רכשתי ב"אוטו דיפו").

פורסם

בעיקרון, אם יש במערכת החשמל של הרכב תקלה, שגורמת לפריקת מצבר או לחוסר טעינה - לא מגיע לך לקלב מצבר באחריות, משום שהבעיה לא במצבר.

גם אם יחליפו לך, ולא תתקן את התקלה, המצבר החדש יגיע לאותו מצב תוך אותו פרק זמן.

מה שיכול לגרום לפריקת מצבר זה למשל נורה בתא מטען שנשארת דלוקה או חיבור לא נכון של הרדיו או תקלה במערכת אזעקה וכו'.

צריך לבדוק (אצל חשמלאי רכב או בנקודת החלפת מצברים), מה צריכת הזרם ברכב, כשמנוע כבוי ואין מפתח בסוויץ. וכמובן לבדוק טעינה.

את המצבר עצמו רוב הסיכוים שאין צורך להחליף, צריך רק להטעין אותו.

פורסם

1. כפי שנכתב קודם יש לבדוק אצל חשמלאי האם יש זליגה/צריכת זרם פרזיטית מעבר לתקן.

2.האבחנה הראשונית כנראה היתה שגויה.קרה לי דבר דומה בגטס שהיתה ברשותי והאלטרנטור שבק חיים.

3.אם יסתבר שאין בעיית זליגה,סביר להניח,שהבעיה היא באלטרנטור,שאינו טוען את המצבר ובמצב הזה משפצים אלטרנטור,מנסים לטעון את המצבר אצל חשמלאי (יש לו מכשיר שאליו מחברים את המצבר) ומקווים שהמצבר עצמו לא נפגע בגלל התלה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עידכון -

לבסוף חזרתי ל"אוטו דיפו" שם יש לי אחריות על המצבר. החשמלאי החליף לי את המצבר ואישר לי שמדובר בזליגת חשמל. ואמר לי לגשת למוסך המתעסק בחשמל.

פניתי לחשמלאי אחר, שם נמסר לי כי מדובר בזליגה עקב מערכת הנעילה המרכזית, החשמל בה גרם לזליגה.

התיקון עלה לי כ-250 ש"ח. הוצע לי לרכוש מערכת חשמל חדש בתשלום של 180 ש"ח, אך סירבתי. תודה לכל מי שעזר.

פורסם

צירפתי תמונה של המרכיבים אשר נשארו מחוץ לרכב.

כפי שזה נראה, הנעילה המרכזית אינה מחוברת יותר.

בנוסף, פיוז כלשהו נשאר בחוץ.

עכשיו העניין הוא כזה. כאשר הבאתי את המפתחות לחשמלאי, הצרור לא הכיל שלט, זאת מאחר והוא אבד לי.

החשמלאי שאל אותי אם יש לי שלט או אזעקה, עניתי לו שלא. לבסוף כשקיבלתי את האוטו הוא אמר לי שזו הבעיה וניתן להחליפה ב- 180 ש"ח. הדבר עורר בי קצת חשד שאולי המערכת דווקא הייתה תקינה מאחר ומעולם לא עשתה לי בעיות כלשהן.

לבסוף וויתרתי על התקנת מערכת חדשה מאחר והתרגלתי כבר להשתמש במפתח בלבד.

20120905_141200.jpg

• תוכן חדש...