Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רובר 620 טורבו או אלפא 156

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל, לא פסלתי את הרובר לחלוטין, באמת כי לא נהגתי בה.

מצד שני *כן* קראתי עליה מספיק בשביל לדעת שכמו הרובר 400 שמבוססת על הסיוויק, גם ה-600 אינה מכונת נהיגה בצורה שאנו מדברים עליה. אפשר אולי להשוות אותה לוולבו S40T4. (אפילו לשתיהן אותו הספק) - משפחתית מהירה ומאובזרת, אך לא יותר.

אם זה מה שהוא רוצה - בשמחה. אבל אני אישית חושב (ואת זה כנראה לא הדגשתי מספיק בהודעה הראשונה שלי) שאלפא מהווה קנייה מושכת בהרבה בכל תחום. היא עדיין משפחתית מהירה ומאובזרת, אבל היא גם אלפא, וזה אומר הרבה (צריך לנהוג ולהבין...)

בנוגע לאמינות - לא יודע.

בנוגע למבחני דרכים שהרובר מנצחת בהם - איפה? אני מתרשם לא פחות ממך מה-75, שהיא כנראה מכונית טובה בהחלט. אבל מבחנים על ה-45 וה-25 לא הרשימו במיוחד, ונהיגה ב-214 ידנית ממש לא עשתה לי את זה (חוץ מהמנוע)

רוני

קודם כול עצם ההשואה בין ה214 ל 620 טורבו פסולה מיסודה.

חוץ מהסמל על ההגה אין בין השתיים קשר.

האחת הגרסה הזולה ביותר בהיצע של החברה ואילו השנייה מכונית מנהלים עם יומרות ספורטביות כמו ה-156.

במבחן בהגה של ה25 מול מספר רכבי מיני נוספים, הבוחנים התרשמו לטובה משלדת ה-25 מהמנוע והגיר.

היא לא ניצחה מכיוון שהיא מיושנת טיפה.

אבל כמו שאלפא טען, זה בעיניי חלק מהקסם שלה.

אך קטפה מחמאות.

ה620 היא לא אסון סטייל ה400 או ה200 (המבחן ל25 בהגה - שערורייה רבתי...).

לכשיצאה, אוטוקאר שיוועו ליותר כוח וקיבלו אותו בדמות הטורבו... הם היו די מרוצים (7 כוכבים מ-10 לפי הניקוד כיום).

אבל אני עדיין בעד האלפא :D

:wink:

לא הבנתי, מה זאת אומרת המבחן בהגה שערוריה?

המבחן שיבח את הרכב הקשיש.

אני יעלה ציטוטים נבחרים ברגע הפנוי הראשון שיהיה לי.

פורסם
המבחן הנ"ל הוא בגדר שערורייה כי הוא בוחן את ה25 (סופר-מיני מזדקנת) מול משפחתיות קומפקטיות (לא זוכר כבר אילו).

ולמרות זאת הרובר לא יצאה מושפלת כזנבה בין הגלגלים..

אלא להפך...

כמו כן, אם איני טועה, הייתה הסתייגות בתחילת המבחן על צירוף הרכב...

אבל עקב כך שהיבואן לא נוהג לתת מכוניות למבחן הם החליטו לנצל את ההזדמנות.

פורסם

זה לא משנה אם הם הסתייגו או לא, לבחון מכוניות מקבוצות שונות זה נפילה מקצועית ממדרגה ראשונה.

היבואן לא נותן מכוניות? איזה מן תרוץ זה? שיבחנו אותה לבד.

אם היתה חסרה להם מכונית למבחן המשווה, שלא יעשו אותו מלכתחילה - אבל שלא יעליבו את האינטיליגנציה של הקוראים שלהם.

לגבי תוצאות המבחן, מדיניות הלא-להעליב-אף-מכונית של מגזין הגה מוכרת לי היטב... כבר ראיתי שם מבחנים לא פעם ולא פעמיים בהם ציוני המכוניות זהים בסוף המבחן.

מה הטעם בציון כוכבים אם הם לא יכולים להחליט מי טובה יותר?

עיתון מוזר :?

פורסם
כבר ראיתי שם מבחנים לא פעם ולא פעמיים בהם ציוני המכוניות זהים בסוף המבחן.

מה הטעם בציון כוכבים אם הם לא יכולים להחליט מי טובה יותר?

עיתון מוזר :?

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בסה"כ טענתי שלא התרשמתי ממנה כמכונית. ושקראתי ביקורות לא מחמיאות על ה-400 ועל ה-600. אתה פשוט ציינת שרובר יותר טובים ממה שנדמה לנו ואני אמרתי את דעתי.

