Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה במערכת ABS של פאסאט 2006 (FSI)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים,

לפני מספר שבועות, אחרי שנסעתי דרך מהמורה רצינית בכביש, החל לי "אורגן אורות" של מערכות הברקסים על לוח השעונים:

נדלקה נורת ה- EPS (כתומה) ונורת ה- ABS (כתומה) וגם התראה על מערכת בלם היד (אדומה) עם כל מיני צפצופי התראה.

לאחר בדיקות רבות של המוסך ונסיונות של איפוס המחשב, הודיעו לי שכנראה מדובר על הסנסור של ה- ABS.

הסנסור הוחלף ונראה שהבעיה נעלמה. 3 שבועות נסעתי ללא שום התראה על הצג (עברתי כמעט 1500 ק"מ).

אתמול, באמצע החיים ובלי סיבה נראית לעין - חזרו כל אותן ההתראות.

עכשיו המוסך אומר לי שכנראה צריך להחליף את המערכת ה- ABS. להבנתי, אין להם אינדיקציה ספציפית שאומרת באופן ודאי שה- ABS תקול.

שאלתי היא, האם זה הגיוני? איך הרכב נסע 3 שבועות בלי בעיה? ופתאום חזרו כל הבעיות?

הרי אם היתה בעיה קבועה - לא הייתי עובר את שלושת השבועות האחרונים בלי התראות, נכון?

האם למישהו כאן יש איזו תובנה או ניסיון דומה? האם יתכן שמדובר בסה"כ בבעיה של חיווט?

בסופו של דבר, אם אכן הלך ה- ABS, מדובר כאן על משכנתא קטנה שהייתי מעדיף לחסוך, אם אני יכול :?

דרך אגב, אני מתכנן לקחת את הרכב למעבדה שמתמחה ב- ABS (אלה שהיו באשדוד ועברו לראשל"צ) אבל מאוד הייתי שמח לקבל תובנות נוספות ממשיהו שעבר חוויה דומה...

למשיבים אודה מראש

פורסם
קפוץ למוסך רון בת"א שיבדוק.

מוסך רון? כתובת? טלפון?

סליחה אם אני נשמע קטנוני, אבל מה הוא יודע לעשות שמוסך מורשה לא יודע לעשות? (כשאמרתי שהייתי במוסך - התכוונתי שהייתי במוסך מורשה, שיש לו את כל תוכנות הדיאגנוסטיקה הכי עדכניות של VW)

האם יש למוסך רון מומחיות ספציפית בתחום הזה?

תודה

פורסם
מוסך רון? כתובת? טלפון?

סליחה אם אני נשמע קטנוני, אבל מה הוא יודע לעשות שמוסך מורשה לא יודע לעשות? (כשאמרתי שהייתי במוסך - התכוונתי שהייתי במוסך מורשה, שיש לו את כל תוכנות הדיאגנוסטיקה הכי עדכניות של VW)

תודה

זה לא נשמע כאילו עד כה המוסך המורשה שאתה הולך אליו עשה עבודה טובה במיוחד בלאבחן ולתקן את הבעיה שיש אצלך. אני מציע לך לבדוק האם ה ABS בכלל פועל- כשהנורות אזהרה דולקות וגם כשהן כבויות (כמובן באופן בטוח ולא סתם באמצע הכביש), ואם הנורות וההתראות כבות אם אתה מכבה את הרכב ומדליק מחדש.

אני מקווה בשבילך שזה רק איזה קונקטור רופף או מקסימום חיישן קטן. גם אם מדובר בחלק רציני יותר, אל תשכח שתמיד אפשר להשיג אחד תקין מפירוק ולא לקנות מצ'מפיון חדש במחירים הזויים.

כך או אחרת, מוסך רון ברחוב המסגר 31 בת"א הוא אכן הכתובת לדיאגנוסטיקה ותיקון מקצועיים יותר מכל מוסך של צ'מפיון. מניסיון.

פורסם

תראה, מה שעולה לי מהדברים שכתבת, מהמורה רצינית, יכולה להקפיץ את הקונקטורים (חיבורים) של המחשב ABS למייסב הגלגל.

אפשר לראות ולחזק אותם בהסתכלות מתחת לרכב (בפאסאט אני לא יודע איך זה, אבל אצלי אפשר, זה פשוט מתחבר למייסב שהגלגל יושב עליו.)

לא נראה לי הגיוני שתלך מערכת ABS שלמה ממהמורה.

(סיכוי טוב שמנסים לעשות עליך קופה, זה גם קורה הרבה!).

