Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג חכם, לא נכנס למצב שנהג טיפש מתקשה להיחלץ ממנו.

לא חכם להכנס במהירות כזו לצומת, בכל זאת שווה לשלם כמה שקלים מאשר לחטוף צליפת שוט.

בקיצור, נקלעת למצב חירום, (באשמתך החלקית או לא) ופעלת בהיגיון ובחכמה, גם אם היה עולה לך כמה שקלים יקרים.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תמיד כשאני רואה שאני צריך לבלום חזק (פקק,רמזור,מצלמה) ואני רואה שיש מאחוריי רכבים אני מפעיל איתות חירום ל 3 שניות כדי להכין אותו לזה.

חחחח, מצטער אבל זה הצחיק אותי ממש - אם היו לך 3 שניות להבהב עם האיתות, יכלת לבלום ללא בלימת חירום.

חוץ מזה, אני לא מבין כאן אנשים, עושה רושם שסט השיקולים של רובכם שגוי.

דבר ראשון, לא נוסעים מהר בצומת, זה מסוכן. נוסעים במהירות החוק, הרמזור מותאם למהירות זאת - כלומר הוא מתחיל להבהב או להתחלף לצהוב מספיק מוקדם לפני שהוא נהיה אדום כדי שתוכלו לבלום במידה סבירה בלי לחץ. הלחץ מתחיל כשנוסעים מהר.

דבר שני, אם יש רכב מאחוריכם, הוא לא צריך להשפיע על קבלת ההחלטות שלכם לא משנה באיזה מרחק הוא.

אם הוא יכנס בכם, אז הוא יכנס בכם במהירות יחסית של 20-30 קמ"ש במקרה הגרוע, יהיה בסדר.

מצד שני, אם תחליטו לעבור בצהוב או חס וחלילה אדום בגלל שאתם מנסים למנוע תאונה לא קטלנית, אתם עלולים למצוא את עצמכם בתוך צומת כשרכב שנוסע מינימום 50 קמ"ש יכנס בכם מהצד, אולי אפילו בדלת שלכם.

אם אתם בעיר, ועברתם בצהוב, אתם עלולים לדרוס קטנוען זריז וחצוף שהיה גם ככה חצי צומת בפנים, והאיץ מהר כשראה את הצהוב. או שמישהו יכנס בכם.

אם אתם מחוץ לעיר.... ומישהו יכנס בכם ב 100 קמ"ש, האם זה עדיף על מישהו שיכנס בכם מאחור??? לא חושב.

אם מישהו מגיע מאחוריכם במהירות מאוד גבוה, בכל זאת עדיף לבלום.יכול להיות שהוא גם יבלום כי הוא כן אמור להסכל קדימה.

אם תחליטו לעבור באדום, יכול להיות שרכב אחר חוצה את הצומת ובכלל לא מסתכל וגם אם מסתכל - מה הסיכוי שהוא יספיק לעצור כשהוא יראה אתכם נכנסים לו לקו הנסיעה??? אפסי.

איך שלא מסתכלים על זה - הבחירה היא בין תאונה במהירות יחסית נמוכה מאחור, שבה רוב הסיכויים הם שלא יהיה נפגעים, ורק יהיה נזק, וגם הוא באשמת מי שנסע מאחורכים במידה ובלמתם במידה סבירה ונסעתם כחוק,

אל מול הריגת רוכב דו גלגלי, או הסתכנות בתאונה צידית במהירות גבוה שעלולה להסתיים במוות או פציעות קשות.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

למען האמת, זה לא רעיון רע, כשאתה מזהה במראה האחורית שיש מישהו שעסוק בלגרד את הפדחת שלו מאשר להתרכז בנהיגה / סתם חמור שנצמד. אני בד"כ מתחיל בסדרת בלימות קצרות כדי "להכין" אותו. אנסה גם את השיטה הזו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא צריך "סדרת בלימות קצרות".