עכשיו תמצא לי 600TI ואז נראה :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני נסעתי על רובר 620 (לא המוגדשת) כמעט שנה. אמנם האוטו מומן ע"י החברה והושכר מחברת השכרה, אבל לאורך כל התקופה, לא הייתה לי בעיה עם האוטו (חוץ אולי ממצבר שהחליפו לי).

האוטו מאד נחמד מבפנים, שקט ונותן תחושה של בטחון ובטיחות. כמו שאמרתי, מכיוון שהיה של חברת השכרה אז כמעט ולא עזבתי את דוושת הגז. - האוטו לא חזק בטירוף, אבל הוא נחמד בגבוהות.

בסך הכל הגרסא המוגדשת TI יכולה להיות מכונית מאד נחמדה. אבל אל תצפו למשהו חד כמו הפיז'ו/סובארו. הרכב נבנה להוביל 4 איש בבטחה, לא לתקוף סיבובים.

ה 620TI אכן מגיע רק בידני.

הלוואי והיה שאפשר לעשות MULTICAST ולהשתיל דיסקט חדש במוח של 99% מהישראלים.

פורסם

ח'ברה שלום,

ישבתי בצד, קראתי ונהניתי. אם יותר לי, הרשו לי לסכם מעט. אז ככה -

לפני כשנתיים חיפשתי משפחתית מהירה. נסעתי ברובר 600 טורבו ידנית 1999 כמה עשרות ק"מ והתאכזבתי קשות - הגימור ברמה נמוכה, ההגה והשלדה לא מתקשרים, האבזור די עלוב וגרוע מכל - כשהטורבו נכנס, ההגה נוטה "להשתולל", במיוחד בפניות. אחרי חודש וחיפושים רבים, מצאתי אלפא 156 2.5 V6 - איך שנכנסתי לרכב, התאהבתי (וזה מבן-אדם שלא סבל איטלקיות, רק גרמניות): הגימור טוב בהרבה ממה שחשבתי, יש ריפודי עור והגה מעץ ובקרת אקלים וכסאות של מומו ומה אפשר עוד לבקש? אה, כן - 220 כ"ס (בעזרת פילטר, אגזוז רמוס וצ'יפ), הגה מהיר כברק, שלדה קשיחה ומתקשרת באופן מדהים (בייחוד שאני חיפאי ואין כאן כביש ישר ושטוח) והרגשה שאתה יושב באיזו GTV קטנה ש"סוגרת" עליך. אז נכון שהרכב "שותה" דלק, אבל בסה"כ - חבל"ז. חיים רק פעם אחת. אז אם אפשר לסכם גם את כל מה שקראתי עד עכשיו - האלפא לוקחת, ובגדול. אני מכור, וגם אתם תהיו אם תנסו.

ודרך אגב - האם אפשר לקבל פרטים על מועדון אלפא בישראל?

מיקי :)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

הרכב באמת מרגיש קטן יותר ממה שהוא באמת. שלדה מעולה. חבל שההגה קל מדי וחסר תקשורת.

נהגתי בה מעט לא מזמן ומאוד אהבתי (אפילו גרסת ה-2.0 סלספיד מרגישה חזקה בהחלט)

בנוגע למועדון האלפא - הוא נפגש מחר ברמת החייל ב-12 בערך ליד מוסך פיאט... אתה אמנם מחיפה, אבל אולי שווה לך להגיע...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הגה קל מידי?

תרשה לי לחלוק עלייך, אבל זה הגה יחסית קשיח, עם מישקל מעולה, ומאוד מתקשר.

האמת, לא נהגתי במכונית מסוג זה עם הגה יותר קשה ומתקשר, הוא יותר טוב באלו גם מסידרה 3 למרות הנעתה האחורית.

אני מניח שבאלפא שנהגתה בה הייתה בעייה כל שהיא בהגה, אם חשתה כך.

פורסם
הגה קל מידי?

תרשה לי לחלוק עלייך, אבל זה הגה יחסית קשיח, עם מישקל מעולה, ומאוד מתקשר.

האמת, לא נהגתי במכונית מסוג זה עם הגה יותר קשה ומתקשר, הוא יותר טוב באלו גם מסידרה 3 למרות הנעתה האחורית.

אני מניח שבאלפא שנהגתה בה הייתה בעייה כל שהיא בהגה, אם חשתה כך.

אתה יודע מה, אתה לא הראשון שאומר לי את זה. אבל אני סומך על בעל האלפא שעליה נהגתי שיכיר את רכבו מספיק בכדי לדעת אם הכל בסדר בו או לא.

