Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בהמשך לשירשור אחר שלי בנושא, כרגע התלבטות בין 2 רכבים:

1. פלואנס 2.0 אקספריון בת שנה (7/2011) 15 K ק"מ

2. אוונסיס בת 5 מודל 2008 (7/2007) 95 K ק"מ

שתיהן יד ראשונה מפרטי.

על האוונסיס רוצים מחירון (לפני בדיקה) 73 אש"ח

על הפלואנס טרייד אין + 90 אש"ח

לC5 2002 שלי יש רעש בגיר והכי טוב שקיבלתי עליה היה 3 אש"ח.

יש נימוקים לכאן ולכאן, אשמח לשמוע דעות מנומקות.

תודה למגיבים

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

הפלואטנס הרבה יותר חדשה על כל המשתמע מכך ויותר נעימה. למרות שהיא בנוייה עם מנוע וגיר יפאניים של ניסאן אני מהמר שמבחינת עמידות ואמינות האוונסיס תהיה עדיפה אבל עדיין הגיל והקילומטרז, יכולים לשחוק את העדיפות הזו עד עפר.

יתרון נוסף זה שהפלואנס עדיין באחריות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפי דעתי הפלואנס שווה את ההפרש. מדובר על מנוע וגיר שמניעים את הניסאן קשקאי בעלי אמינות מוכחת.

מאחר שלדבריך הרכב שלך "שווה" 3000 ש"ח יוצא שההפרש בין המכונית הוא 20000 ש"ח ארבע שנים ו-20000 ק"מ.

לדעתי הפלואנס שווה את תוספת המחיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא ראיתי את הרכבים, אבל לפי הנתונים.

אני היתי הולך על האוונסיס ללא שום ספק.

יש לי הרגשה שהפלואס כמעט תמיד תסיים בדיוק כמו ה C5 שלך, אחרי כמה שנים

בהצלחה בכל מקרה

פורסם

אז ככה - אני בעלים של אוונסיס 06 והרכב השני שלי הוא רנו אמנם מגאן 2 ולא פלואנס.

האוונסיס אצלי כבר שנה שלישית - חוץ מתשבוחות על הרכב הזה אין לי כמעט שום דבר רע לאמר.

האוונסיס סוגרת 0-100 ב9.7 שניות

הרנו מתברר לא מפגרת הרבה מאחוריה 10.1 שניות.

שני הרכבים הם רכבים מאוד גדולים ומאוד מרווחים עם תא מטען ענק.

הרנו - מאוד נוחה ורכה אבל אתם תתפלאו לשמוע - האוונסיס היא אחד הרכבים היותר נוחים שיצא לי לנהוג עליהם ורכות הנסיעה שלה היא ממש הפתעה לטובה.

לדעתי ההגה וההיגוי ברנו יהיו טובים יותר - זו נקודת התורפה של האוונסיס.

נקודת תורפה נוספת של האוונסיס הינה מחיר הפלסטיקה ההזוי - בעוד הרנו זה רכב שמככב בציי ליסינג וחלקי פלסטיקה יהיו גרושים.

מוסכים ועלות טיפולים - אני לא חושב שקרסו יוכלו להתחרות בטויוטה, מצטער - יתרון אדיר לטויוטה.

אמינות - הטויוטה לדעתי לאורך זמן בעלת סיכויים טובים יותר.

שמירת ערך - הטויוטה סוף הדרך והרנו בדיחה מאוד עצובה.

צריכת דלק - האוונסיס מראה איפשהו בין 1:10 ל1:11 נראה שהרנו קצת יותר זללנית.

מה אני הייתי עושה?

קונה פלואנס טורבו דיזל!

צריכת דלק 1:17 בתוך העיר! לא נופלת מה2 ליטר כמעט בכלום.

זו ללא ספק תהיה סיבה לתעדף פלואנס על אוונסיס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קונה פלואנס טורבו דיזל!

צריכת דלק 1:17 בתוך העיר! לא נופלת מה2 ליטר כמעט בכלום.

זו ללא ספק תהיה סיבה לתעדף פלואנס על אוונסיס.

אתה מדבר מנסיון אישי או ... לא כ״כ אישי ?

כי 1:17 אפילו פביה שלי לא עושה בתוך עיר (אומנם חיפה, אך בכל זאת).

1:15 כן, אבל זהו המקסימום שאפשר להוציא מהדיזל של פולקוואגן.

איכשהו נראה לי שתוצאות יותר טובות בתוך עיר ניתן להשיג רק עם פריוס/אוריס הברידי ...

פורסם

1. התוצאות של הפלואנס דיזל אפילו טובות יותר מ-1:17. הנה אחת ההוכחות

2. היא לא רלוונטית לכאן כי היא עולה עוד 30 אלף ש"ח לפחות.

3. מכונית בת 5 (אפילו שמדובר בטויוטה) עם 100K ק"מ אינה עדיפה (לדעתי) על מכונית בת שנה בעלת נתונים דומים בסה"כ.

4. תצרוכת הדלק של הפלואנס 2.0 היא מעל הממוצע בקבוצה כיום, אך מאד דומה לצריכה של האוונסיס בת ה-5.

