Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קרה לי היום מקרה שתכלס הייתי מוכן אליו, אבל סה"כ ממש לא נעים להיכלא למצב הזה.

הצומת הוא צומת עמיעד, אני נוסע מכיוון כרמיאל לראש פינה, מאחורי נוסע רכב די צמוד אלי, ממרחק של כ 100 מטר ( בערך 4-5 חיצים שמצויירים על הכביש לפני המרמזור ) , הרמזור מתחיל להבהב, ומכיוון שאני לא אוהב לעבור על הקצה, החלטתי לבלום בלימה יחסית אגרסיבית.

בו זמנית אני מסתכל במראה מאחורה ואני רואה שהרכב מאחורי לא בידיוק בולם באותה עוצמה, וכן בעצם המצב הבעייתי, האם להמשיך לבלום באוטו קצב, או לשחרר טיפה , מה שאומר שאני אעצור אחרי פס העצירה כבר.

בכל מקרה כדי למנוע תאונה מיותרת מאחורה אני באותו רגע החלטתי קצת לשחרר מהבלמים, מה שיצא שעצרתי ממש על השפה של האי תנועה, (עדיין לא בתוך הצומת , אבל אחרי קו העצירה).

המצב הזה שבו אתה מצד אחד חייב לעצור לפני הצומת ומצד שני מישהו יושב לך ממש על התחת ואתה צריך להתחשב גם בבלימה שלו ממש מעיק ויכול להכניס למצב שבו לא תעבור את הצומת וכדי להימנע מתאונה מאחורה תעצור בתוך הצומת.

נניח והייתה מצלמה בצומת וזה היה מצלם אותי, האם טיעון של ראיתי שהנהג מאחורה עד שניה נכנס בי יכול ליהיות טיעון טוב במשפט?

אחרי שה"אירוע" הסתיים חשבתי לעצמי האם פעלתי נכון בזה שתכלס יכלתי לעבור בצומת עוד בצהוב , ולמנוע את המצב של כמעט תאונה.

בכל מקרה אנשים תשמרו מרחק! זה שאתם יושבים למישהו על התחת לא יוביל לשום דבר טוב!

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תשכח שחלק מהאשמה עליך: למה אתה בולם ב'אגרסיביות'? אם היית מתכנן את הנהיגה שלך בצורה יותר טובה, היית מצליח להאט כמו שצריך לפני הרמזור, ולא היית צריך לחשוש מהנהג מאחור.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני הייתי 100 מטר לפני הרמזור, הנהג מאחורה לא ראיתי את הפנסי חזית שלו במראה המרכזית.

לדבי התכנון נהיגה, אני לא יכול לנחש מתי המרזור יחליט להתחלף. והעדפתי לבלום אגרסיבית במקום להיכנס לצומת באדום.

המהירות שלי הייתה כ 100 קמש- ( כביש של 90)

פורסם

הבחור התכוון 100 מ' מהצומת, לא מהנהג מאחור.

בדיוק בגלל המצב שתארת יש השהיה בהפעלת המצלמה (אאל"ט 0.5 שניה אחרי הופעת האור האדום) וכן נדרשות שתי תמונות המראות התקדמות לתוך הצומת. גורמי האכיפה מודעים לבעייתיות של מצבים גבוליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אאל"ט המהירות המותרת למעבר צומת מרומזר בכביש מהיר היא 70 קמ"ש. כך שנסעת 30 קמ"ש מעל המהירות המותרת.

אילו היית מוריד מהירות לקראת הצומת, אני מניחה שלא היית נתקל בבעיה.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשהירוק מהבהב שאתה קרוב מדי לצומת צריך להמשיך, לא לבלום בלימת חירום. כשאתה רואה מרחוק את האור הירוק מתחיל להבהב אתה צריך להוריד מהירות בהדרגה ולהתכונן לעצירה.

