Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בטוח שהיה פה את ההתייעצות הזאת מליון פעמים, אבל המקרה שלי שונה, מכיוון שאצלי הליסינג הוא יחסית זול, ואני אסביר.

רציתי לקנות רכב, משהו בסגנון גולף 2008, ב65000 עם קילומטר יחסית נמוך.

חישבתי את ההוצאות כדלקמן (הכל זה בערך, עם נטייה למעלה תרגישו חופשי לשנות לצורך ההשוואה)

דלק 800 שח (אני נוסע בערך 1000 קילומטר בחודש, נגיד 10 קמ לליטר, ויש מצב שהקילומטרים יעלו)

ביטוח 400 שח (מקיף + חובה, מבדיקה מהירה באינטרנט)

טסט 130 שח

טיפולים 200 שח

תיקונים וכו 250 שח

ירידת ערך 650 שח (לקחתי ירידת ערך של 1% לחודש - יש אנשים שמשום מה לא מחשיבים את זה בחישוב ההוצאות)

ביחד 2430 שח!!!

עכשיו, הליסינג שהציעו לי הוא קיה פיקנטו , כמובן חדשה, הכל כולל הכל בלי הגבלת קילומטרים או דלק:

2300 שח בערך, להוריד או להוסיף כמה עשרות שקלים.

זה הסכום, ישבתי עם החשבת שכר והכלכלנית של החברה, ויש בחור אחד מהחברה שלי שכבר לקח אותו וזה אכן הסכום, אנחנו מרוויחים כמעט את אותה המשכורת אז זו השוואה טובה....

ההבדל הוא במחיר וברכב, שהגולף הוא רכב יותר נוח יותר גדול ויותר חזק - יש לציין שאני בחור צעיר, תל אביבי (בלי בעיות חניה :-P ) ואני לא מודאג מזה שאין כל כך הרבה מקום במושב האחורי של הקיה.

השאלה היא, האם החישוב שלי נכון להחזקת רכב פרטי? אני יודע שאם לוקחים רכב ליסינג בקבוצה רגילה הוא יוצא 3000 נטו בערך, אז ההבדל הוא 500 שח פלוס וזה הבדל גדול, אבל פה ההבדל הוא קטן ועוד לטובת הליסינג

אודה על כל עזרה ואפשרית כבר נמאס לי לחשוב על איזה רכב כמה ואיך, אני חייב רכב.

תודה מראש,

דני

פורסם

ב-2300 הייתי לוקח את הליסינג.

לא מזמן גם אני התלבטתי בעניין זה, רק שלי הציעו ליסינג שהיה מתבטא בכ-3000 ש"ח נטו בסוף החודש (ועל תשכח שיש גם נזק להפרשות הפנסיה שלך).

לפי החישוב שאני עשיתי, להחזיק רכב פרטי באותו סדר גודל של מחיר וקילומטראג' כמו שלך, יעלה פחות מ-2200 ש"ח. לדעתי לקחת סכום גבוה מדי לטיפולים ותקלות (5400ש"ח בשנה? אתה מתכנן להחליף מנוע כל שנה או מה?) וגם ירידת הערך טיפה מוגזמת, אך מנגד לא לקחת בחשבון את הרווחים שתוכל לקבל מהכסף שלך אם לא תקנה רכב.

בכל מקרה, גם אם ההפרש לטובת הרכב הפרטי היה 300 ש"ח, כנראה שהייתי לוקח את הליסינג ולו בשביל השקט הנפשי והפטור מהתחשבנות על הדלק. אבל במקרה שלי הערכתי את ההפרש בכ-800 ש"ח לטובת הרכב הפרטי ולכן קניתי רכב.

פורסם

בשביל 1000-1500 ק"מ בחודש הייתי בוחר ברכב פרטי.

אם אתה שוקל פיקנטו מליסינג , אתה באותה מידה יכול לקנות רכב סופר מיני משומש ולא גולף.

תשלם פחות על דלק, ביטוח וטיפולים - תעשה חשבון בין רכבים באותה הרמה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי,

אצלי בחברה אין פגיעה בתנאים הסוציאלים אם לוקחים ליסינג, וכן, לקחתי בחשבון את השווי מס בליסינג, החישוב בוצע כמה פעמים גם מול חשבת השכר וגם מול כלכלנית החברה... זה הסכום, נטו, פחות או יותר כמה שקלים לפה או לפה.

זה לא ההבדל בין לקנות רכב מיני לבין לקחת ליסינג מיני, אם אני קונה פרטי אז אני אקנה משהו שיהיה לי נוח איתו, כמו גולף

פורסם

לא לקחת בחשבון את נושא הבטיחות.

לא כתבת מה הצרכים שלך.

שכחת גם שאם אתה לוקח ליסינג אז ההפרשות לפנסייה קטנות.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם
היי,

אצלי בחברה אין פגיעה בתנאים הסוציאלים אם לוקחים ליסינג, וכן, לקחתי בחשבון את השווי מס בליסינג, החישוב בוצע כמה פעמים גם מול חשבת השכר וגם מול כלכלנית החברה... זה הסכום, נטו, פחות או יותר כמה שקלים לפה או לפה.

