Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי ולוסטר 2013 גרסת טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין איך עם טורבו ו-40 כ"ס יותר מהגרסה האטמוספרית - הצליחו להוריד רק שנייה וקצת במיאוץ למאה... :roll:

בלי שום קשר, הוולוסטר הזאת מדהימה לדעתי.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד כמה שזכור לי, גם בוצעו מבחני ריסוק, והוולוסטר קיבלה 5 כוכבים ובציונים מאוד גבוהים.

פורסם

בחול המדידות לידנית האטמוספרית היא 8.5-9 שניות למאה. הdct כ10שניות. על הנייר הכל טוב ויפה השאלה היא איך זה מרגיש בפועל.

לטעמי היא לא פחות ממדהימה למרות שהרגילה פרט לגריל יותר יפה.

נ.ב

עם תג מחיר שפוי (עד 170 אולי מקסימום 180 אש"ח) הרבה בעלי ולוסטר ינדדו לטורבו. לצערי, אני לא אחד מהם.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

קודם כל יש כבר בחור בקוריאה שעשה בדיקה על ה"אוטומטית" וקיבל תוצאה של 7.3. (אציין שהוא נסע על גרסת ה200 כ"ס).

עכשיו אני ינסה להסביר עם קצת מספרים למה הרכב הזה לא יתעלה על גולף gti(שמוגדרת כמתחרה), ומאחר אנשים מעניינים בעיקר בתאוצה אני ייגש לנתונים...

נתוני הגולף הם:

משקל כולל=1380 ק"ג

מומנט=כ-29 קג"מ

רצועת כח המומנט=1750-5000 סל"ד

הספק מירבי=200 כ"ס

סל"ד בו יש הספק מירבי=5100-6000

תאוצה 0-100=6.9 שניות

נתוני הוולוסטר:

משקל כולל=1300 ק"ג

מומנט=27 קג"מ

רצועת כח המומנט=1750-4500 סל"ד

הספק מירבי=201 כ"ס

סל"ד בו יש הספק מירבי=6000

תאוצה 0-100=7.3 שניות

בהתחשב בנתונים האלו ניתן לראות כי הכ"ס זהה(ההפרש זניח), המומנט זהה כמעט(2קג"מ זה זניח מאחר ויש הפרש במשקל לטובת הוולוסטר שמתקזז פחות או יותר עם הקג"מ) אבל מה שכן לוולוסטר יש תחום סל"ד שבו הטורבו כבר לא אפקטיבי ומצד שני ההספק המירבי עדיין לא הגיע, לעומת הגולף שאצלה מיד עם סיום התמורה של הטורבו יש כניסה של ההספק המירבי.

ההפרשים האלו עושים את ההבדל בתאוצה.

חוץ מזה תנו לרכב כבוד, מנוע 1600 עם טורבו שמפיק אותו כ"ס וכמעט אותו קג"מ כמו מנוע 2 ליטר זה היישג גדול, במיוחד לחברה שזה מנוע הטורבו בנזין מבין הראשונים שלה(הקודם היה בסונטה שנה שעברה).

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם
קודם כל יש כבר בחור בקוריאה שעשה בדיקה על ה"אוטומטית" וקיבל תוצאה של 7.3. (אציין שהוא נסע על גרסת ה200 כ"ס).

עכשיו אני ינסה להסביר עם קצת מספרים למה הרכב הזה לא יתעלה על גולף gti(שמוגדרת כמתחרה), ומאחר אנשים מעניינים בעיקר בתאוצה אני ייגש לנתונים...

נתוני הגולף הם:

משקל כולל=1380 ק"ג

מומנט=כ-29 קג"מ

רצועת כח המומנט=1750-5000 סל"ד

הספק מירבי=200 כ"ס

סל"ד בו יש הספק מירבי=5100-6000

תאוצה 0-100=6.9 שניות

נתוני הוולוסטר:

משקל כולל=1300 ק"ג

מומנט=27 קג"מ

רצועת כח המומנט=1750-4500 סל"ד

הספק מירבי=201 כ"ס

סל"ד בו יש הספק מירבי=6000

תאוצה 0-100=7.3 שניות

בהתחשב בנתונים האלו ניתן לראות כי הכ"ס זהה(ההפרש זניח), המומנט זהה כמעט(2קג"מ זה זניח מאחר ויש הפרש במשקל לטובת הוולוסטר שמתקזז פחות או יותר עם הקג"מ) אבל מה שכן לוולוסטר יש תחום סל"ד שבו הטורבו כבר לא אפקטיבי ומצד שני ההספק המירבי עדיין לא הגיע, לעומת הגולף שאצלה מיד עם סיום התמורה של הטורבו יש כניסה של ההספק המירבי.

