Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין חוש כיוון - מה הפתרון?

Asfanut
שימו לב! השרשור הזה בן 4125 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

ב'ה בקרוב אני אעביר בעלות על הרכב החדש-ישן שלי, ואני נמצא בבעיה גדולה.

זה הרכב הראשון שלי, ואין לי שום חוש כיוון או ידיעה של הדרכים בארץ. איפה שאני צריך לפנות ימינה אני אפנה שמאלה, ובכל מצב אני אגיע לכיוון ההפוך ממה שאני צריך.

לאור המצב הבעייתי אני אשמח אם תעזרו לי במציאת פתרון הולם לבעיה. תקציב כמעט ואין לי, מלבד מאות בודדות.

האפשרויות שלי לפי מה שאני מבין זה או לרכוש איזה אנדרואיד מיושן ומצומק בגרושים ולהשתמש בwaze, או לקנות GPS ישן או משומש כלשהו.

מה אתם ממליצים? כרגע אני עם סוני אריקסון W995, ולפי מה שאני יודע - אין לו GPS (אלא אם אני מוכר את הנשמה לפלאפון).

האם למישהו יש GPS שהוא רוצה למסור או למכור בעלות סמלי? למישהו יש המלצה על חנות?

קקטוסולר ידנית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אם אתה מתעקש לא לקנות סמארטפון כלשהו,

קנה GPS רגיל. בסביבות ה-400-500 ש"ח,

בד"כ מגיע עם IGO, ואתה מסודר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לרגע חשבתי שזה יהיה שרשור יצירתי המוקדש למציאת פתרון לבעייה עצמה,

ולא בקשת המלצה לכלי-נכייה (גם אני סובל מהבעייה :lol:)

האם אין לנו פתרון אחר? חייבים לקבל את גורלו המר של חוש הכיוון שלנו?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. רוב הנסיעות שלך יהיו במסלולים מוכרים, תכיר אותם בע"פ מהר מאוד.

2. למד לקרוא מפה!

3. במפה מצא את נקודות הציון העיקריות - והשתמש בשלטי הדרכים. השילוט בארץ בהחלט לא רע. כשתלמד "סיפור דרך" לנסיעה קבע לך גם גבולות גזרה, כלומר תדע מה הסימנים לכך שפספסת פניה ואתה צריך לחזור.

4. ה-GPS כלי מצויין - אבל יש לו האידיוסינכרזיות שלו וכדאי להכיר את הדרך מהמפה, כדי שהמכשיר לא יוליך אותך סחור סחור או ליעד לא נכון, וזה מנסיוןן בשימוש ב-GPS.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין פיתרון אחר.

גם אני סובל מהבעייה הזו. קצת בעייתי לאור העובדה שאני נע ונד לאחרונה כחלק מהתפקיד...

פתרונות אפשריים:

1) סגל לך מנהג של צפייה בגוגל מפות (עם אופציית הלוויין, זה עוזר) וגוגל סטריט ויו איפה שניתן (עוזר אחו-שילינג), לפני שאתה יוצא מהבית.

2) לצאת מהבית חצי שעה קודם...

3) חבר טלפוני זמין שיוכל לעזור לך ולכוון אותך כשתיתקע.

4) לקחת איתך "נווט"- חבר טוב, מכר, משהו.

שים לב, שאם תיקח טלפון מעפן, גם תכנת הניווט שלו כנראה תהיה מעפנה... הטלפון הקודם שלי הביא אותי למצב של "פול פסיכו" פעם אחת בגלל הג'יפיאס.

ובכל מקרה, אם אתה ממש לא מסוגל לנווט בלי ג'יפיאס, אני ממליץ לך בחום להתארגן על אחד ייעודי (לא משולב בסלולארי). תמיד כשאני נוסע למקום רחוק ולא מוכר, הטלפון מצלצל והג'יפיאס מתנתק, ואני מפספס את הפנייה (ואת השנייה ובד"כ גם את השלישית) מה שיוצר לי עיקוף ענקי. לפחות אני עדיין מצליח להגיע בזמן- כי אני יוצא חצי שעה מוקדם יותר... יש לי כמה סיפורי זוועה בשבילך שאתה לא תאמין. 2 ג'יפיאסים שכל אחד מהם מורה לכיוון אחר (אותו מכשיר לשנינו, באותה רשת, ליד אותה צומת), מכשיר שאני אומר לו שיביא אותי ליד הים ומביא אותי למעלה להר הכרמל, 2 טלפונים עם ג'יפיאס מופעל בגלל נושא הניתוק כשיש שיחה- שיחה לי ושיחה למכשיר השני באותו הזמן, כך שאין שום ג'יפיאס פועל ועוד כמה...

