Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום היתה לי פגישה בהרצליה..

קרוב ל20 דק' אני מחפש חניה עד שמצאתי אחת,פתאום קופצת לי בחורה ואומרת אני שומרת את זה לאמא שלי היא עושה פרסה ובאה.

השאלה שלי האם זה חוקי ככה להעמיד מישהו בחניה בזמן שאתה "עושה פרסה" או בכלל..?

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שזן שאלה חברתית, לא חוקית.

והתשובה (שלי): אם באמת מדובר בפרסה ובאה, זה נכנס לתחום הלגיטימי.

ו... אף פעם לא שווה לריב על חניה, לא יודעים איך זה יגמר.

איפה נכנס התחום החוקי?

ידוע על רחובות ללא מוצא במרכז תל אביב שהפכו לחניונים של בריונים. זה לא חוקי!

פורסם
אני חושב שזן שאלה חברתית, לא חוקית.

והתשובה (שלי): אם באמת מדובר בפרסה ובאה, זה נכנס לתחום הלגיטימי.

ו... אף פעם לא שווה לריב על חניה, לא יודעים איך זה יגמר.

איפה נכנס התחום החוקי?

ידוע על רחובות ללא מוצא במרכז תל אביב שהפכו לחניונים של בריונים. זה לא חוקי!

אז זהו שזה לא פרסה קצרה אלא סיבוב שלם של רבע שעה בפקקים עד שהיא תחזור גם מתי שמצאתי חניה ראיתי את אותה בחורה עומדת ומחכה לאמא שלה זה לא נראה לי הגיוני בכלל..

פורסם

גם לדעתי לא מדובר בשאלה חוקית אלא שאלה של נורמות.

אני חושב שאם מישהו מוכן להקריב את זמנו (גם אם מדובר ברבע שעה) כדי לשמור למישהו חנייה - אין מה להתווכח, הוא עבד על זה.

השארת חפצים לעומת זאת, זה כבר משהו אחר, וזו סתם אנוכיות מגעילה.

שלא נדבר על תופעה שאני מגלה יותר ויותר לאחרונה בה אופנועים חוסמים חניות בכחול לבן כדי לשמור מקום לרכב, וכשהרכב מגיע רוכב האופנוע יורד להזיז אותו כדי לתת לרכב מקום לחנות.

פורסם

זאת חוצפה,זה כמו באוטובוס יש כאלו אומרים שהמושב שמור.

אם זה באמת כמה שניות מילא,אבל אם מדובר בכמה דקות,שתפש מקום אחר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה הכל תלוי מאיזה צד אתה.

אם אתה אם עוד אנשים אני מבטיח לך שגם אתה תוריד משהו מהרכב לשמור לך חניה ואם אתה לבד אתה מנסה להבין את מהות העניין.

בקיצור כפי שנאמר כאן זה תלוי תרבות, חוקי זה לא אבל גם לעשן בפאבים ולנסוע 60 בעיר זה לא חוקי אבל מי אוכף את זה?

פורסם

אהלן,

מדובר בתופעה שכולנו (או לפחות התל-אביביים שבינינו :-)) מכירים - בן אדם שפשוט עומד באמצע חניה ברחוב על מנת לדגור עליה, עד שיגיע חברו, בת זוגו וכיו"ב. יצא לי להתקל בסיטואציה הזאת לא פעם לאחרונה, והתחכחתי בדעתי לגבי העמדה שלי בנושא.

מצד אחד נורא מעצבן להיות בסיבוב השלישי של חיפוש חניה סביב היעד שלי, רק בגלל שאישה אחת החליטה שהיא שומרת חניה למישהו ולא מוכנה לזוז משם. באיזו זכות היא עומדת בכביש ומפריעה לכלי רכב לחנות?

ומאידך גיסא, ניתן להסתכל על זה מזוית קצת אחרת. מנקודת המבט "שלי", הצד של אותה בחורה הגיע לחניה הזאת לפני, והיא שלהם. לא משנה אם היא או החבר הרכוב שלה היו שם, אבל הם הגיעו לחניה ומבחינתי היא תפוסה.

אציין כי עד היום נהגתי לפי ההשקפה הראשונה. אף פעם לא שמרתי חניה למישהו, לא ראיתי את זה כדבר לגיטימי לעשות. אבל משיחות עם כמה אנשים, זכיתי לתגובות של "מה, כולם שומרים חניות, מה הבעיה?". אז מה דעתכם בנושא, איך אתם נוהגים? ואם אתם מאלו שלא שומרים חניות, אתם מתעמתים עם בן אדם ששומר את החניה היחידה הזמינה ברחוב? אין צורך להזכיר את האנשים ששומרים חניות כשהם צריכים, וידרסו את אלה ששומרים את החניה כשהם הנהגים שצריכים חניה :lol:.

(ברור כי אם כל הציבור היה נוהג רק לפי אחד מהכללים, באשר הוא, אז היינו מגיעים כביכול לאיזון כוחות, אבל זה לא המצב).

פורסם

לא יכול להעיד, באשדוד לפי דעתי אין מצוקת חנייה או לפחות לא אחת כזו כמו בתל אביב, אך בהחלט לא הייתי מגיע לויכוח קולני עם מישהו ששומר חנייה, פשוט הייתי ממשיך בחיי ומחפש חניה קצת יותר רחוקה וחוסך לעצמי את העצבים.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אין שום בעיה בזה. זה לא שמישהו עומד בחניה יום שלם ושומר עליה ככה שכולם נדפקים, בסך הכל תופסים חניה כמה דקות לפני.

חניות זה 'כל הקודם זוכה'. גם אם אני לא בתוך רכב.

קקטוסולר ידנית

פורסם

בתור אחד שמכיר את התופעה מקרוב (תל אביבי) אין לי בעיה ואני אפילו מבין את המצב , מצד שני יש תופעם מעצבנת הרבה יותר וזה כל אלו שיש להם גם קטנוע ושומרים איתו על החנייה עד שהם מחזירים את הרכב.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

זו תופעה בזויה ומעצבנת, ואם היו תופסים כך חניה כשאני עם הילדים ברכב וממהר לקלחם/להשכיבם/להאכילם, הייתי נעמד שם ושיחפשו את החברים שלהם. בסביבה שלנו הרבה עושים זאת. משום שאני מאמין שמה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך, אני לעולם לא שומר או מבקש מאשתי שתשמור לי חניה.

זו תופעה אחות ל"לשמור חניה על ידי העמדת אופנוע/טוסטוס, והזזתו כשמגיעה בת הזוג" וכו', א-פרופו הדיון המעמיק בנושא חניית טוסטוסים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...