Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מרוץ 6 השעות של ספא 2012


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול יום שבת ה-5 במאי התקיים המרוץ השני בסבב אליפות העולם במרוצי סיבולת של ה-FIA, מרוץ 6 השעות של ספא בבלגיה, כאשר מכוניות האאודי R18 מקטגוריית ה-LMP1 שלטו באופן מוחלט בכל שלבי המרוץ ובהשיגם בסוף את המקומות 1-2-3-4.

 

את שתי קטגוריות ה-GT (ה-LMGTE Pro וה-LMGTE Am) ניצחו מכוניות ה-997 RSR של פורשה כאשר הן מקדימות את ה-458 איטליה של פרארי .

 

הסיבוב השלישי והמרוץ הבא בעוד כחודש.

תרשמו ביומן:

16.6.12

מרוץ 24 השעות של לה מאן .

פורסם

לגבי פורשה, למען האמת גם ב-Qualifying וגם במרוץ עצמו זמן ההקפה הטוב ביותר שייך דווקא לפרארי ולא לפורשה (בתוך הקטגוריה). הנצחון של פורשה היה על הקשקש. מעניין אם פורשה הצליחו בזכות צריכת דלק עדיפה...

http://www.fiawec.com/races/6-hours-of-spa-francorchamps/results-and-chrono.html

 

בכל אופן, התותחים הכבדים של פורשה עדיין מוצפנים וככל הנראה נחזה בהם בעוד כשנתיים במירוץ הלה-מאן.

http://www.autoblog.com/2011/06/30/porsche-gearing-up-for-2014-return-to-le-mans-w-video/

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מנסיון שלי אתה לא חייב להיות הכי מהיר על מנת לנצח, אתה חייב להכנס כמה שפחות לפיטס.

במרוץ 7 שעות בנורבורגרינג- מרוץ FHR בו נהגתי, הגענו למקום 3 למרות שהיו מכוניות מהירות בהרבה, חישוב נכון של תדלוקים, החלפות צמיגים ותיקונים הם המפתח להצלחה.

ההבדלים בין המכוניות בדרך כלל נמדדים בשניות בודדות להקפה, כל כניסה לפיטס "שורפת" לפחות כדקה אם אין בעיות מיוחדות...

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

צודק חלקית.

זמן הקפה (שהיה פחות אפילו מקשקש) הטוב של פרארי זה יפה אבל זה לא עוזר לאף אחד. ניצחון על קשקש (שהיה בקטגוריית ה-Pro בלבד) הרבה יותר מרגש ומתוק מניצחון קל (ע"ע אאודי-פיג'ו לה מאן 2011), וכל זאת כאשר מדובר בקטגוריית ה-Pro בלבד. בקטגוריית ה-AM הפורשה 997 מספר 67' ניצחה את ה-458 איטליה מספר 81' בהקפה שלמה, 139 לעומת 138 וגם השיגה זמן הקפה טוב יותר. (שכאמור לעיל בתור הישג בפני עצמו גם לא עוזר לאף אחד) .

פורסם
מנסיון שלי אתה לא חייב להיות הכי מהיר על מנת לנצח, אתה חייב להכנס כמה שפחות לפיטס.

כן, בדיוק לזה התכוונתי.

 

פורשה 959, נצחון מתוק או מר לא רלוונטי כאן, הגם שאני מסכים איתך שזה הרבה יותר מעניין כשיש מרוץ צמוד.

אגב, גם הקפה שלמה יכולה לקרות כתוצאה מתכנון עצירות שאינו אופטימלי.

בכל אופן, כוונתי הייתה שככל הנראה הרכב של פרארי מהיר יותר, אך אתה כמובן צודק, זה לא תמיד מבטיח נצחון.

 

אגב, למיטב הבנתי קטגוריות GT2 וGT3 אוחדו לקטגוריית GTE, כאשר החלוקה כעת היא amateur ו-pro?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

177.5 קמ"ש וזמן הקפה טוב יותר של פורשה לעומת 177.1 קמ"ש בקטגוריית ה-AM מוכיחים שהפרארי לאו דווקא מהירה יותר.

