Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רכב חדש, אלפא ג'ולייטה שחונה יום יום ליד חוף הים בתל אביב.

האם יש צורך בתחזוקה מונעת כלשהיא עקב החשיפה לסביבה הזו?

פורסם

אם אני זוכר נכון אומרים שיש סיכוי גבוהה יותר לחלודה,או שזה פעם היה נכון,בכול מקרה פעם ברבעון כדי לעשות ווקס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם בצל אין מה לדאוג. אני תמיד ממליץ על אוטם צבע על פני ווקס מהסיבה הפשוטה שהוא מגן הרבה יותר טובץ.חפש בפורום המלצות יש מספיק.

פורסם
רק כיסוי הרכב יעזור לאורך זמן

שטיפה במים מתוקים היא הדרך היחידה לנטרל את המינרלים אחת לשבוע

מלחים.

מה הוא יעשה עם פני תא המנוע? ראיתי לא מזמן רכב שעמד הרבה זמן ליד הים, אכול כולו חלודה בתוך תא המנוע.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אני מקווה שאעמוד בזה, הרכב אמור להשטף פעם בשבוע אבל הוא לא חונה בצל.

את השאלה העליתי אחרי שכמה חברים לעבודה דיברו על נקודות חלודה קטנטנות שמופיעות על הרכבים שלהם, רכבים חדשים יחסית מיצרנים שונים. הסברה שעלתה היא שזה בגלל הקרבה של החניה לים, אנחנו חונים ממש ליד החוף.

אף אחד מאיתנו לא מומחה ולכן אני מעלה את השאלה כאן.

פורסם

השילוב של אווירה ימית ומזהמים באוויר הוא בעייתי, שניהם קיימים בחוף הים בתל אביב.

הנקודות המופיעות על הצבע ניתנות להסרה בפוליש עדין או פלסטלינה.

פרט לשטיפה בתדירות גבוהה יותר, יש לעשות וקס גם במסגרות הדלתות ובמקומות שאינם גלויים לעין, אך חשופים לאוויר מלוח.

לא להשאיר שריטות עמוקות בצבע ללא טיפול, החלודה תתקוף תוך יום או יומיים.

תחתית המרכב מוגנת בשכבה עבה, יש מדינות בהן מפזרים מלח על הכביש למניעת הקרחה. מלחים אלה גורמים נזק רב ולכן מומלץ לשטוף את המרכב במים מתוקים.

אפשר לרסס את תא המנוע והמתלה בשכבה דקה של WD40 או שמן דומה (לא להתיז על הדיסקים והרפידות!).

פורסם

אוטם צבע חובה. תשים כל כמה רחיצות להגן על הצבע אבל זה לא מספיק. באמת תבדוק עניין הכיסוי. לי למשל יש דהייה של הצבע בגג מהתקופה שגרתי ליד הים והאוטו חנה בשמש כל הזמן, בדיוק במקום בגג בו הלחות הייתה מתעבה ומתנדפת עם עלות השמש.

• תוכן חדש...