צריך פשוט להאט את המהירות ולתת למי שמאחוריך להרגע קצת (ועדיף עוד יותר שאותו "נדבק" יעקוף וישחרר אותנו ממנו). במהירות איטית, גם אתה (וגם הוא) תוכלו לבלום בזמן ומרחק קצרים יותר אם יידרש.

alfa 156 2.5.

פורסם

למה אתם מסתבכים?

כל בלימה מתוכננת יש לבצע מוקדם ובעדינות תוך זריקת מבטים לראי הפנימי וגם שמירת כוח המנוע זמין. הבלימה העדינה והמוקדמת מאפשרת זמן תגובה לנהג מאחורה וגם לנהגים שמאחוריו ובמידה ונדרשת עצירה (כמו ברמזור אדום), נוכל לגרום לכך שהנהגים מאחור "ישיגו" אותנו כשאנו בתנועה ויווצר מאחורינו טור מכוניות שייגן עלינו מפגיעה מאחור. בעומסי תנועה השיטה מאפשרת להימנע מעצירה כליל ואז הסכנה קטנה עוד יותר.

בנוסף, הבלימה המוקדמת אמורה לאפשר לך להקל קצת את עוצמת הבלימה אם הרכב מאחוריך מתקשה לבלום, ורצוי גם שיהיה מראש נתיב מילוט מתוכנן לצדדים (שוליים פתוחים או נתיב סמוך וריק) לכל צרה שלא תבוא, כולל בלימה חזקה שאינה מתוכננת (כמו רמזור שמתחלף לפתע לכתום).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני גם לפעמים מדליק את איתותי החירום, במקרה ויש עצירה פתאומית באמצע הכביש בגלל עבודות או תאונה ומנסיעה של80-90 צריך לעצור, הרבה נהגים פשוט לא מצפים שרכב יעמוד באמצע הכביש, ולא מוכנים בכלל לבלימה, בעזרת ההפעלה של איתות חירום הם שמים לב לרכב מקדימה.

לגבי החברה שאמרו שנסעתי מהר, נסעתי כ 100 קמ"ש ז"א סביב ה 96, הספידומטר נותן מיהירות גבוה ב 4-5 קמ"ש מהאמיתי, ולכן סה"כ נסעתי במהירות החוקית. פשוט המקום בו הייתי לא היה מספיק כדי להאיץ ולעבור בצהוב, וגם לבלימה איטית לא היה מספיק זמן.

וסה"כ אני תמיד מעדיף לבלום ולהסתכן בפגיעה מאחורה ( שאגב יכולה ליהיות הרבה יותר מ 40 קמש, כי אני בולם חזק והבחור מאחורי יכול ליהיות ולא בולם בכלל), אבל עדיין זה לא להיכנס חזתית ברכב בצומת.

פורסם

אם מישהו נצמד עליי מאחור (קורה לעיתים רחוקות גם בגלל שאני לא חוסם נתיב עבור אנשים שרוצים לנסוע מהר יותר), אני מאט, בהתחלה פשוט מוריד חלקית את הרגל מהגז (עבור 95% זה מספיק כדי שהם יבינו את הרמז), לא עוזר: איתות חירום, לא עוזר הורדת מהירות מתונה על ידי בלימה. למה אני עושה את זה? כי במקרה שאני יצטרך לבלום בגלל רמזור או כל סיבה אחרת כדי שלרכב מאחור יהיה מרווח והוא לא יכנס בי.

לפני צמתים אני מראש מאט מהירות כדי שאם הרמזור יתחלף אני יוכל לעצור בבטחה. בשנים האחרונות מעולם לא יצא לי לבלום באופן אגרסיבי לפני רמזור. אני תמיד מתכנן כמה צעדים קדימה, קורא את הסיטואציה ומתאים את אופי הנסיעה למצב שעומד לקרות (אתמול בכביש 6 הייתה למשל תאונה שלא ידעתי עלייה, ראיתי לפני רכבים מאיטים ואני האטתי והגדלתי משמעותית את המרחק שאני שומר אליו ועצרתי בצורה מתונה - זה הכין גם את הרכב שהיה מאחורי וגם הוא בלם בצורה בטוחה ומתונה, אבל אני ראיתי רכבים בנתיבים אחרים שבלמו ברגע האחרון).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תמיד כשאני רואה שאני צריך לבלום חזק (פקק,רמזור,מצלמה) ואני רואה שיש מאחוריי רכבים אני מפעיל איתות חירום ל 3 שניות כדי להכין אותו לזה.