הפרארי השנייה הגיעה ל-173.5 קמ"ש ומינוס 2 הקפות , הפרארי השלישית מינוס 5 הקפות (כנראה גם מתכנון עצירות שאינו אופטימלי :roll:). והייתה גם פרארי רביעית שכלל לא התחילה את המרוץ בגלל בעיות (כמובן שלא מעיד על משהו מיוחד אבל שיירשם בפרוטוקול).

 

קטגוריות ה-GT עברו גילגולים רבים שונים ומשונים במהלך השנים, אני לא אחפור לך (אם תרצה אני מוכן) רק בקיצור אציין שאכן כן, החל משנת 2011 שתי קטגוריות ה-GT הקיימות מחליפות את קטגוריות ה-LMPGT (היה גם GTS ו-GT לזמן קצר) שבזמנן החליפו אתה ה-GT2 ההיסטורית. קטגוריית ה-GT1 (בה השתתפו לדוגמא ה-911GT1, המקלארן F1 וה-CLK-GTR) הייתה קטגוריית מכוניות העל ובוטלה כאשר 1998 הייתה השנה האחרונה. כיום ישנו סבב עצמאי בפני עצמו הנקרא FIA GT1 World Championship, ויש את סבב ה-FIA GT3 European Championship, שנועד לקבוצות מרוץ חובבניות עם מכוניות משופרות מעט וקרובות יותר למכוניות מייצור סדרתי.

פורסם

במרוץ עצמו,

מקום 19, פרארי 458, הקפה טובה 2'20.479, מהירות 179.5. זה בקטגוריית PRO, הרי AM כשמה כן היא (באופן יחסי כמובן).

 

לגבי הקטגוריות, האמת אתה לא צריך לחפור לי, פשוט לא הייתי בטוח ב100% בעניין זה.

 

לאור שינוי זה, מעניין כיצד פורשה תגיב לכך. האם GT3 תשנה את שמה לפשוט GT ומה יעלה בגורלה של הGT2?

בנוסף, יש לי הרגשה שפרארי עוד עשויים להכניס בעתיד את הF12, בשילוב מערכת הKERS, לתחרות.

http://www.youtube.com/watch?v=223vtgXU_1M דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אם אתה מתכוון מבחינת דרישות הומולוגציה אז לא, פורשה לא חייבת לשנות שכן עדיין ישנן את הסבב העצמאי ה-FIA GT3 European Championship לו היא צריכה לייצר כמות מסויימת של רכבי GT3 לכביש, ואיתם היא גם תתמודד בשאר הסבבים. לגבי ה-GT2 (מוגדשת טורבו) זה אפילו יותר פשוט שכן כבר שנים שפורשה אינה מייצרת אותה לצורכי הומולוגציה שכן היא אינה משתפת אותה במרוצים (משתפת רק את ה-GT3 האטמוספרית על שלל גרסאותיה הרבות) . כיום מטרת ייצור ה-GT2 היא עסקית בלבד.

 

פרארי ייצרה את ה-599XX הקיצונית כך שאני לא רואה סיבה מדוע היא לא תייצר גרסה דומה ל-F12.

לגבי השימוש ב-KERS, פורשה תדאג עוד קודם 8) להכניס את ה-918 RSR שכבר הוצגה לפני שנה. אין לי את מספר ההודעות הנדרש ללינק כך שתצטרך למצוא אותה בעצמך .

פורסם

GT2/3, די ברור שאף אחת מהמכוניות הללו לא תעלם, השאלה היא האם יישנו את שמן (מלשון שם).

 

לגבי F12, אני מדבר על מרוצים, לא משהו פנימי של פרארי.

 

KERS, אני די בטוח שה918 לא תגיע למסלול המירוצים, בדומה לקאררה GT. לעומת זאת אולי נראה את הטכנולוגיה הזו ב2014, עת פורשה מעתדת לחזור ולהתחרות בלה-מאן (LMP1) ואני גם בטוח שהם יקחו את כל הקופה.

בכל אופן, רק הזמן יגיד מי עושה זאת טוב יותר, פרארי או פורשה. בהצלחה לשני הצדדים :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

×
×
  • תוכן חדש...