Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני נתקל לאחרונה בכמה בעיות מציקות ואשמח אם תוכלי לסייע:

1. מזגן משתהה לעיתים בקירור - קרה לי מספר פעמים שהמזגן לא עבד אך לא קירר. זה קרה לפי מה שאני יודע לאחר שהאוטו עמד נניח יום שלם בשמש, אבל לא בהכרח. מה שקורה הוא שהוא אמנם דולק ואפילו על סירקולציה פנימית, אך מוציא אוויר מבלי לקרר. רק כשמכבים את המנוע ומתניעים שוב, הוא מתחיל מייד לקרר. מה יכולה להיות הבעיה? בגולף 4 הקודמת שלי הוא פשוט הפסיק לקרר יום אחד והלכה אז כל הבעיה הפנימית, ורק לאחר החלפת כל היחידה הפנימית אצל רון נפתרה הבעיה, האם יכול להיות קשר? מקווה מאוד שלא...

2. נורה דולקת בלוח המחוונים - לפני כמה ימים נדלקה אצלי נורה כתומה שנראית כמו מנורה ובתוכה סימן קריאה. היא מופיעה בשעון הסל"ד. לפי ספר הרכב מדובר על נורה שנשרפה, ואולם כל הנורות הקדמיות - אור דרך ואור גבוה - עובדות. מאחורה יש אכן נורה שלא דולקת, אולם האם החיווי בלוח השעונים מתריע בפני נורה אחורית שרופה? מה גם שלא כל המנורה שרופה, בגולף הנורות האחוריות מורכבות משני עיגולים, ורק חצי עיגול בצד השמאלי לא דולק.

3. בעיה בפיקוד החלונות בצד הנהג - מה שקורה הוא מוזר. לאחר שהרכב עומד זמן מה ואני מתניע, האורות בלוח המחוונים נדלקים עם סיבוב מתג האורות, אולם האור בכל קונסולת הפיקוד בדלת הנהג (זו שאחראית על החלונות וכו') נדלקת רק לאחר כמה שניות. כמו-כןֿ, אי אפשר נניח לפתוח את החלונות עד שהאור שם נדלק כלומר המתגים לא מגיבים אלא רק לאחר כמה שניות לאחר ההתנעה. זה מרגיש כאילו לזרם החשמלי לוקח יותר "זמן להגיע" לכל קונסולת הפיקוד הזאת מה שמתבטא כאמור בחוסר תגובה ותאורה כמה שניות לאחר ההתנעה.

אשמח להכוונה,

תודה ושבת שלום

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היי, אני נתקל לאחרונה בכמה בעיות מציקות ואשמח אם תוכלי לסייע:

1. מזגן משתהה לעיתים בקירור - קרה לי מספר פעמים שהמזגן לא עבד אך לא קירר. (המשפט לא ברור לי). זה קרה לפי מה שאני יודע לאחר שהאוטו עמד נניח יום שלם בשמש, אבל לא בהכרח. מה שקורה הוא שהוא אמנם דולק ואפילו על סירקולציה פנימית, אך מוציא אוויר מבלי לקרר. רק כשמכבים את המנוע ומתניעים שוב, הוא מתחיל מייד לקרר. מה יכולה להיות הבעיה? בגולף 4 הקודמת שלי הוא פשוט הפסיק לקרר יום אחד והלכה אז כל הבעיה הפנימית, ורק לאחר החלפת כל היחידה הפנימית אצל רון נפתרה הבעיה, האם יכול להיות קשר? מקווה מאוד שלא...

1. יש לחבר את הרכב לסורק תקלות ולחלץ קוד תקלה במידה וקיים.

2. מתי הוחלף לאחרונה מצבר ?

3. האם לאחר התנעת הרכב בפעם הראשונה אתה מעלה סל"ד או מתחיל בנסיעה המזגן מקרר ?

2. נורה דולקת בלוח המחוונים - לפני כמה ימים נדלקה אצלי נורה כתומה שנראית כמו מנורה ובתוכה סימן קריאה. היא מופיעה בשעון הסל"ד. לפי ספר הרכב מדובר על נורה שנשרפה, ואולם כל הנורות הקדמיות - אור דרך ואור גבוה - עובדות. מאחורה יש אכן נורה שלא דולקת, אולם האם החיווי בלוח השעונים מתריע בפני נורה אחורית שרופה? מה גם שלא כל המנורה שרופה, בגולף הנורות האחוריות מורכבות משני עיגולים, ורק חצי עיגול בצד השמאלי לא דולק.

בגולף דור 5 המערכת לניטור מנורות שרופות מנטרת גם את המנורות בפנס השמאלי (בשני החצאים).

בכדי להחליף מנורה בפנס האחורי עלייך לפרק את כול הפנס מהרכב ולהניח על עיתון של יום שישי ובזהירות להפריד את מכלול המנורות מהפנס.