כשאני מזהה עומס מרחוק, לפני הבלימה אני מפעיל את אורות הערפל האחוריים שלי, שנראים כמו אורות ברקס (גם אם נדבקים אלי מאחור).

אם אני בולם ומהווה מכשול בעצמי לנהג שמאחורי שלא שם לב לסיטואציה, אז אני מפעיל אורות מצוקה.

אני זוכר דיון לא מזמן על המהירות בצומת (נדמה לי בהקשר המצלמות). למיטב זכרוני חלה חובת זהירות והאטה בצומת, אבל כיוון שאין פרשנות מספרית להאטה הזאת, אז מסתפקים בזהירות (כמו האט ותן זכות קדימה, ויתרנו על ההאט, נשארנו רק עם תן זכות קדימה במקרה הטוב)

פורסם

אורות ערפל אחוריים? רק להבהוב רגעי וגם זה בלית ברירה - הם מסנוורים מאוד! עדיף להדליק את ששת המאותתים. האטה מוקדמת בנתיב הימני אינה הופכת אותך למכשול כיוון שאתה נמצא בתנועה ובהפרש מהירויות קטן יחסית ביחס לתנועה. התנגשות מאחור לרוב מתרחשת בהפרשי מהירות גדולים, ובעיקר כשהרכב הנפגע עומד במקום.

בעומס תנועה - אם נוכל להאט מוקדם כך שהבלימה תהיה עדינה ככל הניתן וגם כך שלא נצטרך לעצור כלל לאורך העומס - נקטין את הסיכוי לפגיעה מאחור עד לאפס. גם בהתקרבות לצומת שאליו מגיעים במהירות יש להאט ובכל מקרה - להוריד את הרגל מהגז בכניסה לשטח הצומת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתם וודאי צודקים, אבל אם אני יכול לראות אותו מגרד בפדחת, אז כנראה הוא לא מרוכז במיוחד במה שקורה על הכביש, והבהובים של אור אדום (תאורת בלימה) מול הפרצוף יעזרו להחזיר אותו למציאות ולוודא שהוא שומר מרחק

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קראתי כמה תגובות, ולא יודע מה איתכם, אבל מעולם לא היה מקרה ש"רמזור הפתיע אותי".

אני לא מאמין במשפט המסומן, כי נהג מיומן ידע להימנע ממנו.

אדם חכם יודע לצאת מצרה, אדם נבון יודע לא להיכנס אליה מלכתחילה.

אולי אני טועה, אבל אם כבר הגעתי למצב שמישהו מאחורי לא מסתכל על הכביש וצמוד אליי, ואני מתקרב לרמזור אדום, אני אעצור לפני הצומת ואם הוא יכנס בי, שישלם.

אני בחיים לא אשלם קנס או אסכן משתמשים אחרים בגלל איזה אידיוט.

שאלה שקצת קשורה- האם היום קיימת ברכבים מערכת שמדליקה אורות אזהרה (4 איתותים) בזמן בלימה חזקה?

ואם כן האם זה כבר הגיע לרכבים בארץ? זה נשמע דבר מאוד יעיל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
+1

זה גם החוק שאני מכיר.

אני נוסע במהירות המותרת בכביש, בצמתים שלו.

אני דווקא זוכר מהתאוריה (לפני 11 שנה) שצומת מבטלת רמזור ולכן לדוגמא בכביש לאילת (הערבה)

אחרי כל צומת מופיע מחדש תמרור המגביל את המהירות ל-90

• תוכן חדש...