אני מעריך שזה גם עניין של סטנדרתים. אולי אתה לא מכיר מכוניות מסוג דומה עם הגה טוב יותר, אבל לי התחושה מההגה הייתה בהחלט לא מספיקה ביחס למה שאני מכיר ואוהב (306), אם כי ה-306 באמת מהווה אמת מידה בתחום ולכן אולי ההשוואה אליה לא מתאימה במיוחד...

בנוגע למשקל, מה לעשות אבל אני לא חושב שבמקרה זה זה עניין סובייקטיבי. באופן אובייקטיבי לחלוטין ההגה קל מדי. כך היה ברכב שעליו נהגתי. מבחינת תקשורת הגה, זה כבר יותר סובייקטיבי. גם כאן חשתי בעיה מסוימת.

מלבד זאת, כמו שאמרתי. הרכב נהדר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
אין רובר 620Ti אוטומטית בארץ.

ובאשר לשאר המגיבים:

ואני פשוט מתעצבן כול פעם מחדש מהשטות הזאתי של ה"רובר לא אמינה".

אתם יודעים מה? היא הרבה יותר אמינה מפיז'ו.

וזה אחרי שהייתה בבעלותי פיז'ו 205 חדשה ורובר משומשת בת 7 שנים.

ושניהן טופלו באדיקות.

מניסיון עם איזה רובר אתם מדברים?!

ורוני... תגיד לי... נהגת פעם ברובר 620 טורבו ובאלפא 156 והחלטת על דעת עצמך שהרובר פחות מהנה?

אני לא אומר שלא.

בחיים לא נהגתי על רובר 620 טורבו.

וגם לא ישבתי אף פעם ב-156.

אבל אתם כן?!

באיזה זכות בדיוק אתם טוענים את זה?

לי לא זכור אפילו מבחן אחד לרובר 620 טורבו.

רכב עם 200 כ"ס היה צריך לקבל ממכם קצת יותר קרדיט.

כול פעם שיש מבחן דרכים לרובר היא יוצאת מלאת שבחים (ראה הבמחן של ה-25, והמבחן של ה75 מול היגואר X טייפ בוא ה-75 ניצחה).

מי שלא נהג אף פעם ברובר לא יודע מה זה.

ואני מצטער אבל אתם מתנהגים כמו הישראלי הטיפוסי כרגע, אותו אחד שנוסע בלאנטיסומטית שלו ושמגדפים כול הזמן מעל דפי הפורום.

כתבתם הודעה נחרצת שמי שאין לו רישיון אז שלא ייעץ ברכישת רכב.

אז אני חושב שכדאי להוסיף שמי שאין לו ניסיון וניזון בעיקר משמועות... אז שגם הוא ידפדף הלאה.

אני כל-כך מסכים איתך. אנשים שבחיים לא ישבו ברובר 600 מרשים לעצמם לקטול את האוטו כי הדגם הקטן של החברה שהמשותף ביניהם הוא רק הסמל לא מוצלח.

שבו באוטו- תרגישו אותו, קחו אותו לסיבוב- אפילו תדברו עם מישהו שיש לא אחת כזאת יותר מחודש

ואז תוכלו להגיד "לא אמין".... או כל מיני כאלה.

פורסם

לחבר שלי הייתה רובר 400, או משהו דומה עם מנוע 2800...

היו לו כל כך הרבה בעיות חשמל... לדוגמא, הוא יכל לפתוח חלונות רק כאשר המנוע היה כבויי...

פעם עמדנו בפקק, בקיץ. המזגן הפסיק לעבוד (רובר) אז רציתי לפתוח חלון, הוא אמר אי אפשר, ואז אמר : רק רגע, כיבה את המנוע (!) הוריד חלונות והניע שוב (!!!) וזה רק תחילת הבעיות...

לי הייתה אלפא 164 וגם לה לא חסרו בעיות אבל לא כאלו...

בברכה נדב

נ.ב. האלפא ה-ר-ב-ה יותר מהנה לנהיגה (כשמדובר בהשוואה בין שתי אלו...

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
חברה, כמעט לא התייחסתם לנקודה ש...האלפא יפייפיה !!!

Alfa_156_detail_04_lg.jpg

:inlove:

וואלה, לא שמנו לב...:) באמת חשבנו שהרובר יותר יפה!

חזרתי השבוע מאירופה, וכל רכב שני היה אלפא - שם הם באמת יודעים להעריך מה טוב. אה, כן, ראיתי גם איזו רובר 75 אחת...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...