3. בעיה בפיקוד החלונות בצד הנהג - מה שקורה הוא מוזר. לאחר שהרכב עומד זמן מה ואני מתניע, האורות בלוח המחוונים נדלקים עם סיבוב מתג האורות, אולם האור בכל קונסולת הפיקוד בדלת הנהג (זו שאחראית על החלונות וכו') נדלקת רק לאחר כמה שניות. כמו-כןֿ, אי אפשר נניח לפתוח את החלונות עד שהאור שם נדלק כלומר המתגים לא מגיבים אלא רק לאחר כמה שניות לאחר ההתנעה. זה מרגיש כאילו לזרם החשמלי לוקח יותר "זמן להגיע" לכל קונסולת הפיקוד הזאת מה שמתבטא כאמור בחוסר תגובה ותאורה כמה שניות לאחר ההתנעה.

אשמח להכוונה,

תודה ושבת שלום

לגבי התקלה במתגי החלונות אין לי שמץ של מושג בעניין.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אהלן,

לגבי עניין המיזגן - התכוונתי בדבריי שהמזגן עובד, משמע נדלק, אך לא מקרר, כלומר לא מוציא אוויר קר אלא מרגיש יותר כאילו פועל על מצב "econ".

1. אנסה לפנות למכונאי

2. מצבר לא הוחלף כבר כמה שנים טובות, אני מופתע שהוא בכלל עוד מתפקד

3. לא כ"כ הבנתי את השאלה - ככלל המזגן מקרר אחלה בד"כ וברגיל, ומתחיל לקרר כמעט מיד לאחר ההתנעה.

בפעם הראשונה שהוא לא קירר הדבר נמשך כ- 8-10 דקות ואז הוא החל לקרר, תוך כדי נסיעה. בפעם השנייה זה קרה לאבא שלי שאמר לי שהוא כיבה את המנוע והתניע שוב והוא החל לקרר, אתמול זה קרה לי ועשיתי אותו דבר, אחרי 8 דקות נסיעה הוא לא קירר, אז כיביתי מנוע והתנעתי והוא החל לקרר. כמו שציינתי, בכל הפעמים שהדבר התרחש, זה קרה לאחר שהרכב עמד בשמש יום שלם (ברור לי שכשרכב עומד בשמש המזגן לא מקרר מיד, אך מה שקרה לי הוא בהכרח חריג).

לגבי עניין המנורה השרופה - האם החלפתה תמחק את "התקלה" מלוח המחוונים? או שיש צורך להתחבר על סורק?

לגבי עניין פיקוד החלונות - גם לי אין מושג, האם זה יכול להיות קשור למצבר? זה פשוט מוזר, האור בלוח המחוונים נדלק מיד למשל, אולם בקונסולת החלונות לוקח לו כמה שניות עד שהוא נדלק וכאמור גם מגיב לפעולות.

פורסם
אחרי שתחליף את המנורה ותעביר את הסווי'ץ למצב ON מנורת האזהרה תפסיק לדלוק.

אחלה, איזו נורה אני צריך?

האם יש לך איזה שרטוט או הסבר לאופן הפירוק?

תודה

פורסם
אתה צריך להגיד לי איזה מנורה נשרפה לך.

בספר הרכב מוסבר כיצד להחליף את המנורות בפנס האחורי.

כמו שכתבתי, אחורית שמאלית, כש- "חצי העיגול" השמאלי שלה נשרף.

המון תודה

פורסם

בחלק השמאלי של הפנס יש 3 מנורות.

1. מנורת איתות.

2. אור ברקס.

3. אור נסיעה אחורי.

תניע את הרכב ובקש מחבר/דוד/אחות ללחוץ על הברקס ולאחר מכן להפעיל איתות ואתה תבדוק איזה מנורה שרופה (כמו בטסט).

בדרך כלל נשרפת המנורה של אור נסיעה 12V/21W מגע אחד.

פורסם
בחלק השמאלי של הפנס יש 3 מנורות.

1. מנורת איתות.

2. אור ברקס.

3. אור נסיעה אחורי.

תניע את הרכב ובקש מחבר/דוד/אחות ללחוץ על הברקס ולאחר מכן להפעיל איתות ואתה תבדוק איזה מנורה שרופה (כמו בטסט).

בדרך כלל נשרפת המנורה של אור נסיעה 12V/21W מגע אחד.

מרק תודה,

ראשית כל מדובר באור הדרך האחורי, אולי גם באור הברקס אני אבדוק את זה.

