Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לסבא שלי ישנה סקודה סופרב מודל 2009 ,מנוע 1.8 טורבו המשודכת לתיבת DSG7.

הרכב מטופל באופן סדיר במוסכי צ'מפיון המרכזיים בתוקף האחריות וזה אף נמשך עד לטיפול האחרון (מטעמי נוחות של סבא,לדעתי שטות).

פחות מיממה לאחר הטיפול האחרון (שהתבצע לפני כפחות מחודש)נדלקה לה פתאום מנורת "צ'ק אינג'ן" בכתום,יצרתי קשר עם המוסך והוא הבהיר לי כי הכל כשורה וכי יש להגיע בשנית למוסך על מנת לבדוק את העניין,סבי שנלחץ נסע בשנית למוסך שם נאמר לו כי מדובר ברכיב מסוג מיכל פחם (קניסטר) שיש להחליף בעלות הקרובה ל2000 ש''ח (אינני יודע האם המחיר מופרז או סביר),האם יש צורך אמיתי להחליף חלק שכזה או שמדובר בדרך נוספת של צ'מפיון לסחוט את הלקוח,כדי להרגיע את סבי המבוהל אופסה הנורה בטענה שסבי יכול לנסוע לשלום אך במידה ותחזור לסורה שישוב למוסך ויבצעו את התיקון.

הרכב על פניו מתנהג כרגיל ולא נראה כי יש בעיה הנראית לעין,אך אין ברצוננו לנהוג כחאפרים ולהמתין לתקלה חריפה יותר.

מחר אני שוקל לקפוץ לפרופסור "רון" על מנת לקבל חו''ד יציב מקצועי וישר יותר,האם מישהו חווה את המקרה הנ''ל ברכב VAG הדומה (1.8 TSI)ויכול לשפוך אור על הנושא?

פורסם

אם יש ספק - אין ספק. קפוץ אל "רון" לבדיקה. אל תסתמך במאת האחוזים על דעתם של החאפרים הפועלים במוסך המרכזי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עידכון :

הבוקר קפצתי לרון שכהרגלו הוכיח את שמו הטוב שדבק בו.

למרות הלחץ הרב במוסך התפנה אליי לכמה דקות,ביצע סריקה ממוחשבת והעלה בפני כי מדובר בתקלה המעידה על פליטת מזהמים שחורגים מן התקן.

הסביר כי אין לכך בלאי או השפעה על מכלולי הרכב וכי החלק אכן יקר להחלפה וכמובן שזה נתון לשיקול דעתי,זאת ללא כל דרישה לתשלום.

כמובן שאעשה חושבים בנוגע לתקלה אך ברור לי ש"רון" הולך להיות המוסך בו יטופל הרכב מעתה!

תודה רון!

פורסם

עם כל הכבוד לרון ויש המון, במה שונה התשובה שלו מהתשובה שקיבלת במוסך של צ'מפיון?! שניהם אמרו לך את אותו הדבר. תקלה יש. לא מחייבת החלפה. התיקון והחלק יקר.

אותי מעניינת שאלה אחרת האם תוכל לעבור כך את הרישוי השנתי ?

פורסם
א. אף פעם לא מזיק לקבל חוות דעת שניה.

ב. מעניין מה ההבדל בעלויות בין מוסכי צ'מפיון למוסך רון.

תמיד מוסכי יבואן (כל יבואן) או רשת יהיו יקרים יותר ממוסכים לא מורשים (מבלי להיכנס לעניין איכות, מקצועיות וכו' ובטח מבלי להתייחס ספציפית לרון שהוא תותח בתחומו). מוסכי יבואן חייבים לעמוד בסטנדרט מסוים של גודל, מיקום, בעלי תפקידים ושירותים נלווים (פקידות, מחסנים, מנקים, מחסנאים, כיבוד וכו') דברים שמוסך אחד לרוב מתפעל בעצמו מכך, הוצאות התפעול של מוסך יבואן הן גבוהות יותר וכדי לכסות את ההוצאות, גם המחירים יקרים יותר. מלבד זאת, למשל במוסכי יבואנים משתמשים בחלקי חילוף מקוריים וניתנת אחריות על העבודה והחלקים, דברים שהם לא מובנים מאליו במוסכים לא מורשים. החזקת מלאי חלפים למשל עולה כסף. מוסך לא מחזיק מלאי אלא מזמין בהתאם לצורך כך שגם כאן העלויות שלו נמוכות יותר וכו' וכו'. פריסה ארצית שמחייבת יבואן מביאה למצבים שלא כל המוסכים רווחיים באותה מידה ולכן הם צריכים לכסות על ההפסדים שלהם מאיפשהו. כלומר - ההוצאות של מוסך בודד נמוכות בהרבה מכאלה של מוסך יבואן ולכן הם גם בדרך כלל זולים יותר. הבעיה היא שמוסכים מקצועיים וישרים כמו רון אפשר לספור במדינה שלנו על יד אחת ופעמים רבות אנשים מתפתים ללכת למוסך זול וזה גם השרות ואיכות העבודה שהם מקבלים והנזק רב מהתועלת שבחיסכון.

פורסם
אני חושב שהוא יתכוון זה רק לדעת מה אפרש המחירים בין שני המוסכים, אם יש כזה.

ולא יותר.

וזה בדיוק מה שהסברתי שלמוסך בודד יש הרבה פחות הוצאות ישירות ועקיפות מאשר למוסך רשת ולכן הוא יכול להיות זול יותר כדי להרוויח

• תוכן חדש...