ההפרשים האלו עושים את ההבדל בתאוצה.

חוץ מזה תנו לרכב כבוד, מנוע 1600 עם טורבו שמפיק אותו כ"ס וכמעט אותו קג"מ כמו מנוע 2 ליטר זה היישג גדול, במיוחד לחברה שזה מנוע הטורבו בנזין מבין הראשונים שלה(הקודם היה בסונטה שנה שעברה).

המנוע בגולף ובשאר רכבי ואג הוא 2.0TSI(החל מ-2009) ומפיק 211 כ"ס.

כנראה שהגולף לצורך העניין מורידה את הכח בצורה טובה ויעילה יותר לכביש בעזרת שלדה ומתלים עדיפים ומערכות כמו ה-XDS לדוגמה.

פורסם

שוב, נתונים על הנייר לחוד ומעשים לחוד. נחכה למבחנים על הרכב, מה גם שבארץ היא מגיעה עם 185 כ"ס וקג"מ אחד יותר מהגרסא של האמריקאים (+-).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם חושבים על כך, קורסה OPC נמכרת היום לחברי מועדון שופרסל(כל עם ישראל ואשתו, בערך) ב-7% הנחה, שזה יוצא בסביבות ה-140K.

יש לי סימפטיה רבה לולוסטר הבסיסית, אך בין הקורסה החמה לבין הולוסטר טורבו הכעורה(הגריל הזה פשוט מחריד. נקודה), לא הייתי מתלבט בכלל.

בכלל, מדהים אותי שנמכרו כל כך מעט קורסות חמות, בהתחשב בתמורה המעולה למחיר ובעובדה שמדובר על רכב עם אופי, מראה וניהוג די יחודיים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הבעיה של הOPC, כמו של רכבי-קצה מודרניים אחרים היא שפיתחו אותה בנורבורגרינג.

במסלול היא נהדרת, ובמחיר מבצע של 140K אני בספק שיש ספורט-לייט יותר אטרקטיבי ממנה, אבל בזה זה נגמר - ספורט לייט.

תקרא כל ביקורת שקיימת עליה, ברגע שהרכב הזה עולה על כביש משובש אתה צריך לקבוע תור אצל כירופרקט, היא קשה בצורה מחרידה..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הבעיה של הOPC, כמו של רכבי-קצה מודרניים אחרים היא שפיתחו אותה בנורבורגרינג.

במסלול היא נהדרת, ובמחיר מבצע של 140K אני בספק שיש ספורט-לייט יותר אטרקטיבי ממנה, אבל בזה זה נגמר - ספורט לייט.

תקרא כל ביקורת שקיימת עליה, ברגע שהרכב הזה עולה על כביש משובש אתה צריך לקבוע תור אצל כירופרקט, היא קשה בצורה מחרידה..

הקורסה המדוברת נוראית כשמדובר בנסיעה בכבישים שהם לא כבישי מסלול.

הרכב מרגיש כאילו ריתחו לו את הבולמים קפיצים. גרוע הרבה יותר מאיביזה קופרה של דור קודם, וזאת לא מחמאה בכלל !

אין ספק כי מדובר ברכב כיפי עם ניחוח של פעם, אבל לדעתי הפשרה הזאת גדולה מידי וזה לא מספיק בימים שלנו.

רכב ספורטיבי טוב צריך לדעת לשלב בין נוחות סבירה ביום יום ומרחב מחייה סביר, ולדעת לתת ביצועים מעולים כשמגיעים לכבישים הנכונים.

ויש כאלה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אני לא מבין מה עשיתם מה OPC. כנראה שהסטנדרטים שלי שונים אחרי איביזה ומיטו, אבל היא הרגישה לי די נוחה (יחסית, כן?). חוץ מזה, מושבי הרקארו מחפים על הכל.

לדעתי היא לא נמכרת במספרים שמגיע לה בגלל חוסר מודעות.

emotion of motion

• תוכן חדש...