שנית - לעניין הבעיה החשמלית המוזרה בכל קונסולת הפיקוד בדלת הנהג - יש עוד משהו מטריד שם שגם הוא צץ לאחרונה וקשור להורדת והעלאת החלונות. בגדול יש הרי הורדה והעלאה אוטומטית שלהם בלחיצה אחת כלומר אתה לוחץ לחיצה ארוכה והחלון יורד אוטומטית לבד. אצלי, לסירוגין, יכולת ההעלאה וההורדה האוטומטית "נעלמת", כלומר אני יכול להוריד ולהעלות את החלונות ממתגי הפיקוד בדלת הנהג, אך לא תמיד באופן אוטומטי אלא צריך להשאיר את האצבע על המתג כדי שהחלון יירד/יעלה במלואו. אם אני זוכר נכון זה הסתדר לאחר כיבוי והתנעה מחודשת. יש לך מושג מה יכולה להיות הבעיה? מן הסתם שמדובר בבעיית חשמל, השאלה איזו ואיך אפשר לפתור אותה...

שוב תודה

פורסם

התופעה שהחלון לא עולה או יורד עד הסוף בלחיצה אחת ארוכה ועזיבת הכפתור היא כתוצאה שהמנגנון יוצא מסינכרון מידי פעם ולצערי אני גם סובל מהתופעה הזו מהיום הראשון שהרכב עלה לכביש לכן אינני רואה צורך לתקן משהו במוסך.

הפיתרון שלי לתופעה.

1. הרמת החלון התקול בעזרת לחיצה ארוכה על המתג והחזקתו מספר שניות לאחר שהחלון עלה עד הסוף ולאחר מכן אותו דבר בזמן הורדת החלון.

2. במידה והבעיה לא הסתדרה יש צורך לנתק את כבל המינוס מהמצבר למספר שניות ולחברו מחדש (כאשר המפתח מחוץ לסווי'ץ).

לאחר חיבור מחדש יש לסנכרן או 'ללמד' מחדש את כול החלונות כפי שרשמתי בסעיף 1.

3. במידה והבעיה לא נפתרה יש להיכנס למוסך ולמחוק את קוד התקלה הקשור לחלונות.

בדרך כלל הפיתרונות שרשמתי עובדים אבל לצערי לאחר מספר חודשים התופעה חוזרת על עצמה.

פורסם

מרק שוב שלום,

אכן אני עושה את זה - מעלה אותו עד הסוף ומחזיק עד שאני שומע "תיק" וזה מסתדר, העניין הוא שזה מחזיק יומיים-שלושה-שבוע וחוזר לעצמו.

ועידכון לגבי המזגן - אתמול אחרי שהאוטו עמד שוב כל היום ובערב נסעתי, המזגן שוב לא קירר. עצרתי אחרי 300מטר, כיביתי מנוע והתנעתי ולא עזר. רק אחרי עוד 7-8 דקות נסיעה הוא החל לקרר תוך כדי נהיגה.

האם יש לך קצה חוט לגבי מה יכולה להיות הבעיה?

תודה

פורסם

בקשר למזגן אני הייתי מתחיל מבדיקת המצבר תחת עומס. במידה ומחשב הרכב מזהה שמתח קטבי המצבר נמוך ממתח מסויים באופן אוטומטי המחשב מנתק צרכנים שאינם נחוצים להמשך פעולה תקינה של המנוע.

בקשר לחלונות נסה לנתק את כבל המינוס למספר דקות ולחברו מחדש.

פורסם

אחלה,

בקיצור אני פשוט צריך להחליף מצבר באופן יזום 8) , כי על פניו ומכל התיאורים שלך זה נראה כמו המפתח לכל הבעיות החשמליות שתיארתי וזה הגיוני כי המצבר בן כמה שנים טובות - משהו כמו 4-5 אם לא יותר - והוא בטוח גוסס.... בלי או עם קשר, ההתנעה של הרכב די קשה ברוב הפעמים מה שגם כן מעיד על מצבר שעומד לשבוק אני משער.

בכל מקרה אמתין ואולי רון יגיב ויחווה דעה לגבי המזגן, הוא בטח נתקל במה שתיארתי.

כרגיל - המון תודה מרק.

פורסם

אם ההתנעה קשה אז בוודאי שיש לבדוק/להחליף את המצבר במיוחד אחרי 5 שנים. מצבר 'חלש' עלול לגרום למיגוון תקלות לא ברורות ברכב.

למעשה אני אישית לא הייתי אפילו מתאמץ לבדוק את המצבר ומחליף אותו רק בכדי לא להיתקע ביום חם ולח עם מצבר מת.

אני ממליץ לך לרכוש מצבר תוצרת וורטא מהסידרה הכחולה בעל קיבולת של 60 אמפר או יותר ובעל כושר התנעה של 280A לפי תקן DIN או 480A לפי תקן SAE/EN.

המק"ט של המצבר המקורי הינו 1J0915105AC.

אם אתה מוצא מצבר תוצרת בוש עם אותם נתונים אז לך על זה.

לא נראה לי שבימים הקרובים תקבל תשובה מחבר הפורום רון מכיוון שהוא בתהליך של מעבר למוסך החדש.

פורסם

היי מרק,

רון נוטש את רחוב המסגר?! לאן הוא עובר?...

את האמת שמגיע לו מוסך חדש... :lol:

• תוכן חדש...