לך על מכשיר נפרד, הכי יעיל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מתעקש לא לקנות סמארטפון כלשהו,

קנה GPS רגיל. בסביבות ה-400-500 ש"ח,

בד"כ מגיע עם IGO, ואתה מסודר.

האמת שאני מאוד רוצה סמארטפון, אבל המחירים יהיו גבוהים. יש סמארטפון בעלות של פחות מאלף שקל שיהיו לו מצלמה טובה וGPS טוב?

לרגע חשבתי שזה יהיה שרשור יצירתי המוקדש למציאת פתרון לבעייה עצמה,

ולא בקשת המלצה לכלי-נכייה (גם אני סובל מהבעייה :lol:)

האם אין לנו פתרון אחר? חייבים לקבל את גורלו המר של חוש הכיוון שלנו?

הלוואי שהיה פיתרון! לצערי לא ידוע לי על אחד:roll:

1. רוב הנסיעות שלך יהיו במסלולים מוכרים, תכיר אותם בע"פ מהר מאוד.

2. למד לקרוא מפה!

3. במפה מצא את נקודות הציון העיקריות - והשתמש בשלטי הדרכים. השילוט בארץ בהחלט לא רע. כשתלמד "סיפור דרך" לנסיעה קבע לך גם גבולות גזרה, כלומר תדע מה הסימנים לכך שפספסת פניה ואתה צריך לחזור.

4. ה-GPS כלי מצויין - אבל יש לו האידיוסינכרזיות שלו וכדאי להכיר את הדרך מהמפה, כדי שהמכשיר לא יוליך אותך סחור סחור או ליעד לא נכון, וזה מנסיוןן בשימוש ב-GPS.

תודה על העצות. אני אנסה להשיג מפת כבישים בקרוב.

יש למישהו מושג איך למצוא מפה כזו?

ונניח שאני קונה GPS, למישהו יש המלצה לדגם כמה שיותר זול שיתפקד טוב? משומש גם הולך.

קקטוסולר ידנית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוש כיוון לא בא ברגע, ולא בא בטבעי. זה נכון שיש כאלה שחוש הכיוון וההתמצאות שלהם הוא טוב יותר, אך התחושה שלכם שיש לכם חוש כיוון לקוי היא תחושה שגויה כי "חוש" שכזה מפתחים. זה עניין של ניסוי וטעייה. פותחים מפה, מסתכלים, עושים לעצמכם אתגרים. לשבת ולתכנן, לקרוא, להסתכל. כשהייתי בן 15 והייתי נער שאף פעם לא נכנס לתחומי הצפון מלבד טיול אחד או שניים, ארגנתי יום כיף בחיפה, ולא נתתי למזל לשחק. פתחתי מפות, פתחתי פירוט על העיר, מקומות בילוי, תחבורה. כשנסעתי לחו"ל לא רק נהניתי מהטיול, אלא גם היה לי חשוב לדעת איפה אנחנו ואיפה זה נמצא על המפה, מאיפה לאיפה הרכבת לוקחת אותנו וכו'. אם זה באמת חשוב לכם, להביע התעניינות ויצירתיות וזה יפתר לכם מהר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שי - מצטרף לדעתך והמלצותיך. כיו אמנם הרשת מקלה על כל מיני בדיקות - למשל לגבי אתרי טיול ובילוי, אבל עדיין אין תחליף למפת הנייר. מצד שני בניווט עירוני (ובמחיוחד רגלי) היכרות עם השטח באמצעות Google Street View מקלה מאוד על ההתמצאות. לצערנו שירות זה קיים בארץ. רק בערים הגדולות ובעוד כמה אתרים קטנים.

בנסיעה האחרונה שלי לחו"ל (סלובניה - מדינה שבה המרחקים הם בסדר גודל ישראלי) לפני שבועיים - שלושה - ניווטתי באמצעות מפה שהושאלה לי במלון - ובעזרת שלטי הדרכים. ידעתי מה לחפש על השלטים כיון שהיתה לי התמצאות מהמפה.

