Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין חוש כיוון - מה הפתרון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כל הכבוד ל-GPS גם הוא יכול להטעות. הדוגמא היפה ביותר שהיתה לי היתה לפני כ-3 שנים, יצאתי מנמה"ת של מינכן לכיוון העיר כדי לאסוף את המשפחה לאחר שפגשתי את הבן שהצמטרף אלינו ושכרתי רכב. לפי הוראות ה-GPS פניתי ימינה ועליתי על האוטובאהן. הדבר הבא היה שה-GPS התחיל לתת לי הוראות לצאת מהאוטובאהן ולבצע פרסה. לא הבנתי מה קרה, עד שראיתי שלט דרכים, התברר כי הפניה ימינה היתה מוקדמת מדי ועליתי על המסלול צפונה - לכיוון נירנברג - במקום על המסלול דרומה למינכן. בהמשך היו לי עוד כל מיני סיפורים מוזרים - המכשיר הכניס אותי לכל מיני loops שהחזירו אותי לנקודת המוצא 3 פעמים, או לקח אותי לדרכים כפריות משובשות ומפותלות במקום לכביש ראשי מהיר כיון שחישב שיש קיצור של 300 מ' - בקיצור, צריך ללמוד ולהכיר את ה"שגעונות" של כל תוכנת ניווט, והחשוב ביותר - צריך להחזיק בראש איזו מפה כללית המאפשרת לזהות שגיאות של מכשיר הניווט.

ואני חוזר. אולי אני old fashioned, אבל כילד שזה אך למד לקרוא ישבתי מאחורי הנהג והחזקתי מפה, וגם היום אמצעי זה מקל עלי מאוד את ההתמצאות - בלי לזלזל באמצעים המודרניים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה קורה לרוב ממפות לא מעודכנות.

זאת הסיבה שאני אוהב WAZE, גם מפות מתעדכנות וגם פקקים וזאת גם ההמלצה שלי לחו"ל (אלא אם יש מובנה ברכב).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

נכון, GPS זה לא "שגר ושכח" בחלק מהמקרים, והוא בהחלט יכול להטעות - עד שלומדים להכיר אותו. WAZE הוא דוגמא מצוינת. אני מכיר אנשים שממש לא מסתדרים איתו כי הם לא יודעים להעריך מרחקים ולא מסתכלים מספיק על המסך עצמו. כשהוא אומר "עוד 200 מטרים" הם פונים עכשיו, או בפניות צפופות בתוך העיר הם פונים מיד כשהוא מדבר ולא אח"כ, או ביציאות באוטוסטרדה כשהוא אומר "עוד 200 מטרים היצמד לנתיב הימני" הם נצמדים עכשיו ולא אח"כ וכן הלאה.

אנשים כאלה לרוב אומרים "עזבו אותי" וחוזרים להשתמש במפות או לפחד לנסוע במקומות שהם לא מכירים. אני אומר - להפך. צריך כמה שיותר להתאמן עם מכשיר GPS, עד שתתרגל אליו ותדע לסמוך עליו. במצב כזה הוא יחסוך לך הרבה בלגן והתעסקות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אשמח לדעת איפה כי אני מעוניין באחד (חדש)

ולגבי GPS שמתנתק בכניסת שיחה, זה לא צריך לקרות. באיזה מכשיר זה קרה?

קרה ב... גלקסי אס דור 1.

אבי נתקל במבצע ברשת מחסני חשמל שהמכשיר עלה סביב 600 ש"ח.

מוזר, לפני מספר שבועות חיפשתי מכשיר סלולרי לאשתי, נתקלתי במציאות על ה-S1 באיביי ואבי סיפר לי על המבצע (אחרי שקניתי משהו אחר), ועכשיו- כלום. נאדה. שום מציאה ושום מבצע. החלמתי חלום?

איביי ירד מהפרק עקב חוסר רצון להמתין חודש למכשיר, וגם כי המכשיר הקודם שהזמנתי לאשתי מאיביי התגלה כאכזבה רבתי כך שגם זה היווה שיקול.

יש חנויות פרטיות קטנות המציעות דגמים נוספים של הגלקסי (לא רק ה-I9000), וכך יצא שקניתי לאשתי גלקסי Y ב-750 ש"ח.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תמציא לך אסוציאציות למקומות שאתה צריך להגיע אליהם. תסתכל במפות ככה סתם (לא לפני נסיעה למקום מסוים).

כשאתה טס לחו"ל תחזור לארץ ונסה לאתר את מיקומך לשעבר במפה. יעזור לך פלאים.

אני היום במצב שאני יכול לשרטט לך את מסלולי ההליכה של הטיול שעשיתי בברלין לפני שנה, ואת המסלולים המשוערים לרמה כמעט מדויקת של אלו שעשיתי בפולין בשנה שלפני כן, שלא נדבר על האפשרות לנווט במסלולים האלו ברכב.. בלי המפה.

פשוט עניין של התמצאות במרחב ולדעת לדמיין לעצמך מפה בראש ואיפה אתה נמצא ואיפה אתה עובר. GPS ומפות לפני הנסיעה (אין כאן סתירה, אני מדבר על לפני נסיעה) הם פתרון לא טוב למי שרוצה לעבוד על ההתמצאות שלו בדרכים. זה רק יעזור לך לתכנן את הדרך יותר טוב.. לא יקנה לך שום מיומנות

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

האמת שלי כבר נשבר מ GPS מסיבה די פשוטה.

ברגע שהראש שלך במסך, אתה לא רואה את סימני הדרך מה שאומר שבמקום ללמוד בפעם הראשונה, יקח לך 10 פעמים.

מה גם ש GPS אותי לפחות, מכניס למעין חוסר שקט.

פספסתי? פניתי נכון? 200 מטר ימינה זאת הפניה הזאת או הבאה?

אני משתדל להפעיל אותו רק כשאני בעיר לא מוכרת ובעלת רחובות מתוסבכים.

התוצאה? אני מצליח להבין הרבה יותר את הדרך, את הסביבה והרבה פעמים מצליח ללמוד את הדרך כבר בפעם הראשונה.

אני פשוט נותן קצת עבודה למוח שהתחיל להתנוון מרוב מכשירים.

פורסם

לפני נסיעה למקום מסויים תעשה לך סיפור דרך מילולי שקל לעקוב אחריו.

אני משתמש גם בסימנים שאני רושם על נייר בשביל לזהות איפה אני נמצא ומה הצעד הבא בקלות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...