מה שעוד יכול ליהיות שהמכה גרמה נזק למייסב עצמו, ואז המנגנון שמפעיל את הABS נדפק (אם אני לא טועה זה כמו מחולל מתח קטן שברגע שהרכב במהירות X והוא לא שולח מתח למערכת ABS, אז ברגע לחיצה על הבלם היא פשוט נועלת אותו, כאילו המערכת לא קיימת, לא מזהה שהגלגל מסתובב).

מה שאני חושב, אם החליפו את הסנסור שיושב על הגלגל, אז כנראה עכשיו הסנסור הלך בגלגל השני שגם חטף מכה.

כל מקרה, אני יודע שהעסק הזה יקר, לך לקבל חוות דעת מכמה מוסכים, סך הכל זו מערכת חשובה מאוד! (אלה אם אתה נהג טכני וקצת מקצועי, וגם זה לא תמיד עוזר).

יש לי רכב בלי ABS ואני יודע מה אני אומר, קרה לי כבר שהחלקתי לתוך רכב שלקח לי זכות קדימה. (לא קרה כלום בסוף והוא ברח, אלמלא היה ABS הייתי מסיט קצת את ההגה ומתחמק, באופן מעשי נכנסתי לשוק ולא יכלתי להתנהג במקצועיות ולמפמם בברקס באותו זמן לברוח מהמכשול.)

פורסם

לעניות דעתי, לך וצלם את המהמורה בכביש.

בבוא העת תתבע את הרשות המקומית\מע"צ על הנזקים שנגרמו לך.

שבת שלום.

פורסם
מוסך רון? כתובת? טלפון?

תודה

ככל הנראה המוסך הכי מקצועי והוגן שיש לרכבי פולקסווגן. תקרא קצת בפורום, תבין לבד. עוד לא קראתי עליו תלונה אחת. רק שבחים ותודות.

פורסם
תראה, מה שעולה לי מהדברים שכתבת, מהמורה רצינית, יכולה להקפיץ את הקונקטורים (חיבורים) של המחשב ABS למייסב הגלגל.

אפשר לראות ולחזק אותם בהסתכלות מתחת לרכב (בפאסאט אני לא יודע איך זה, אבל אצלי אפשר, זה פשוט מתחבר למייסב שהגלגל יושב עליו.)

לא נראה לי הגיוני שתלך מערכת ABS שלמה ממהמורה.

(סיכוי טוב שמנסים לעשות עליך קופה, זה גם קורה הרבה!).

מה שעוד יכול ליהיות שהמכה גרמה נזק למייסב עצמו, ואז המנגנון שמפעיל את הABS נדפק (אם אני לא טועה זה כמו מחולל מתח קטן שברגע שהרכב במהירות X והוא לא שולח מתח למערכת ABS, אז ברגע לחיצה על הבלם היא פשוט נועלת אותו, כאילו המערכת לא קיימת, לא מזהה שהגלגל מסתובב).

מה שאני חושב, אם החליפו את הסנסור שיושב על הגלגל, אז כנראה עכשיו הסנסור הלך בגלגל השני שגם חטף מכה.

כל מקרה, אני יודע שהעסק הזה יקר, לך לקבל חוות דעת מכמה מוסכים, סך הכל זו מערכת חשובה מאוד! (אלה אם אתה נהג טכני וקצת מקצועי, וגם זה לא תמיד עוזר).

יש לי רכב בלי ABS ואני יודע מה אני אומר, קרה לי כבר שהחלקתי לתוך רכב שלקח לי זכות קדימה. (לא קרה כלום בסוף והוא ברח, אלמלא היה ABS הייתי מסיט קצת את ההגה ומתחמק, באופן מעשי נכנסתי לשוק ולא יכלתי להתנהג במקצועיות ולמפמם בברקס באותו זמן לברוח מהמכשול.)

קראתי את ההודעה שלך בעיון רב ולצערי עשית קצת סלט :?. אם המייסב היה נדפק אז מזמן בעל הרכב היה שומע רעשים מהמייסב בזמן נסיעה לפני שהיה מרגיש או יודע שמערכת ה-ABS יצאה מכלל פעולה.

אין שום חיבורים של קונקטורים למייסב הגלגל.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום רב !

בדוק אפשרות סבירה של בולמי זעזועים ,קשים ותפוסים, שגורמים לבעיות שהזכרת, קרא כאן שרשור ישן בנושא דומה, שנפתר על ידי החלפת בולמים:

http://www.carsforum.co.il/vb/archive/index.php/t-174143.html

ההמלצה לגשת למוסך רון להתיעצות ולפתור את הבעייה, עדיין אקטואלית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...