אספן - בעבר אפשר היה לקבל מפות דרכים חינם בתחנות הדלק. המפות היו בד"כ באיכות בינונית. ממליץ לך על אטלסים של כרטא או של מפה, מופיעים בפורמטים קטנים או גדולים, העלות בד"כ בין 50-200 ש"ח, תלוי בפורמט ובמה המפה מכילה (האטלסים היקרים מכילים גם מפות ערים ויישובים). את המפה צריך להחליף בחדשה כל מספר שנים בגלל התפתחות הכבישים. ניתן להשיג בכל חנויות הספרים, חנויות טיולים, ממסי ולגבי מפה - גם בהזמנה ישירה מההוצאה לאור (לא בדקתי לגבי כרטא).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סתם קוריוז קטן ומענין: בספרו - "איפה אני נמצא, לעזאזל?" חקר אלישיב שמשי ביחד עם חוקרי מוח את נושא ההתמצאות במרחב, ומסקנות המחקר היו כמדומני שכן נולדים עם זה; יש אנשים שיש להם יכולת יותר מפותחת ויש כאלה שאין להם, ושום לימודים או אימונים לא יעזרו כאן. הוא אפילו מתאר אם אני זוכר נכון, איזה חלק במוח אחראי על התחום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל אחד ויכולותיו, לי יש מזל - אשתי ואני משלימים זה את זו: בניווט עירוני אשתי עולה עלי בכמה מונים, במבט אחד מזהה רמז כלשהו שנתקלה בו ומובילה אותי. לעומת זאת בניווט מחוץ לעיר היא מנותקת לחלוטין, בעוד שאני מתמצא יחסית בקלות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני עידן הGPS אם הייתי צריך לנסוע למקום שלא הכרתי הצטיידתי במדריך מפות, הכנתי מסלול ״ניווט״ עם צמתים / ערים ראשיות, ולא בושה לשאול נהגים ברמזור / תחנת דלק וכו׳.

אחרי חמשה שה נסיעות תכיר כיוונים עיקריים / מחלפים וכו׳.

כמו כן מצבך יחסית טוב, פתחת את השרשור פה ולא בפורום תמיכה טכנית לפורום או אודיו.

עדיף להיות בלי חוש כיוון מאשר בלי חוש הומור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שאני מאוד רוצה סמארטפון, אבל המחירים יהיו גבוהים. יש סמארטפון בעלות של פחות מאלף שקל שיהיו לו מצלמה טובה וGPS טוב?

דומני שבימינו גלקסי דור ראשון עונה על ההגדרה של פחות מאלפייה אפילו במחירים פה בארץ. באיביי ניתן למצוא חדש סביב

120 $ .

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזכיר לי בדיוק את הנסיעות הראשונות הרחוקות מעבר לאיזור המוכר שלי עם אוטו.

מסתבכים קצת , מתבחבשים , קוראים מפות - ולאט לאט מכירים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דומני שבימינו גלקסי דור ראשון עונה על ההגדרה של פחות מאלפייה אפילו במחירים פה בארץ. באיביי ניתן למצוא חדש סביב

120 $ .

אשמח לדעת איפה כי אני מעוניין באחד (חדש)

ולגבי GPS שמתנתק בכניסת שיחה, זה לא צריך לקרות. באיזה מכשיר זה קרה?

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני עידן הGPS אם הייתי צריך לנסוע למקום שלא הכרתי הצטיידתי במדריך מפות, הכנתי מסלול ״ניווט״ עם צמתים / ערים ראשיות, ולא בושה לשאול נהגים ברמזור / תחנת דלק וכו׳.

אני הייתי סוחב איתי ספר מפות של סונול, ולפני נסיעה ארוכה הייתי מדפיס לי מסלול מ-EMAP (לא היה Google Maps אז, ז"א היה, אבל היה משהו מצ'וקמק בלי מפות ישראל, בדומה למפות של בינג היום), בצבע, וליתר ביטחון מסמן את המסלול עם טוש.

GPS? הצחקת אותי, זה היה בתקופה שמכשיר ניווט עלה בערך חצי מהאוטו שלי דאז.

סמארטפון? כן, היו, עלו כמו כל האוטו, וזה היה משהו או עם מקשים ומסך 2", או עם מסך מגע רזיסטיבי שהיה צריך לדפוק בו מקל כדי שיעבוד, ומערכת הפעלה שכתבו חייזרים עם כוונות השמדת כדור הארץ בשיטוף פעולה עם אדולף היטלר, וקריסה כל שעה.

אז היה סוני אריקסון עם שם של טרקטור סובייטי, וצורך אשכרה לעצור ולשאול אנשים כדי להגיע ממקום למקום.

הייתה תקופה רעה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...