5. בפלואנס יש מערכות בטיחות שאינן קיימות בטויוטה ומהוות יתרון ברור לפלואנס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום

עדכון, ביום שישי ביצענו נסיעת מבחן, הופתענו (אני ואישתי) לטובה משילוב הגיר/מנוע של ניסן.

מדובר במנוע 2 ליטר וגיר רציף 6 הילוכים.

נסענו ברכב 5 אנשים עם מזגן וממש מרגישים האצה חזקה וחלקה.

גם האיבזור עדיף על זה של האוונסיס, באיכות החומרים יתרון לאוונסיס.

אני פחות או יותר החלטתי, מחכה לOK של האישה ולוקח למכון בדיקה.

אעדכן בהמשך

שבוע טוב

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

המלצתי על הטורבו דיזל כי היא תאיץ טוב כמעט כמו השתיים האחרות בו בזמן היא תהיה הרבה יותר חסכונית בדלק.

אני בהחלט חושב לשדרג את אחד הרכבים בעוד כמה שנים לרכב הזה כשמביטים בעלויות הדלק היום - מה שאני לא יודע עדיין זה מה אמינות גיר הDSG של ניסאן\רנו ועד כמה ניתן לסמוך על מגדש באקלים חם ומלא אבק אבל עושה רושם שרכב שכזה יצדיק את הרכישה שלו.

הפלואנס תהיה נוחה אבל כמו שאני מכיר את האוונסיס - היא נוחה לא פחות ומאיצה נהדר.

נכון, האוונסיס בצורה הבסיסית שלה פחות מאובזרת, שלי מאובזרת מכף רגל ועד ראש - כי אני דאגתי לכך.

אם ההתלבטות היא בין שני הרכבים הנ"ל בלבד - עד כמה שאני אוהב את המותג טויוטה ואת המוסכים שלהם בארץ - אני גם נותן את הקול שלי לפלואנס הפעם.

היא חדשה יותר.

בקושי נסעה.

לא חסר לה כוח, מרווח פנים.

היא מפנקת ובעיני גם כן זה רכב נאה לעין.

בהחלט בעד הפלואנס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טויוטה אוונסיס בת 5 בכלל לא ברת תחרות לפלואנס 2 ליטר בת שנה. האוונסיס היא מהדור הקודם לפני הנוכחי שהתחילה להימכר רק במהלך שנת 2009. זה אומר שהטויוטה רכב עם תכנון מיושן בהרבה מהפלואנס ובראש ובראשונה גיר אוטמטי עם 4 הילוכים בלבד. אני פוסל על המקום רכב עם גיר כזה.

הגיר הרציף של הפלואנס שמגיע מניסן מוצלח בהרבה, יגרום לניצול טוב יותר של המנוע לביצועים ולצריכת דלק טובים יותר מהאוונסיס. הפלואנס תהיה גם בטיחותית יותר לאור תכנון מודרני יותר.

הפלואנס בגירסת המפוארת גם מגיעה עם תוספות מכל טוב ורמת החומרים ובחירת הצבעים משופרת משמעותית מהגרסה הפשוטה.

הפלואנס בתצורת המנוע 2 ליטר והגיר הרציף- מכללים שמגיעים מניסן כאמור, צפויה להציג אמינות טובה מאד.

ירידת הערך של הפלואנס צפויה להיות גדולה יותר מהאוונסיס ולכן את הרנו אתה צריך לרכוש מתחת למחיר המחירון שלה כדאי שיהיה מרווח בטחון וגם רוב הפלואנס נמכרו גם כחדשות בפועל מתחת למחיר הרשמי של היבואן.

ההטבה של טרייד אין במחיר מחירון או מחיר קרוב לכך שתקבל מרנו גם שווה כמה אלפי ש״ח ובמקרה שלך לאור מצבו של הגיר של הסיטרואן שלך אולי אפילו יותר.

בקיצור אין כלל דילמה לדעתי הפלואנס היא הבחירה הנכונה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז זהו

פלואנס שחרחורת החליפה את מקומה של הC5 בחניה.

עדיין מוקדם לתת סקירה על הרכב, אבל מה שכן אני יוצא בהרגשה מאד טובה מהטרייד-אין של קרסו (מול בתי-זיקוק).

קיבלתי יחס ושרות טוב, היו קשובים לכל בקשותי ודרישותי, נתנו לי את הזמן שלי להחליט ואפילו צ'יפרו אותי בשני טיפולים חינם.

תודה לכל המגיבים והיועצים.

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

תתחדש על הרכב. עשית את הבחירה הנכונה.

לי יש כזו בת 7 חודשים ו17,000 קילומטרים. הנוחות שלה היא משהו די נדיר ואתה תהנה ממנה הן מהנוחות והן מהכוח והשקט. הדברים היחידים שחסרים בה הם מראה מתכהה אוטומטית ופתיחה אוטומטית בלחיצה אחת של החלונות האחוריים.

בנהיגה רגועה תקבל צריכת דלק טובה מאוד (כ 5% יותר מפוקוס 1.6 ליטר חדשה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...