הנהג שמאחוריך היה אדיוט. להיצמד במהירויות כאלה?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין צורך לדאוג לגבי עצירה טיפה אחרי פס העצירה. בשביל קנס צריך שיהיו 2 צילומים- אחד של הגלגלים הקדמיים מעבר לפס העצירה, ואחד של הרכב בתוך הצומת (בתוך הצומת= 4 הגלגלים מעבר לפס העצירה)

פורסם

זאת באמת בעיה רצינית, ואמנם אין שם מצלמות, אבל לפעמים יש ניידת שמחכה ליד הפנייה לטבריה או אחרי הרמזור לכיוון אבו סאלח.

פורסם
אאל"ט המהירות המותרת למעבר צומת מרומזר בכביש מהיר היא 70 קמ"ש.

את טועה.

המהירות המותרת בכביש מסויים חלה על כל קטע הכביש, כולל הצמתים שלאורכו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
כשהירוק מהבהב שאתה קרוב מדי לצומת צריך להמשיך, לא לבלום בלימת חירום. כשאתה רואה מרחוק את האור הירוק מתחיל להבהב אתה צריך להוריד מהירות בהדרגה ולהתכונן לעצירה.

הנהג שמאחוריך היה אדיוט. להיצמד במהירויות כאלה?!

הייתי במצב שלא הייתי בטוח שאני מספיק לעבור- ובגלל הרכב מאחורה לא בטוח שאני מספיק לעצור בזמן,אחרת ברור שהייתי ממשיך לסוע.

אבל ברגע שהרגל נגעה בבלם לא היה לי כבר ספק אחר אלא לעצור.

פשוט המצב הזה שבו אתה מצפה לפגיעה מאחור לא נעימה.

פורסם

או שמחליטים לעצור מוקדם ככל הניתן (כשהירוק רק מתחיל להבהב). עדיף לעבור בירוק מהבהב ואפילו בכתום (ניתן להאיץ קלות) במצב שבו יש סכנה מוחשית מאחורה. לידעתך, הירוק המהבהב נמשך שלוש שניות מלאות, וגם האור הכתום אמור להימשך בערך אותו פרק זמן.

כדי להימנע ממצבים של "כמעט" צריך לבדוק את המראות הרחק מראש, וגם להאט את המהירות לפני הצומת לכ-70-80 קמ"ש. מהירות כזאת מאפשרת תגובה טובה יותר להתחלפות הרמזור, לרכב שמתפרץ לצומת ואפילו ספיגת אנרגיה סימפטית יותר בהתנגשות.

עוד נקודה: הפתרון לסכנה מאחורה הוא לאו דווקא להתקדם קדימה או לזוז הצדה - תתכנן בראש נתיבי מילוט אפשריים מבעוד מועד ותוכל להתמודד עם כל סכנה מאחורה. נתיבי המילוט אמורים לאפשר לך לחמוק מצרה בזמן בלימת חירום אפשרית (גם מקדימה), בזמן בלימה רגילה וגם לאחר עצירה, או אפילו כשהרכב בנתיב ליד נדחף לנתיב שלך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
את טועה.

המהירות המותרת בכביש מסויים חלה על כל קטע הכביש, כולל הצמתים שלאורכו.

+1

זה גם החוק שאני מכיר.

אני נוסע במהירות המותרת בכביש, בצמתים שלו.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אגדה אורבנית שהופצה במייל ונתפסה להדיוט מן המניין שלא בקיא בחוקים כתורה מסיני.

אין הגבלת מהירות בצמתים. יש מהירות נסיעה בכביש והיא המהירות בכל הקטע כולל הצומת עד לאחר מעבר הצומת שם נידרש להנחית מהירות חדשה. באין אחת כזאת מהירות הנסיעה נשארת קבועה.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

אני היום נתקלתי ברמזור בפ"ת שהפתיע אותי וכשראיתי צהוב מהבהב בלמתי ויצא שהייתי 3 מטר אחרי הקו עצירה, הייתי על 75 קמ"ש+- ואז עשיתי רוורס והכל בסדר. הבעיה שבאותו מקום אנשים נוסעים מהר ועוברים בצהוב-אדום חופשי כי זה ליד מקום עם הרבה אנשים.

• תוכן חדש...