כן כתבתי... אין פגיעה בהפרשות החודשיות.

נושא הבטיחות, אני לא רוצה להשימע מטורף, אבל הוא לא כזה חשוב לי, אין לי משפחה זה רק אני, כך שפיקנטו הוא רכב קטן עם 6 כריות אוויר ו4 כוכבי בטיחות זה בהחלט מספיק לי...

פורסם

פיקנטו פרטית תהיה יותר זולה משניהם, למה לא לשקול אותה?

או שאתה צריך משפחתית, אז תקח את הגולף ואני ממליץ על דור 6 (2009 ), לטעמי עדיפה על דור 5 (2008), או שמיני מספיקה לך, אז פיקנטו פרטית תהיה עדיפה.

ד"א, חישובי הדלק מאוד פסימיים בפיקנטו, הרכב עושה 14 לליטר בעירוני.

פורסם

לא הייתי קונה את הפיקנטו כרכב פרטי ובמיוחד לא חדש.

אני אל כל כך מתחבר אל האוטו הזה, מבחינת ראות וכו', אבל כשהוא בליסינג ובמיוחד כל כך זול אז אני שוקל את זה... בפרטי אין מה לדבר.

גולף 2008-9, כן, על זה חשבתי כפרטי, אבל החישובים למעלה מראים שהוא לא כזה משתלם... אני עדיין מחפש מציאה :)

פורסם

אם באמת אין פגיעה בהפרשות הסוציאליות - במחיר הזה הייתי הולך על הליסינג.

דבר אחד לא הכנסת לתחשיב שלך וזה זמן. זמן = כסף. רכב פרטי = זמן.

אתה תבזבז הרבה זמן על חיפוש, הרבה יותר זמן במכירה, כאב ראש של לקחת לבדיקות לפני קנייה, או של הקונה לפני המכירה.

יום או יומיים בשנה תבלה במוסך, תקלות אף פעם לא יקרו בזמן נוח.

שקט נפשי - לא תצטרך להתבאס אם שרטו או דפקו לך את האוטו בקטנה בחניה, או אם גנבו את הסמל.

זאת דעתי.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

ההשוואה שלך פשוט לא נכונה. איך אתה יכול להשוות פולקסווגן גולף לקיה פיקנטו שנמצאת 2 סגמנטים מתחת? אגב, גולף 2009 זהה לגולף 2012.

ולזה שכתב "לא תצטרך להתבאס אם שרטו או דפקו לך את האוטו בקטנה בחניה", לא ממש הצלחתי להבין את זה:

1. הוא יצטרך לנסוע עם המכה/דפיקה הזאת 3 שנים.

2. היום חברות הליסינג מחייבות השתתפות עצמית על כל מכה/דפיקה קטנה בנפרד.

לא כ"כ הבנתי את החישוב שלך. שאל את המעסיק שלך כמה עולה לו קיה פיקנטו בליסינג + דלק "ללא הגבלה", תבקש ממנו שיוסיף לך את הסכום לברוטו כולל זכויות סוציאליות. בכסף שלך תעשה מה שאתה רוצה.

פורסם

קיה פונטו בליסינג זה 2600

שווי המס שלה הוא 1790

זה לא פוגע בזכויות הסוציאליות שלי בכלל, ככה זה אצלנו, הסכום משתקף במשכורת, זה לא שמורידים ולא רואים אותו.

אם אתה מחשיב את זה, ופשוט מסתכל על המשכורת לפני ועל המשכורת אחרי, ההבדל הוא בדיוק 2300 שח.

פורסם

אני עמדתי לאחרונה בפני אותה דילמה כאשר גם כאן מדובר על פיקנטו (אוטומטית מאובזרת), אך עם 2000-2500 ק"מ לחודש.

גם כאן היה מצב של כמעט שיוויון (כ-2800 ש"ח לחודש בליסינג ומעט יותר כפרטית, אחרי אותם חישובי "מימון").

העדפתי לקנות את הרכב, בין השאר בגלל שגם יהיו חודשים בהם כמעט ולא אסע וצריכת הדלק תהיה, בהתאם, קטנה בהרבה, אשלם הרבה פחות בכל חודש עבור הדלק (אם הרכב יהיה שלי), אך אמשיך "לממן" את חברת הליסינג (אם אחכור רכב בליסינג).

בנוסף (וזה גם גורם במשוואה), ככל שמחזיקים את הרכב יותר שנים (ועם אחריות של 7 שנים לפיקנטו, בנוסף ל"נאמנות" שלי למכוניות, נראה שאחזיק ברכב גם 10 שנים ואולי יותר), בכל שנה נוספת הביטוח וירידת הערך קטנים (נכון, התיקונים עולים יותר...).

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...